Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κυκλοφορεί " Η ΓΝΩΜΗ"


Η φωτογραφία είναι απ’ την παρουσίαση του συνδυασμού του Χρήστου Παπάζογλου, την περασμένη Τετάρτη, στο εκλογικό κέντρο της οδού Φιλελλήνων. Μες στην καλή χαρά ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαδημητρίου, με τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Βαγγέλη Καψάλη, φωτογραφήθηκαν, προφανώς για να δει την φωτογραφία ο δημαρχονομάρχης και να χαρεί.
Πάντως όπως και νάχει το πράγμα, ο Γιώργος Παπαδημητρίου κάνει καλή δουλειά για τον ανεξάρτητο συνδυασμό και θα τον ενισχύσει, μαθαίνουμε, με όλες του τις δυνάμεις.

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ απ' την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Μεγάλη… βαζούρα στην Ανέζα, όταν την επισκέφτηκε ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος είχε την ατυχία να συνοδεύεται από ελάχιστα μέλη του συνδυασμού του και τα υπόλοιπα που είχαν ενδιαφέρον να είναι εκεί, δεν ειδοποιήθηκαν να παραβρεθούν. Έμαθαν όμως το τι έγινε και ακολούθησαν τα πιο δυσάρεστα…

Παραιτήθηκε από υποψήφια νεαρή δικηγόρος, η οποία στην πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου ήταν δίπλα του και πραγματικά είχε την δυνατότητα να φέρει κόσμο στον συνδυασμό πολύ κόσμο. Η ίδια προς το παρόν, δεν επιθυμεί να κάνει δηλώσεις όπως μάθαμε. Όμως με τον καιρό όλο και κάτι θα γίνει, όλο και κάτι θα πει.

Και το καλό είναι ότι εκεί που ψάχνει να βρει υποψηφίους, χάνει. Δεν βρίσκει κανένα αξιόλογο πρόσωπο να κάνει παιχνίδι, χάνει και κάποια αξιόλογα πρόσωπα που τον είχαν εμπιστευτεί από την πρώτη στιγμή, οπότε τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο και μπορεί να βρεθεί σε πολύ πιο δύσκολη θέση, απ’ τον ανεξάρτητο υποψήφιο, για τον οποίο δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει ψηφοδέλτιο.

*****

Κι εκεί που το περιβάλλον του κ. Παπαβασιλείου δήλωνε ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χρήστος Παπάζογλου, δεν θα κάνει ψηφοδέλτιο, αυτός ανακοινώνει υποψηφίους και μάλιστα με κοινωνική αναγνώριση και προσφορά. Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να λειτουργήσουν υπέρ του συνδυασμού, άρα και εις βάρος του δημαρχονομάρχη, που έβαλε τα «παπαγαλάκια» να δηλώνουν ότι δεν θα γίνει ο συνδυασμός.

Να αναφέρουμε τα παραδείγματα. Ο γιατρός Γιώργος Μαντέλος, επιμελητής στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Άρτας. Υποψήφιος με δυναμική και φυσικά με πολύ κόσμο, που θα τον στηρίξει δυναμικά. Είναι μπορούμε να πούμε η έκπληξη απ’ την πλευρά του Χρήστου Παπάζογλου, ο οποίος, μαθαίνουμε ετοιμάζει κι άλλες.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Βαγγέλης Καψάλης, που είναι και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων Άρτας. Γνωστός στην Άρτα, έχει την δυνατότητα να φέρει κόσμο μαζί του. Έχει επίσης την δυνατότητα να βάλει το δημαρχονομάρχη σε… τρέξιμο για να δει αν θα τον διαγράψουν τα στελέχη του Σαμαρά, τα οποία και στήριξε την εποχή που τα πολεμούσε ο δημαρχονομάρχης.

Ο υπάλληλος του ΟΤΕ Γιώργος Παπαμιχαήλ, έχει την δική του πορεία. Μπορεί την ώρα που ανακοινωνόταν ο συνδυασμός να πήγαινε προς το Ολυμπιακό Στάδιο, για να δει την ομαδάρα του, που έχασε και φυσικά να στεναχωρήθηκε, αλλά εκλογικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σαν τον Παναθηναϊκό. Έχει τον κόσμο του και μπορεί να συνεισφέρει στον ανεξάρτητο συνδυασμό του Χρήστου Παπάζογλου.

Την κάνει, σιγά – σιγά την διαφορά ο Χρήστος Παπάζογλου και ας περιμένει και τις υπόλοιπες ανακοινώσεις ο δημαρχονομάρχης και τα «παπαγαλάκια» του.

*****

Να γράφουμε και κάτι για να θυμηθούμε και λίγο τα παλιά, τώρα που ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος, κάνει τα πάντα για να τιμήσει τον αείμνηστο Κώστα Βάγια, το όνομα του οποίου έδωσε στο εκθεσιακό κέντρο, δημιούργημα δικό του άλλωστε…

Ήταν τέτοια εποχή το 2002, που ο δήμαρχος Πάνος είχε κερδίσει τις εκλογές. Ο αείμνηστος Κώστας Βάγιας, όντας δήμαρχος είχε κάνει μια επίσκεψη στο εκθεσιακό κέντρο, εκεί όπου επί δημαρχίας του λειτουργούσε και φυτώριο. Και σκέφτηκε να πάρει κάποια φυτά, τα οποία ήταν δικά του… Όλα δικά του ήταν, αλλά τέλος πάντων. Εκεί παραμόνευε ο εκλεκτός (τότε) του δημάρχου Πάνου, Θανάσης Βαϊτσης, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία, να συλλάβει τον τότε δήμαρχο, γιατί τάχα έκλεβε την περιουσία του Δήμου. Πήγε η Αστυνομία, αλλά ουδείς διανοήθηκε να πει τότε στον Κώστα Βάγια, ότι έκλεβε και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Όμως την επόμενη μέρα βγήκε το έντυπο του δημάρχου Πάνου και κατέγραψε το γεγονός. Ότι η ηττηθείς τότε δήμαρχος πήγε να κλέψει την περιουσία του Δήμου και οι χαρακτηρισμοί, γι’ αυτόν που σήμερα επαινούν, περίσσεψαν.

Να θυμούνται οι συμπολίτες μας, γιατί στην πολιτική δεν πρέπει να ξεχνιούνται τα πάντα. Αντίθετα τα πάντα πρέπει να γίνονται διδάγματα.

*****

Να θυμηθούμε και κάτι άλλο, το οποίο όσοι υπερασπίζονται τον αείμνηστο Κώστα Βάγια το ξεχνούν. Το καταγράφουμε ως αυτόπτες μάρτυρες και τα γεγονότα δεν χωρούν αμφιβολία από κανέναν. Όταν λοιπόν το 2002 έχασε τις εκλογές, ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστεί το δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή Τριγώνου, έργο το οποίο σ’ εκείνο το σημείο θα ήταν σημαντικό για τον αθλητισμό στην Άρτα. Τότε επενέβη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πάνος και είπε αυστηρά στον Κ. Βάγια. Δεν θα προχωρήσει το έργο εκεί. Θα το κάνω εγώ στους Κωστακιούς. Ο αείμνηστος σεβάστηκε την επιθυμία του νεοεκλεγμένου δημάρχου, άρα και την επιθυμία του λαού, δεν άρχισε το έργο στο Τρίγωνο και άρχισε να κατασκευάζεται στους Κωστακιούς και φυσικά δεν τελείωσε, ούτε πρόκειται να τελειώσει…

Τώρα που είμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο απερχόμενος δήμαρχος «δίνει τα ρέστα του» για να κλείσει το θέμα της Ψαραγοράς, την στιγμή που γνωρίζει ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, έχουν ζητήσει να μην προχωρήσει το θέμα αυτό, ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος, «τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του». Και προπηλακίζει όποιον έχει αντίθετη άποψη. Είναι η διαφορά στην λειτουργία των ανθρώπων, την οποία όσο κι αν θέλει κανένας να κρύψει, δεν κρύβεται.

*****

Τυχερός ο Δημήτρης Βλαχοπάνος… Γλίτωσε τα χειρότερα… Έτοιμοι ήταν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, να τον καταχεριάσουν όταν πήγε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μιλήσει για το αίτημα των πολιτών να μην εκχωρηθεί η Ψαραγορά στους ιδιώτες.

Φυσικά η απερχόμενη δημοτική αρχή, με την συμπεριφορά της έδειξε πως τόσο καιρό αξιοποιούσε την άποψη των πολιτών. Για… μπάτσες τους είχαν τους πολίτες και κάποιοι εκλεκτοί του απερχόμενου, μπορεί να τους έβλεπαν και για άλλες δουλειές. Τι να λέμε τώρα…

*****

Με τον συνδυασμό του δημάρχου Κομποτίου Στάθη Γιαννούλη, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Σερβετάς, δίνει τον δικό του αγώνα και την δική του δυναμική στον συνδυασμό που μετέχει. Μαχητικός, όπως πάντα ο Θόδωρος Σερβετάς, εκτιμάει [ως με τον Στάθη Γιαννούλη, ο νέος Δήμος Ν. Σκουφά, θα κάνει βήματα προόδου και θα πορευτεί με στόχο την ανάπτυξη.

Γενικά πάντως, οι κινήσεις και οι επιλογές του Στάθη Γιαννούλη, είναι σημαντικές και δημιουργούν την δυναμική νίκης, που πρέπει να έχει ο κάθε συνδυασμός. Επί πλέον ο ίδιος με την παρουσία του πείθει τους πολίτες και του πρώην Δήμου Πέτα και του Δήμου Αράχθου. Μπορεί λοιπόν να κάνει την διαφορά και θα την κάνει…

*****

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν στην Άρτα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Βαγγέλη Αργύρη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ». Θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης και θα γίνει η παρουσίαση του συνδυασμού για το νομό μας.

Σημαντικά ονόματα στον συνδυασμό, σημαντική η κυβερνητική εκπροσώπηση, διά του Κώστα Σκανδαλίδη, που τυχαίνει να είναι και κουμπάρος με τον υποψήφιος αντιπεριφερειάρχη, οπότε η κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται και το εκλογικό κέντρο, θα είναι γεμάτη από κόσμο.

Δεν θα παραβρεθεί ο πρώην αντιδήμαρχος, νυν πρόεδρος της Κωστηλάτας και αξιοβίωτος υποψήφιος Γιάννης Παπαγιάννης. Θα είναι σε περιοδεία στα χωριά.

Βέβαια ο Σωτήρης Βασιλάκης θα είναι εκεί κι έχει τον τρόπο του, να επικοινωνήσει με όσους έτυχε να μην δει μέχρι τώρα. Θα φροντίσει πρώτα να μάθει, αν έχουν δώσει το λόγο τους κάπου και ακολούθως να αρχίσει η συζήτηση. Πάει πολύ καλά ο Σωτήρης και δεν μπορούμε ν αποκλείσουμε την πρωτιά…


Απλά είναι τα πράγματα. Ο δήμαρχος Πάνος είναι αποφασισμένος να κάνει ζημιά στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη και φυσικά στο ΠΑΣΟΚ, που για δέκα έξι χρόνια, τον συντηρούσε στην δημόσια ζωή, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως.
Το θέμα είναι να γνωρίζουν οι πολίτες το ρόλο που παίζει και να μην… τσιμπάνε στους δήθεν προβληματισμούς του, για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει τις εκλογές και να ακολουθούν την προτροπή του να στηριχτεί ο δημαρχονομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, όπως επιθυμεί ο απερχόμενος.
Και απ’ όσα μαθαίνουμε είναι πολλοί αυτοί που έχουν διαπιστώσει το πώς ο απερχόμενος προσπαθεί να κάνει πράξη τις επιθυμίες του και του γυρίζουν την πλάτη.
Όχι να περάσει και ένα τόσο άθλιο παιχνίδι…

Περιοδείες στα χωριά του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη


Συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε δημοτικά διαμερίσματα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Παππάς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».
Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 επισκέφτηκαν τον Δήμο Άνω Καραϊσκάκη, όπου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έγιναν θερμά δεκτοί από τους κατοίκους των χωριών: ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙΑ, ΓΙΑΝΙΩΤΗ, ΧΕΛΩΝΑ, ΠΕΡΔΙΚΟΡΑΧΗ, ΚΛΕΙΔΙ, ΠΕΤΡΑ, ΔΙΑΣΕΛΟ
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους άκουσε τα προβλήματα της περιοχής από τους πολίτες με τους οποίους έγινε ουσιαστικός διάλογος. Παράλληλα ανέπτυξε βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξης για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και του Νομού.
Χθες ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Παππάς μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκαν τα χωριά του Δήμου Αμβρακικού.

Με τους νέους στο επίκεντρο


Έκανε πράξη τα όσα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Π» ο νεαρός οικονομολόγος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου. Έφερε τους νέους κοντά στην πολιτική. Συζητάει μαζί τους, αναλύει τα προβλήματα της πόλης και των χωριών και ακούει τις προτάσεις του. Είναι μεν η αγωνία της συγκέντρωσης σταυρών προτίμησης που οδηγεί σ’ αυτή την επιλογή, είναι απ’ την άλλη σημαντική η συνεισφορά του, στην προσπάθεια να ασχοληθούν οι νέοι με τα κοινά και την πολιτική, γιατί αυτοί ΜΟΝΟ μπορούν να φέρουν το νέο και να λειτουργήσουν υπέρ του τόπου μας.
Παράλληλα η αποδοχή που συναντάει ο νεαρός υποψήφιος φαίνεται και απ’ την προβολή της συνέντευξης που παραχώρησε στην «Γ», η οποία αναρτήθηκε στο blog της εφημερίδας μας και είχε πάρα πολλές επισκέψεις.
Γενικά θα λέγαμε ότι το εγχείρημα του Ντίνου Παπαδημητρίου είναι σε πολύ καλό δρόμο και φαντάζει να είναι ο μόνος ικανός, να αποδείξει ότι οι νέοι έχουν θέση στην αυτοδιοίκηση και στην πολιτική συνολικότερα.

Όποιος διαφωνεί θα γίνεται κιμάς!

Η αντιπαράθεση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου με το νεαρό αγροτοσυνδικαλιστή Κώστα Τσόγκα, κάτω απ’ τα γραφεία της Νομαρχίας Άρτας, είναι ενδιαφέρουσα και δείχνει κατά τον καλύτερο τρόπο την άποψη που έχει ο δημαρχονομάρχης για όσους διαφωνούν μαζί του.
-Πες στον Παπαγεωργίου (σ.σ. τον πρώην υφυπουργό Υγείας), ότι μετά τις εκλογές θα τον κάνω κιμά, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος απευθυνόμενος στον Κ. Τσόγκα κι εκείνος δεν άργησε να του απαντήσει:
-Σου έχει πει ποτέ κανένας αϊ γ…, του είπε για να πάρει η αντιπαράθεση ένταση και ο νεαρός αγροτοσυνδικαλιστής συνέχισε:
-Αν είσαι άνδρας, αυτά που λες σε μένα να πας να τα πεις στον ίδιο τον Παπαγεωργίου και όχι σε μένα…
Κάπου εκεί τελείωσε η συζήτηση και ο υποψήφιος δήμαρχος συνοδευόμενος από κάποιους παρατρεχάμενους της Νομαρχίας αποχώρησε.
Η συζήτηση μεν έχει το ενδιαφέρον της, αλλά έχει και συνέχεια, εξ ίσου αποκαλυπτική, μιας και την συγκεκριμένη συζήτηση την άκουσαν και άλλοι και φυσικά στόμα με το στόμα, έφτασε και στα χωριά του νέου Δήμου.
Την επόμενη ημέρα ο υποψήφιος δήμαρχος βρέθηκε σε χωριό του κάμπου και μόλις εισήλθε σε καφενείο του χωριού, βρέθηκε προ εκπλήξεως.
-Εσύ είσαι που θα κάνεις κιμά, όποιον διαφωνεί μαζί σου, του είπε νεαρός που βρισκόταν στο καφενείο.
Έμεινε άναυδος ο υποψήφιος δήμαρχος, μιας και περίμενε άλλη αντιμετώπιση. Δεν περίμενε να του βγει στα ίσα ο νεαρός, οπότε… μάζεψε την κουστωδία του και πήγε στο απέναντι καφενείο.

Επικίνδυνη νοοτροπία!

Ακόμα δεν βγήκε και αντιμέτωπος με πλείστα όσα (εκλογικά) προβλήματα ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου και με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας να πιστεύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί, έχει την δύναμη να κάνει προγραφές. Να θεωρεί ότι μπορεί να κάνει «κιμά» τον πρώην υφυπουργό Υγείας Γιώργο Παπαγεωργίου, ο οποίος μπορεί να διαφωνεί, όπως και η πλειοψηφία των μελών της ΝΔ Άρτας, με την συγκεκριμένη επιλογή.
«Φαντάσου να ήταν και πιο ισχυρός σ’ αυτή την χρονική συγκυρία», μας έλεγε συμπολίτης μας που πληροφορήθηκε την αντιπαράθεση, για την οποία κάνουμε λόγο παραπάνω.
Κι όμως ο υποψήφιος δήμαρχος νομίζει ότι με τις απειλές μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Γίνονται πολύ χειρότερα και ο πολίτης που βλέπει τέτοια αλαζονεία και τέτοιον ρεβανσισμό, είναι αποφασισμένος να μην δώσει καμία ευκαιρία στον συγκεκριμένο υποψήφιο.
Θα πληρώσει αυτή την φορά, εκτός των άλλων και την αλαζονική συμπεριφορά του.

Ο Χρ. Παπάζογλου θα προχωρήσει…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Την περασμένη Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Παπάζογλου, ανακοίνωσε και τα ονόματα άλλων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και με τον τρόπο αυτό έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν… ιδρώσει να διαδίδουν ότι δεν πρόκειται ο συνδυασμός του συγκεκριμένου δημάρχου να φτάσει στις εκλογές, υλοποιώντας την επιθυμία του έτερου υποψηφίου του ίδιου χώρου, που βλέπει ότι με τον συνδυασμό αυτό τα πράγματα, για τον ίδιο, δεν πάνε καθόλου καλά.
Και τα γνωστά «παπαγαλάκια» της πλατείας Μονοπωλίου, ακούγοντας την είδηση της ανακοίνωσης των συγκεκριμένων ονομάτων, έψαχναν τον τρόπο να… συντονιστούν για να απαντήσουν και να τους πει ο υποψήφιος, τι πρέπει να πουν, για να υποβαθμίσουν την προσπάθεια που γίνεται και αφορά ανθρώπους, που έχουν το θάρρος να διαφωνούν και το κάνουν με τόλμη, χωρίς τους υπολογισμούς που μπορεί να κάνουν όσοι συμμετέχουν στα κομματικά ψηφοδέλτια και εξασφαλίζουν υποσχέσεις, για να ζουν με αυτές μέχρι τις εκλογές.
Οι πληροφορίες που η «Γ» έχει αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις απ’ την πλευρά του Χρήστου Παπάζογλου, οι οποίες, δεν θ’ αφήνουν περιθώρια… δράσης στα «παπαγαλάκια» του νομάρχη, τα οποία συχνά πυκνά συναντάς να ανεβαίνουν τα σκαλιά της Νομαρχίας, για «να πάρουν την γραμμή» της απάντησης.
(Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε, ότι αυτό το Δημόσιο Κτίριο, έχει μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο του νομάρχη, χωρίς κανένας να μιλάει, χωρίς κανένας να αντιδράει, αλλά αυτό είναι μι άλλη ιστορία, για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε, με στοιχεία, σε επόμενο σημείωμα).
Η προσπάθεια του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου ξεκίνησε και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο ίδιος ο υποψήφιος και οι συνεργάτες του κάνουν τις παρεμβάσεις τους και δείχνουν αποτελεσματικές. Άρα θα έχουν αποτέλεσμα.
Αυτοί που εδράζουν την όποια αισιοδοξία τους στην προσπάθεια υποβάθμισης της εν λόγω προσπάθειας, θα έχουν σε μικρό διάστημα από τώρα να κάνουν τον απολογισμό των λαθεμένων επιλογών τους. Γιατί όσο δεν πείθουν ότι απέναντι δεν υπάρχει τίποτα, δεν μπορούν να έχουν μαζί τους κάποια στελέχη, τα οποία θα φέρουν και τον κόσμο κοντά στον συνδυασμό, αλλά και να λειτουργήσουν συνολικά υπέρ της εκλογής του κ. Παπαβασιλείου.
Επέλεξε ο νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου και οι συνεργάτες του, λάθος δρόμο για να πάνε στις εκλογές. Προσπαθώντας να υποτιμήσουν όσους έχουν διαφορετική άποψη. Και τώρα εισπράττουν τα αποτελέσματα των επιλογών τους. Με χαρακτηριστικότερο την εικόνα του ψηφοδελτίου, που μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει, χαρακτηριστικά του οποίου είναι η ανάκληση γερόντων εκ της αποστρατείας και η κατανομή αξιωμάτων για την επόμενη ημέρα.

Με δυναμική στον αγώνα ο Γ. Ζυγούρης


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Παίζει πολύ δυνατά στον προεκλογικό αγώνα, για το Δήμο Ζηρού, ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης και η προσπάθεια που πριν αρκετό ξεκίνησε, μέλει να αποτελέσει το παράδειγμα για την αυτοδιοίκηση και την θέληση των πολιτών να ξεφύγει αυτή απ’ την κομματική κηδεμονία, που την οδήγησε στην απαξίωση.
Με στελέχη απ’ όλους τους κοινωνικούς και κομματικούς φορείς, στο ψηφοδέλτιό του, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης κινείται σ’ όλα ατ χωριά του νέου Δήμου και απολαμβάνει την εκτίμηση των συμπολιτών του, οι οποίοι βλέπουν μπροστά τους την αλλαγή σελίδας στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, παράλληλα και με τον Καλλικράτη, που στοχεύει στην ουσιαστική ανάπτυξη όλων των νέων Δήμων της χώρας μας.
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που ανακοίνωσε (σ.σ. δημοσιεύονται στην σελίδα 12) ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης δείχνουν πως οι πολίτες του Δήμου Ζηρού, έλαβαν το μήνυμα της προσπάθειας για ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, απαλλαγμένη από τακτικές του παρελθόντος, όπου δεν κυριαρχούσε η ουσία στην αναζήτηση της προοπτικής κάθε τόπου.
Η αυτοδιοίκηση, όπως λειτούργησε μέχρι τώρα στο Δήμο Φιλιππιάδας, όπου κατά κύριο λόγο εξελίσσεται ο προεκλογικός διάλογος, φαίνεται πως δεν κάλυψε τις αναζητήσεις των πολιτών και δεν βοήθησε στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου, όπως ο καθένας απ’ την μεριά του και απ’ τον χώρο που κινείται επιθυμούσε και είχε οραματιστεί.
Τα προβλήματα είναι πολλά. Και στην παρούσα δημοτική αρχή περισσεύουν, μιας και η εσωστρέφεια και η γκρίνια για το τι έγινε και τι δεν έγινε, δείχνει αμήχανη να παρακολουθήσει την κίνηση των πολιτών και να προχωρήσει μαζί τους. Δείχνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό να της στερούν την δυνατότητα επικοινωνίας με τους πολίτες, οι οποίοι στρέφονται στον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Ζυγούρη.
Αυτός λοιπόν οδηγεί την κούρσα και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι ο νικητής των εκλογών, με σαφέστατη την δέσμευση να καταστήσει την αυτοδιοίκηση στο νέο Δήμου ουσιαστικά ανεξάρτητη.

Πέφτουμε αμαχητί

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΑΡΑΝΗ

Τι άλλο περιμένουμε να ξυπνήσουμε ως λαός; Νομίζουμε ότι ο εχθρός θα μπει με τανκ και θα κατεβάσει την σημαία από την Ακρόπολη; Νομίζουμε ότι ο φασισμός θα κάνει την έφοδό του όπως πριν 70 χρόνια; Νομίζουμε ότι θα πάρουμε το όπλο και θα ανέβουμε σαν τους προγόνους μας στα βουνά για να αντισταθούμε; Για όποιον δεν το έχει καταλάβει ή για όποιον κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει η εισβολή στην χώρα έχει γίνει και οι εισβολείς δεν έχουν την γενναιότητα να σε χτυπήσουν κατά μέτωπο αλλά να σε αποδυναμώσουν τόσο που να μη μπορείς ούτε στα πόδια σου να σταθείς. Με τον φερετζέ της Δημοκρατίας και με την ψευδαίσθηση ότι εσύ Έλληνα διοικείς αυτόν τον τόπο, χάνεις κομμάτι – κομμάτι δημοκρατικά κάθε σου δικαίωμα και κάθε ελευθερία που αποκτήθηκε από χιλιάδες κυβικά αίματος και αγωνιών.
Η κυβέρνηση πια μας έχει γραμμένους κανονικότατα κάτω από τα παλιά της παπούτσια Armani. Μέσα σε ένα βράδυ καταστρατηγεί δημοκρατικά δίκαια για να ολοκληρώσει αυτό για το οποίο ήρθε να πράξει: Να μας πουλήσει τόσο φθηνά εις το όνομα της Σωτηρίας μας. Κάθε στιγμή που περνάει τα κεκτημένα δικαιώματα όλων των Ελλήνων ξεπουλιούνται για ένα παιχνίδι που δεν αφορά κανέναν από εμάς αλλά δυναμώνει με τον τρόπο αυτό την εξουσία . Με το πρόσχημα του ανεφοδιασμού της αγοράς καταναλωτικών «αγαθών» η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία με την οποία όποιος «κακός» φορτηγατζής δεν κάνει αυτό που το πει η εξουσία-αφεντικό όχι μόνο θα χάνει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος αλλά θα φυλακίζεται κιόλας ως εχθρός της πατρίδας.
Δηλαδή επειδή η σερβιέτα που θα πουλούσε το super market δεν θα είναι σε παράταξη στο ράφι στείλε φυλακή αυτόν που σου κινούσε την αγορά για χρόνια γιατί χάνει το εμπόριο εξαιτίας του δικαιώματος να αγωνίζεται για τα κεκτημένα και πληρωμένα με σκληρή δουλειά δικαιώματά του. Δηλαδή αν δεν το κατάλαβες καλά φορτηγατζή μου, η σερβιέτα σε νίκησε κατά κράτος. Και επειδή θα είναι πολύ αυτοί που θεωρούν ότι καλά σε κάνουν, ίσως δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι όταν οι ίδιοι θα αγωνίζονται για τα δικά τους δικαιώματα δεν θα έχουν απέναντί τους τον πολιτικό αλλά τον εισαγγελέα που άνευ καταγγελίας θα έχει το δικαίωμα να τους περάσει από το εδώλιο ως εχθρούς της πατρίδας.
Το κράτος επειδή, φορολογούμενε επαγγελματία και φορολογούμενε καταναλωτή Έλληνα, σε θεωρεί κλέφτη (κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια) θα σου επιβάλλει, για να μην κουράζεσαι τάχα μου, μία έξυπνη κάρτα η οποία θα καταγράφει τις αγορές σου. Και εσύ χαίρεσαι που θα έχεις μία ηλεκτρονική καρτούλα να κινείσαι από το να μαζεύεις αποδείξεις. Το ότι το Κράτος κάνει έλεγχο στην προσωπική σου ζωή γνωρίζοντας από το πόσα ροδάκινα τρως μέχρι πόσα κωλόχαρτα χρησιμοποιείς στην τουαλέτα δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Θα σε ενδιαφέρει όμως όταν θα ξέρουν τι διαβάζεις για να ανοίξει το μυαλό σου αλλά και σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου να ορίζουν την αγορά χωρίς να έχεις κάποια στιγμή καμία επιλογή πέρα από αυτή που θα σου πασάρουν υπογείως.
Αν αγωνίστηκες πολύ για να φθάσεις στα 739 ευρώ κατώτατο μισθό κακώς έκανες διότι σε λίγο δεν θα ορίζεις εσύ το μισθό σου αλλά ο μεγαλοεπιχειρηματίας που με το τρικ της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που θα είναι η επιχείρησή του θα στον κατεβάζει απότομα στα 590 με τις ευλογίες του κράτους. Όχι δεν θα μπαίνουν στο παιχνίδι οι μικρομεσαίοι βιοπαλαιστές. Η υπουργός το είπε καθαρά: «… όταν πάει να κλείσει μια επιχείρηση και κινδυνεύουν με απόλυση 1.000 άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα». Το συγκεκριμένο διάστημα δεν το γνωρίζουμε αλλά πολύ εύκολα κάθε εξάμηνο η επιχείρηση των 1000 ατόμων θα έχει πρόβλημα και θα πρέπει οι κυβερνώντες να τους το λύσουν. Και μην σκεφθείς να κατέβεις στον δρόμο γιατί θα μπεις σε τροπολογία που όχι μόνο θα χάσεις την δουλειά σου αλλά θα δικαστείς ως εχθρός που τόλμησες να φέρεις σε δύσκολη θέση τόσο τον επιχειρηματία αλλά και την πατρίδα που όλα τα κάνει για το κοινό καλό.
Ακόμα όμως και την Παιδεία δεν την άφησαν απ’ έξω. Διότι εκεί έχει πολλά φράγκα η «επιχείρηση». Εφόσον φθάσαμε στο σημείο να βάζουμε manager που θα ορίζουν («συμβουλευτικά» πάντα!) για την συνέχεια της χώρας, που δεν είναι κανένας άλλος παρά οι νέοι της, χάνουμε όχι απλώς το κάστρο αλλά την ψυχή και το όραμα.
Ξέρουν πολύ καλά που χτυπούν αυτά τα τανκ των εισβολέων. Δεν βομβαρδίζουν πόλεις. Βρίσκουν στόχο κατευθείαν στην καρδιά μας.

Οι αμετανόητοι

Του ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε στην Άρτα στις 27.9.10 χαρακτηρίζονται οι υπεύθυνοι του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ.) κρατικοδίαιτοι, ανάξιοι, ανίδεοι, και άσχετοι υπαλληλίσκοι, τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο "βασίλειο της Δανιμαρκίας". Από την ανίδεη υπάλληλο της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Ηπείρου, περάσαμε στους άσχετους υπαλληλίσκους των Αθηνών(!!!)
Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί απευθύνονται σε αρχιτέκτονες και άλλους διακεκριμένους επιστήμονες που συγκροτούν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Γιατί γίνονται όμως όλα αυτά και κυρίως γιατί λέγονται αυτές οι τερατολογίες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας; Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Γιατί με τις εισηγήσεις τους η αρχιτέκτονας κυρία Λύτρα στα Γιάννενα και η κυρία Στεφανοπούλου στην Αθήνα προτείνουν τα "Ψαροπλιά", ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο της Άρτας. Άρα η εργολαβία που έχει προκηρύξει ο Δήμαρχος και η απερχόμενη Δημοτική του ομάδα για τις 20.10.10, παυει να ισχύει!
Όλο το καλοκαίρι πάλευαν με νύχια και με δόντια για να προλάβουν να κάνουν την εργολαβία μέσα στον καυτό Αύγουστο, που όλη η πόλη είναι στη θάλασσα ή χορεύει στα πανηγύρια. Αριθμοί πρωτοκόλων φακέλων άλλαξαν μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, υπηρεσιακά έγγραφα παρακρατήθηκαν ή αλλοιώθηκαν, συνέντευξη τύπου δικιά μας για τα Ψαροπλιά "κόπηκε" από την τοπική τηλεόραση με "άνωθεν" παρεμβάσεις, πόσα άλλα εγκλήματα πρέπει να γίνουν για να κάνουν ανενόχλητοι την εργολαβία τους;
Γιατί θέλουν να ενισχύσουν τις πολύ άσχημες "φήμες" που κυκλοφορούν για ορισμένους από αυτούς στην πόλη; Αν ακούγατε τι έλεγαν για εσάς οι Αρτινοί στη συζήτηση για τα Ψαροπλιά στις 10.9.10, δεν θα ξέρατε που να κρυφτείτε. Τίποτε από αυτά δεν γράφεται, οπότε καταλαβαίνετε.
Όταν οι πέντε (5) υποψήφιοι Δήμαρχοι των εκλογών της 7.11.10 είναι αντίθετοι στην εργολαβία και στην παραχώρηση του ιστορικού κέντρου της Άρτας σε εργολάβο για 25 χρόνια, με το "γελοίο" ποσόν των 30.000 ευρώ το χρόνο για 7 μαγαζιά, τότε τι κάνετε; Πάλι πάτε αντίθετα στη θέληση της πόλης και των Αρτινών; Θέλετε να πάθετε νέο φιάσκο, όπως με το πάρκινγκ της πλατείας Σκουφά; Τι "λύσσα" είναι αυτή για μια εργολαβία των 3 εκατ. ευρώ παραμονές εκλογών; Είναι όλα καθαρά και ξάστερα ή μας έχετε κάνει πολύ καχύποπτους με αυτά που έγιναν τον Αύγουστο; Είναι δυνατόν να πωληθεί το ιστορικό κέντρο της Άρτας 2 εβδομάδες πριν από τις εκλογές από ανθρώπους που δεν συμμετέχουν σ' αυτές; Τι είναι η πόλη; Άγρια Δύση με τοπικούς Σερίφηδες; Κάνω ότι γουστάρω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν επειδή κάποτε εκλέχτηκα, αλλά τώρα δεν μου δίνουν ούτε το χρίσμα;
Ακούστηκαν και άλλα ωραία στο περιβόητο Δ.Σ. της 27.9.10. Κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος χαρακτήρισε "επικίνδυνη" την Αρχαιολογία και είπε πως ο "Μακρυγιάννης" σώθηκε από επερώτηση του κ. Κονταξή στη Βουλή. Επειδή αυτό το θέμα δεν το χαρίζουμε σε κανέναν, μιας και τρέχαμε γι' αυτό ενάμισι χρόνο θα ξαναγράψω για πολλοστή φορά, ότι ο Μακρυγιάννης σώθηκε από την μηνυτήρια αναφορά που κάναμε στον τέως Δήμαρχο για το πλαστό έγγραφο που έστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συνενώσει τον Μακρυγιάννη με το διπλανό κτήριο. Αν θέλετε κύριε δημόσιο διάλογο για το θέμα, εμείς έχουμε όλα τα στοιχεία και μάλιστα γραπτά!
ΥΓ1 Στο προηγούμενο Δ.Σ. υπήρχε θέμα για ανανέωση σύμβασης με τον μελετητή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Σκουφά. Θα ακούγαμε με ενδιαφέρον το ποσόν που εισέπραξε ο μελετητής για ένα θέμα που ουσιαστικά έκλεισε!
ΥΓ2 Όταν χαρακτηρίζεις άσχετους και ανίδεους υπαλληλίσκους τους υπεύθυνους του πολιτισμού της Ελλάδας, το να χαρακτηρίζεις εμάς ψυχοπαθείς είναι το λιγότερο.

Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική. Την αλαζονεία την άρπαξα μόνος μου…

Της ΔΩΡΑΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑ
Εκπαιδευτικού

Μάλιστα, κύριε αντιπρόεδρε! Την κερδίσατε πάλι τη λατρευτή σας αρνητική δημοσιότητα. Είχατε κάμποσο καιρό να κάνετε σόου δηκτικότητας και αυθαιρεσίας και μας λείψατε. Μα πόση διαστροφική ευρηματικότητα κρύβει η συλλογιστική σας; Πόση χαλαρότητα και ελλειμματικότητα χαρακτηρίζει αυτό που οι κοινοί άνθρωποι λέμε αυτοσυγκράτηση; Την έχετε δει ημίθεος –τουλάχιστον- και ξεχειλίζετε από έπαρση, υπέρμετρη αυτάρκεια και σύνδρομα αυτοκρατορικά και βάλε και έτσι όποτε κυριολεκτικά σας γουστάρει –για να ταυτιστώ με το ύφος σας- ανοίγετε το στόμα σας και παίρνετε αμπάριζα ό,τι και όποιον βρεθεί μπροστά σας. Θέτετε δικά σας μη έλλογα κριτήρια, απλουστεύετε μέχρι αφέλειας τη στοιχειώδη λογική και αποδίδετε ευθύνες «όπου δει», πλάθετε συνενόχους, βγαίνετε στον αφρό και με τον τρόπο αυτό κοιμάστε ήσυχος (τουλάχιστον όσο οι συνήθειές σας, σας επιτρέπουν).
Ο πρωθυπουργός τον έπιασε τον καημό σας και έπραξε εύστοχα (για τον ίδιο). Σας έβαλε δραγάτη των υπουργών του και ησύχασε. Και εσείς, παίρνοντας το ιεροεξεταστικό σας στιλάκι βάζετε χρωματιστές βαθμολογίες (έτσι είδαν οι αξιολογήσεις σας το φως της δημοσιότητας), παίξατε με τα χρώματα, σας έφυγε για λίγο ο καημός, έμειναν στο ράφι τα συμπεράσματά σας (αυτό έδειξε ο ανασχηματισμός) και διοχετεύσατε την οργή σας σε εμάς (ε, βέβαια κουτός είστε να χάσετε τη θέση σας;)
Μαζί τα φάγαμε, λοιπόν, κ. Πάγκαλε; Και ποιος θα πιστέψει αυτό που λέτε; Ξύπνησε μέσα σας η γονιδιακή αυταρχικότητα που κουβαλάτε (παππούς γαρ) και σας εξέθεσε ακόμη και σε εκείνους τους θαυμαστές σας που χαρακτήριζαν τα κατά καιρούς ξεσπάσματά σας χαριτωμένες γραφικότητες; Δεν θα μιλήσω για το στυλοβάτη του πολιτικού μας συστήματος – την αειφόρο πελατειακή σχέση- αυτή είναι γνωστή πια σε όλους. Ούτε εκπλήσσομαι με το εκρηκτικό του χαρακτήρα σας και τον έμφυτο συντηρητισμό σας (αυτόν που προσπαθήσατε να «ξεπλύνετε» μέσα από σύντομες διαδρομές της νιότης σας σε αριστερές διεξόδους και την κατάληξή σας σε σοσιαλδημοκρατικές λύσεις).
Θα μείνω εκεί στον ιδιαίτερο πυρήνα της σκέψης σας, που στερείται αυτοκριτικής, αλλά και στη μη αντίδραση κανενός συντρόφου σας ανώτερου ή ισόβαθμου, με σκοπό να σας συμμαζέψει.
Το γεγονός αυτής της παράλειψης, ενισχύει την αντίληψη όσων θεωρούν ότι εσείς και οι υψηλόβαθμοι «σύντροφοί» σας μας βλέπουν σαν μικρές κουκκιδίτσες στα ποσοτικά στοιχεία των laptop τους, χωρίς να υποψιάζονται καν ότι διαθέτουμε αξιοπρέπεια, ανάγκες, λογική, δυνατότητες και δύναμη. Αυτή τη δύναμη της ψήφου που όταν πλησιάζει η ώρα της, όλοι γλείφοντας, τάζοντας, κολακεύοντας προσπαθούν να την αρπάξουν.
Επειδή όμως πιστεύω ότι τα συνεχή παθήματά μας, δεν μπορεί, θα μας έμαθαν κάτι, πρέπει να αναγκαστούν να ανησυχήσουν. Και όλοι ξέρουμε πώς.

ΥΓ1: Η προεκλογική κίνηση φουντώνει και άρχισαν να σημειώνονται πολιτικές παρεκκλίσεις, που συνδέονται με αποδόσεις χαρακτηρισμών και χαρακτηριστικών μη πολιτικών σε υποψήφιους, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με την καταρράκωση της προσωπικής ζωής αντιπάλων, με μεθοδεύσεις δόλιες και με μυθοπλασίες. Ας κρατήσουμε το επίπεδο, γιατί και μετά τις εκλογές θα ζούμε σ’ αυτή την ίδια μικρή πόλη, όλοι μας. Δεν αξίζει, εκτιμώ, κανένα αξίωμα όσο η εκτίμηση και η θετική σχέση με τους συνανθρώπους μας, όπου και αν ανήκουν, ό,τι και αν ψηφίζουν.
ΥΓ2: Οδηγίες προς ψηφοφόρους: Κλείστε τα αυτιά στις μεγάλες υποσχέσεις. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να «παζαρεύει» την ανεργία του παιδιού σας και τη μετάθεση της γυναίκας σας. Η συντριπτική πλειοψηφία που τάζει, αντικειμενικά και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να σας βοηθήσει. Μη δίνετε την ευκαιρία να σας θεωρούν ανθρώπους της ανάγκης που αρέσκονται στο χάιδεμα των αυτιών. Θέστε κριτήρια που διατηρούν την αξιοπρέπειά σας. Αυτή είναι που φοβούνται οι «έμποροι της ψήφου».

Με τον Στάθη Γιαννούλη ο Θόδωρος Σερβετάς

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Κομποτίου Στάθη Γιαννούλη, ανακοίνωσε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Σερβετάς.
Στην ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Ο Καλλικράτης είναι πλέον νόμος του κράτους και καλούμαστε όλοι μας να συνυπάρξουμε αρμονικά και δημιουργικά, ως δημότες του νεοσύστατου Δήμου Ν. Σκουφά.
Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και ενστάσεις για τη δημιουργία του νέου μας Δήμου, κυρίως από την τοπική κοινωνία του Δήμου Πέτα, και όπως γνωρίζεται συμμετείχα ενεργά σε αυτές. Διαφώνησα με την όλη μεθόδευση, καθώς στο σχεδιασμό του Δήμου, δεν ακολουθήθηκε μια τεχνοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων και δεν ακούστηκε η φωνή των πολιτών. Αποτέλεσμα, η δημιουργία ενός Δήμου με μεγάλη πολυπλοκότητα, πολλά προβλήματα και πολλές αντιθέσεις. Για το λόγο αυτό συνεχίζω να προσδοκώ μια διόρθωση στο μέλλον.
Με δεδομένη όμως τη νέα πραγματικότητα, και έχοντας αμέριστη διάθεση προσφοράς αποφάσισα να είμαι ξανά υποψήφιος. Με πολύ περίσκεψη, αξιολόγησα τις υποψηφιότητες και πήρα την απόφαση να είμαι παρόν και να δώσω τη μάχη δίπλα στον πετυχημένο και ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Ευστάθιο Γιαννούλη.
Πιστεύω ακράδαντα, ότι στην τρέχουσα συγκυρία είναι ο μόνος που μπορεί να αμβλύνει τις αντιθέσεις του νέου Δήμου και να τον κάνει να λειτουργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών του.
Τις δημοτικές αρχές που είχαμε τις τελευταίες τετραετίες στο Δήμο Πέτα τις ζήσαμε, τις είδαμε, και δυστυχώς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ανοργανωσιά, προχειρότητα, αδιαφορία, υπανάπτυξη είναι τα κύρια στοιχεία που τις χαρακτήρισαν και μας άφησαν ως ανάμνηση.
Σήμερα, έρχονται με φρέσκες ψεύτικες υποσχέσεις, με νέα ΘΑ. Αντισταθείτε στην πρόκλησή τους και μην υποκύψετε σε όποιες πιέσεις.
Φίλες και φίλοι, ελάτε μαζί, να συνεργαστούμε, να δημιουργήσουμε τις βασικές υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση) που έχουμε ανάγκη και χρονίζουν, να κατασκευάσουμε σχολεία και χώρους άθλησης για τα παιδιά μας, να φέρουμε ανάπτυξη, να δώσουμε νέες δυνατότητες απασχόλησης στους δημότες μας, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να αποκτήσουμε αυτά που μας αξίζουν, αυτά που μας στέρησαν.
Να είστε σίγουροι, ότι θα σταθώ άξιος της εμπιστοσύνης σας και δεν θα παρεκκλίνω από τις αρχές μου. Η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση και η ανιδιοτέλεια, θα αποτελούν οδηγό των ενεργειών και των αποφάσεών μας.
Ζητώ τη στήριξή σας, για να μπορέσω με όρεξη και μεράκι να προσφέρω στον τόπο μου. Υπόσχομαι ότι με σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα θα δικαιώσω τις προσδοκίες σας.

Μαζί με σας και εγώ. Σας ευχαριστώ θερμά.
Καλή μας επιτυχία.

ΒΑΣΩ ΜΠΑΝΤΑΛΟΥΚΑ: Με όραμα για την σύγχρονη Άρτα


Δυναμική η παρουσία της κας Βάσως Λιόντου – Μπανταλούκα, στον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Παπαβασιλείου. Η υποψηφιότητά της ανακοινώθηκε απ’ τις πρώτες του εν λόγω συνδυασμού και δημιούργησε την αίσθηση που αναμενόταν, μιας και πρώτη φορά μετέχει στις δημοτικές εκλογές και έχει ως δεδομένη την συμπαράσταση πολλών συμπολιτών μας απ’ την πόλη και τα χωριά του νέου Δήμου Αρταίων.
Διευθύντρια στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Άρτας και Επιθεωρήτρια στο Υπουργείο Οικονομικών η κα Μπανταλούκα έχει άποψη για τα δρώμενα στο νομό μας και στις συζητήσεις που κάνει δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί την εκλογή της, για να πάρει μια θέση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά μέσα απ’ αυτή την θέση να προσθέσει τον δημιουργικό της λόγο και να γίνει κάτι καλό στην πόλη, να γίνει κάτι που θα μείνει και σε καμία περίπτωση, να μην είναι ενάντια στην θέληση και την άποψη των πολιτών.
Η συζήτηση για τον σταυρό προτίμησης, δεν είναι για την υποψήφια του συνδυασμού «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ», μια αγχώδης διαδικασία. Η ίδια λέει ότι ο σταυρός προτίμησης δεν είναι αυτοσκοπός. Και με νόημα τονίζει ότι η αναζήτηση του σταυρού προτίμησης, είναι η αφορμή διαλόγου με τους πολίτες, για να διαμορφώσει άποψη, η οποία θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και τα οράματα όλων των συμπολιτών μας.
Ιδιαίτερα δραστήρια και δυναμική γυναίκα η Βάσω Λιόντου – Μπανταλούκα, απολαμβάνει την εκτίμηση των συμπολιτών μας και είναι σίγουρο πως θα της δώσουν όλοι αυτοί, την δυνατότητα, να προσφέρει σ’ αυτή την πόλη το κάτι παραπάνω.

Ψαραγορά: πάρε κόσμε

Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας
Και χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη


Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ήρθε για συζήτηση το θέμα αποχαρακτηρισμού της Ψαραγοράς, προκειμένου η δημοτική αρχή να προχωρήσει απερίσπαστη στη δημοπράτηση της παραχώρησής της σε ιδιώτη εργολάβο, δημοπράτηση που, ύστερα από δύο αναβολές, έχει ως καταληκτική ημερομηνία τη 20η Οκτωβρίου 2010. Την τιμητική τους είχαν οι πολίτες που δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους με την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι κατέθεσαν εισήγηση να κηρυχθεί διατηρητέος ο χώρος των Ψαροπλιών.
Κατά έναν περίεργο και ασυνήθιστο τρόπο, ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να διατυπώσει η Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ.Κ.) Άρτας και να επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμάτευση για το αν πρέπει ή όχι να κηρυχθούν διατηρητέα τα Ψαροπλιά. Είναι βέβαια γνωστή η θέση της δημοτικής πλειοψηφίας, η οποία ήδη έχει πάρει από τον περασμένο Απρίλιο απόφαση για την παραχώρηση της Ψαραγοράς σε ιδιώτη εργολάβο – επιχειρηματία, στον οποίο παρέχεται το δικαίωμα να ανεγείρει έναν επιπλέον όροφο στα ήδη υπάρχοντα κτίρια και να αποκτήσει δικαίωμα εκμετάλλευσης του χώρου για 25 χρόνια. Κατά συνέπεια, η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας γράφτηκε σε συνεργασία με το μελετητικό γραφείο της Εταιρείας του κυρίου Μαστοράκη, η οποία και είχε αναλάβει τη σύνταξη και την εισήγηση της σχετικής μελέτης.
Η Όλγα Γεροβασίλη τοποθετήθηκε πως δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα ούτε η Τ.Υ.Δ.Κ. ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι δεν είναι επιστημονικά όργανα, κα δήλωσε παρούσα.
Να μη συζητηθεί το θέμα ζήτησε ο Γιώργος Κοτσαρίδας, υποστηρίζοντας πως όλη η διαδικασία που ακολουθεί για το θέμα η δημοτική αρχή είναι σκοτεινή και περίεργη, καθώς δεν ενημερώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι εγκαίρως για να έχουν πλήρη γνώση όταν αυτό έρχεται για συζήτηση.
Ο Μιχάλης Ευσταθίου στράφηκε εναντίον εκείνων που λαϊκίζουν για το θέμα, εννοώντας προφανώς τους πολίτες που αντιδρούν, στους οποίους δεν πέφτει κανένας λόγος και καμιά αρμοδιότητα, καθώς η Ψαραγορά ανήκει στο δήμο, αποτελεί οικόπεδο του δήμου, ο οποίος και πρέπει να αποφασίζει χωρίς να ακούει τη γνώμη των πολιτών. Κάλεσε μάλιστα το συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα στον αποχαρακτηρισμό της και στη δημοπράτησή της.
Στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό του Μιχάλη Ευσταθίου κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των συμβούλων της πλειοψηφίας. Μίλησαν για ερείπια, κατηγόρησαν υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού ως καρεκλοκένταυρους και ανίδεους υπαλληλίσκους, που διορίστηκαν λόγω ανικανότητας στο δημόσιο, ειρωνεύτηκαν τους πολίτες και γενικότερα θεώρησαν τον εαυτό τους ειδικό για όλα τα θέματα και τον πλέον αρμόδιο να αποφανθεί σχετικά με την ιστορική αξία των Ψαροπλιών.
Μόνο δαρμένος δεν έφυγε από τη συνεδρίαση ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, ο οποίος παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος των πολιτών που διαφωνούν με την απόφαση. Αφού με τα χίλια ζόρια του δόθηκε ο λόγος, φρόντισαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, με πρώτον το Μιχάλη Ευσταθίου, ο οποίος σηκώθηκε εκνευρισμένος από τη θέση του απειλώντας πως θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, να τον διακόπτουν πριν ακόμη αρχίσει να μιλά, να φωνασκούν οργισμένοι τάχα πως βρίσκεται εκτός θέματος, να ψιθυρίζουν, να σχολιάζουν, να γελάνε και να κάνουν διάφορες χειρονομίες. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντί να προστατεύσει έναν πολίτη που είχε το λόγο, τον διέκοπτε επανειλημμένως ο ίδιος, ενθαρρύνοντας με τη στάση του τους άλλους συμβούλους να συμπεριφέρονται με τρόπο που θύμιζε κερκίδα.
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων απέκτησε και μια άλλη εκπληκτική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα ιδιότητα: μπορεί πλέον στο εξής να χαρακτηρίζει και να αποχαρακτηρίζει κτίρια ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας. Ήξερε, αλήθεια, η υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού τι έκανε όταν αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων; Ήξερε ότι η Άρτα της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας είναι η πόλη των φακιρικών και των θαυμάτων;

«Γνωριζόμαστε» είπαν πολλοί συμπολίτες μας, απ’ όλα τα σημεία του νομού στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Παύλο Μίχα, που όπως είναι γνωστό κατέρχετ

Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας
Και χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη


Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ήρθε για συζήτηση το θέμα αποχαρακτηρισμού της Ψαραγοράς, προκειμένου η δημοτική αρχή να προχωρήσει απερίσπαστη στη δημοπράτηση της παραχώρησής της σε ιδιώτη εργολάβο, δημοπράτηση που, ύστερα από δύο αναβολές, έχει ως καταληκτική ημερομηνία τη 20η Οκτωβρίου 2010. Την τιμητική τους είχαν οι πολίτες που δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους με την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι κατέθεσαν εισήγηση να κηρυχθεί διατηρητέος ο χώρος των Ψαροπλιών.
Κατά έναν περίεργο και ασυνήθιστο τρόπο, ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να διατυπώσει η Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ.Κ.) Άρτας και να επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμάτευση για το αν πρέπει ή όχι να κηρυχθούν διατηρητέα τα Ψαροπλιά. Είναι βέβαια γνωστή η θέση της δημοτικής πλειοψηφίας, η οποία ήδη έχει πάρει από τον περασμένο Απρίλιο απόφαση για την παραχώρηση της Ψαραγοράς σε ιδιώτη εργολάβο – επιχειρηματία, στον οποίο παρέχεται το δικαίωμα να ανεγείρει έναν επιπλέον όροφο στα ήδη υπάρχοντα κτίρια και να αποκτήσει δικαίωμα εκμετάλλευσης του χώρου για 25 χρόνια. Κατά συνέπεια, η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας γράφτηκε σε συνεργασία με το μελετητικό γραφείο της Εταιρείας του κυρίου Μαστοράκη, η οποία και είχε αναλάβει τη σύνταξη και την εισήγηση της σχετικής μελέτης.
Η Όλγα Γεροβασίλη τοποθετήθηκε πως δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα ούτε η Τ.Υ.Δ.Κ. ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι δεν είναι επιστημονικά όργανα, κα δήλωσε παρούσα.
Να μη συζητηθεί το θέμα ζήτησε ο Γιώργος Κοτσαρίδας, υποστηρίζοντας πως όλη η διαδικασία που ακολουθεί για το θέμα η δημοτική αρχή είναι σκοτεινή και περίεργη, καθώς δεν ενημερώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι εγκαίρως για να έχουν πλήρη γνώση όταν αυτό έρχεται για συζήτηση.
Ο Μιχάλης Ευσταθίου στράφηκε εναντίον εκείνων που λαϊκίζουν για το θέμα, εννοώντας προφανώς τους πολίτες που αντιδρούν, στους οποίους δεν πέφτει κανένας λόγος και καμιά αρμοδιότητα, καθώς η Ψαραγορά ανήκει στο δήμο, αποτελεί οικόπεδο του δήμου, ο οποίος και πρέπει να αποφασίζει χωρίς να ακούει τη γνώμη των πολιτών. Κάλεσε μάλιστα το συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα στον αποχαρακτηρισμό της και στη δημοπράτησή της.
Στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό του Μιχάλη Ευσταθίου κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των συμβούλων της πλειοψηφίας. Μίλησαν για ερείπια, κατηγόρησαν υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού ως καρεκλοκένταυρους και ανίδεους υπαλληλίσκους, που διορίστηκαν λόγω ανικανότητας στο δημόσιο, ειρωνεύτηκαν τους πολίτες και γενικότερα θεώρησαν τον εαυτό τους ειδικό για όλα τα θέματα και τον πλέον αρμόδιο να αποφανθεί σχετικά με την ιστορική αξία των Ψαροπλιών.
Μόνο δαρμένος δεν έφυγε από τη συνεδρίαση ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, ο οποίος παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος των πολιτών που διαφωνούν με την απόφαση. Αφού με τα χίλια ζόρια του δόθηκε ο λόγος, φρόντισαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, με πρώτον το Μιχάλη Ευσταθίου, ο οποίος σηκώθηκε εκνευρισμένος από τη θέση του απειλώντας πως θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, να τον διακόπτουν πριν ακόμη αρχίσει να μιλά, να φωνασκούν οργισμένοι τάχα πως βρίσκεται εκτός θέματος, να ψιθυρίζουν, να σχολιάζουν, να γελάνε και να κάνουν διάφορες χειρονομίες. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντί να προστατεύσει έναν πολίτη που είχε το λόγο, τον διέκοπτε επανειλημμένως ο ίδιος, ενθαρρύνοντας με τη στάση του τους άλλους συμβούλους να συμπεριφέρονται με τρόπο που θύμιζε κερκίδα.
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων απέκτησε και μια άλλη εκπληκτική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα ιδιότητα: μπορεί πλέον στο εξής να χαρακτηρίζει και να αποχαρακτηρίζει κτίρια ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας. Ήξερε, αλήθεια, η υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού τι έκανε όταν αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων; Ήξερε ότι η Άρτα της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας είναι η πόλη των φακιρικών και των θαυμάτων;

“Γνωριζόμαστε” λέει ο Παύλος Μίχας


«Γνωριζόμαστε» είπαν πολλοί συμπολίτες μας, απ’ όλα τα σημεία του νομού στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Παύλο Μίχα, που όπως είναι γνωστό κατέρχεται στις εκλογές με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αργύρη. Και πολλοί εξήγησαν το γιατί και από πού…
-Απ’ τις κοινές αναζητήσεις, για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας και του νομού, στα ορεινά χωριά, την πεδιάδα και την πέριξ του Αμβρακικού περιοχή. Απ’ την κοινή προσπάθεια που έγινε για την ανάπτυξη στην Άρτα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Απ’ την αγωνία για τον άνθρωπο και την επίλυση των προβλημάτων του, με εμφανέστατο και πρώτο αυτό της εργασίας, στο οποίο ο υποψήφιος συνέβαλλε τα μέγιστα. Απ’ την υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης, με σκληρή δουλειά και χωρίς να υπολογίσει κόπο και χρόνο. Απ’ την ευαισθησία για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τους νέους.
Δραστηριότητες στις οποίες ο Παύλος Μίχας πρωτοστάτησε. Δραστηριότητες, στις οποίες μπορεί να μην έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά πάντα τις στήριξε.
«Προχωράμε μαζί», είπαν εκατοντάδες συμπολίτες μας μέχρι σήμερα και πολλοί εξ αυτών εξήγησαν το γιατί…
-Για να γίνουν πράξη οράματα που έμειναν οράματα γιατί κάποιοι τα υποτίμησαν, για να γίνουν στο πλαίσιο του Καλλικράτη όσα δεν έγιναν μέχρι σήμερα εξ αιτίας της αδιαφορίας, όσων ασχολήθηκαν με την αυτοδιοίκηση, για να γίνουν και νέα βήματα, τα οποία οι πολίτες μπορεί και να μην έχουν συζητήσει ακόμη, για να γίνουν παρεμβάσεις με αποτελεσματικότητα, που σε τέτοιες δεν έχουμε συνηθίσει στο νομό Άρτας, για να μπορούν οι πολίτες να βλέπουν έργο και όχι να συζητούν για υποτιθέμενο έργο, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
Οι πολίτες του νομού μας, έχουν από μόνοι τους δώσει το στίγμα για την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Παύλος Μίχας. Και ο ίδιος ανταποκρινόμενος στα όσα οι πολίτες λένε, δηλώνει πως είναι δίπλα τους και φυσικά πως και γι’ αυτόν το στίγμα του εκλογικού αγώνα, είναι αυτό που οι πολίτες έχουν αποφασίσει. Που πιο απλά σημαίνει ότι έχει τον τρόπο να είναι ο θριαμβευτής των εκλογών, μιας και αυτό επιβάλλει η αναγνώριση της μέχρι τώρα προσφοράς του.

Δίνει… τα ρέστα για το ξεπούλημα της Ψαραγοράς!


Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε επιστημονική προσέγγιση στο θέμα και αποφάσισε ότι δεν πρέπει να κριθούν διατηρητέα τα κτίρια

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, απ’ την οποία ο δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης και οι συνεργάτες του ζητούσαν να γνωμοδοτήσει το σώμα για το αν πρέπει ή όχι να χαρακτηριστούν τα κτίρια της Ψαραγοράς μνημεία είναι άκρως διδακτική, για το πώς σκέπτεται να πορευτεί τους εναπομείναντες μήνες, ο απερχόμενος Πάνος Οικονομίδης.
Είναι πρωτόγνωρο στην ιστορία της αυτοδιοίκησης Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτεί για το αν ένα κτίριο, πρέπει να χαρακτηριστεί διατηρητέο ή όχι, την στιγμή που οι ειδικοί έχουν αποφασίσει οι ειδικοί, αρχαιολόγοι και άλλοι επιστήμονες, οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο και η άποψή τους πρέπει να είναι σεβαστή.
Είναι πρωτόγνωρο να έχει εκφράσει άποψη ο αρμόδιος υπουργός, εν προκειμένω ο κ. Γερουλάνος, ότι τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν την ιστορία της Άρτας και να καλείται ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης, να εκφέρει γνώμη για το ίδιο θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε την άποψη του δημοτικού συμβούλου, αλλά ο υπουργός πριν εκφράσει άποψη, είχε ενημερωθεί από τους επιστήμονες και έπραξε αυτό που του εισηγήθηκαν και χωρίς καμία διάθεση να παίξει κάποιο παιχνίδι, όπως διαφαίνεται ότι επιχειρεί να κάνει ο απερχόμενος δήμαρχος.
Είναι πρωτόγνωρη η σπουδή του απερχόμενου να θέλει ντε και καλά να… λύσει το πρόβλημα της Ψαραγοράς, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, την στιγμή που όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αυτοί δηλαδή που θα κληθούν να ασχοληθούν με το θέμα, έχουν δηλώσει ότι η Ψαραγορά δεν πρέπει να… αξιοποιηθεί με τον τρόπο που επέλεξε η παρούσα δημοτική αρχή.
Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία; Όλοι προβληματίζονται και όλοι βγάζουν κάποια συμπεράσματα στις συζητήσεις που γίνονται στα διάφορα στέκια της πόλης. Τα συμπεράσματα δεν γράφονται, αλλά κυκλοφορούν.
Κοινός τόπος λοιπόν ότι αν μη τι άλλο η επιμονή να κλείσει το θέμα της Ψαραγοράς είναι περίεργη. Όταν επί οχτώ χρόνια, η παρούσα δημοτική αρχή, απαξίωσε τόσο πολύ το χώρο αυτό, που κατάντησε το σημείο αναφοράς της πόλης, το πιο υποβαθμισμένο σημείο. Σκουπιδότοπο το είχε καταντήσει.

Η μειοψηφία

Στην συζήτηση που έγινε δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι και η στάση της μειοψηφίας ήταν η καλύτερη. Απ’ την μια μεριά ο Μιχάλης Ευσταθίου επιχειρηματολογούσε υπέρ της άποψης Οικονομίδη, την στιγμή που ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού, με τον οποίο κατέρχεται στις επικείμενες εκλογές, έχει δηλώσει ότι η λύση για την Ψαραγορά, που προτείνει η δημοτική αρχή, δεν είναι η καλύτερη.
Το ίδιο και οι άλλοι συνδυασμοί. Αντί να καταγγείλουν την επιμονή να κλείσει το θέμα ΤΩΡΑ, αν και υπάρχει η άποψη του Υπουργείου Πολιτισμού ότι πρόκειται για μνημείο, ψήφισαν στην συζήτηση ΠΑΡΟΝ, που στην τελική ανάλυση δεν σημαίνει τίποτα.
Σ’ όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και κάποιων δημοτικών συμβούλων απέναντι στους εκπροσώπους των πολιτών, που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις ομάδας πολιτών που έχει αναδείξει το όλο θέμα και έκανε παρεμβάσεις και στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Η συζήτηση λοιπόν για την τύχη της Ψαραγοράς και η… επιστημονική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέδειξαν την περίεργη σπουδή του δημάρχου να κλείσει τώρα το θέμα και να μην ακουστούν οι προτάσεις και οι απόψεις των πολιτών απ’ την μια και η γνώμη των επιστημόνων απ’ την άλλη.
Ας αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν για το θέμα, με τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, από την πρώτη του νέου έτους. Και δεν πειράζει αν κάνουν και κάποιες προτάσεις ή αν απαιτήσουν απ’ τον απερχόμενο δήμαρχο να σταματήσει να ασχολείται μ’ αυτό το σοβαρό θέμα, εν μέσω μροεκλογικής περιόδου.

Υπόγειες διαδρομές για το Δήμο Αρταίων

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Δεν είναι το θέμα της Ψαραγοράς, η μόνη ενασχόληση του απερχόμενου δημάρχου Πάνου Οικονομίδη και των στενών συνεργατών του. Η αγωνία τους για το αν θα εκλεγεί δήμαρχος ο νυν νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, είναι εμφανής και μπορεί να την αντιληφθεί όποιος συζητήσει μαζί τους και αναρωτηθεί το τι μπορεί να προκύψει απ’ τις επικείμενες εκλογές.
Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας, που έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης, είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να χάσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, που υποστηρίζεται απ’ το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που έχει φέρει στην δημόσια ζωή τον κ. Οικονομίδη. Να μην ξεχνιόμαστε… Με συνοπτικές διαδικασίες εκλέχτηκε βουλευτής και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και πρόταση του νυν υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, την εποχή που ήταν γραμματέας της ΝΕ Άρτας του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε για οχτώ χρόνια δήμαρχος Αρταίων, χωρίς να μπορεί να έχει κάτι θετικό στον απολογισμό της οχταετίας.
Και τώρα νάτος… Τάχα πικραμένος, που το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αποσύρει την… αιώνια στήριξη προς το πρόσωπό του, αρχίζει τις συζητήσεις με προβληματισμό, για το αν μπορεί να εκλεγεί ο υποψήφιος του κόμματος και οδηγεί την συζήτηση, στο ότι με βάση το λάθος της επιλογής που έκανε το ΠΑΣΟΚ, θα εκλεγεί δήμαρχος ο νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου. Βάζει και λίγη θλίψη στην συζήτηση που κάνει, για να πεισθεί όποιος τον ακούει, ότι η καλύτερη λύση είναι να στηριχτεί ο εκλεκτός της ΝΔ, για να αντιληφθεί το ΠΑΣΟΚ, ότι έκανε λάθος επιλέγοντας ως υποψήφιο τον Γιάννη Παπαλέξη.
Το ίδιο κάνουν και οι πρεσβευτές του λόγου του απερχόμενου, οι στενοί του συνεργάτες του δηλαδή. Αυτοί δηλαδή που με κάθε τρόπο προκάλεσαν τους πολίτες, οι οποίοι στις δημοσκοπήσεις που έγιναν με κάθε τρόπο δήλωσαν ότι πρέπει να φύγει η παρούσα δημοτική αρχή.
Παιχνίδια, που στον αντίπαλο χώρο είχαν παιχτεί με επιτυχία, κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο και εξ αυτών είχε βγει ωφελημένος ο απερχόμενος δήμαρχος. Όλοι τα θυμούνται και λένε πως κατά τον ίδιο τρόπο επιχειρεί και τώρα να λειτουργήσει ο Πάνος Οικονομίδης, απ’ την μια για να… ανταποδώσει και απ’ την άλλη δεν μπορεί να… συγχωρέσει αυτούς που αποφάσισαν να αποσύρουν την στήριξη από το πρόσωπό του και να τον… στερηθούμε για τα επόμενα χρόνια.

Υποδοχή με μηνύματα αισιοδοξίας


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ο Γιάννης Παπαλέξης, στην δεύτερη δημόσια εμφάνισή του, ως υποψήφιος δήμαρχος έκανε την διαφορά. Αντί να παρουσιάσει κατά τα μέχρι τώρα πρότυπα δέκα, είκοσι ή τριάντα υποψηφίους και να κάνει απόπειρες εντυπωσιασμού παρουσίασε τους περισσότερους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει τον αγώνα για τη νίκη του συνδυασμού και φυσικά και την δική τους καλή πορεία.
Το πρώτο στοιχείο υπεροχής είναι ο αριθμός των υποψηφίων που παρουσιάστηκε και το δεύτερο είναι το σημαντικότερο. Η ποιότητα των υποψηφίων και το τι εκπροσωπεί ο καθένας. Νέοι άνθρωποι, χωρίς την φθορά της ανάμιξης σε περίεργες διαδικασίες, με όραμα για την πόλη και τα χωριά, με άποψη για τον Καλλικράτη και διάθεση να εργαστούν.
Νέοι επιστήμονες, νέοι επαγγελματίες, άνθρωποι του μόχθου, αγρότες και εκπρόσωποι όλων των διαμερισμάτων του νέου Δήμου, είναι το καλύτερο υλικό για τον συνδυασμό, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης.
Τελευταίο και σημαντικότερο. Δεν ήταν τυχαίο γεγονός ότι η αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ, με υψηλή θερμοκρασία την ημέρα εκείνη γέμισε ασφυκτικά. Μέχρι τα σκαλοπάτια ήταν ο κόσμος και το γεγονός σχολιάστηκε θετικά απ’ όσους με πολιτική σκέψη αναλύουν τα γεγονότα και αποκρύφτηκε απ’ όσους δεν επιθυμούν την καλή πορεία του συνδυασμού.
Οι πολίτες που ήταν στην αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ έγιναν κήρυκες του μηνύματος αισιοδοξίας για τον συνδυασμό «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και αυτό δίνει την υπεροχή στον Γιάννη Παπαλέξη.
Βεβαίως ακολουθούν και τα σημαντικότερα. Οι επόμενες ανακοινώσεις του συνδυασμού, θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά.


Τα πρώτα 100 ονόματα του συνδυασμού του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1. ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΩ ΑΡΤΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ
2. ΜΗΤΡΟΓΙΩΡΓΟΥ ΒΙΚΥ ΑΡΤΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΠΙΣ.ΥΓΕΙΑΣ
3. ΓΑΛΗΝΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΡΤΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, Γ.Ν.Α
4. ΓΕΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΑΣ ΔΙΕΥΘ.ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΕΖΑΣ
5. ΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
6. ΓΚΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΤΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
7. ΓΚΟΥΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΤΑΣ ΑΞ.Σ Ε.Α ΠΟΛ.Σ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
8. ΓΟΥΣΗ-ΜΑΡΓΩΝΗ ΜΑΡΙΑ ΑΡΤΑΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
9. ΖΗΣΗΣ ΦΩΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΥΠΟΔ. ΣΧΟΛ.ΜΑΘ. Ο.Α.Ε.Δ
10. ΚΑΙΝΤΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΤΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
11. ΚΑΠΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΤΑΣ ΑΞΙΩΜ.ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ
12. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
13. ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
14. ΛΙΑΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΤΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
15. ΜΑΓΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΤΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
16. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΤΑΣ ΥΠΟΣΤΡ.ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ
17. ΝΑΚΑ ΜΑΡΩ ΑΡΤΑΣ ΚΑΘ.ΑΓΓΛΙΚΩΝ
18. ΝΑΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΤΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
19. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΤΑΣ ΥΠΑΛ.ΔΗΜΟΣ. ΕΛΕΓΧΟΥ
20. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
21. ΣΤΑΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΑΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
22. ΦΕΥΓΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
23. ΜΩΡΑΙΤΗ ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
24. ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΠΑΝΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
25. ΝΤΑΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
26. ΤΣΩΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ
27. ΒΛΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
28. ΜΟΣΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
29. ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΤΑ
30. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
31. ΠΑΠΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
32. ΣΑΛΛΑ ΙΟΥΣΤΙΝΑ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΣ
33. ΤΣΑΜΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ε.Α.Σ.Α.Φ
34. ΚΕΦΗΣ ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ
35. ΠΑΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
36. ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ


1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΖΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
2. ΣΑΚΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΝΕΖΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3. ΓΕΡΟΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΒΙΓΛΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
4. ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΒΙΓΛΑΣ Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Δ. ΒΙΓΛΑΣ
5. ΜΑΝΤΕΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΙΓΛΑΣ ΟΙΚΙΑΚΑ
6. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΓΛΑΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
7. ΛΟΥΣΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΑΒΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
8. ΤΖΙΟΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΒΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
9. ΣΙΩΖΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ ΟΙΚΙΑΚΑ
10. ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
11. ΔΗΜΟΛΕΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ Ι.Κ.Α
12. ΜΠΑΛΑΓΚΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΟΙΚΙΑΚΑ
13. ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΡΑΧΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
14. ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΗΣ ΡΑΧΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΑΒ
15. ΣΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΧΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
16. ΦΛΟΥΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
17. ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
18. ΛΑΜΠΡΟΥ ΘΩΜΑΣ ΨΑΘΟΤΟΠΙΟΥ ΑΓΡΟΤΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ ΑΡΤΑΣ ΟΙΚΙΑΚΑ
2. ΖΟΥΜΠΟΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΤΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
3. ΘΟΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΤΑΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
4. ΛΙΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Η/Υ
5. ΠΡΙΝΤΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΤΑΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ
6. ΡΙΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
7. ΣΠΑΚΑΣ ΠΑΝΟΣ ΑΡΤΑΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
8. ΤΑΤΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΤΑΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
9. ΓΑΛΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
10. ΖΟΥΜΠΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ ΑΓΡΟΤΗΣ
11. ΝΟΥΛΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
12. ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΚΕΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
13. ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΜΑΤΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
14. ΦΙΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΗΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
15. ΒΑΖΙΜΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΛΙΜΙΝΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
16. ΠΑΦΙΛΗ ΜΑΡΙΑ ΛΙΜΙΝΗΣ ΟΙΚΙΑΚΑ
17. ΧΑΛΜΑΝΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΜΙΝΗΣ ΑΞ.Σ ΠΟΛΕΜ.ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ε.Α.

ΔΗΜΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

1. ΒΙΤΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
2. ΜΑΝΙΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
3. ΤΖΟΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
4. ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΓΡΙΜΠΟΒΟ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
5. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΡΙΜΠΟΒΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
6. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΜΠΟΒΟ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
7. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

1. ΓΟΥΙΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΙΑΣ ΥΠ. ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ-
2. ΜΠΑΖΑΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΑΜΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Τα.Ε
3. ΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΡΚΙΖΑΤΕΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
4. ΜΠΕΛΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΙΡΚΙΖΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
5. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΟΚΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
6. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
7. ΓΕΩΡΓΟΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΒΑΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗΣ
8. ΔΡΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΚΑΛΟΒΑΤΟΥ ΑΝΕΡΓΗ
9. ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΟΒΑΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

1. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΦΝΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
2. ΒΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΥΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
3. ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΟΔΑΥΓΗΣ
4. ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΟΔΑΥΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ε.Τ.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
5. ΣΠΥΡΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ ΡΟΔΑΥΓΗΣ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΑΛ.ΤΟΥ Γ.Ν.ΑΡΤΑΣ
6. ΜΟΣΧΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
7. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
8. ΔΗΜΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΜΜΟΤΟΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
9. ΝΙΚΟΡΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΜΜΟΤΟΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Καταιγιστικές εξελίξεις στον Συνασπισμό Πρέβεζας. Η κρίση που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και οδήγησε στην παραίτηση δέκα εκ των δεκαπέντε μελ

130 μαθητές περίπου θα φοιτήσουν φέτος στην ΑΕΝ Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα, ενώ αυτή τη στιγμή εκείνο που προβληματίζει είναι τα κενά και οι ελλείψεις τόσο στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και στον τομέα των υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι τα κτίρια κτίσθηκαν πριν από τριάντα χρόνια και παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν αποτελούν μείζον πρόβλημα για την λειτουργία της Ακαδημίας από την οποία αποφοιτούν οι Αξιωματικοί ταυ Εμπορικού Ναυτικού.
Την ίδια στιγμή, το σίγουρο είναι ότι οι εκτιμήσεις για αυξημένη ζήτηση σε αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού δείχνουν ότι υπάρχουν προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και στη συνέχεια για επαγγελματική εξέλιξη με σημαντικές οικονομικές απολαβές, σε ηλικία που οι περισσότεροι νέοι, οι οποίοι ακολουθούν άλλες επαγγελματικές κατευθύνσεις δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν αυξάνεται, μέρα με τη μέρα, το πρόβλημα στελέχωσης των νέων πλοίων που πέφτουν στη θάλασσα με αξιωματικούς.

Μ. ΚΛΑΠΑΣ: «Πολιτικό λάθος σύντροφε Βίτσα…»

Καταιγιστικές εξελίξεις στον Συνασπισμό Πρέβεζας. Η κρίση που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και οδήγησε στην παραίτηση δέκα εκ των δεκαπέντε μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος την περασμένη Τρίτη , κορυφώθηκε την Παρασκευή με την παραίτηση του Δημάρχου Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλάπα, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
Της παραίτησης του κ.Κλάπα προηγήθηκε δήλωση του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μίλησε για λαθεμένη διαχείριση του θέματος από πλευράς του κ.Κλάπα και μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτη αντικομματική πράξη την δημοσιοποίηση πληροφοριών προς τα μέσα ενημέρωσης.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας «απάντησε» με σκληρή γλώσσα στον κ.Βίτσα ,δηλώνοντας μεταξύ άλλων, ο κ,Βίτσας δεν είχε την πολιτική ευθύνη να παρέμβει αποφασιστικά για να σταματήσει την διχαστική δράση που ανέπτυξαν κάποιοι, όλο αυτόν τον καιρό. «Πολιτικό λάθος σύντροφε Βίτσα δεν είναι η υπεράσπιση της πολιτικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μου.
Αντίθετα είναι πολιτικό έγκλημα η υπεράσπιση εκ μέρους σου των πιο ακραίων και διχαστικών λογικών που ζήσαμε στην πολιτική κίνηση της Πρέβεζας»,καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ.Κλάπας, δηλώνοντας την παραίτησή του από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

Συζήτησε τα προβλήματα της παιδείας

Ζητήματα που αφορούν την σχολική στέγη και γενικότερα την εκπαίδευση στο Δήμο Πρέβεζας συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με το Διευθυντή και τη Διευθύντρια Α’θμιας Β’θμιας εκπαίδευσης Δημήτρη Ηλιόπουλο και Κική Σφονδύλη αντίστοιχα. Πρωτεύον ζήτημα για την Α’θμια Εκπαίδευση αποτελεί η στέγαση των νηπιαγωγείων σε ιδιόκτητα κτίρια , καθώς και η ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στον Μύτικα, ενώ η στέγαση του Μουσικού Γυμνασίου σε ιδιόκτητο κτίριο και η ολοκλήρωση των εργασιών στο συγκρότημα των Γυμνασίων του Φόρου κυριάρχησαν στην συζήτηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας με την Διευθύντρια Β’θμιας Εκπαίδευσης. Ο κ.Μπαΐλης ευχαρίστησε τόσο τον κ.Ηλιόπουλο όσο και την κ. Σφονδύλη για την αναλυτική ενημέρωση και τα στοιχεία που του παρείχαν, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να προωθήσει την επίλυση των αιτημάτων, μέσω μιας συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών, των εκπαιδευτικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης.

Δυναμική νίκης δείχνει το ψηφοδέλτιο του Γ. Ζυγούρη


Δυναμική προσδίδουν στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη, οι πολίτες του νέου Δήμου που το πλαισιώνουν, με κύριο χαρακτηριστικό την διάθεση για προσφορά και την γνώση των προβλημάτων της περιοχής, παράλληλα με την αυτοδιοικητική εμπειρία που διαθέτουν πολλά εκ των στελεχών του συνδυασμού.
«Ο συνδυασμός γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση σε όλες τις περιοχές του νέου Δήμου Ζηρού, από όλες τις ηλικιακές ομάδες της τοπικής κοινωνίας, από όλο το φάσμα των επαγγελμάτων, από γυναίκες και άνδρες», επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης.
Για την συγκρότηση του συνδυασμού ο κ. Ζυγούρης, στην δήλωση που συνόδευσε την ανακοίνωση του συνδυασμού επισημαίνει: Μας πλαισιώνουν ενεργοί πολίτες που εκφράζουν το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων του δήμου μας. Ενεργοί πολίτες που πιστεύουν στο όραμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης συμπορεύονται μαζί μας, συνδιαμορφώνοντας το ψηφοδέλτιο «νίκης» των εκλογών του Νοεμβρίου. Πολίτες με γνώσεις, εμπειρία και όρεξη για δουλειά. Κοινή θέληση και στόχος όλων μας , ο νέος Δήμος να γίνει δήμος πρότυπο. Δήμος των έργων, της ανάπτυξης , δήμος στην υπηρεσία των πολιτών. Μαζί προχωράμε κοιτάζοντας μπροστά αφήνοντας πίσω το παρελθόν».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης, για να καταλήξει στις αποφάσεις συγκρότησης του συνδυασμού του, χρειάστηκε να επικοινωνήσει με όλους τους πολίτες του νέου Δήμου και εκ των συζητήσεων αυτών να εξάγει τα συμπεράσματά του, για το πώς και με ποιους πρέπει να συγκροτηθεί ο συνδυασμός του.
Περιέλαβε πολίτες με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, που είναι χρήσιμοι για να συνεργαστούν αρμονικά με τους νέους ανθρώπους, που είναι η πλειοψηφία των υποψηφίων του συνδυασμού.

Υποψήφιοι Σύμβουλοι

1. Απόστολου Χρήστος του Αποστόλου
2. Βέργος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου
3. Βέργος Λάμπρος του Αριστοτέλη
4. Γιάννος Γεώργιος του Σπυρίδωνος
5. Γιολδάσης Απόστολος του Ευστρατίου
6. Γιολδάσης Δημήτριος του Βασιλείου
7. Ευάγγελου Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου
8. Θεοχαροπούλου-Βέτσου Ιωάννα του Παναγιώτη
9. Καλαμίδας Παναγιώτης του Αθανασίου
10. Κατραχούρας Κωνσταντίνος του Στέφανου
11. Κώστα-Γκαρτζώνη Καλλιόπη του Λάμπρου
12. Κώστας Σταύρος του Χρήστου
13. Μπακάρας Κωνσταντίνος του Χρήστου
14. Παπατσίμπας Μιχάλης του Ιωάννου
15. Παπαφωτίου Γεώργιος του Φωτίου
16. Πετσούκη-Ζυγούρη Άννα του Γεωργίου
17. Ρίζος Χρήστος του Βασιλείου
18. Σιντόρης Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος
19. Σφρίντζερης Ιωάννης του Σταύρου
20. Σταυρόπουλος Βασίλειος του Ευάγγελου
21. Σταύρου Δημήτριος του Περικλή
22. Υφαντής Γεώργιος του Σωτηρίου
23. Χουλιάρας Λάμπρος του Ιωάννου

Β. ΑΡΓΥΡΗΣ: Θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», κ. Βαγγέλης Αργύρης απέστειλε χθες την ακόλουθη επιστολή προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , κα Τίνα Μπιρμπίλη.
«Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Παίρνω την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», με αφορμή το θέμα της δημοσιοποίησης της προμελέτης σχετικά με τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου και της χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης στα παράλια του Νομού Θεσπρωτίας.
Γνωρίζω πολύ καλά τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας , την αναγκαιότητα του έργου αυτού και τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας.
Το φυσικό αέριο αποτελεί μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική ενεργειακή λύση, περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, συγκριτικά με τις κύριες σήμερα πηγές ενέργειας (καύσεις στερεών και υγρών, πυρηνική), η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί από τη χώρα και την Ήπειρο ειδικότερα.
Τα μετρήσιμα περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου, η επάρκεια των αποθεμάτων (25% μεγαλύτερα από του πετρελαίου), η υψηλή θερμική του απόδοση, η ασφάλεια στην εκμετάλλευση και το χαμηλότερο συγκριτικά κόστος, είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που συνηγορούν στην επιλογή του για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.
Το ΤΕΕ/ΤΗ, εδώ και πολλά χρόνια, με συγκεκριμένη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση, αποτέλεσμα επιστημονικής εργασία που εκπονήθηκε στο τμήμα, έχει αναδείξει τη σπουδαιότητα και τη σημασία της χρήσης του φυσικού αερίου στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου μας.
Έκτοτε, υποστηρίζουμε σταθερά και με θέρμη την ένταξη της Ηπείρου στο Εθνικό και το Διευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου και έχουμε υιοθετήσει το στόχο αυτό, ως πρώτης προτεραιότητας επιλογή στον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Άλλωστε οι διεθνείς εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα δικαιώνουν την επιλογή.
Δυστυχώς , όμως, το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, δίνει τη δυνατότητα σε δυνάμεις που αδιαφορούν για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής και ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν μόνο το προσωπικό και μικροπολιτικό τους συμφέρον, να διαστρεβλώνουν και να αλλοιώνουν τη σημασία του έργου αυτού.
Επιχειρούν ορισμένοι-οι ίδιοι που δεν επιθυμούν να δικαιωθεί η επιλογή της προώθησης του «Καλλικράτη»- να δημιουργήσουν εντυπώσεις και στρεβλές ερμηνείες σχετικά με το έργο αυτό.
Είναι οι γνωστές συντηρητικές δυνάμεις της απραξίας, που δε διστάζουν να υποτάξουν το συμφέρον της περιοχής, σε κάλπη-κα τερτίπια.
Για το λόγο αυτό τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το σύνολο του συνδυασμού μας, με την παρούσα επιστολή σας ζητάμε να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες διαλόγου και υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου, αμέσως μετά την εκλογή και την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η εξέλιξη αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα καθυστερήσει την προώθηση του αναπτυξιακού έργου καθώς η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας θα κινηθεί με θέληση και αποφασιστικότητα αφού η αρμοδιότητα και ο ρόλος της θα είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας
Με εκτίμηση
Βαγγέλης Αργύρης»

Περιοδεία στο Δήμο Σουλίου

Περιοδεία στο νέο διευρυμένο Δήμο Σουλίου Παραμυθιάς πραγματοποίησε την Τετάρτη 29/9/2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για να εκπροσωπήσει τη Βουλή.
Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων, αποτείοντας φόρο τιμής στη μνήμη των ηρωικών νεκρών που παραμένει ζωντανή για την περιοχή.
Ο Βαγγέλης Αργύρης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του για το
N.Θεσπρωτίας , συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στην Παραμυθιά , μεταφέροντας τους το μήνυμα ότι βασική επιδίωξη της μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι οι τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους άξιους εκπροσώπους τους , που θα κάνουν την Ήπειρο τόπο να ζεις, όπως είναι ο τίτλος του συνδυασμού του οποίου ηγείται.

Δέκα ακόμη «αντάρτες» ανακοίνωσε ο Χρήστος Παπάζογλου

Την Τετάρτη το απόγευμα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί και αύριο» Χρήστος Παπάζογλου ανακοίνωσε άλλους δέκα υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Η ανακοίνωση των υποψηφίων έγινε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, παρουσία πολλών φίλων. Επίσης έγινε και η παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του συνδυασμού με την ονομασία www.mazikaiavrio.gr.
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι:
1. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Εργολάβος Οικοδομών
2. ΚΑΨΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ηλεκτρολόγος
3. ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ιατρός, Επιμ. Ορθ/κης κλινικής Γ.Ν. Άρτας
4. ΜΠΑΡΟΥΤΗ ΕΛΕΝΗ Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων
5. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Υπάλληλος ΟΤΕ
6. ΠΟΛΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Επιχειρηματίας
7. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Επιχειρηματίας
8. ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΚΩΝ/ΝΑ (ΝΤΙΝΑ) Έμπορος
9. ΣΦΗΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Εκπαιδευτικός
10. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Συνταξιούχος ΟΤΕ

Καχριμάνης: Ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου

Ο δρόμος Ράμιας – Βουργαρελίου θεωρείται προέκταση της οδικήςσύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τα Τζουμέρκα. «Tο «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ένα σπουδαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε, μετη δική μας συμβολή, για να καλύψει την επί δεκαετίες
αδυναμία του Ελληνικού Κράτους


Η ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου, προϋποθέτει την ανάπτυξη όλων των περιοχών της, μέσα από την ολοκλήρωση των υποδομών, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών της πλεονεκτήματων και ιδιαίτερα του τουρισμού.
Την ανωτέρω βασική προγραμματική θέση της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», ανέπτυξε στη διάρκεια ομιλιών και συζητήσεων που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια περιοδειών του το Σάββατο στους νομούς Άρτας και Ιωαννίνων. Στην Κοινότητα Καλαρρυτών, στα δημοτικά διαμερίσματα Ράμιας, Λεπιανών, Μικροσπηλιάς, Κυψέλης και Βουργαρελίου, κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και οι αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται στον ορεινό όγκο των νομών Ιωαννίνων και Άρτας, με τους κατοίκους να ζητούν από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη την επέκταση του και την ένταξη σε αυτό και νέων έργων.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης τόνισε ότι «το «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ένα σπουδαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε, με τη δική μας συμβολή, για να καλύψει την επί δεκαετίες αδυναμία του Ελληνικού Κράτους, να κατασκευάσει υποδομές που έλειπαν, για την στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και για να δρομολογήσει νέες δράσεις για τον πολιτισμό και για τον τουρισμό. Δεν είναι τυχαίο, ότι σήμερα οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών όχι μόνο επικροτούν το πρόγραμμα, αλλά και ζητούν την ένταξη νέων έργων σε αυτό. Τα κέρδη από την υλοποίηση του προγράμματος είναι πολλαπλά, καθώς απελευθερώθηκαν πόροι για έργα σε άλλες περιοχές, ενώ η επισκεψιμότητα διαχύθηκε προς διάφορες κατευθύνσεις»
Ειδικότερα στους Καλαρρύτες ο κ. Καχριμάνης, επιθεωρώντας το Μουσείο Αργυροχρυσοχοϊας- το οποίο με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ κατασκευάζεται μέσω του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ»-, τόνισε ότι ο Πολιτισμός είναι μία από τις δράσεις που έχουν επωφεληθεί σημαντικά από αυτό. «Έχουν χρηματοδοτηθεί σπουδαία έργα, όπως το Μουσείο Αργυροχρυσοχόων καθώς και η αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικών θρησκευτικών μνημείων στο Ζαγόρι, στο Πωγώνι, η Ιερά Μονή Τζώρας, οι εικονογραφίες στην Ι.Μ. Βουτσάς κ.α.»., πρόσθεσε.
Κατά την περιοδεία – στην οποία στα Δ. Δ. του Νομού της Άρτας, συνοδεύονταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Κων. Παππά και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του, στον κ. Αλεξ. Καχριμάνη τέθηκαν αιτήματα, για χρηματοδότηση νέων έργων από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, ήτοι:
1. Από κατοίκους της Κοινότητας Δ. Δ. Καλαρρυτών για την ολοκλήρωση του ημιτελούς τμήματος Καλαρρύτες – Ανθούσας (εντός των ορίων του Νομού Τρικάλων, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας διάλυσης της εργολαβίας).
2. Από κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων της Άρτας, η ολοκλήρωση του δρόμου Ράμια -Δασικό χωριό Καταρράκτη – Αγ. Κοσμάς –Βουργαρέλι, τμήμα του οποίου είναι ήδη ενταγμένο στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ και το οποίο θεωρείται προέκταση της οδικής σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τα Τζουμέρκα.
Επίσης ζητήθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου Παλαιοχώρι – Αρματολικό Ν. Τρικάλων, μήκους 14 χιλιομέτρων, η διάνοιξη του οποίου έγινε επί κυβερνητικής θητείας του κ. Στ. Τζουμάκα και έκτοτε δεν προχώρησε η σύνδεση των δύο νομών. «Η δική μας πρόταση είναι σαφής: Αγωνιστήκαμε για την δημιουργία και υλοποίηση του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ» γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες των ορεινών περιοχών και θα μεριμνήσουμε με κάθε τρόπο για να γίνουν οι οδικές συνδέσεις, γιατί χωρίς αυτές, ανάπτυξη δεν γίνεται» τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, για να προσθέσει ότι για την κατασκευή των οδικών έργων, τηρούνται απόλυτα οι περιβαλλοντικοί όροι και οι υπάρχουσες χαράξεις.

Ομόφωνα: «Εκθεσιακό Κέντρο Κων/νος Βάγιας»

Σε «Εκθεσιακό Κέντρο Κων/νος Βάγιας» θα μετονομαστεί το Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Αρταίων προς τιμήν του δημιουργού του, του αείμνηστου Δημάρχου Κώστα Βάγια, σαν μια αναγνώριση της προσφοράς του προς την πόλη. Τη σχετική πρόταση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αρταίων Παναγιώτης Οικονομίδης και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Εισηγούμενος το θέμα κατά τη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 ο Δήμαρχος κ. Οικονομίδης ανέφερε τα εξής: "Μετά από προτάσεις και συζητήσεις και με συναδέλφους της αντιπολίτευσης αλλά και προβληματισμό που απ’ τη μεριά μας είχε από μακρού χρόνου υπάρξει, υπήρξε η σκέψη να δώσουμε ένα όνομα στη μνήμη του Κώστα Βάγια για το έργο που κατάφερε να προσφέρει σ’ αυτή την πόλη την οποία αγαπούσε.
Σε επικοινωνία που είχαμε και με την οικογένεια, με την κυρία Βάγια, εκφράστηκε η επιθυμία απ’ τη μεριά της, αντί μιας οδού να δοθεί στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου το όνομα Κώστας Βάγιας διότι αυτό το κομμάτι της πόλης το τόσο όμορφο είναι δικό του δημιούργημα. Εμείς δεν είχαμε καμία αντίρρηση και προσωπικά εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου να εισαγάγουμε το θέμα για συζήτηση και σήμερα να προτείνουμε σε όλους μας να πάρουμε μία απόφαση ώστε το Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Αρταίων να μετονομαστεί σε "Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Αρταίων Κώστας Βάγιας".

Σύμφωνος με την πρόταση ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κοτσαρίδας ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, συμφωνούμε απόλυτα. “Ο αποθανών δεδικαίωτε” . Ο πρώην Δήμαρχος έκανε ό,τι μπορούσε γι’ αυτή την πόλη κι όπως όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν κάνουν και καλά κάνουν και λάθη. Οι άνθρωποι οι οποίοι περάσανε και είχαν θεσμικό ρόλο σ’ αυτόν τον τόπο πρέπει κάποτε να τιμούνται". Το λόγο πήραν κι άλλοι σύμβουλοι εκφράζοντας τη γνώμη ότι η αναγραφή του ονόματος του Κώστα Βάγια στην πύλη του Εκθεσιακού Κέντρου, ενός χαρακτηριστικού έργου που φέρει τη σφραγίδα του, θα τον θυμίζει καλύτερα απ’ ότι αν τ’ όνομά του θα δίνονταν σε κάποια πλατεία ή δρόμο.

Αντίο της AEGEAN από την Ήπειρο…

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς και από τα Γιάννινα, καθώς μόνο δύο πτήσεις εκτελούν καθημερινά τα ελικοφόρα αεροσκάφη της Olympic Air, ενώ η Aegean διέκοψε τις πτήσεις της. Με αυτές τις συνθήκες οι πτήσεις είναι υπερπλήρεις και πολλοί επιβάτες αναγκάζονται να ταξιδέψουν με λεωφορεία, ενώ το ΚΤΕΛ μέχρι τώρα δεν έχει αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων του, ή με τα επιβατικά τους αυτοκίνητα.
Αιτία των προβλημάτων και της ταλαιπωρίας των επιβατών είναι η κατασκευή ενός νέου τροχόδρομου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που θα συνδέει το διάδρομο προσγειώσεων/απογειώσεων με την πίστα στάθμευσης αεροσκαφών. Με τους ισχύοντες κανονισμούς, όταν δίπλα στο διάδρομο γίνονται έργα, μειώνεται ο διάδρομος για τα αεροσκάφη και στην περίπτωση των Ιωαννίνων, χρησιμοποιούνται μόνο τα 1.300 μέτρα του από το συνολικό μήκος των 2.400 μέτρων.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Αegean διέκοψε τις πτήσεις της, δεδομένου ότι δεν έχει πλέον στο στόλο της τα ελικοφόρα ATR-72 που είχε μισθώσει το καλοκαίρι από ισπανική εταιρεία και τα δικά της αεροσκάφη χρειάζονται ολόκληρο το μήκος του διαδρόμου για τις προσγειώσεις τους. Το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο δεν έχει ανακοινωθεί, αν και το συνολικό του μήκος δεν ξεπερνά τα 60 μέτρα.
Από την πλευρά της, η Olympic Air σχεδίασε μια τρίτη νυκτερινή πτήση για τα Γιάννινα, αλλά αυτή θα αρχίσει να εκτελείται στα τέλη Οκτωβρίου. Μέχρι τότε η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχίζεται αφού σχεδόν όλες οι πτήσεις είναι υπερπλήρεις. Κι αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία στα Γιάννινα είναι προγραμματισμένα μεγάλα συνέδρια με χιλιάδες συνέδρους και οι διοργανωτές τους προβληματίζονται για τη μεταφορά των συμμετασχόντων.
Οι φορείς των Ιωαννίνων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο συνεδριακό τουρισμό της πόλης, επισημαίνοντας επιπλέον και τις πολύχρονες καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών στα νέα κτίρια του αεροδρομίου, καθώς και στην εγκατάσταση του «Συστήματος Τυφλής Προσγείωσης» (ILS)

Σύσκεψη για τους κανόνες προβολής των συνδυασμών

Κοινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Άρτας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Άρτας Πάνου Οικονομίδη. Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που θα διατεθούν στους συνδυασμούς των υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο για την προεκλογική προβολή τους σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Από πλευράς του Δήμου μετείχε στη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασούλας ο οποίος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε τα εξής: «Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απεστάλη απ’ τον Υπουργό Εσωτερικών για τον τρόπο, τις χρήσεις και τη διάθεση των χώρων όπου θα γίνει η προβολή των συνδυασμών των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όπως κάθε προεκλογική περίοδο το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει ν’ αποφασίσει, εάν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων παραβρεθούν όλοι κατά τη σύσκεψη αυτή, η οποία έγινε σήμερα, και συμφωνήσουν για τον τρόπο της χρήσης και διάθεσης των χώρων προβολής τους.
Μετά από πρόσκληση του κ. Δημάρχου συγκλήθηκε αυτή η σύσκεψη των εκπροσώπων των παρατάξεων που θα συμμετέχουν στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Η κλήση απεστάλη σε όλους. Βέβαια δεν παραβρέθησαν όλοι. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων: «Γέφυρα στο μέλλον», «Κοντά στο δημότη», «Δημοτική αλλαγή», «Μαζί και αύριο» και «Δημοτική κίνηση ανεξάρτητων πολιτών». Επίσης από πλευράς των υποψηφίων για την Περιφέρεια της Ηπείρου παραβρέθηκε εκπρόσωπος της «Αξιοβίωτης ανάπτυξης Ηπείρου».

Με καλό καιρό έγιναν τα
εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης


Με καλό καιρό έγιναν την Κυριακή το βράδυ 26 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης του Δήμου Αρταίων στο Εκθεσιακό Κέντρο όπου και φέτος παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή. Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που κατέκλυσαν το χώρο και παρακολούθησαν την τελετή των εγκαινίων η οποία περιλάμβανε αγιασμό, τη ρίψη βεγγαλικών και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με λαϊκοδημοτική ορχήστρα ενώ ξεχωριστή νότα στα εγκαίνια έδωσε και φέτος με τη συμμετοχή της η Φιλαρμονική του "Σκουφά".
Την έναρξη της Εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Αρταίων Παναγιώτης Οικονομίδης ο οποίος ευχαρίστησε τους εκθέτες και τους επισκέπτες που στηρίζουν χρόνια τώρα το θεσμό. Ο κ. Οικονομίδης ανέφερε επίσης ότι θα γίνει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μετονομασία του Εκθεσιακού Κέντρου Δ. Αρταίων σε «Εκθεσιακό Κέντρο Κων/νος Βάγιας».

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ: Άγνωστοι προχώρησαν στην διάνοιξη δρόμου

Ερώτηση με αντικείμενο τη διάνοιξη δρόμου στην περιοχή της Δρακολίμνης Βέρλιγκα, κατέθεσε προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, κα. Τίνα Μπιρμπίλη, ο Θανάσης Οικονόμου, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία του συγκεκριμένου έργου αλλά και γενικότερα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αντίστοιχων έργων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους ορεινούς όγκους των νομών Ιωαννίνων και Τρικάλων, σε περιοχές που εντάσσονται στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας του Natura 2000 αλλά και στο Νέο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων-Περιστερίου.
Όπως, καταγγέλλει μέσω της Ερώτησής του ο κ. Οικονόμου, τον Σεπτέμβριο του 2007, άγνωστοι προχώρησαν στη διάνοιξη δρόμου που ξεκινάει από το σημείο που σταματούσε ο παλιός κτηνοτροφικός δρόμος (υψ.1850μ), περνάει δίπλα ακριβώς από τους μαίανδρους που σχηματίζει η λίμνη Βερλίγκα και ανηφορίζει σε υψ. 2150μ για να συναντηθεί με τον παλιό κτηνοτροφικό δρόμο που οδηγεί στο Συρράκο.
Στη λογική «μπουλντόζες ίσον ανάπτυξη», κάποιοι τα τελευταία χρόνια έχοντας επενδύσει στην καινούργια μόδα που ακούει στο Πρόγραμμα Πίνδος, έχουν ασφαλτοστρώσει κάθε κορυφή των βουνών, αναφέρει ο κ. Οικονόμου, ενώ την ίδια ώρα οι δύο νομοί Ιωαννίνων και Τρικάλων έχουν από τα χειρότερα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα.
Καταλήγοντας, ρωτά την κα. Υπουργό, κατά πόσον είναι εντός των επιτρεπτών έργων η διάνοιξη ενός τέτοιου δρόμου στη συγκεκριμένη περιοχή και αν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί σε αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των «αναπτυξιακών» αποτελεσμάτων στις τοπικές κοινωνίες, του «Προγράμματος Πίνδος» που αναπαράγει τελικά μια πρακτική και λογική ασφαλτοστρώσεων σε βουνά.

Με την ψυχή στο στόμα ο Εθνικός Φιλιππιάδας τα Γιαννιτσά 2-1

Ο Άρης Λώττας ήταν η χρυσή αλλαγή για τον Νίκο Λάππα στο σημερινό παιχνίδι του Εθνικού με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Ο Λώττας μπήκε στο παιχνίδι στο 80΄ λεπτό στην θέση του Αλέκου Μπούρμπου και στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη.
Στο σημερινό παιχνίδι κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος που είχε ως αποτέλεσμα τις πολλές κίτρινες κάρτες, και ο Εθνικός αναγκάστηκε να παίξει από το 62΄ λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παλιάγκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη στο 3΄ λεπτό των καθυστερήσεων.
Στο 18΄ λεπτό ο Γκούρτσας με κεφαλιά το 0-1, ενώ στο 49΄ λεπτό ύστερα από σέντρα του Μπούρμπου και κεφαλιά του Γατσέλου ήρθε η ισοφάριση για τον Εθνικό. Στο 93΄ λεπτό ήρθε η νίκη ύστερα από σέντρα του Ηλία και ο Λώττας από κοντά με σουτ έκανε το τελικό 2-1.
Διαιτητής ο κ. Μπουρμασόπουλος, με βοηθούς τον κ. Ρεντόπουλο, και τον κ. Παπαδημητρίου (Λάρισας).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Σταυράκης, Πάνου, Μπαρκώσης, Παλιάγκας, Λέντζος, Κόλλινς, Ντέτσικας (83΄Ηλίας), Γατσέλος, Μπούρμπος (80΄ Λώττας), Φλορένσιο, Δημουλιάς (68΄ Μπαλάφας Δ.Α.).
ΑΝΝΑΓΕΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Κελπέκης, Φωτιάδης, Πεχλιβανίδης, Καρασαλίδης, Ιορδανίδης Ν., Χασάνογλου (69΄ Κατιανός), Καραμανλής, Σουλίδης,, Ιορδανίδης Γ., Γκούντα (31΄ Λαμπρογεώργος), Γκούρτσας.

Άνετα ο ΠΑΣ Πρέβεζα την Ελεούσα 4-1

Δεν συνάντησε δυσκολίες ο ΠΑΣ Πρέβεζα απέναντι στην Θύελλα Ελεούσας και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο πήρε εύκολα την νίκη με σκορ 4-1.
Πρωταγωνιστής του ΠΑΣ Πρέβεζα ήταν ο Νίκου που σημείωσε δυο τέρματα (12΄, 62΄) ενώ τα άλλα δυο γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ναστούλης στο 37΄ λεπτό και ο Φλέγγας Χ. στο 72΄ λεπτό.
Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 90 με τον Γκίκα.
Διαιτητής του παιχνιδιού ηταν ο κ. Τσιάκος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας.
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Λιάσκος Α., Μπούκουρας (62′ Δήμας Χ.), Μάρκος, Φλέγγας Γ., Δήμας Θ. (62′ Δήμας Δ.), Χρήστου (80′ Αντωνόπουλος), Νίκου, Λιάσκος Ρ., Φλέγγας Χ., Ναστούλης, Μπρούβας.
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ: Ζαραβέλας, Βαζάτης, Κριβάσης, Γκίκας, Χαραλάμπους (44′ Μάντζιος), Δήμητσας, Χολέβας, Πάτσης, Νταλάκας (62′ Τσίος), Βελτσίστας (46′ Μόσχος) Μούτας.

Φιλοθέη - Απόλλων Πάργας 3-0

Στο 2ο ημίχρονο καλυτέρεψαν τα πράγματα για τη γηπεδούχο Φιλοθέη που τα βρήκε δύσκολα απέναντι στη νεανική ομάδα της Πάργας. Στο 1ο ημίχρονο η ομάδας μας είχε μόνο ένα καλό τρίλεπτο (19΄ - 21΄) στο οποίο αρχικά ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Σταμάτη από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες σε σουτ των Παπά και Χρηστογιάννη. Το πρώτο γκολ - λύτρωση ήρθε στο 71΄ με πλασέ του Παπά και τα άλλα δύο στο 89΄ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Χρηστογιάννη και στις καθυστερήσεις του αγώνα με κεφαλιά του Τσάκαλου ύστερα από κόρνερ.

Φιλοθέη: Παπαχρήστος, Γιαννούλης Θ. (60΄λ.τ. Βράκας), Σταμάτης, Μαγκλάρας, Τσάκαλος, Μπιρμπίλης, Χρηστογιάννης, Γούλας, Παπάς, Λέκος (61΄ Νίκαρης), Καραχάλιος (90΄ Ζυγούρης)


Ο Αστέρας 2-0 μέσα στο Λούρο

Από νωρίς -στο 10΄- βρέθηκε να προηγείται η ομάδα των Ρόκκα με τον Μάλλιο που εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο λάθος έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Το 0-2 έγινε στο 64΄ με κεφαλιά του Τάσου Δάρδα. Στο 21΄ τραυματίστηκε ο Τάτσης που αντικαταστάθηκε από τον Κακάβα.
Ο Αστέρας, που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις τέσσερις ομάδες με τις οποίες ισοβαθμεί, υποδέχεται την επόμενη Κυριακή τον Τηλυκράτη Λευκάδας.
Αστέρας: Ντεκούλης, Καραθανάσης, Ζίγκηρης, Τσιφλίδης, Σιαφάκας, Χούσος, Λαζαρίδης, Τάτσης (21΄λ.τ. Κακάβας), Μάλλιος (77΄ Παπαρούνης), Δάρδας Τ. (88΄ Νταλάκας), Ευταξίας

«…Ή θα γίνω εγώ Πρόεδρος»

Υπό την απειλή "ή η ομάδα θα διαλυθεί, ή θα γίνω εγώ πρόεδρος" -ατόμου που δεν κατονομάζει- υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε σε παραίτηση ο μέχρι τώρα πρόεδρος του Δ.Σ. του Αστέρα Ρόκκα, Χρήστος Κολιός.
Ο κ. Κολιός δε θέλησε να γίνει γνωστή η παραίτησή του πριν την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας για το Λούρο όπου αντιμετώπιζε το Θρίαμβο για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση του κ. Κολιού
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Α. Ο. ΑΣΤΗΡ ΡΟΚΚΑΣ την Τετάρτη 22-9-2010, υπέβαλλα την παραίτησή μου από πρόεδρος και μέλος του Δ. Σ.
Μια θέση την οποία υπηρέτησα μετά από πρόταση του απερχόμενου προέδρου Σπύρου Ντεκούλη και όλων των μελών του Αστέρα στη Γενική Συνέλευση στις 20 Ιουνίου 2010.
Μια θέση που αφήνω ελεύθερη για να δώσει τιμή και δόξα σ’ αυτόν που μου έθεσε το δίλλημα: << Ή η ομάδα θα διαλυθεί, ή θα γίνω εγώ πρόεδρος>>
Η αξιοπρέπειά μου, οι αρχές μου για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και η αγάπη για την ομάδα μου με βοήθησαν για να δώσω εύκολα και άμεσα την απάντηση.
Εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό, ο Αστέρας Ρόκκας να δίνει έστω και λίγο φως στο ποδόσφαιρο και στις καρδιές μας.

Σε διάταξη μάχης το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές

Με εγκύκλιο του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε σε Σώμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Ν. Άρτας του ΠΑΣΟΚ. Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στο ξενοδοχείο «Βυζαντινόν» όπου παραβρέθηκε εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής εκλογικού Αγώνα ο Βουλευτής Ημαθίας του Κινήματος Άγγελος Τόλκας ο οποίος κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στο Νομό.
Το ΠΑΣΟΚ θέτει δε διάταξη μάχης το στελεχιακό του δυναμικό καθώς και τους υποψήφιους με τα ψηφοδέλτιά του δίνοντας την κρίσιμη – όπως τη χαρακτηρίζει – μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών και της πρώτης εφαρμογής του «Καλλικράτη», προσδοκώντας σε νίκη στις εκλογές. Ο κ. Τόλκας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα τονίζοντας ότι ο "Καλλικράτης" και η διοικητική μεταρρύθμιση δίνει απάντηση σε πολλά από τα προβλήματα.
"Ο «Καλλικράτης» έρχεται ν’ απαντήσει στις δυσκολίες που μας έχει δημιουργήσει η κακή ανάπτυξη και διάρθρωση του ελληνικού κράτους και ο πήχης για μας μπαίνει στην επιτυχημένη εφαρμογή του «Καλλικράτη». Ο «Καλλικράτης» πρέπει να πετύχει με τους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν σ’ αυτόν. Σαν κυβέρνηση προτείνουμε τον «Καλλικράτη» ως λύση, ως αντιμετώπιση σε πολλά προβλήματα και καλούμε όλους τους πολίτες της Άρτας, της Ηπείρου να πιστέψουν το θεσμό, να στηρίξουν το θεσμό με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι τον στήριξαν, τον πίστεψαν και είναι εδώ να τον υπηρετήσουν. Δεν είναι ο «Καλλικράτης» και οι επόμενες τοπικές εκλογές καμία αναμέτρηση περί μνημονίου".
Όπως ανέφερε ο κ. Τόλκας ήδη στο νομό Άρτας έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες όσον αφορά τους Δήμους και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας. Ερωτηθείς για το σκοπό της παρουσίας του στην Άρτα ο κ. Τόλκας είπε: «Να δώσουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας μας είναι κοινός, ενιαίος και συντεταγμένος. Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Τιμούμε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν δώσει μάχες από πολλές θέσεις και έχουν ανταποκριθεί σ’ αυτό και έχουν τιμηθεί και με την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών εδώ τοπικά. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τη συνολική προσπάθεια του κόμματος, τη συνολική έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου και με όλες μας τις δυνάμεις συντεταγμένες χωρίς να υπάρχουν ζητήματα, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τα οποία αυτά έχουν λυθεί με τις διαδικασίες που νωρίς έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ και επίσης από πολύ νωρίς έχει τελειώσει».

Ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών στα νοικοκυριά

Έγινε την Δευτέρα το πρωί στο Δήμο Αρταίων η παραλαβή και εγκατάσταση των δύο κάδων ανακύκλωσης μαγειρικών λιπών και ελαίων που προέρχονται από τα νοικοκυριά. Ένας κάδος τοποθετήθηκε μπροστά απ’ το Δημαρχείο κι ένας ακόμη στη λαϊκή αγορά. Από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου διανεμήθηκαν επίσης διαφημιστικά δοχεία για την προώθηση του προγράμματος καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια στους δημότες.
Η διαδικασία ανακύκλωσης των μαγειρικών λιπών και ελαίων είναι πάρα πολύ απλή και χρειάζονται μόνο τέσσερα βήματα τα οποία εξηγούνται και στο ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο διανεμήθηκε στους δημότες.
1ο βήμα: Αδειάστε τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια σε κάποιο άδειο δοχείο ή στα ειδικά δοχεία συλλογής και διατηρήστε τα σε ασφαλές μέρος.
2ο βήμα: Συνεχίστε να γεμίζετε τα δοχεία μέχρι την πλήρωσή τους.
3ο βήμα: Μεταφέρατε το δοχείο στην πλησιέστερη από τις ειδικές δεξαμενές συλλογής μαγειρικών λιπών και ελαίων, που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του Δήμου (Δημοτική Λαϊκή Αγορά & Δημαρχείο Άρτας).
4ο βήμα: Αρχίστε άμεσα να επαναχρησιμοποιείτε τα δοχεία συλλογής.
Για πληροφορίες οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αρταίων καλώντας στο 2681362230.

«ΧΡΙΣΤΟΦ. ΡΙΖΟΣ, ο ευεργέτης της Πρέβεζας και του Συρράκου»

Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τζιόβα που διοργάνωσαν, το Πνευματικό Κέντρο Συρράκου, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας και η Διαχειριστική Επιτροπή του
Κληροδοτήματος Χρ. Ρίζου


Ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της ιστορίας και των παραδόσεων του Συρράκου και της Πρέβεζας έρχεται να προσθέσει το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τζιόβα με τίτλο «Χριστόφορος Ρίζος, ο ευεργέτης της Πρέβεζας και του Συρράκου». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου που διοργάνωσαν στην πόλη μας, το Πνευματικό Κέντρο Συρράκου, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας και η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Χρ. Ρίζου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Πρέβεζα οφείλει πολλά στους Συρρακιώτες και ιδιαίτερα στο Χριστόφορο Ρίζο.
Αναφέρθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών και σημείωσε ότι η ολοκλήρωσή του έχει ενταχθεί μετά από μελέτη και πρόταση του Δήμου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Το δήμαρχο Πρέβεζας για τις προσπάθειες που έκανε για το Μουσείο Συρρακιωτών ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Συρράκου κ. Γιάννης Αργύρης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεχιζόμενη συνεργασία με τον συγγραφέα.
Ακούραστο ερευνητή χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Τζιόβα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας κ. Δημήτρης Τσουμελέκας. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η τελευταία του Πνευματικού Κέντρου Συρράκου και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και στο νέο δήμο. Ο κ. Τζουμελέκας πρότεινε στη Δημοτική αρχή να δώσει το όνομα του Χριστόφορου Ρίζου σε κεντρική οδό της Πρέβεζας τιμώντας έτσι τον ευεργέτη.
Ο κ. Μαγκλάρας πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος «Χριστόφορος Ρίζος» είπε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή διοίκηση αξιοποίησε μέρος της περιούσιας του Χριστόφορου Ρίζου και από την αξιοποίηση αυτή τα έσοδα θα διατεθούν για να σπουδάσουν παιδιά άπορων οικογενειών.
Για τη ζωή αλλά και το έργο του ευεργέτη, έτσι όπως αυτές δίνονται στις σελίδες του βιβλίου, μίλησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ.κ Μπενάτσης και Τσαμάτος. Η εκδήλωση έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Παναγιώτη Τζιόβα, το οποίο φωτίζει πολλές πλευρές της δράσης του ευεργέτη της Πρέβεζας και του Συρράκου.