Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Ψηφίζουν μελέτες, για να υπάρχουν!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίζεται και μια μελέτη. Μελέτη για την ψαραγορά, εν μέσω αντιδράσεων, μελέτη για το γεφύρι και την γύρω περιοχή, χωρίς αντιδράσεις και με την σύμφωνη γνώμη όλης της αντιπολίτευσης.

Βεβαίως στην συζήτηση που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση και ομόφωνα αποφασίστηκε η μελέτη για έργα ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού γεφυριού, δεν έγινε η ερώτηση που αφορά στο αυτονόητο:
-Πόσες απ’ τις μελέτες που έχουν γίνει (και πληρωθεί) μέχρι τώρα έχουν υλοποιηθεί και έχει παραχθεί το ανάλογο έργο;
Η απάντηση είναι γνωστή: Καμία απολύτως, αλλά επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, οι διάφορες μελέτες, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να δημιουργηθεί η εικονική πραγματικότητα, να δείξει η δημοτική αρχή, τόσο έργο, που δεν έκανε τα προηγούμενα εφτά χρόνια, άρα να έχει λόγο να δηλώνει ο δήμαρχος και πίσω απ’ αυτόν οι συνεργάτες του, ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί το έργο του, άρα πρέπει να είναι και πάλι οι ίδιοι άνθρωποι (αυτοί που στην συνείδηση του απλού πολίτη, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάντια της πόλης) στις ίδιες θέσεις και να χαθούν, άλλα τέσσερα πολύτιμα χρόνια για την πρόοδο και προκοπή του τόπου.
Όμως υπάρχει πρόβλημα. Καλά ο δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης είναι επιστήμονας στα επικοινωνιακά παιχνίδια και γνωρίζει πολύ καλά, ότι με την δημιουργία εντυπώσεων περί έργου, μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.
-Η αντιπολίτευση τι κάνει, ρωτούν οι απλοί πολίτες, οι οποίοι περισσότερο τα βάζουν με αυτούς που έχουν χρέος να αναδείξουν την επικοινωνιακή, άρα και αποπροσανατολιστική τακτική της δημοτικής αρχής και λιγότερο με την ίδια την δημοτική αρχή, η οποία έτσι κι αλλιώς παίζει το τελευταίο της χαρτί.
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη ψήφισε την σύνταξη μελέτης, γνωρίζοντας ότι για τα έργα αυτά, δεν υπάρχουν τα χρήματα και ότι η σπουδή του δημάρχου είναι για να δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι η δημοτική αρχή δουλεύει και πρέπει να συνεχίσει το έργο της.
Δεν έγινε ούτε νύξη για το πώς θα κατασκευαστούν τα έργα που προβλέπονται και αν τα συγκεκριμένα έργα, βοηθούν στην αναβάθμιση της περιοχής του ιστορικού γεφυριού ή αφορούν και άλλα σημεία της πόλης, στα οποία μπορεί να υπάρχουν ακριβώς δίπλα συγκεκριμένες ιδιοκτησίες.
Ίδια η ευθύνη λοιπόν. Και η δημοτική αρχή, που κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια και αποπροσανατολίζει τον πολίτη και της αντιπολίτευσης, που δεν αναδεικνύει αυτή την επικίνδυνη τακτική και δεν ενημερώνει τους πολίτες.
Ας αναλάβουν οι πάντες τις ευθύνες, γιατί οι πολίτες ενημερώνονται και θα απαντήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: