Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εκδήλωση για τα 16 χρόνια της Ν.Α. Πρέβεζας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, τη Δευτέρα 13-12 και ήταν αφιερωμένη στα 16 χρόνια του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που την υπηρέτησαν. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου συμμετείχαν, εκτός του Νομάρχη κου Βασίλη Ιωάννου και του Βουλευτή και πρώην Νομάρχη κου Δημήτρη Τσουμάνη, η συντριπτική πλειοψηφία των Νομαρχιακών Συμβούλων των 16 χρόνων.
Την ΕΝΑΕ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. και Νομάρχη Τρικάλων κος Ηλίας Βλαχογιάννης, αφού ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κος Δημήτρης Δράκος την τελευταία στιγμή, λόγω εκτάκτων αναγκών, δεν μπόρεσε να απουσιάσει από τον νομό του.Σε μια ζεστή και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και σε απλούς Νομαρχιακούς Συμβούλους να εκφράσουν τις απόψεις των για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την προσφορά τους και να καταθέσουν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στα Νομαρχιακά Συμβούλια.
Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου στην εισαγωγική ομιλία του αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του θεσμού από τον ιδρυτικό νόμο 2218/94 μέχρι την μετεξέλιξή του σε Αιρετή Περιφέρεια, με το νόμο 3852/2010, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλοι οι αιρετοί του 2ου βαθμού Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας παράλληλα ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συνέβαλε τα μέγιστα στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, αποτελώντας έναν καταξιωμένο θεσμό στην συνείδηση των πολιτών.
Ο κος Ιωάννου ευχαρίστησε όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους για το υψηλό επίπεδο ευθύνης και συνεργασίας, ενώ χαρακτήρισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας ένα πολιτικό εργαστήρι προβληματισμού και διαλόγου, ένα όργανο διεκδίκησης για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν το νομό.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κος Ιωάννου δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους νέους αιρετούς εκπροσώπους του νομού και της Περιφέρειας Ηπείρου, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο τους, ελπίζοντας όπως τόνισε, η αιρετή Περιφέρεια να μην αντιμετωπιστεί από το Αθηνοκεντρικό κράτος, όπως και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Μετά τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις, ακολούθησαν οι απονομές αναμνηστικών δώρων και πλακετών στους Νομάρχες και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του νομού η ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, η χορωδία Αρμονία, και η Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: