Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κυκλοφορεί "Η ΓΝΩΜΗ"

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ από την 2η σελίδα της "Γ"

Πέρασαν την βόλτα τους και από την Αθήνα, οι υποψήφιοι του νομού μας. Στην Πανηπειρωτική οι περισσότεροι υποψήφιοι, με την αρχή να κάνει το Σάββατο βράδυ ο Γιάννης Παπαλέξης, τον οποίο ακολούθησε την Κυριακή το πρωί ο Γιώργος Παπαβασιλείου. Η συμμετοχή των αποδήμων σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, δεν μπορεί να δώσει και μήνυμα συμμετοχής ή νίκης, αλλά μια αίσθηση αισιοδοξίας την οποία έχουν ανάγκη οι πάντες.

Καλοί οικοδεσπότες οι άνθρωποι της Πανηπειρωτικής, ήταν εκεί περίμεναν και με κάθε τρόπο ήθελαν να διευκολύνουν τους υποψηφίους, ώστε να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους απόδημους και να κάνουν αυτό που έχουν επιλέξει.

Παρών στις συγκεντρώσεις ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Αλεξίου, ο οποίος όπως μας είπε δίνει το παρόν σ’ όλες τις εκδηλώσεις, μιας και η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων, έχει στους στόχους της, να έχει ουσιαστική συνεργασία, με αυτούς που θα εκλεγούν για το καλό του τόπου μας.

*****

Ένα τριήμερο αφιέρωσε στην Αθήνα ο Παύλος Μίχας, μιας και επιθυμεί και την στήριξη των αποδήμων. Έδωσε το παρόν στην εκδήλωση του Γιάννη Παπαλέξη το Σάββατο βράδυ, την Κυριακή συνέχισε με την εκδήλωση του Γιώργου Παπαβασιλείου και ακολούθησε την Δευτέρα, η εκδήλωση του Βαγγέλη Αργύρη, στον κινηματογράφο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, όπου οι παριστάμενοι ήταν πολλοί και απ’ όλη την Ήπειρο.

*****

Ο νεαρότερος εκ των υποψηφίων του συνδυασμό «ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» του Γιάννη Παπαδημητρίου, είναι ο εικοσάχρονος σπουδαστής Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Αυγέρης, υιός του διευθυντή των υπηρεσιών του Δήμου Φιλιππιάδας Μίμη Αυγέρη. Με ουσιαστική προσέγγιση στα πολιτικά μας πράγματα, ο νεαρός υποψήφιος, έχει την διάθεση και την δυνατότητα να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και γι’ αυτή είναι χρήσιμη η παρουσία του στον συνδυασμό αυτό.

*****

Δεν το γνωρίζουμε καλά, αλλά αν είναι αλήθεια, θα πρέπει κάποιοι να παρέμβουν. Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αρταίων, απ’ όταν πληροφορήθηκε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος, δεν έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, άρα δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αναχώρησε για την Αθήνα και εξ όσων μάθαμε από στενό του φίλο, έχει εγκατασταθεί εκεί, αναζητώντας τη νέα του επαγγελματική κατεύθυνση. Ωστόσο παραμένει, λένε στα χαρτιά, γενικός γραμματέας του Δήμου Αρταίων, άρα και αμείβεται για την παραμονή του. Όμως δεν υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα, την στιγμή που κάποιος είναι στην Αθήνα και στην Άρτα λαμβάνει μισθό, στην εποχή που κόβονται μισθοί και συντάξεις;

*****

Συμπολίτης μας που βρέθηκε στην περασμένη Κυριακή στην Αθήνα και είπε να περάσει απ’ την συγκέντρωση ετεροδημοτών του δημαρχονομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου, έφυγε με την απορία. Ποιοι ήταν αυτοί που ήταν στην συγκέντρωση και τι σχέση είχαν ή έχουν με το νομό Άρτας. Ο ίδιος δεν μπορούσε να δώσει απάντηση και παριστάμενος στην συζήτηση μας είπε μήπως είναι σκόπιμο, αυτούς τους τύπους να τους αναζητήσουμε στο Υπουργείο Γεωργίας, όπου πριν… οριστεί νομάρχης ο υποψήφιος δήμαρχος, υπηρετούσε. Και δεν είχε άδικο, μιας και ήταν πολλοί οι πρώην συνάδελφοι του υποψηφίου, που είπαν να τιμήσουν την προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα. Συμβαίνουν κι αυτά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, μιας και είναι πάντα αναγκαίο να υπάρχουν πολλοί σε μια συγκέντρωση και να ακολουθήσουν οι εντυπώσεις.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη ανάλυση των επιλογών αυτών, που μπορεί ο κάθε σκεπτόμενος να πει, ότι δεν είναι δυνατόν να έρχονται σε κάποια συγκέντρωση άσχετοι, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις… Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα σημάνει απότομα άρνηση στην πρόταση που γίνεται και επιχειρεί με περίεργους τρόπους να προσελκύσει τους πολίτες.

Όπως και να το δει ο καθένας, στην περίπτωση του δημαρχονομάρχη, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, αν σκεφτεί κανένας και το τι κάνουν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, που τον… απειλούν, για τον δεύτερο γύρο, όπως λένε.

*****

Δεν είναι κατακριτέο… Αντίθετα μπορεί να θεωρηθεί καλό και –γιατί όχι;- να επιζητηθούν τρόποι να επαναληφθούν οι επισκέψεις όσων ασχολούνται με τα κοινά στα χωριά του νομού μας, ιδίως στα ορεινά. Τα καφενεία των χωριών μας ζουν καλές ημέρες, μιας και το τσίπουρο ρέει άφθονο, τα κεράσματα δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση της μέρες της οικονομικής κρίσης, όπου ο καθένας μετράει και το τελευταίο τσίπουρο και όλα δείχνουν ότι κάτι καλύτερο μπορεί να συμβεί.

Μένουν μερικές ημέρες ακόμη για την προεκλογική δραστηριότητα και φυσικά οι κάτοικοι των χωριών που έβλεπαν σπάνια επισκέπτες, τώρα που βλέπουν πολλούς δεν χάνουν την ευκαιρία να το θυμίζουν. «Να μας ξανάρθετε» λένε σε πολλούς και όχι σε όλους. Σωστά μαντέψατε. Την ευχή κάνουν για όσους είναι σίγουροι ότι δεν θα ξαναπάνε στο χωριό, μιας και η αγωνία τους για τις εκλογές είναι δεδομένη. Σ’ όσους γνωρίζουν ότι έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, ούτε που το σκέπτονται να τους πουν να ξανάρθουν….

*****

Έχουν μεγάλη πλάκα αυτοί οι κομματικοί της ΝΔ. Πανικός μέχρι προχθές, για να μην συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου υποψήφιοι δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου, ακόμα και πριν επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων, με την ελπίδα ότι μπορεί σε κάποιον να αλλάξουν την απόφασή του. Τώρα που ο συνδυασμός ανακηρύχτηκε, το… παιχνίδι πάει αλλού… Αυτοί που έθεσαν υποψηφιότητα, να μην την υποστηρίξουν και να βγουν στους δρόμους να πουν για παράδειγμα «Μην ψηφίζετε εμένα, αλλά επειδή το κόμμα θέλει το νομάρχη, ψηφίστε το νομάρχη».

Τι να πούμε… Ούτε μικρά παιδιά, δεν θα είχαν τέτοια αντιμετώπιση σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι αυτό της διαχείρισης του ανεξάρτητου συνδυασμού. Και απορώ. Ο στρατηγός Κέφης, που είναι ειδικός στην διαχείριση κρίσεων, δεν τους έκανε κάποια ταχύρρυθμη εκπαίδευση;

*****

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της παρέμβασης του Δήμου Άρτας για τα αδέσποτα», αναφέρει η είδηση, η οποία προέρχεται απ’ το Δήμο Αρταίων και η απορία όλων είναι λογική: «Δηλαδή τώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απ’ ατ αδέσποτα στην πόλη μας;» δεν ξέρω αν κανένας μπορεί να εμπιστευτεί την προσπάθεια που έγινε αλλά στην κεντρική πλατεία της πόλης, τα αδέσποτα τα βλέπω αγριεμένα και δεν ξέρω πόσο ασφαλής μπορεί να αισθάνεται κάποιος που περνάει δίπλα τους και πολύ περισσότερο τα μικρά παιδιά. Έτσι για την ιστορία…

*****

Αν κανένας παρακολουθήσει κάτι λογαριασμούς, που κάποιοι «ειδικοί» κάνουν για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, θα πάθει… πλάκα. Λένε για παράδειγμα, ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος, στον πρώην Δήμο Αθαμανίας δεν παίρνει κανέναν. Και το υπερασπίζονται, αλλά αν τους ρωτήσει κανένας για τους υποψηφίους του συνδυασμού αυτού, που κατάγονται απ’ τον πρώην Δήμο Αθαμανίας, γιατί μετέχουν στον συνδυασμό, για να μην πάρουν καμία ψήφο, τότε απάντηση δεν παίρνεις. Θέλουν να κάνουν πολιτική υπέρ των άλλων συνδυασμών, μιας και μπορεί να μην βλέπουν με καλό μάτι την προσπάθεια του Χρήστου Χασιάκου, αλλά δεν ψάχνουν να βρουν κανένα επιχείρημα λογικοφανές τουλάχιστον…

*****

Στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ της πλατείας Συντάγματος έκανε την προεκλογική του ομιλία στους ετεροδημότες της Αθήνας, ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης. Πολύ ωραία η αίθουσα, καλή η προετοιμασία και ικανοποιητική η παρουσία ετεροδημοτών απ’ τους πρώην Δήμους Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού Ανωγείου και της κοινότητας Κρανέας. Τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού του υπερασπίστηκε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι ένας δήμος σύγχρονος, που θα αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, θα οικοδομεί την προοπτική του και στον οποίο οι δημότες θα έχουν τον πρώτο λόγο». Ο ανεξάρτητος συνδυασμός, θεωρούν πολλοί πως μπορεί στον Δήμο Ζηρού, να κάνει την διαφορά και αυτό μπορεί να είναι θετικό για την ίδια την αυτοδιοίκηση.

*****

Πολύ καλή η συγκέντρωση της Όλγας Γεροβασίλη, στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Πολύ καλή και η ίδια. Με άποψη για την αυτοδιοίκηση και με την δυναμική, στην ομιλία της, να πείθει τους πολίτες που ήταν εκεί, αλλά και αυτούς που θα πληροφορηθούν για την εν λόγω συγκέντρωση και την ομιλία της. Κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις η Όλγα και είναι πάρα πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι θα κάνει την διαφορά.


*****

Να παρακαλάνε να μην γίνει κάτι…

Σε άλλη σελίδα της «Γ» καταγράφεται το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Άρτα, με την έλευση πολλών εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών κυρίως απ’ το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Τα προβλήματα επαναλαμβανόμενα και φυσικά καμία παρέμβαση από κοινωνικούς φορείς, πλην φυσικά της Αστυνομίας, η οποία και να θέλει να κάνει κάτι, δεν μπορεί και λόγω των αρμοδιοτήτων που δεν έχει, αλλά και λόγω της έλλειψης δύναμης ικανής να αντιμετωπίσει και τέτοια προβλήματα.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν να φάνε, ενώ ζουν σαν τα ζώα, σε κάποιους χώρους, όπου εκεί που τρώνε κάνουν και την ανάγκη τους. Έχουμε μιλήσει παλιά και για την δημόσια υγεία, αλλά κανενός δεν ίδρωσε το αυτί.

Η ενασχόληση με τα κοινά και μια σοβαρή πορεία


Από μικρή μαθήτρια στα κοινά και τις αγωνίες για το καλύτερο αύριο η γιατρός Έφη Παπακοσμά, που είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» του υποψηφίου περιφερειάρχη Βαγγέλη Αργύρη.
Μια υποψήφια, με μακρά διαδρομή στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, είναι λογικό να είναι χρήσιμη, στον συνδυασμό που βασικό του στόχο έχει να κάνει την περιφέρειά μας «τόπο να ζεις».
Έχει κάνει τον δικό της αγώνα και φυσικά έχει στον απολογισμό της, ο οποίος πρέπει να είναι θετικός. Απλά γιατί ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης επιθυμεί να τον εκπροσωπεί μια νέα επιστήμονας, η οποία έχει δείξει την αγωνία της για τον τόπο, για τον άνθρωπο και τα προβλήματά του.
Ως γιατρός είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, με τους οποίους συζητάει τα προβλήματα και τις προτάσεις για την περιφέρεια και ο λόγος της βρίσκει ανταπόκριση.
Θα είναι χρήσιμο για τον τόπο μας, να είναι στα έδρανα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Γνωρίζει κάτι καλύτερα

Λίγες ψήφοι έλειψαν την περασμένη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Αρταίων, για να είναι ο συνδυασμός ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ της Όλγας Γεροβασίλη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και κανένας τότε δεν θα γνώριζε ποιος μπορεί να ήταν ο δήμαρχος.
Τώρα η εμπειρία της, από τις εκλογές εκείνες, είναι πολύ χρήσιμη, μιας και θα την οδηγήσει σε κινήσεις, που μπορεί στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση να μην είχαν γίνει, οπότε θα γίνουν.
Όταν παθαίνεις μια φορά μαθαίνεις, λένε και αυτό θα κάνει το επόμενο διάστημα η Όλγα Γεροβασίλη, όπως και η ίδια λέει σε συζητήσεις που κάνει με τους συνεργάτες της, τους οποίους καλεί σε εγρήγορση, αυτές τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες, που είναι αρκούντως πνηρές.
Για να δούμε λοιπόν, θα τα καταφέρει, να ξεπεράσεις, τις όποιες δυσκολίες, σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Με απήχηση και στους ετεροδημότες ο Γιάννης Σφρίντζερης

Δυναμικά στον αγώνα για την ενίσχυση του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη, αλλά και για την δική του καλή πορεία, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σφρίντζερης, τον είδαμε στην συγκέντρωση ετεροδημοτών του συνδυασμού στο ΠΛΑΖΑ της Αθήνας και διαπιστώσαμε ότι και στους ετεροδημότες το όνομά του έχει απήχηση.
Φιλικός με όλους είχε την δυνατότητα να πείσει για την επιλογή του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι σ’ αυτές τις εκλογές, είναι η ώρα των αποφάσεων των πολιτών και όχι των κομμάτων ή άλλων μηχανισμών.
Με πρόταση για την συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής με τους απόδημους, για τους οποίους προτείνει πιο στενή συνεργασία, μέσα απ’ τους φορείς που μετέχουν, ώστε η όποια πρότασή τους να γίνεται και άποψη της νέας δημοτικής αρχής.
Μπήκε δυναμικά στον αγώνα για την εκλογή του ο Γιάννης Σφρίντζερης και οι κάποι του θα φέρουν αποτέλεσμα.

Φαίνονται τα προβλήματα...

Ούτε και στην συγκέντρωση της Αθήνας, κατάφερε να κρύψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνδυασμός του, ο δημαρχονομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, μιας και ήταν χτυπητές οι απουσίες παραγόντων της ΝΔ, που ζουν στην Αθήνα και πάντα παίζουν κάποιο ρόλο στις δημοτικές εκλογές.
Ελάχιστοι αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συνδυασμού του δημαρχονομάρχη και απ’ όσα μας είπε παράγοντας, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν είχαν και την διάθεση να κάνουν σημαντικά πράγματα γι’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανένας είναι ότι τα μηνύματα πηγαίνουν κι έρχονται. Και οι απόδημοι μαθαίνουν το σι συμβαίνει στην Άρτα και πως θα εξελιχτεί η εκλογική διαδικασία και αυτοί με την σειρά τους, δίνουν την δική τους εκτίμηση, προς τους δικούς τους ανθρώπους στην Άρτα.
Απλά είναι τα πράγματα λοιπόν. Ο συνδυασμός του κ. Παπαβασιλείου, δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί ξεκίνησε την πορεία του στην Άρτα, με χίλια δυό προβλήματα και με τους παράγοντες του χώρου που τον στηρίζει απέναντί του. Έτσι λοιπόν, τα προβλήματα αυτά, τις επόμενες ημέρες θα φαίνονται πολύ πιο έντονα και με βάση αυτά, ο πολίτης θα βγάζει κάποιο συμπέρασμα και θα κάνει την επιλογή του.

Οι πολίτες επιθυμούν τον διάλογο

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Οι συγκεντρώσεις για τα εγκαίνια των εκλογικών γραφείων των υποψηφίων δημάρχων τελείωσαν και πλέον οι επιτελείς των υποψηφίων ετοιμάζονται για την καλή οργάνωση των κεντρικών προεκλογικών τους ομιλιών, με σκοπό να κερδίσουν κάτι ακόμη από τις εντυπώσεις, αλλά και από την ουσία του προεκλογικού διαλόγου.
Οι πολίτες, έχοντας ακούσει πολλά καλούνται να δουν τι θα πράξουν και με την ευθύνη της δικής τους επιλογής, να ορίσουν το μέλλον του νέου Δήμου Αρταίων, που πλέον είναι μια ενότητα πέντε Δήμων του νομού Άρτας.
Σ’ αυτό τον προεκλογικό διάλογο αίσθηση έχει προκαλέσει η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη να κάνει όλες του τις παρεμβάσεις με ηρεμία και κατάθεση επιχειρημάτων χωρίς να χρησιμοποιεί τεχνητές εντάσεις ή αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά και δεν βοηθούν τον πολίτη να διαμορφώσει άποψη και να κάνει την τελική του επιλογή.
Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι σήμερα ο πολίτης δεν έχει ανάγκη από εντυπωσιασμούς, αλλά από καθαρές απόψεις, τις οποίες θα πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει. Έτσι σήμερα μπορεί να κάνει τον απολογισμό του. Να αισιοδοξεί και να βλέπει ότι οι πολίτες στηρίζουν επιλογές επιχειρημάτων και στο βάθος βλέπουν το καλό του τόπου, αδιαφορώντας για τις επί μέρους αντιπαραθέσεις, οι οποίες πάντα αποπροσανατολίζουν.
Η επικοινωνία του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη με τους πολίτες αυτό απέδειξε και δεν είναι λίγοι αυτοί, που επιμένουν να του λένε, με κάθε ευκαιρία ότι έτσι πρέπει να συνεχίσει και θεωρούν σίγουρο πως θα δικαιωθεί.
Οι ομιλίες που έκανε, με πιο πρόσφατη αυτή την Πανηπειρωτική το περασμένο Σάββατο, το επιβεβαιώνουν. Ζητεί απ’ τους πολίτες να συστρατευτούν σε μια πορεία που θα βλέπει το καλό του τόπου, θεωρώντας ότι σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια που θα γίνει για τον Καλλικράτειο Δήμο Αρταίων, δεν περισσεύει κανένας. Μήνυμα που εκτιμήθηκε και απ’ τους απόδημους, οι οποίοι έσπευσαν να μεταφέρουν την διάθεσή τους, να στηρίξουν την προσπάθεια με κάθε τρόπο και φυσικά να δώσουν το παρόν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου και την δεύτερη Κυριακή, αν χρειαστεί, να είναι και πάλι παρόντες.
Γενικά η προσπάθεια που έκανε ο Γιάννης Παπαλέξης, οδηγεί σ’ ένα βασικό συμπέρασμα: Ότι ο διάλογος με ηρεμία και χωρίς υπερβολές, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες επιλογές και φυσικά οι πολίτες, αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουν.

Ζητούνται γιατροί για το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας

«Καλό το ΕΚΑΒ και καλώς μας ήρθε, αλλά κάντε κάτι και για το Κέντρο Υγείας!». Αυτό το μήνυμα έκκληση έστειλαν τοπικές αρχές, εργαζόμενοι και πολίτες της Φιλιππιάδας κατά τα εγκαίνια του νέου τομέα ΕΚΑΒ με έδρα το Κ.Υ Φιλιππιάδας.
Ο νέος τομέας της 7ης περιφέρειας ιδρύθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μόλις προ ημερών με στόχο να βελτιωθούν οι χρόνοι παροχής επείγουσας βοήθειας στην νεκρή περιοχή της εθνικής οδού και της περιοχής Θεσπρωτικού. Μία κινητή μονάδα (πλήρως εξοπλισμένο όχημα του ΕΚΑΒ) παρακρατήθηκε από την περιφέρεια Αττικής, ώστε να κάνει το ξεκίνημα του νέου τομέα ενώ αναμένεται μέσω ΕΣΠΑ η προμήθεια νέων ασθενοφόρων αφού εδώ και έξι χρόνια δεν έχει παραληφθεί ούτε ένα καινούργιο σ' όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Τζαννετή.
Ο Νομάρχης Πρέβεζας βέβαια ανακοίνωσε την δωρεά από μεριάς Ν.Α ενός ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ της περιοχής μέχρι τέλος του έτους και την παραχώρηση άλλης στέγης σε κομβικό επίσης σημείο.
Από μεριάς ΕΚΑΒ αναγνωρίστηκαν οι συχνές οχλήσεις του βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστου και του Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου γι αυτό τον νέο τομέα, όμως πρώτος ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας Δημήτρης Γιολδάσης, η πρόεδρος των εργαζομένων στα Κ.Υ Ιουλία Κύρκου, όσο κι ο παπά-Λευτέρης που τέλεσε τον αγιασμό, ζήτησαν από τους παριστάμενους πολιτικούς να εισακούσουν την έκκληση του Κ.Υ για γιατρούς. Το ΕΚΑΒ επιλέχθηκε να συστεγάζεται με το Κ.Υ και ορθώς, όμως «το Κ.Υ απειλείται με κλείσιμο». Δυο γιατροί όλοι κι όλοι με την συνδρομή ενός ακόμη από το Θεσπρωτικό για ορισμένες εφημερίες το μήνα, δεν λύνει το πρόβλημα για ένα Κ.Υ σε τέτοιο κομβικό, γεωγραφικά, σημείο. Οι εκκλήσεις των τοπικών αρχών και των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πιάσει τόπο για ενίσχυση με γιατρούς και ήδη ο ένας απ' τους δύο προειδοποίησε με παραίτηση σύντομα εάν δεν γίνει πρόσληψη έστω και επικουρικών γιατρών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας μπορεί να εξέλαβε την έγγραφη προειδοποίηση του κ. Γκορτζή ως απειλή, όμως οι απλοί πολίτες έδιναν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους την ημέρα των εγκαινίων του ΕΚΑΒ που έθιξαν το πρόβλημα ενώπιον των πολιτικών παραγόντων θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους. κι είναι στ' αλήθεια κρίμα, σ' ένα τόσο επίκαιρο σημείο, το Κ.Υ να μην διαθέτει παρασκευαστή για την τέλεση μικροβιολογικών εξετάσεων, να μην γίνονται ακτινογραφίες το μεγαλύτερο διάστημα, να μην επαρκούν οι γενικοί γιατροί για τις εφημερίες όλου του μήνα, ούτε καν οι αγροτικοί για την συνταγογράφηση στα χωριά.
Δυστυχώς οι πολιτικοί εκπρόσωποι έκαναν πως δεν άκουσαν τίποτα για το Κ.Υ και μιλούσαν μόνο για την ευτυχή μέρα απόκτησης ΕΚΑΒ.

Από το σημείο μηδέν οι έρευνες για την Αγγελική

Ομάδα έμπειρων αξιωματικών από την Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά της ζωής βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες στην Πρέβεζα και ξεσκονίζει τον φάκελο για την εξαφάνιση της 26χρονης Αγγελικής Πεπόνη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έρευνα των αστυνομικών έχει ξεκινήσει από το σημείο μηδέν και προχωρά με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και με βαρύτητα σε στοιχεία που μπορεί να θεωρήθηκαν αρχικά δευτερευούσης σημασίας.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται όλα όσα έχουν δοθεί από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, και επικεντρώνονται στις τελευταίες συνομιλίες αλλά και τα γραπτά μηνύματα. Παράλληλα αξιολογούνται και όλες οι μαρτυρίες που υπάρχουν, τόσο αυτές που είχε η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας όσο και εκείνες που προέκυψαν από τις τηλεοπτικές εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη.
Η εξαφάνιση της 26χρονης κοπέλας έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, όμως εκτιμάται ότι είναι ζήτημα χρόνου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Η Αγγελική είχε εξαφανιστεί στις 17 Ιουνίου και κάθε προσπάθεια αναζήτησής της έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλούν πια για δολοφονική ενέργεια.
Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την κοπέλα ήταν ο φίλος της. Έφυγε από το σπίτι του με κατεύθυνση το πατρικό της. Μόνο που δεν έφτασε ποτέ.
Αυτό το μυστήριο καλούνται να φωτίσουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι έρευνές τους βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Μεγάλη αποδοχή για τον συνδυασμό “MAZI KAI AΥΡΙΟ”

Το Σάββατο το πρωί 23-10-2010 ο Χρήστος Παπάζογλου μαζί με τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, πραγματοποίησε επίσκεψη στη κεντρική αγορά της Άρτας (Β.Πύρρου και Σκουφά). Αντάλλαξε απόψεις με τους ιδιοκτήτες και με τους εργαζομένους των καταστημάτων. Άκουσε και συμμερίστηκε τα προβλήματά τους.
Εξηγούσε σε όλους την αναγκαιότητα καθόδου του ανεξάρτητου συνδυασμού του και υποσχέθηκε πως όταν εκλεγεί θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και ολόκληρου του συνδυασμού, μιας και από τη πρώτη στιγμή θα ρίξει όλο το βάρος του αγώνα του στην ανάπτυξη της Άρτας, που αποτελεί μονόδρομο για να ξεφύγουμε από τη κρίση που μαστίζει την αγορά

Στην Ροδαυγή και άλλα χωριά

Σε συνέχεια των περιοδειών του, ο Χρήστος Παπάζογλου μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, επισκέφθηκε την Κυριακή 24/10/2010 τα χωριά Κορφοβούνι, Σκούπα, Δαφνωτή και Ροδαυγή.
Το πρωί παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Κορφοβούνι. Έπειτα πέρασε από τα καφενεία της περιοχής και συνομίλησε με κατοίκους .
Οι επόμενοι σταθμοί της επίσκεψής του ήταν η Σκούπα και η Δαφνωτή όπου εκεί χαιρετήθηκε και γνωρίστηκε με τους ντόπιους.
Τελικός προορισμός η Ροδαυγή που εκτός από τους κατοίκους , παρευρίσκονταν στα διάφορα καφενεία και αρκετοί Αρτινοί οι οποίοι με πολύ θέρμη εύχονταν στον Χρήστο Παπάζογλου καλή επιτυχία.

Στο Δήμο Βλαχέρνας

Συνεχίζοντας τις περιοδείες του ο Χρήστος Παπάζογλου συνοδευόμενος από αρκετά μέλη του συνδυασμού του επισκέφθηκε κατά σειράν τα χωριά Χανόπουλο, Γρίμποβο, Βλαχέρνα και Γραμμενίτσα.
Στα κατάμεστα από κόσμο καφενεία άκουσε με προσοχή τους κατοίκους να του εκθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υποσχέθηκε πως θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους όταν με το καλό εκλεγεί Δήμαρχος.
Τόνισε ιδιαίτερα πως ο διευρυμένος Δήμος με τις αρμοδιότητες που έχει μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μιας και αποτελεί μονόδρομο για να ξεφύγει η Άρτα από τη φτώχεια και την απομόνωση.
Έδωσε έμφαση στο ότι ο συνδυασμός του αποτελείται από νέους και άφθαρτους υποψήφιους οι οποίοι μόνο σκοπό έχουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο και τους πολίτες. Επεσήμανε πως ευελπιστεί δε με την ψήφο τους να του δώσουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα που έχει για τον διευρυμένο Δήμου Αρταίων, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ο συνδυασμός του Χρ. Παπάζογλου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ-ΚΥΡΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΝΤΟΥΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΖΩΗ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΑΠΟΤΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΛΑΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΚΑΨΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΟΛΙΟΥΛΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΟΥΦΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΤΑΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΕΤΣΑ ΕΡΙΦΥΛΗ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΖΟΥ-ΤΣΑΚΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ(ΝΤΙΝΑ) ΤΟΥ ΑΛΕΞ.
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΤΟΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΡΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΤΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΑΣΟΥΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΨΥΛΛΙΑ ΟΛΓΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΜΠΟΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΣΦΗΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΙΚΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΝΤΕΜΣΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΣΥΝΤΟΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Τώρα τι έχουν να πουν;

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ο συνδυασμός του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου, ανακηρύχτηκε και επίσημα απ’ το Πρωτοδικείο Άρτας και τις ημέρες που απομένουν μπαίνει στην τελική ευθεία, για να κάνει και άλλες εκπλήξεις, σ’ αυτούς που θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως.
Όσοι μετέχουν στο ανεξάρτητο συνδυασμό του Χρήστου Παπάζογλου, γνωρίζουν από εκλογικές αναμετρήσεις και δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Όχι τυχαία. Καθόλου τυχαία μάλλον. Έχουν μιλήσει με τους πολίτες, έχουν φτάσει σ’ αυτούς που θεωρούν ότι μπορεί να είναι δίπλα τους και βλέπουν ότι το κλίμα είναι πολύ καλό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιοδείες που κάνει ο συνδυασμός στα χωριά του νέου Δήμου, όπου οι πάντες ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους και ταυτόχρονα καταρρίπτουν τον μύθο ότι ο δημαρχονομάρχης έχει μεγάλη πέραση στα χωριά. Αυτοί που μπορούσαν να κάνουν την διαφορά υπέρ του εκλεκτού της ΝΔ, δεν είναι δίπλα του. Αντίθετα με κάθε τρόπο κάνουν γνωστή την διαφωνία τους με την επιλογή αυτή και παράλληλα κάνουν επίσης γνωστή και την απόφασή τους, να στηρίξουν τον ανεξάρτητο εκλογικό συνδυασμό.
Στην ίδια σελίδα δημοσιεύονται τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ του Χρήστου Παπάζογλου και η παράθεσή τους, μπορεί να οδηγήσει τον κάθε καλοπροαίρετο σε χρήσιμα συμπεράσματα, για το μέγεθος και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων, που μπορούν να κάνουν.
Το συμπέρασμα είναι ότι και με την επίσημη ανακοίνωση απ’ το Πρωτοδικείο Άρτας του συνδυασμού, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χρήστος Παπάζογλου, έχει ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα. Έφερε δεύτερους όσους νόμιζαν ότι με τις κομματικές παρεμβάσεις θα καταφέρουν να διαλύσουν μια προσπάθεια, που ξεκίνησε με γνωστές τις προθέσεις της. Να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και να μην υποταχτεί σε λαθεμένες επιλογές, οι οποίες μπορεί και να κοστίσουν στον τόπο μας.
Υπό την ίδια λογική και η προεκλογική πορεία του συνδυασμού, είναι μια ακόμη νίκη, εις βάρος όσων θεωρούσαν ότι θα επιβιώσουν με την διασπορά φημών και όχι με την δική τους δυναμική.
Φυσικά το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους.
Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ο συνδυασμός του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου, ανακηρύχτηκε και επίσημα απ’ το Πρωτοδικείο Άρτας και τις ημέρες που απομένουν μπαίνει στην τελική ευθεία, για να κάνει και άλλες εκπλήξεις, σ’ αυτούς που θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως.
Όσοι μετέχουν στο ανεξάρτητο συνδυασμό του Χρήστου Παπάζογλου, γνωρίζουν από εκλογικές αναμετρήσεις και δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Όχι τυχαία. Καθόλου τυχαία μάλλον. Έχουν μιλήσει με τους πολίτες, έχουν φτάσει σ’ αυτούς που θεωρούν ότι μπορεί να είναι δίπλα τους και βλέπουν ότι το κλίμα είναι πολύ καλό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιοδείες που κάνει ο συνδυασμός στα χωριά του νέου Δήμου, όπου οι πάντες ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους και ταυτόχρονα καταρρίπτουν τον μύθο ότι ο δημαρχονομάρχης έχει μεγάλη πέραση στα χωριά. Αυτοί που μπορούσαν να κάνουν την διαφορά υπέρ του εκλεκτού της ΝΔ, δεν είναι δίπλα του. Αντίθετα με κάθε τρόπο κάνουν γνωστή την διαφωνία τους με την επιλογή αυτή και παράλληλα κάνουν επίσης γνωστή και την απόφασή τους, να στηρίξουν τον ανεξάρτητο εκλογικό συνδυασμό.
Στην ίδια σελίδα δημοσιεύονται τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ του Χρήστου Παπάζογλου και η παράθεσή τους, μπορεί να οδηγήσει τον κάθε καλοπροαίρετο σε χρήσιμα συμπεράσματα, για το μέγεθος και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων, που μπορούν να κάνουν.
Το συμπέρασμα είναι ότι και με την επίσημη ανακοίνωση απ’ το Πρωτοδικείο Άρτας του συνδυασμού, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χρήστος Παπάζογλου, έχει ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα. Έφερε δεύτερους όσους νόμιζαν ότι με τις κομματικές παρεμβάσεις θα καταφέρουν να διαλύσουν μια προσπάθεια, που ξεκίνησε με γνωστές τις προθέσεις της. Να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και να μην υποταχτεί σε λαθεμένες επιλογές, οι οποίες μπορεί και να κοστίσουν στον τόπο μας.
Υπό την ίδια λογική και η προεκλογική πορεία του συνδυασμού, είναι μια ακόμη νίκη, εις βάρος όσων θεωρούσαν ότι θα επιβιώσουν με την διασπορά φημών και όχι με την δική τους δυναμική.
Φυσικά το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους.

Τώρα τι έχουν να πουν;

Ο συνδυασμός του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου, ανακηρύχτηκε και επίσημα απ’ το Πρωτοδικείο Άρτας και τις ημέρες που απομένουν μπαίνει στην τελική ευθεία, για να κάνει και άλλες εκπλήξεις, σ’ αυτούς που θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως.
Όσοι μετέχουν στο ανεξάρτητο συνδυασμό του Χρήστου Παπάζογλου, γνωρίζουν από εκλογικές αναμετρήσεις και δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Όχι τυχαία. Καθόλου τυχαία μάλλον. Έχουν μιλήσει με τους πολίτες, έχουν φτάσει σ’ αυτούς που θεωρούν ότι μπορεί να είναι δίπλα τους και βλέπουν ότι το κλίμα είναι πολύ καλό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιοδείες που κάνει ο συνδυασμός στα χωριά του νέου Δήμου, όπου οι πάντες ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους και ταυτόχρονα καταρρίπτουν τον μύθο ότι ο δημαρχονομάρχης έχει μεγάλη πέραση στα χωριά. Αυτοί που μπορούσαν να κάνουν την διαφορά υπέρ του εκλεκτού της ΝΔ, δεν είναι δίπλα του. Αντίθετα με κάθε τρόπο κάνουν γνωστή την διαφωνία τους με την επιλογή αυτή και παράλληλα κάνουν επίσης γνωστή και την απόφασή τους, να στηρίξουν τον ανεξάρτητο εκλογικό συνδυασμό.
Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Στην ίδια σελίδα δημοσιεύονται τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ του Χρήστου Παπάζογλου και η παράθεσή τους, μπορεί να οδηγήσει τον κάθε καλοπροαίρετο σε χρήσιμα συμπεράσματα, για το μέγεθος και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων, που μπορούν να κάνουν.
Το συμπέρασμα είναι ότι και με την επίσημη ανακοίνωση απ’ το Πρωτοδικείο Άρτας του συνδυασμού, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χρήστος Παπάζογλου, έχει ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα. Έφερε δεύτερους όσους νόμιζαν ότι με τις κομματικές παρεμβάσεις θα καταφέρουν να διαλύσουν μια προσπάθεια, που ξεκίνησε με γνωστές τις προθέσεις της. Να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και να μην υποταχτεί σε λαθεμένες επιλογές, οι οποίες μπορεί και να κοστίσουν στον τόπο μας.
Υπό την ίδια λογική και η προεκλογική πορεία του συνδυασμού, είναι μια ακόμη νίκη, εις βάρος όσων θεωρούσαν ότι θα επιβιώσουν με την διασπορά φημών και όχι με την δική τους δυναμική.
Φυσικά το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους.

Σχεδιάζει την Άρτα του μέλλοντος...


Μεγάλη συγκέντρωση ετεροδημοτών στην Αθήνα για τον υποψήφιο δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού-
Φωτογραφίες: Κώστας Μπατσής


Ζέστανε τις καρδιές μας με όσα μας είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους απόδημους Αρτινούς της Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ), εκεί όπου πάλλεται η καρδιά όλων των απόδημων Ηπειρωτών.
Ο κ. Παπαλέξης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Γέφυρα στο Μέλλον» μας γέμισε ελπίδες και προοπτική αφού μέσα απ΄αυτό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και ανάδειξης της Άρτας σε μητροπολιτικό δήμο οικονομικής και κοινωνικής δύναμης της περιοχής. Γεγονός που συνεπάγεται με επιστροφή στην πατρώα γη πολλών απόδημων, ο οποίοι μπορεί και σήμερα να το επιθυμούν αλλά δυστυχώς δεν συντρέχουν τα πρεπούμενα που θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο, όπως οι θέσεις εργασίας, οι κατάλληλες υποδομές, η ανάλογη μέριμνα από την πολιτεία, την κεντρική εξουσία.Κι όμως, η Άρτα μπορεί να γίνει μεγάλη, πλούσια, ακμαία και ανθηρή με σωστό προγραμματισμό, αγώνα και δουλειά, που θα δίνει στα παιδιά της τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.
Και ο κ. Παπαλέξης μας διαβεβαίωσε πως μαζί με τους συνεργάτες του θα εργαστούν δυναμικά ώστε το πρόγραμμα να γίνει πραγματικότητα, αφού και το θέλουν και το μπορούν. Άλλωστε πρόκειται για ένα πρόγραμμα με φρέσκιες, σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες που θα άρει όλα αδιέξοδα και θα δώσει ώθηση στο νέο καλλικράτειο δήμο. Ένα πρόγραμμα στο οποίο καλούνται να συνδράμουν στην εφαρμογή του για το καλό του τόπου όλοι όσοι πιστεύουν στο κοινό συμφέρον, τη συλλογική δράση, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη συναίνεση.Προϋπόθεση για να το κατορθώσουν είναι η κοινωνική συναίνεση, η συμπόρευση και η συστράτευση όλων των πολιτών, πέρα από κάθε διαχωριστική γραμμή. Αφού οι πολίτες είναι στο επίκεντρο του προγράμματός του και καλούνται να συμμετάσχουν σ΄αυτό καταθέτοντας τις προτάσεις τους και αναλαμβάνοντας νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.Στις βασικές προτεραιότητές του, όπως τις κατέθεσε κατά την ομιλία του, περιλαμβάνονται η ανάπτυξη, η πρόοδος της πόλης και των δημοτών της, η αξιοποίηση και προβολή των αξιόλογων βυζαντινών και άλλων μνημείων που διαθέτει, η προστασία του περιβάλλοντος και του πλούσιου υδάτινου δυναμικού, η ενίσχυση της αλιείας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η τουριστική αξιοποίηση των φυσικών ομορφιών του τόπου, παραθαλάσσιων και ορεινών, η προσέλκυση τουριστών όλες τις εποχές του χρόνου, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι συγκοινωνίες. Και βεβαίως πάνω απ΄ όλα ο άνθρωπος, ο δημότης, ο κάθε πολίτης.Απευθυνόμενος προς τους απόδημους Αρτινούς τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην προσπάθειά του καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις, συνεισφέροντας στη δημιουργία της νέας Άρτας. Και οι απόδημοι συμπατριώτες, που αν και ενδημούν στην Αττική η άλλη μισή καρδιά τους στην πατρίδα βρίσκεται, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του με θερμό-παρατεταμένο χειροκρότημα. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν και τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον» που παρουσίασε ο κ. Παπαλέξης.Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Κ. Αλεξίου, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΣΕ και υποψήφιος για την Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Αττικής με το συνδυασμό «Αττική» του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού, κ. Κώστας Κωνής, ο οποίος και προλόγησε την εκδήλωση, εκπρόσωποι αρτηνών αδελφοτήτων και συλλόγων αποδήμων, φίλοι και δημοσιογράφοι οι οποίοι κάλυψαν την ομιλία και του υποψηφίου δημάρχου Αρταίνων.

Η αποδοχή και στους ετεροδημότες

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Βρεθήκαμε το περασμένο Σάββατο στην συγκέντρωση ετεροδημοτών που πραγματοποίησε ο συνδυασμός «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη και οι διαπιστώσεις είναι ουσιαστικές και χρήσιμες.
Γνωστός και αποδεκτός σ’ όλους τους ετεροδημότες ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, όλοι οι παριστάμενοι έσπευσαν να του ευχηθούν καλή επιτυχία δηλώνοντας ότι παρά τις δυσκολίες της εποχής, που είναι γνωστές σε όλους , θα έρθουν στην Άρτα, για να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε και έχει στόχο την ουσιαστική αναμόρφωση του νέου Δήμου Αρταίων με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη. Και περισσότερη έμφαση έδιναν οι πάντες στην άποψη που εξέφρασε ο υποψήφιος και αφορά στην επιστροφή των αποδήμων στην πατρίδα μας, στην ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα φέρει αυτό το αποτέλεσμα.
Δεν είναι εύκολο, σε τέτοιες εποχές τόσοι συμπατριώτες να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας και να συζητούν την κοινή αγωνία τους για το μέλλον της πατρίδας, για τους τρόπους με τους οποίους θα συνεργαστούν και θα φέρουν το αποτέλεσμα. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου όμως αυτό έγινε. Η αγωνία για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας κυριάρχησε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και από κει ξαναφεύγει το μήνυμα, για την επικράτηση του Γιάννη Παπαλέξη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές, η αγωνία των αποδήμων για το μέλλον της πατρίδας είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που οι μόνιμοι κάτοικοι εκφράζουν καθημερινά, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα που βλέπουν και θεωρούν ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο κάτι ν’ αλλάξει.
Αυτή η αγωνία, το ενδιαφέρον που φαίνεται να είναι κοινό και με τις ανησυχίες του Γιάννη Παπαλέξη, είναι που θα κάνουν την διαφορά, μιας και οι απόδημοι, οι ετεροδημότες είναι αποφασισμένοι να βρεθούν στην Άρτα αρκετές ημέρες πριν τις εκλογές και να δώσουν την δική τους μάχη. Που συνήθως είναι αποτελεσματική και χρήσιμη.
Είναι καιρός να λειτουργήσουμε μαζί με τους απόδημους και σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Γιάννης Παπαλέξης, έκανε πολλά και σημαντικά βήματα.

Μαζική η συγκέντρωση της Όλγας Γεροβασίλη


«Από εμένα δεν θ' ακούσετε παραμύθια. Δώδεκα χρόνια στην αυτοδιοίκηση δεν τα' χω πει ποτέ. Παλεύω με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ να τα κάνουμε πραγματικότητα Μεθοδικά, σοβαρά, με αγάπη για την αυτοδιοίκηση και εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας. Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς δάνεια που πρέπει να ξεπληρώσουμε
Μπήκαμε στην αυτοδιοίκηση με καθαρό βλέμμα και την υπηρετούμε με όραμα, θέληση και γνώση. Έχουμε το κοινωνικό χρίσμα και θα το επιστρέψουμε μόνο στην κοινωνία Γιατί η όμορφη περιπέτεια της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν θα υπήρχε χωρίς αυτή» τόνισε στην ομιλία της στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη.
Η συγκέντρωση και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Απευθυνόμενη στις νέες και τους νέους η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «σας καλώ να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας. Δεν έχετε να περιμένετε τίποτα και από κανένα. Κανείς δεν μπορεί να σας κοροϊδέψει πια. Μην αφήσετε σε αυτή την συγκυρία άλλοι να αποφασίσουν για εσάς χωρίς εσάς. Μην αδιαφορήσετε. Μην μπείτε στη λογική ότι είναι όλοι το ίδιο».
Όσον αφορά για το μέλλον του Δήμου η κ. Γεροβασίλη είπε:
«Θα χτίσουμε μαζί το νέο Δήμο Αρταίων που θα είναι δήμος της συμμετοχής και της αλληλεγγύης, δήμος για όλους. Κι αυτό θα το κάνουμε με διαφάνεια και με ανθρώπους που υπηρετούν αρχές. Δεν έχουμε ως κριτήριο επιλογής την κομματική ταυτότητα, αλλά τη διάθεση για συμμετοχή και προσφορά. Δεν τσουβαλιάζουμε ανθρώπους με «ταμπέλες». Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ουσιαστικά προοδευτικούς ανθρώπους, που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να δουλέψου».
Άφησε όμως και αιχμές για το Γ. Παπαβασιλείου λέγοντας πως «ήταν πιο πολύ επικοινωνιακός παρά ουσιαστικός Νομάρχης. Και σε δύο μήνες, που θα επιστρέψει στην Αθήνα, δεν θα έχει αφήσει στην περιοχή μας τίποτα για να τον θυμόμαστε».
Όσο για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαλέξη σημείωσε ότι «διεκδικούσε την ψήφο για να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πριν από ένα χρόνο, προπαγανδίζοντας κι αυτός πως «τα λεφτά υπάρχουν». Αποδείχθηκε όμως και δυστυχώς με πολύ βίαιο τρόπο για την Ελληνική κοινωνία ότι τα λεφτά δεν υπήρχαν. Τι θα κάνει λοιπόν ο κος Παπαλέξης στην περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος; Τίνος το μέρος θα πάρει; σε ποια πλευρά θα σταθεί;»
Πιο συγκεκριμένα επεσήμανε για τους κομματικούς υποψηφίους: «Ο κος Παπαλέξης και ο κος Παπαβασιλείου, πριν ζητήσουν την ψήφο της τοπικής κοινωνίας, πάλεψαν πολύ για να πάρουν το χρίσμα απ’ τα κόμματά τους. Δεν τολμούσαν να εκτεθούν χωρίς αυτό.
Και έρχονται σήμερα ενώπιον σας προσπαθώντας να κάνουν γκάλοπ με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Μας ζητούν δηλαδή να δώσουμε ή να μη δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική. Κι αυτό γίνεται για να πολώσουν το κλίμα για ακόμη μία φορά. Χρησιμοποιούν την παλιά συνταγή. Απευθύνονται στα κομματικά αντανακλαστικά για να υποκλέψουν την ψήφο των πολιτών.Πετάνε τη μπάλα στην κερκίδα, μεταθέτοντας το βάρος από τις δημοτικές εκλογές στην κομματική νομιμότητα.Και για την αυτοδιοίκηση πότε θα ψηφίσουμε; Κάποια άλλη φορά;
Για την τοπική μας κοινωνία, τις ανάγκες και την ανάπτυξη της περιοχής μας πότε θα μιλήσουμε; Θα μας ορίσουν άλλη ημερομηνία να ψηφίσουμε για Δήμαρχο, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους; Απ’ τους χρισμένους των δύο μεγάλων κομμάτων δεν περιμένουμε καμία έκπληξη, τους γνωρίζουμε πια».

Για το νέο
Δήμο Αρταίων

Για το νέο Δήμο Αρταίων η άποψη της Όλγας Γεροβασίλη είναι ενδιαφέρουσα, αφού είπε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Αρταίων έχει υπαρκτά προβλήματα και ανάγκες και θέλει δουλειά και διεκδίκηση. Εμείς ανοίγουμε την ομπρέλα της αυτοδιοίκησης και μιλάμε με την κοινωνία. Για να χτίσουμε ένα Δήμο ζωντανό, σύγχρονο, ενιαίο και λειτουργικό.
Ένα Δήμο, που θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Θα χτίσουμε ένα Δήμο που θα κεντράρει το ίδιο Από την προστασία και την παραγωγική εκμετάλλευση του Αμβρακικού μέχρι τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου.
Από την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση των μνημείων μέχρι τη στήριξη του αγρότη και του πτηνοτρόφου. Από τη δημιουργία τουριστικού πόλου στο Ξηροβούνι και την Παραλίμνια περιοχή μέχρι τον Χωροταξικό Σχεδιασμό του συνόλου της περιοχής μας.
Από το πρόβλημα της αποχέτευσης και της αγροτικής οδοποιίας μέχρι την προστασία των δημόσιων χώρων και την αξιοποίηση των κοινοτικών εκτάσεων. Θα χτίσουμε ένα Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, που θα αξιοποιήσει τις υποδομές που υπάρχουν σήμερα στους Καποδιστριακούς Δήμους και δεν θα έχει για διοικητικό κέντρο το Δημαρχείο της Άρτας αλλά θα αποκεντρώσει τις υπηρεσίες του. Ένα Δήμο που δεν θα ξεχειλίζει από σκουπίδια αλλά θα οργανώνει ετήσιες μουσικές και θεατρικές γιορτές σε όλους τους δημόσιους χώρους, που θα δημιουργήσει πολλούς χώρους άθλησης και θα επενδύσει στον πολιτισμό, δίνοντας κίνητρα και διεξόδους στα νέα παιδιά.
Θα αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα όλων των περιοχών μας και θα χτίσουμε ένα Δήμο χωρίς διαχωρισμούς κέντρου και περιφέρειας. Είμαστε η μοναδική λύση για να μην ξεχαστούν ο Αμβρακικός, η Βλαχέρνα, το Ξηροβούνι και η Φιλοθέη. Είμαστε η μοναδική λύση για να έχουν ισχυρή φωνή στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε ξερόλες ούτε σοφοί. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους εκεί που ζουν και μάθαμε τις ανάγκες τους για να φτιάξουμε το πρόγραμμά μας. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς τι χρειάζονται και πώς πρέπει να γίνει. Και στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια, οι ιδέες, η κοινωνική τους διαδρομή, η καθημερινή τους δράση και η διάθεσή τους για δουλειά είναι το πρόγραμμά μας.
Δεν υπάρχουν καλά προγράμματα αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εφαρμογή τους. Και οι εγγυήσεις είναι οι άνθρωποι».

Το διαβατήριο στην Ευρώπη η διαμόρφωση ηπειρωτικού διατροφικού πολιτισμού

Ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου Βαγγέλη Αργύρη στην Καμπή

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, μίλησε στην Καμπή Άρτας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μπόβολο και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους του Νομού Άρτας της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του χαρακτήρισε καταλυτικές τις εκλογές για την τύχη και πορεία της Ηπείρου.«Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ψηφίζουμε ποιον θεωρούμε ικανό, με ποια ομάδα θα δουλέψει και πάνω σε ποιο πρόγραμμα θα δουλέψει για να κυβερνήσει την Ήπειρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αργύρης και παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος της παράταξης « Ήπειρος τόπος να ζεις».
Ο κ. Αργύρης επεσήμανε ότι η καμπή Άρτας αλλά και το δυτικό κομμάτι του αρτινού κάμπου μπορεί να γίνει πρότυπο αστικής ανάπτυξης της υπαίθρου, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τα προβλήματα που έχει.« Χαίρομαι ιδιαίτερα που μιλάω σε ένα χωριό με τόσο πολλούς νεολαίους. Για εσάς τη νιότη θα αγωνιστούμε ώστε η Καμπή, η Άρτα αλλά και όλη η Ήπειρος να γίνει τόπος που μπορεί να ζήσει και να δημιουργήσει ο κάθε Ηπειρώτης.Γι αυτό προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και η ζωή του. Με μια Περιφερειακή Διοίκηση που θα ασκείται με διαφάνεια, συνέπεια και αποτέλεσμα στην υπηρεσία και εξυπηρέτηση του πολίτη, με την υλοποίηση ενός σχεδίου ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά και στην Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία ώστε η Ήπειρος να γίνει πρότυπη υγειονομική Περιφέρεια παροχής υπηρεσιών Υγείας, με την Ήπειρο των ολοκληρωμένων και λειτουργικών υποδομών».
Ο κ. Αργύρης μίλησε για τους οδικούς άξονες που για να γίνουν αναπτυξιακοί πρέπει να έχουν σωστό σχεδιασμό. «Κάναμε πολλούς αγώνες και τους πετύχαμε ώστε η Ήπειρος να έχει σύγχρονο λιμάνι, την Εγνατία. Να ολοκληρώσουμε και την Ιόνιο οδό. Πρέπει όμως να γίνουν σωστοί και λειτουργικοί Κόμβοι, όπως στον Αμμότοπο, ώστε όλες οι περιοχές του Νομού Άρτας, να έχουν άμεση και κυρίως ασφαλή πρόσβαση στην Ιόνια οδό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αργύρης.
Στη συνέχεια μίλησε για τον μεγάλο στόχο η Ήπειρος και τα αγαθά που έχει να έχουν ποιότητα και ταυτότητα. « Το διαβατήριο στην Ευρώπη και στον κόσμο είναι η διαμόρφωση του ηπειρωτικού διατροφικού πολιτισμού και της ηπειρωτικής γαστρονομίας με ιστορία, με ταυτότητα, η οποία πρέπει να είναι πιστοποιημένη. Γι αυτό εμείς ως αιρετή περιφερειακή αρχή ιδρύουμε Φορέα Πιστοποίησης Ηπειρωτικών προϊόντων που θα πιστοποιεί και δημιουργεί την Ήπειρο της ταυτότητας και ποιότητας.Τέλος ο κ. Αργύρης κάλεσε τους κατοίκους να κρίνουν αυστηρά το πρόγραμμα της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις» , το οποίο θα πάει σε όλα τα σπίτια.Η Ήπειρος των ανοιχτών οριζόντων των ανθρώπων της, η Ήπειρος της απασχόλησης και της εργασίας, η Ήπειρος του μέλλοντος, η Ήπειρος τόπος να ζήσεις αυτή είναι η ψήφο σας είπε καταλήγοντας ο κ. Αργύρης.

Επιμένουν να ξεχνούν το μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών


Πολλαπλασιάστηκαν οι αφγανοί και πακιστανοί μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στην περιοχή μας, δημιουργώντας παράλληλα πλείστα όσα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, ιδίως γύρω απ’ την Γέφυρα της Άρτας, όπου παραδοσιακά συναντώνται όσοι επιθυμούν να κάνουν κάποια μεροκάματα στην συγκομιδή πορτοκαλιών παλιότερα και ακτινιδίων τώρα.
Οι συνθήκες που ζουν χειρότερες από άθλιες. Μένουν στους δρόμους γύρω από την Γέφυρα κι εκεί κάνουν τα πάντα. Απ’ την ατομική ανάγκη, μέχρι το φαγητό, ενώ είναι δεκάδες τα σπίτια που υπάρχουν μέσα στα κτήματα και τα οποία καταλαμβάνουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.
Τακτικές είναι οι κλήσεις που δέχεται η Αστυνομία, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται, αλλά και οι δυνατότητες που έχει η Αστυνομία είναι ελάχιστες. Πηγαίνουν στους χώρους για τους οποίους γίνονται καταγγελίες, τους αναγκάζουν να φύγουν, αλλά την επόμενη ημέρα ή οι ίδιοι ή άλλοι οικονομικοί μετανάστες θα καταλάβουν το χώρο εκ νέου, οπότε τα προβλήματα δεν λείπουν.
Σε μικρή αποθήκη στην Γέφυρα Άρτας που εγκαταστάθηκαν, ο ιδιοκτήτης βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ενώ τους είδε να έχουν καταλάβει το χώρο, να χρησιμοποιούν την ηλεκτρική θερμάστρα που είχαν μέσα, διαπίστωσε ότι μέσα στο ίδιο δωμάτιο έκαναν και την ανάγκη τους, έχοντας δημιουργήσει τις χειρότερες συνθήκες, για να ζουν και οι ίδιοι.
Παραγωγός στην πεδιάδα, που είδε την δική του αποθήκη να είναι κατειλημμένη και τους μετανάστες να μένουν μέσα έκανε τον εξής απλό συλλογισμό:
-Αν κάποιος απ’ αυτούς πάθει κάτι, μέσα στην αποθήκη, που είναι δική μου, ποιος θα με πιστέψει εμένα ότι δεν τους είχα βάλει εγώ εκεί και τους είχα για δουλειά στο κτήμα μου;
Η ερώτηση είναι σοβαρή, αλλά ποιος να την απαντήσει… Αν η Αστυνομία αποφασίσει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τους οικονομικούς μετανάστες, για να αντιμετωπίσει κάπως το πρόβλημα χρειάζεται όλη η δύναμή της κι άλλη τόση. Και που να βρεθεί η δύναμη, την στιγμή που τα προβλήματα της εγκληματικότητας στην περιοχή μας είναι πάρα πολλά και δεν βρίσκουν την λύση που πρέπει.
Σύμφωνα με συμπολίτη μας, που παρακολουθεί την κίνηση των μεταναστών στην περιοχή μας, σ’ αυτή την χρονική στιγμή, πρέπει να βρίσκονται στην Άρτα και την ευρύτερη περιοχή, οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες που βρέθηκαν ποτέ στην πόλη μας. Μάλιστα άλλος συμπολίτης μας που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα απ’ την Άρτα στην Αθήνα, μας έλεγε ότι στο λεωφορείο ήταν μέσα περίπου δέκα Έλληνες και όλοι οι άλλοι οικονομικοί μετανάστες απ΄ το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, αλλά εν μέσω προεκλογικής περιόδου, κανένας δεν μπορεί να περιμένει καμία παρέμβαση και κανένα αποτέλεσμα.
Βεβαίως εμεί θα πρέπει να θυμίσουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε εκκλήσεις για ουσιαστικές κοινωνικές παρεμβάσεις, αλλά τότε δεν άκουε κανένας. Τώρα και να θέλουν να κάνουν την όποια παρέμβαση, το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που είναι αμφίβολο αν και οι πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις θα φέρουν αποτελέσματα.

Θα εξοπλισθούν τα μουσεία της Άρτας

Από την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώθηκε ότι με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου των αρχαιολογικών μουσείων της Ηπείρου και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα προχώρησε στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, του εξοπλισμού τους για να λειτουργήσουν, σε αυτά, περιοδικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» τέσσερα έργα για τα αντίστοιχα Αρχαιολογικά Μουσεία των Νομών, συνολικού προϋπολογισμού 600.000ευρώ.
«Εκτός από την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου, μέσω του ΕΣΠΑ επενδύουμε και στις σύγχρονες πολιτιστικές υποδομές με στόχο να καταστήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες κοινωνούς της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου» αναφέρει, η Γενική Γραμματέας.
Όσο για τα ενταγμένα έργα θεωρεί πως, «με την ολοκλήρωση τους δίνεται η δυνατότητα του σχεδιασμού στο μέλλον, περιοδικών εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα τέσσερα μουσεία των Νομών της Ηπείρου, οι οποίες θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά των μόνιμων εκθέσεων. Παράλληλα ικανοποιείται ο χαρακτήρας των μουσείων ως ζωντανών οργανισμών, που συνεχώς ανανεώνονται και παρέχουν εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας στους επισκέπτες».
Τα νέα έργα που εντάχθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» και τον κωδικό θεματικής προτεραιότητας 59 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ » του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι τα ακόλουθα:
•«ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 150.000ευρώ. Με το νέο έργο επεκτείνεται το φυσικό αντικείμενο του έργου «Έκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ, καθώς προτείνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την οργάνωση περιοδικών εκθέσεων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου, στο ισόγειο του κτιρίου. Η αίθουσα παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης κινητών καθισμάτων, προθηκών ή stands με εκθεσιακό ή εποπτικό υλικό, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και εξοπλισμού με σύστημα προβολής και δύο οθόνες αφής, το λογισμικό των οποίων είναι δυνατό να προσαρμόζεται στις τρέχουσες κάθε φορά περιοδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις. Επιπλέον θα σχεδιαστεί και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
•«ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ» προϋπολογισμού 150.000ευρώ. Το κτιριακό έργο καθώς και ο «Εξοπλισμός - Έκθεση Νέου Μουσείου Άρτας», που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ 2000-2006. Με το νέο έργο επεκτείνεται το φυσικό αντικείμενο του παραπάνω έργου, καθώς προτείνεται ο εξοπλισμός της αίθουσας περιοδικών εκθέσεων προκειμένου να σχεδιαστούν και να διοργανωθούν περιοδικές εκθέσεις. Η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης προθηκών ή βάσεων στήριξης (stands) με εκθεσιακό ή εποπτικό υλικό, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και λοιπού ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Με την ολοκλήρωση του έργου δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης στο μέλλον περιοδικών εκθέσεων στην ομώνυμη αίθουσα, του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.
•«ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ», προϋπολογισμού 150.000ευρώ. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της μόνιμης έκθεσης του μουσείου χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ 2000-2006.Με το νέο έργο επεκτείνεται το φυσικό αντικείμενο του υπάρχοντος, καθώς προτείνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την οργάνωση περιοδικών εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου. Ευέλικτη ως προς τη διαμόρφωσή της, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καλείται να λειτουργήσει ως ζωντανός πολυχώρος του μουσείου, συγκεντρώνοντας πλήθος δραστηριοτήτων. Η αίθουσα παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης προθηκών ή βάσεων στήριξης (stands) με εκθεσιακό ή εποπτικό υλικό, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, και εξοπλισμού μικροφωνικής εγκατάστασης και συστήματος προβολής. Επιπλέον θα σχεδιαστεί και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
•«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», προϋπολογισμού 150.000ευρώ. Στις βασικές προτεραιότητες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων εκτός από τη συλλογή, τη συντήρηση, την έρευνα και την φύλαξη των αντικειμένων, είναι και η ανάπτυξη σύγχρονων πολιτιστικών υποδομών σχετικών με την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των επισκεπτών του. Στο πλαίσιο αυτό με το νέο έργο προτείνεται η τοποθέτηση και λειτουργία συστήματος αυτόματης ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων , το οποίο:- Θα ψηφιοποιήσει το μουσειακό υλικό καθιστώντας το διαθέσιμο και προσβάσιμο, -Θα ενδυναμώσει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του μουσείου προσελκύοντας με την τεχνολογία μαθητές και φοιτητές, - Θα δώσει τη δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του μουσείου και καταγραφής της συμπεριφοράς-τάσεων των επισκεπτών, -Θα παίξει επικουρικό ρόλο στην προώθηση των υπηρεσιών του μουσείου, - Θα μετατρέψει την ξενάγηση σε μια ευχάριστη εμπειρία και - Θα αυξήσει θεαματικά την επισκεψιμότητα του μουσείου. Τέλος προτείνεται επίσης, ο σχεδιασμός και η επανέκδοση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

ΟΛΓΑ: Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που σας απασχολούν

Επίσκεψη στο Τοπικό Διαμέρισμα Καμπής του Δήμου Ξηροβουνίου πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη.Οι παρευρισκόμενοι στα καφενεία της περιοχής καλωσόρισαν την επικεφαλής και τους ανθρώπους της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και τους δήλωσαν τη στήριξή τους στον προεκλογικό αγώνα που κάνουν για τη Δημαρχία του νέου Δήμου Αρταίων.Το βράδυ της Κυριακής 24 Οκτωβρίου κλιμάκιο της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» επισκέφτηκε το Γλυκόρριζο. Στη συζήτηση που άνοιξαν οι κάτοικοι μετέφεραν στην Όλγα Γεροβασίλη τις αγωνίες και τις προτάσεις τους για τα σοβαρότερα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα στην περιοχή τους. Την ολοκλήρωση της σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου με τον βιολογικό καθαρισμό, την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης του δρόμου που διασχίζει τον οικισμό, την κακή κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου και τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό.Η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων τόνισε πως γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Γλυκορρίζου, η ίδια τα έχει εισάγει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων και η αντιμετώπισή τους εμπεριέχεται στο πρόγραμμα της παράταξής της. Σημείωσε με έμφαση πως «……το πρόγραμμα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν είναι καταγραφή προβλημάτων και απαρίθμηση στοιχείων αλλά επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις. Το πρόγραμμα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών χρόνων μέσα κι έξω απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο. Και οι άνθρωποι που στελεχώνουν το δημοτικό μας ψηφοδέλτιο και θα παίρνουν αποφάσεις στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ δε περισσότερο οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων, στην άμεση ευθύνη των οποίων θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των Αγίων Αναργύρων, της Άρτας και του Γλυκορρίζου μετά την 1η του Γενάρη, είναι η καλύτερη εγγύηση για την επίλυση των προβλημάτων.»Το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου η Όλγα Γεροβασίλη με συμβούλους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, επισκέφθηκαν την Μητρόπολη Άρτας και συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιο.Συζήτησαν για την οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία και τους τρόπους που έχει η νέα Δημοτική Αρχή να ανακουφίσει τους πλέον αδύναμους συνδημότες μας. Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι κατόπιν εισήγησης της παράταξης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είχε γίνει ομόφωνα δεκτή από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση να εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής των δημοτικών τελών οι άποροι συμπολίτες μας.Έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από την ανάγκη ανάδειξης και προβολής της πλούσιας Βυζαντινής κληρονομιάς του τόπου μας και σύνδεσής της με τον τουρισμό. Τέλος συζήτησαν για τις εργασίες στην πίσω πλευρά της Παρηγορίτισσας, επί της οδού Τζουμέρκων, συμφωνώντας πως πρέπει το συντομότερο να ολοκληρωθούν. Εκτός αυτών πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις και εντός του ναού, με αγορά επίπλωσης και εξοπλισμού, ώστε να καταστεί ένας λειτουργικός χώρος και όχι απλά ένα απογυμνωμένο μνημείο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος.

Ο Γ. Παπαδημητρίου περιόδευσε στην Πρέβεζα

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΑΥ.ΡΙ.Ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», αποτελούμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Ηλία Χάιδα και κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων του Νομού, επισκέφθηκε την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 22, 23 και 24 Οκτωβρίου αγροτικές κυρίως περιοχές των Δήμων Λούρου, Θεσπρωτικού, Φαναρίου και Φιλιππιάδας.
Κοινή διαπίστωση για όλα ανεξαιρέτως τα χωριά: μαρασμός, ερήμωση, έλλειψη προοπτικής, που διακρίνονται με μια πρώτη ματιά στα πραγματικά δεδομένα, αλλά και στα πρόσωπα των ανθρώπων που ζουν εκεί. Μαγαζιά άδεια από κόσμο, σχολεία που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, άνθρωποι που οι ίδιοι υποαπασχολούνται σε αγροτικές εργασίες ή ευκαιριακά στην οικοδομή - με τα παιδιά όμως άνεργα-, προϊόντα απούλητα ή κακοπληρωμένα.
Η άλλη πλευρά της Ελλάδας, η πλευρά που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δεν την γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν την γνωρίζουν. Το ίδιο όμως κάνουν και οι εκπρόσωποί τους και υποψήφιοι για την Περιφέρεια. Μοιράζουν υποσχέσεις στους αγρότες για επώνυμα ποιοτικά προϊόντα, για βιολογική γεωργία, για τυποποίηση – συσκευασία, δεν λένε όμως κουβέντα γιατί ως βουλευτές και κυβερνήτες δεν έκαναν τίποτε από αυτά, γιατί τα θυμούνται μόνο στις εκλογές; Βεβαίως και η Ήπειρος και τα όμορφα χωριά μας, κάτω από άλλες συνθήκες, θα ήταν τόπος που θα άξιζε να ζεις. Οι Κυβερνήσεις όμως του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. κατάφεραν να την τοποθετήσουν τελευταία στις λίστες όλων των δεικτών των περιφερειών της Ε.Ε.
Για να μη μιλάμε μόνο γενικά αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά ζητήματα που συναντήσαμε στην περιοδεία μας στα χωριά: (1) Αρκετοί από τους ελαιοκαλλιεργητές στη Κρυοπηγή εδώ και αρκετά χρόνια παράγουν βιολογικό ελαιόλαδο και αντί για υψηλότερη τιμή (λόγω μείωσης και της παραγόμενης ποσότητας), το λάδι μένει απούλητο ή στην καλύτερη περίπτωση πωλείται ως συμβατικό. Οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να γυρίσουν στη συμβατική καλλιέργεια. (2) Στη Ρευματιά μας πληροφόρησαν οι κάτοικοι ότι η σημαντικότερη πηγή του Αχέροντα έχει μπει στο στόχαστρο ιδιωτικών συμφερόντων και μέσα από υπόγειες διαδρομές ο φυσικός μας πλούτος γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης και θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους.

Η αντιπροσωπεία της κίνησης ζήτησε από τους κατοίκους να στείλουν το δικό τους μήνυμα και με την ψήφο τους, σε αυτούς που χρόνια τώρα ευθύνονται για την παραγωγική υποβάθμιση και βέβαια ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση που θα την αποτρέπει από τη λήψη ακόμα πιο σκληρών μέτρων με ένα Μνημόνιο αριθμός 2 που προετοιμάζεται.
Διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί δίπλα στους αγώνες τους και θα ενθαρρύνει συλλογικές πρωτοβουλίες μέσα από οργανωμένους συνεταιρισμούς (θετικό παράδειγμα συν/σμός γυναικών του Θεσπρωτικού) ή ομάδες παραγωγών για την οργάνωση της παραγωγής και την πώληση των προϊόντων τους.

ΕΥ. ΑΡΓΥΡΗΣ: Έχουμε ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του…


• Το πρόγραμμά της παρουσίασε το Σάββατο η παράταξη «Ήπειρος-Τόπος Να ζεις» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Βαγγέλη Αργύρη, έχοντας, όπως ειπώθηκε, ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και επιδιώκοντας τη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης.
Στην ανακοίνωση του προγράμματος, που παρουσίασε ο εκπρόσωπος της παράταξης κ. Βούδρας, ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας και Θανάσης Οικονόμου, οι τέσσερις υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού κ. ά.
Ο Βαγγέλης Αργύρης στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι «σήμερα, για πρώτη φορά στη διαδικασία της προεκλογικής περιόδου, ανοίγει ολοκληρωμένα η πραγματική «ατζέντα» της 7 Νοεμβρίου, ψηφίζουμε για τη νέα εποχή των Περιφερειών. Οι υπάρχουσες δομές των Νομαρχιών τελειώνουν και ανοίγει μία καινούργια σελίδα. Απέναντι στην παραπολιτική και τις κινήσεις σκοπιμότητας, βάζουμε την ουσία και την πρόταση».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο πρόγραμμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάπτυξη της Ηπείρου απαιτείται να είναι ισόρροπη και για τις τέσσερις περιφερειακές της ενότητες».
Ειδικότερα καθορίζονται οι χρήσεις γης, οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αναπτυξιακοί άξονες. Παράλληλα προβλέπεται η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ηπείρου με συστηματικές παρεμβάσεις, όπως:
• Δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και υποστήριξη των υπαρχουσών θέσεων.
• Διεκδίκηση και διασφάλιση πρόσθετων οικονομικών πόρων που βελτιώνουν το οικονομικό κλίμα.
• Προστασία της οικογένειας και των νοικοκυριών.
• Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών με τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας, αξιοποιώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα και αξιοποιώντας αντίστοιχες δράσεις που αναπτύσσονται σε ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ.
• Επένδυση στη γνώση, την εκπαίδευση και την κατάρτιση.
• Ακόμη το πρόγραμμα υπόσχεται μεγάλες παραγωγικές αγροτοσυνεταιριστικές και ιδιωτικές μονάδες.
Ιδιαίτερα για την Δωδώνη, παρέχεται η δέσμευση ότι θα διατηρήσει τον κοινωνικό της ρόλο και τον Ηπειρώτικο χαρακτήρα της. Τονίζεται ότι η βιομηχανία «ανήκει στις παραγωγικές κτηνοτροφικές δυνάμεις της Ηπείρου. Η αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση, αυτό, το εγγυάται».
• Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία ή ολοκλήρωση οδικών αξόνων, καθώς και των υποδομών πρόσβασης και εξυπηρέτησης.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η επέκταση του οδικού άξονα Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας μέχρι το Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
• Τέλος, γίνεται λόγος για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, με την δημιουργία ενός συνεκτικού και λειτουργικού δικτύου προστατευόμενων περιοχών (Παμβώτιδα, Β. Πίνδος, Αμβρακικός, Καλαμάς, ορεινός όγκος Τζουμέρκων).

Ελλείψεις στα φάρμακα

Σοβαρές ελλείψεις σε ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα, παρατηρούνται εδώ και καιρό στα φαρμακεία και σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς , ασθενείς αναζητούν το φάρμακό τους πηγαίνοντας από το ένα φαρμακείο στο άλλο. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ακόμη και σε ασπιρίνες μας δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Πρέβεζας- Λευκάδας κ. Κατσίλης.
Παράλληλα, εξηγεί ότι φέτος παρατηρείται μείωση έως και 75% στην προμήθεια ασπιρινών στην ελληνική αγορά σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό δεκάμηνο. Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς μετά την πρόσφατη μείωση των τιμών των φαρμάκων, οι εταιρείες είτε σταματούν να τα παράγουν είτε σταματούν να τα εισάγουν, διότι είναι οικονομικά ασύμφορο γι’ αυτές.
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ασπιρίνη, η οποία ως παυσίπονο μπορεί να αντικατασταθεί από άλλα χάπια, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες φαρμάκων, όπως αυτά για τη νόσο Πάρκινσον. Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι και τονίζουν ότι καθημερινά λειτουργούν οριακά και με το άγχος αν θα μπορέσουν και την επόμενη μέρα να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Είπανε δε, ότι θα πρέπει να γίνουν κατανοητές οι ανάγκες που υπάρχουν σε ορισμένα φάρμακα τα οποία δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα οπότε είναι αναγκαίο να υπάρχουν αποθέματά τους.

Η Άρτα "αρπάζει" από την Καρδίτσα τον Γ. Καραϊσκάκη!!!

Με αυτόν περίπου τον τίτλο, η καλή ηλεκτρονική εφημερίδα των Τρικάλων trikalanews.gr, αλλά και άλλα έντυπα του γειτονικού Νομού, αναφέρονται χθές στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα την παραποίηση της γενέτειρας του ήρωα του ΄21 Γιώργου Καραϊσκάκη.
Στην ερώτηση του Λαρισαίου Βουλευτή, αναφέρεται πως «Ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας, σκοπίμως επιχειρούν να παραποιήσουν την επίσημη θέση της Ελληνικής Ιστορίας για την γενέτειρα του εθνικού ήρωα Γ. Καραϊσκάκη, παρουσιάζοντας ως γενέτειρά του την Σκουληκαριά της Άρτας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η μητέρα του Ήρωα καταγόταν από το συγκεκριμένο μέρος.
Όμως, είναι γνωστό σε όλους, όσοι κατέχουν έστω και ελάχιστες ιστορικές γνώσεις, ότι ο Γ. Καραϊσκάκης γεννήθηκε στην ιστορική σπηλιά του Μαυρομματίου Καρδίτσας, κάτι που αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην επίσημη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Επιπροσθέτως, πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα οστά του Ήρωα βρίσκονται σφραγισμένα στον ομώνυμο τάφο του Φαλήρου από το 1835 με διάταγμα του τότε Βασιλιά Όθωνα, μαζί με τα οστά των οπλαρχηγών και συμπολεμιστών του, που σκοτώθηκαν την ίδια μέρα με τον Γ. Καραϊσκάκη.
Ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό «Πως θα σταματήσει το Υπουργείο την επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας ως προς την γενέτειρα του Ήρωα Γ. Καραϊσκάκη, πράγμα που προσβάλλει την μνήμη του, αλλά και τους κατοίκους της πραγματικής του γενέτειρας, δηλαδή του Μαυρομματίου Καρδίτσας και αν μελετάται η προοπτική μεταφοράς των οστών του Ήρωα και των είκοσι συντρόφων του σε κατάλληλη τοποθεσία του βουνού που δεσπόζει πάνω από το Μαυρομμάτι, προκειμένου ο Στρατάρχης και οι σύντροφοί του να αγναντεύουν την ελεύθερη πια Θεσσαλία, έστω και έπειτα από 182 χρόνια».

Καιρός να μιλήσουμε για τους χοιροτρόφους μας

Ανακοίνωση με την οποία εστιάζει στα προβλήματα της χοιροτροφίας στην Ήπειρο εξέδωσε ο συνδυασμός «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του υποψηφίου περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η χοιροτροφία είναι ένας δυναμικός παραγωγικός κλάδος της Ηπείρου…
Στηρίζει το αγροτικό εισόδημα, προσφέρει θέσεις εργασίας…
Δυστυχώς εδώ και μήνες, πνέει τα λοίσθια…
Στην Πρέβεζα και στα Γιάννινα, χοιροτρόφοι χρεοκόπησαν, μονάδες κλείνουν, νέες δύσκολα ξανανοίγουν…
Η αιτία, σας είναι γνωστή: Η κατάρρευση της ΣΒΕΚΗ.
Στις διοικήσεις της ανήκουν οι ευθύνες, υπέδειξε στις αρχές του χρόνου η (τότε) υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης….
Με ευθύνες όμως και με πλειστηριασμούς το πρόβλημα δεν λύνεται.
Είναι η ώρα της αλήθειας κ. Αργύρη…
Τον περασμένο Μάρτιο με επιστολή σας, προς τους υπουργούς, ζητούσατε άμεσες πρωτοβουλίες για να μη κλείσει η ΣΒΕΚΗ…
Έκτοτε δεν έχουμε νέα σας κ. Αργύρη…
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι υπουργοί Οικονομίας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, η Αγροτική Τράπεζα δεν σας εισάκουσαν;
Τι συμβαίνει κ. Αργύρη;
Οι υπουργοί, σας ακούνε μόνο όταν είναι για τα εγκαίνια των εκλογικών σας κέντρων;
Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο, που δεν μας το ανακοινώσατε;
Και αν όχι, αλήθεια πως μπορείτε να πείσετε τους Ηπειρώτες, ότι θα έχετε “ανοικτή” γραμμή με τους υπουργούς και την κυβέρνηση για τα μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου, ή για να λύσετε το ιδιοκτησιακό της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», όταν δεν μπορέσατε να πείσετε και να λύσετε ένα πρόβλημα, πιο απλό, όπως αυτό της ΣΒΕΚΗ και των χοιροτρόφων;
Είναι ώρα να σας ακούσουμε κ. Αργύρη».

Προβάδισμα σε Καχριμάνη από Marc

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» αλλάζει τα δεδομένα σε σχέση με τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Ηπείρου και δίνει σαφές προβάδισμα στον υποψήφιο της ΝΔ Αλέξανδρο Καχριμάνη. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία Marc διενήργησε την έρευνα αυτή σε μεγάλο δείγμα ψηφοφόρων και για την πρώτη Κυριακή φέρνει πρώτο τον Αλέξανδρο Καχριμάνη ποσοστό 45,8% και στον Βαγγέλη Αργύρη ποσοστό 40,7%.
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δημιούργησε πολλές συζητήσεις και είναι λογικό να αλλάζει και το προεκλογικό σκηνικό σ’ όλη την Ήπειρο.
Να σημειωθεί ότι σε άλλες δημοσκοπήσεις που έγιναν και είδαν το φως της δημοσιότητας, το προβάδισμα είχε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης και όπως είναι λογικό, οι συζητήσεις για την αξιοπιστία των συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων είναι πολλές.

Θετική η ανταπόκριση των προτάσεων του Γιάννη Σεντελέ για τα Τζουμέρκα


«... Η ελπίδα μας για το αύριο είναι ισχυρότερη από την μιζέρια μας από το παρελθόν.Τούτος ο τόπος αδικήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και δεν θα πρέπει πλέον εμείς να τον αφήσουμε άλλο στο περιθώριο. Μπορούμε να κάνουμε το βήμα μπροστά, μπορούμε να μετατρέψουμε την εγκατάλειψη σε ανάπτυξη...».Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και δήμαρχος Πραμάντων σήμερα, Γιάννης Σεντελές απευθυνόμενος στους κατοίκους των χωριών Αμπελοχώρι, Μιχαλίτσι, Βαπτιστή και Χουλιαράδες στα οποία περιόδευσε το πρωί της Κυριακής συνοδευόμενος από συνεργάτες του υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.Ο Γιάννης Σεντελές αναφέρθηκε με έμφαση στις μεγάλες δυνατότητες που έχει η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων για να διευκρινίσει ότι οι δυνατότητες αυτές δεν μπορούν να αναδειχτούν μονόπλευρα.«... Εμείς δεν βλέπουμε ανάπτυξη στηριζόμενη μόνο την Πράμαντα, ή μόνο στο Συρράκο και τους Καλλαρίτες. Εμείς βλέπουμε μια ανάπτυξη συνολική στην οποία το καθένα από τα χωριά μας θα έχει το δικό του ισότιμο ρόλο. Το καθένα από τα χωριά μας θα αναπτύξει τα δικά του προτερήματα...», συνέχισε ο κ. Σεντελές για να προσθέσει ότι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένη με την βελτίωση της οδοποιίας αλλά και με τη σύνδεσή της με τους μεγάλους οδικούς άξονες.«... Για να διανύσουμε την απόσταση ενός χωριού του δήμου μας με ένα άλλο απαιτούνται δύο ώρες. Και αυτό γιατί το οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση. Πρέπει λοιπόν αυτό το δίκτυο να το βελτιώσουμε έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να έρχεται και πιο γρήγορα και ασφαλέστερα. Έτσι θα δώσουμε την δυνατότητα σε δεκάδες πολίτες να επισκεφθούν τον τόπο μας. ..», πρόσθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος για να αναφερθεί στην συνέχεια στα υπέροχο τοπία του δήμου, στον Άραχθο, τον Καλαρύτικο, τα Βλαχοχώρια και τόσα άλλα σημεία τα οποία όταν αναπτυχτούν σωστά θα διαφοροποιήσουν τη σημερινή εικόνα, θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, θα δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις μέσα από τις οποίες θα μπορέσουν οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τόπο τους.«... Ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο «Καλλικράτης», δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να βγάλουμε τον τόπο μας από τη σημερινή απομόνωση. Εμείς πιστεύουμε σε αυτόν και έχουμε όραμα, σκέψεις, προτάσεις...», κατέληξε ο κ Σεντελές ο οποίος υπενθύμισε ότι όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δήμαρχος Πραμάντων δεν περιόρισε το ενδιαφέρον του στο δικό του δήμο, όπως έπραξε ο ανθυποψήφιός του και πρόεδρος της κοινότητας Συρράκου. Αντίθετα ήταν μπροστά στην αγωνία των κατοίκων του Ελληνικού για τον ΧΥΤΑ, ήταν δίπλα στους αγώνες για την προστασία του Αράχθου.

Ομιλία Σταύρου Γκορτζή

Τον Γιάννη Σεντελέ συνόδευε ο σημερινός δήμαρχος Τζουμέρκων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την νέα παράταξη, Σταύρος Γκοτρζής ο οποίος τόνισε ότι η επιλογή του Γιάννη Σεντελέ ως επικεφαλής ήταν η καλύτερη δυνατή. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έπραξε η απερχόμενη δημοτική αρχή.«Έγιναν πολλά θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, κάναμε ότι μπορούσαμε αφήνοντας έναν δήμο με αποθεματικό» κατέληξε ο κ. Γκορτζής καλώντας τον κόσμο να στηρίξει το ψηφοδέλτιο Σεντελέ.

Ο «Καλλικράτης» προβάλλει ως εφιάλτης για τους εργαζόμενους


Αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΑΥ.ΡΙ.Ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Παπαδημητρίου, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Παναγιώτη Ψυχογιό και κλιμάκιο περιφερειακών συμβούλων, περιόδευσε την περασμένη εβδομάδα στην Άρτα και συζήτησε με παράγοντες της δημόσιας ζωής και συλλόγους εργαζομένων τα προβλήματα που ανακύπτουν τόσο από το διαβόητο μνημόνιο όσο και από την εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Παπαδημητρίου επέλεξε ως πρώτο σταθμό του το Νοσοκομείο Άρτας, δεδομένων των οξυμμένων προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τον τομέα της δημόσιας υγείας και απειλούν με κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η συνάντησή του και η ανταλλαγή απόψεων με το Σύλλογο Εργαζομένων και το Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας Γιώργο Λάμπρο κατέληξε στην κοινή διαπίστωση ότι και τα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται στη μέγγενη των πολιτικών του επαίσχυντου Μνημονίου.
Υποχρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού του 2011, περικοπές παντού με πρόσχημα τον περιορισμό της σπατάλης, υποστελέχωση ιατρικού-νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, παύση πληρωμών εργαζομένων και προμηθευτών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένα του 2008 και 2009 και απειλούν με επ’ αόριστον εμπάργκο στη χορήγηση υλικών, ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα αναλώσιμα, αναβολές προγραμματισμένων ιατρικών πράξεων είναι η καθημερινότητα που ζουν οι υγειονομικοί και πλήττουν τους πολίτες σε συνθήκες βαθιάς κρίσης.
Υπογραμμίστηκε από κάθε πλευρά ότι Κυβέρνηση και Τρόικα καταδικάζουν τα Νοσοκομεία σε ΠΑΥΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και ότι η κατάρρευση του ΕΣΥ είναι προ των πυλών. Γι’ αυτό και ο αγώνας των Υγειονομικών, των εργαζομένων, των Συνδικάτων και της κοινωνίας συνολικά, με την αποφασιστική παρέμβαση της Αριστεράς μπορούν να αποκρούσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και να ανοίξουν το δρόμο για την ριζική ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα περέχει ΚΑΘΟΛΙΚΑ και ΔΩΡΕΑΝ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
«Το δημόσιο αγαθό της υγείας», δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, «που σημαίνει παροχή δωρεάν, έγκαιρης και υψηλής ποιότητας περίθαλψης και υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες, φαλκιδεύεται σε πολλές περιπτώσεις και με πολλούς τρόπους, όπως λ.χ. συμβαίνει στην Άρτα, όπου οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν εξ ιδίων τυχόν απογευματινή περίθαλψη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Οι κίνδυνοι εμπορευματοποίησης και δημιουργίας υπηρεσιών υγείας πολλών ταχυτήτων σε βάρος των πιο φτωχών περιοχών και κοινωνικών στρωμάτων αναμένεται να επιταθούν με την εφαρμογή του Καλλικράτη και την υπαγωγή των νοσοκομείων στις υποχρηματοδοτούμενες αιρετές περιφέρειες».
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ψηφοδελτίου «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» επισκέφτηκε τη Νομαρχία Άρτας και το δημαρχείο Άρτας, όπου είχε συνάντηση με το νομάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου και το δήμαρχο Παναγιώτη Οικονομίδη, καθώς και με τους συλλόγους εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση. Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτησή τους είναι ο νέος διοικητικός νόμος του «Καλλικράτη» και τα σοβαρά προβλήματα που αναμένεται να εμφανιστούν κατά το πρώτο στάδιο εφαρμογής του. Ο «Καλλικράτης», τονίστηκε, προβάλλει ως ένας εφιάλτης για τους εργαζόμενους και ως ένας Προκρούστης για τους πολίτες και τα κοινωνικά αγαθά. Είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες να αντισταθούν στην παράδοση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα συμφέροντα και να ενισχύσουν τους συνδυασμούς της Αριστεράς, αν πραγματικά θέλουν οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη να γίνουν αφετηρία μιας αντίστροφης πορείας για την ανάπτυξη της χώρας και την προστασία – βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και της νεολαίας.
«Την αγανάκτηση του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα εξουσίας δεν πρέπει να την αφήσουμε να εκτονωθεί σε αδιαφορία για την πολιτική και ισοπέδωση των πάντων. Αντίθετα πρέπει να τη μετατρέψουμε σε θετική πολιτική δύναμη, σε αντίσταση και πάθος για ένα καινούργιο αύριο για την Ήπειρο», δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε με επίσκεψη στην Ένωση γεωργικών Συνεταιρισμών. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Βαγγέλη Βαγγέλη και το Σύλλογο εργαζομένων σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα υποδομών που απασχολούν σήμερα τον αγροτικό κόσμο της Άρτας, ειδικότερα τα εγγειοβελτιωτικά έργα της πεδιάδας Άρτας και τις μεταφορές. Είναι απαραίτητο, υπογραμμίστηκε, να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της Ιονίας οδού και να ξεκινήσουν σοβαρά οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου με τις άλλες περιοχές της χώρας.

Διπλή βαριά ήττα στη Δανία

Με διπλή όπως αναμένονταν ήττα γύρισε η Αναγέννηση από την Δανία και την πόλη του Χόλστεμπρο, όπου για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της EHF η γυναικεία ομάδα χ/μ της Αναγέννησης Άρτας, γνώρισε δυο βαριές ήττες από την τοπική ομάδα Τιμ Τβις. Στο πρώτο αγώνα που έγινε το Σάββατο ηττήθηκε με σκορ 49-18 και στον αγώνα της Κυριακής με σκορ 35-19.
Έτσι η Αναγέννηση ολοκλήρωσε άδοξα τις φετινές υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό κύπελλο και σήμερα ώρα 6 το απόγευμα στο κλειστό Γυμναστήριο Άρτας υποδέχεται την ΟΡΜΗ ΠΑΤΡΑΣ στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Αυτοκτόνησε ο Θρίαμβος Λούρου

Δεν τα κατάφερε ο Θρίαμβος Λούρου να φύγει με τη νίκη σήμερα από το Μεσολόγγι αν και προηγήθηκε στο σκορ με 2-0. Ο Βούλγαρης στο 22΄ λεπτό έβαλε τον Θρίαμβο μπροστά στο σκορ. Στο 62΄ λεπτό ο Ζώης Ζάκκας με σουτ πέτυχε το 0-2. Ο Όμηρος Νεοχωρίου μείωσε το σκορ στο 69΄ λεπτό με τον Τσίρκα. Στο 82΄ λεπτό ο Κάκκος πέτυχε το τελικό 2-2.
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Σπυρόπουλος, Χόντος, Τζαμαλής (46′ Σεραφίγγος), Γούσγος, Κάκκος, Μιχάλης (74′ Τσίρκας), Τσιφοπανόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Νικολακόπουλος (74′ Παπαδημητρόπουλος), Τσαγιάννης, Παπανικολάου.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ: Ζάχος, Συμεωνίδης, Καλιακάτσος, Βούλγαρης, Αβραμίδης, Σάκκος, Ράπτης, Μπέλλος, Μεντάκης (46′ Σπυράκος), Στάθης (83′ Τσιτσόπουλος), Ζάκκας (73′ Σίσκας).

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ

Εθνικός Φιλιππιάδας - Μακεδονικός 0-0

Αν και ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός Φιλιππιάδας όπου είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες δεν τα κατάφερε να πάρει την νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Από την άλλη πλευρά ο Μακεδονικός έπαιξε αμυντικά και με μοναδικό επιθετικό τον Αναστασίου προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο γκολ και να κλέψει την νίκη, και στο τέλος κατάφερε να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό από την Φιλιππιάδα.
Διαιτητής του παιχνιδιού ο κ. Τομίδης της ΕΠΣ Πέλλας, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Σίπκα και Ρούντο.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Σταυράκης, Πάνου, Μπαρκώσης, Παλιάγκας, Λέντζος, Ηλίας, Κόλλινς, Μπούρμπος, Λώττας (65΄ Μπασιούκας), Λάππας (82΄ Ντέτσικας), Φλορένσιο.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Χατζημηνάς, Γραικός, Κατσαμακίδης (63΄ Ελληνίδης), Κοντσίδης, Τέλλος, Τσατσάς, Πεχλιβάνης, Παπαδόπουλος Α. (51΄ Μηλιώνης), Αναστασίου, Σαμπιασβίλι, Παπαδόπουλος Μ. (88΄ Ξαγοράρης).


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ


Λάμπει ο Αστέρας Ρόκκα

Το γκολ του Τάτση στο 14΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Χούσος, ήταν αρκετό για τον Αστέρα να πάρει άλλους τρεις βαθμούς στο καλό ξεκίνημα που έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα των Ρόκκα υπό της οδηγίες του κ. Γιάννου ήταν καλά τοποθετημένη στο γήπεδο και αν και "έδωσε" το κέντρο στους φιλοξενούμενους κυρίως στο 2ο ημίχρονο, οι επιθέσεις της με αιχμές τους Ευταξία, Λαζαρίδη, Μάλλιο και Τάσο Δάρδα από όταν ο τελευταίος αντικατέστησε τον Παπαγιάννη στο 70΄, ήταν πραγματικά "φωτιά" αποφέροντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες.
Την πρώτη στο 73΄ σε δυνατό σουτ του Τάτση έξω από την περιοχή που το σταμάτησε το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Μεσολογγίου και τη δεύτερη στο 87΄ σε κεφαλιά του Λαζαρίδη μετά από σέντρα του Δάρδα από τα αριστερά που έδιωξε με αυτοθυσία (και μικροτραυματισμό) ο Ζέρβας πέφτοντας στη δεξιά γωνία του.
Αστέρας: Ντεκούλης, Ζίγκηρης, Καραθανάσης, Κακάβας, Σιαφάκας, Χούσος, Λαζαρίδης (90΄ Καλεύρας), Τάτσης, Μάλλιος, Παπαγιάννης (70΄ Δάρδας Τ.), Ευταξίας (90+ Κατσαρός) Την επόμενη Κυριακή ο Αστέρας θα πάει στην Παραμυθιά να αντιμετωπίσει το Σούλι.

Χρυσή ισοπαλία στη Λευκάδα η Φιλοθέη

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε σήμερα στη Λευκάδα η Φιλοθέη που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 30΄ και κατάφερε, όχι μόνο να κρατήσει στην άμυνά της, αλλά και να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 με κεφαλιά του Μπιρμπίλη ύστερα από σέντρα του Χρηστογιάννη στο 75΄.
Φιλοθέη: Παπαχρήστος, Γιαννούλης, Ζυγούρης, (35΄ Βράκας), Μαγκλάρας, Τσάκαλος, Καραχάλιος (63΄ Διαμαντης), Χρηστογιάννης, Μπιρμπίλης, Γούλας, Νικοπολίδης, Παπάς.

Έχασαν στην πρεμιέρα με 2-0 οι γυναίκες του ΑΟ ΑΡΤΑΣ

Την ήττα με σκορ 0-2 γνώρισε η γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Άρτας σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας από τις Αμαζόνες Παραμυθιάς στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας, κάνοντας αρκετά καλή εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο και με αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και κάποιο γκολ. Ξέμεινε από δυνάμεις στην επανάληψη όταν και δέχτηκε τα γκολ, ενώ στάθηκε άτυχη να πετύχει το γκολ της "τιμής" χάνοντας πέναλτι λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.
Πηγή: ARTA SPORT

ΠΑΣ Πρέβεζα-Άρης Φιλιατών 2-0

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες ο ΠΑΣ Πρέβεζα και παρά τις πολλές απουσίες που είχε πήρε εύκολα την νίκη απέναντι στον Άρη Φιλιατών με 2-0, και συνεχίζει την πολύ καλή φετινή του πορεία στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Ο Καντίου στο 32′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 87′ο Νίκου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Πάνου και των βοηθών του Σιόντη και Κόλλια της ΕΠΣ Ηπείρου.
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Λιάσκος Α., Μπούκουρας (57′ Χρήστου), Νάτσης, Φλέγγας Γ., Δήμας Θ., Αντωνόπουλος, Νίκου, Λιάσκος Ρ., Φλέγγας Χ.(80′ Μηλιώνης), Καντίου, Μπρούβας.
ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Στασιάς, Λιαμίρας, Στυλιανίδης, Τζανής, Τόρης, Ζήσης, Καίσαρης, Δάλλας, Στέφος, Νάτσης (63′ Γκάγκαλης), Αναστασίου (75′ Σωτηρίου).

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αρωγός χωρίς διακρίσεις προς όλους τους Ο.Τ.Α.


Με κεντρική ομιλία στο Δ. Δ. Πεδινής ολοκλήρωσε τις περιοδείες του Σαββατοκύριακου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Αναφέρθηκε στα έργα και στις παρεμβάσεις που έγιναν στις υποδομές στο Δήμο Μπιζανίου και στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπέδιου, τονίζοντας ότι κατά τη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων ήταν αρωγός, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, στις δημοτικές αρχές και σε όλους τους φορείς. Παράλληλα τους ενημέρωσε για την προώθηση προς ένταξη της πρότασης στο ΕΣΠΑ για το έργο της «συνδετήριας οδού μεταξύ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτης (6ο χλμ) με την Εθν. Οδό Ιωαννίνων – Δωδώνης (Λατομεία Πεδινής) με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ.

Καταθέσαμε
συγκεκριμένες προτάσεις

«Εργαστήκαμε συστηματικά και μεθοδικά για την βελτίωση των υποδομών σε όλες τις περιοχές, υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης και συνέχισε: Έχουμε ένα πολύπλευρο έργο στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και σχεδιάσαμε την κατασκευή νέων οδικών έργων. Υπάρχει όμως μια πραγματικότητα, που δημιουργούν η Εγνατία και η Ιόνια Οδός. Στην πρώτη, όταν έγινε ο σχεδιασμός των κόμβων προ του έτους 2000, δεν υπήρξε προνοητικότητα και δεν προβλέφτηκαν οι αναγκαίοι κόμβοι στο Λεκανοπέδιο. Σήμερα αγωνιζόμαστε για να βρεθούν λύσεις για ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν εδώ και χρόνια. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και δηλώσαμε ότι είμαστε στη διάθεση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για να γίνουν οι κόμβοι στην Εθνική Οδό, στο Δροσοχώρι και να λειτουργήσει άμεσα για μικρά οχήματα ο κόμβος Κουτσελιού. Μετά τις εκλογές πιστεύω ότι και αυτό το θέμα θα ξεκολλήσει και θα έχουμε απτά αποτελέσματα».

Μεθοδικές κινήσεις
για την Ιόνια Οδό

Αναφερόμενος στην Ιόνια Οδό, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε και τα εξής: «Αν εξαιρέσουμε τις εργασίες στη σήραγγα Αμπελειάς – που προχώρησαν χάρη και της δικής μας συμβολής – οι υπόλοιπες στο Νομό Ιωαννίνων σταμάτησαν, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα απαλλοτριώσεων και οι ανάδοχοι εισπράττουν τα διόδια από τις περιοχές που τους έχουν παραχωρηθεί. Ο χρόνος όμως είναι πολύτιμος, πρέπει να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις και άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συνέχιση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά. Η χάραξη είχε γίνει το 1996 και διορθώθηκε από τον κ. Στ. Καλογιάννη, κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Η θέση μας είναι υπέρ της κατασκευής κόμβου στο σημείο που θα τέμνεται η Ιόνια με την Εγνατία και η σύνδεσή του, μέσω δρόμου που θα διέρχεται από τη Χωματερή της Δουρούτης με τον Περιφερειακό Ιωαννίνων. Αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση μας, για υπογειοποίηση του οδικού άξονα από τον κόμβο Πεδινής μέχρι τον κόμβο της ΒΙΠΕ, σήμερα δεν θα χρειαζόταν να αναζητούμε χρήματα για την εκπόνηση της μελέτης και της κατασκευής του, καθώς υπήρχε η δυνατότητα ένταξής του στην υπάρχουσα σύμβαση. Η κατασκευή του κεντρικού οδικού άξονα της Αλβανίας, Τεπελενίου – Φίερι που, συνεχίζοντας, καταλήγει στην Τεργέστη δημιουργεί νέα δεδομένα και αν κινηθούμε μεθοδικά, τότε μπορεί να προχωρήσει γρήγορα και το τμήμα Πεδινή – ΒΙΠΕ – Κακαβιά με προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων».

Στη Στέγη
Αυτιστικών «Ελένη Γύρα»

Το Σάββατο ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιους συμβούλους επισκέφτηκε τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», όπου είχε συνάντηση με το προσωπικό και τους υπαλλήλους της και στη συνέχεια διαδοχικά δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Πασσαρώνος, Ζίτσας και ΕκάΟι κάτοικοι, εξέφρασαν στον κ. Καχριμάνη, την ικανοποίησή τους για τις παρεμβάσεις που έγιναν στις περιοχές τους κατά τη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Στη Ζίτσα ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αμπελουργία, τονίζοντας ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και πλουτοπαραγωγική πηγή για τον τόπο μας, αναφέρθηκε στη συνδρομή που παρείχε για την στήριξη του κλάδου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η παράταξή του, με στόχο την υποστήριξη της τοπικής παραγωγής οίνου, με την ανάληψη της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας, θα προωθήσει τη δημιουργία Ινστιτούτου Οινολογίας.

Ο πρώτος λόγος στους
κτηνοτρόφους για τη
«ΔΩΔΩΝΗ»

Σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα κυριάρχησε το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και του εκσυγχρονισμού των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
«Η δική μας θέση, ήταν και παραμένει η ίδια: Αν αλλάξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, οι κτηνοτρόφοι – συνεργάτες της έχουν το πρώτο το λόγο. Με τον ιδρώτα και τις θυσίες τους την έφθασαν στο σημείο που είναι σήμερα και αυτοί δικαιούνται να γίνουν μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας. Την πρόταση αυτή άρχισαν να υιοθετούν καθυστερημένα και άλλοι. Έχουμε όμως αμφιβολίες για την ειλικρίνειά τους, γιατί άλλα έλεγαν και υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Νομιμοποίηση και ηλεκτροδότηση
των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ένα άλλο θέμα, που θίχτηκε είναι η νομιμοποίηση των πτηνοτροφικών – κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε και τα εξής: «Οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι μας είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε τα προηγούμενα χρόνια για να τους λύσει το πρόβλημα της νομιμοποίησης και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους. Έτσι οδήγησαν πολλούς από αυτούς σε εγκατάλειψη του επαγγέλματος τους. Αυτή είναι μια αλήθεια. Σήμερα όμως, ορισμένοι όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το λάθος τους, αλλά και δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, τα τελευταία χρόνια, ήταν πρωτοπόρα στον τομέα αυτό. Προχώρησε τις διαδικασίες νομιμοποίησης 600 και πλέον πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αλλά και στην ηλεκτροδότηση με δικούς της πόρους πολλώς αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Αυτή την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τη διαψεύσει και αυτή είναι πλέον πιλότος και για όλη την Ήπειρο».

Είναι στο χέρι σας...


Μήνυμα του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου ΣΩΤΗΡΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Φίλες και φίλοι,
συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Συμμετέχω στις εκλογές διεκδικώντας την ψήφο σας για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ήπειρος - Τόπος να ζεις" με επικεφαλή τον Βαγγέλη Αργύρη.
Δεν θα σας μιλήσω για την κρισιμότητα της ψήφου και το διακύβευμα των εκλογών.
Ούτε έχω πρόθεση να αναλύσω την σκοπιμότητα του μνημονίου και την αναγκαιότητα των μέτρων.
Θέλω να σταθώ σε όλα, όσα μικρά ή και μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας ή και του απώτερου μέλλοντος μας περνούν από το χέρι μας και μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα, γρηγορότερα, λειτουργικότερα...
Όλα αυτά για τα οποία, εξάλλου, χρόνια έδινα την μάχη είτε μέσω της δουλειάς μου, είτε μέσω την συμμετοχής μου στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακός Σύμβουλος με την παράταξη " Άρτια Δύναμη ", είναι ζητήματα που έχω τη δύναμη, τη δυνατότητα αλλά και τη βούληση να αντιμετωπίσω.

Φίλες και φίλοι,
συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Για να υπάρξει αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα απαιτείται συνοχή, συνεργασία και συναντίληψη.
Η παράταξη "Ήπειρος - Τόπος να ζεις", με την πληθώρα των στελεχών είναι μία εγγύηση διεκδίκησης, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας.
Με αυτούς δίνω τη μάχη για την Ήπειρο και ειδικότερα την Άρτα.
Από την πρώτη στιγμή απάντησα θετικά στην πρόσκληση για συμμετοχή μου σε αυτή την ομάδα, γιατί εκτός των άλλων δεν είχα το δικαίωμα να απόσχω και να αφήσω στη μέση μία προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και τέσσερα χρόνια με τη παράταξη "Άρτια Δύναμη" και τον Κώστα Μπόβολο.

Φίλες και φίλοι,
συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ επαγγελματίας την πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.
Θα είμαι πάντα ενεργός πολίτης που όταν καλείται και εφόσον πιστεύει ότι μπορεί με τις μικρές του δυνάμεις να βοηθήσει τον τόπο και τους συμπατριώτες του θα απαντά θετικά.
Σ' αυτές τις εκλογές είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Άρτα με τον συνδυασμό "Ήπειρος - Τόπος να ζεις" με επικεφαλή τον Βαγγέλη Αργύρη.
Εάν πιστεύετε ότι αξίζω την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή σας, συμπεριλάβετέ με στην επιλογή σας.
Είναι στο χέρι σας...
Εγώ από την πλευρά μου υπόσχομαι να συνεχίσω την προσπάθεια για μια αξιοπρεπή και αναπτυγμένη Ήπειρο, για μια καλύτερη Άρτα, από όποια θέση και αν βρεθώ.
Τα μηνύματα των πολιτών, σε ότι αφορά τον συνδυασμό μας "Ήπειρος - Τόπος να ζεις", είναι απολύτως θετικά. Μια εξέλιξη ακόμα πιο ενθαρρυντική για να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.
Ο αγώνας τώρα αρχίζει...

Με εκτίμηση

Σωτήριος Βασιλάκης