Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Στο 25% καλπάζει η ανεργία στην Άρτα

Σοκ προκαλεί η δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Άρτας Κώστα Παπαϊωάννου ότι η ανεργία στην Άρτα ξεπερνά το 25%. «Αυτή τη στιγμή το ποσοστό ανεργίας στην Άρτα δεν κάνω καμιά κουβέντα ότι μπορεί να είναι παρακάτω από 25%, είναι πολύ παραπάνω» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου. Επίσης έκανε λόγο για νέους ανέργους που θα προκύψουν με το κλείσιμο και νέων επιχειρήσεων στην Άρτα.
Εξελίξεις που δυστυχώς κατά τις πληροφορίες του προέδρου του ΕΚΑ, πρόκειται να επισυμβούν μέσα στον τρέχοντα μήνα του Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 οι εργαζόμενοι γνωστής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ στην πόλη της Άρτας διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών (Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2010).
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Άρτας Κώστας Παπαϊωάννου ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες κοντά τους, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι έξω από το χώρο του Σούπερ Μάρκετ, στην πλατεία Κιλκίς. Οι εργαζόμενοι ζητούν να πληρωθούν για τους μήνες που τους χρωστούν και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Σε περίπτωση δηλαδή που αλλάξει χέρια η εταιρία, να παραμείνουν στη δουλειά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ δουλεύουν 20 εργαζόμενοι, οι περισσότερες γυναίκες, ηλικίας από 29 έως 56 χρονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: