Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τώρα αλλάζουν πολλά στην Πρέβεζα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Αλλάζουν οι όροι στο πολιτικό παιχνίδι στο γειτονικό νομό Πρέβεζας. Η διαγραφή του βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστου, ανοίγει νέους δρόμους, αλλά για ποιους; Για τον απερχόμενο νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, που είναι ένα σημαντικό στέλεχος του χώρου στο νομό; Για τον επιλαχόντα βουλευτή Περικλή Βασιλάκη, που παρά τις πολλές ασχολίες του και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην διαιτησία, δεν λείπει απ’ την Πρέβεζα και τους πολίτες της.
Ο νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, φαίνεται να είναι στο στόχαστρο μερίδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για τις επιλογές που έκανε κατά την προεκλογική περίοδο και για να λέμε την αλήθεια, του χρεώνουν πάρα πολλά.
-Θα μπορέσει να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζει η έντονη φημολογία και οι αντιπαραθέσεις;
-Υπάρχει ο χρόνος, για να γυρίσει το αρνητικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα;
Τα ερωτήματα αυτά, φαίνεται πως εξετάζει και ο νομάρχης με τους συνεργάτες του, αλλά είναι πολύ νωρίς και οι ίδιοι να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
Απ’ την άλλη πλευρά ο υποψήφιος των προηγούμενων εκλογών Περικλής Βασιλάκης, δείχνει σ’ αυτή την φάση, στην βάση του ΠΑΣΟΚ ως ο άνθρωπος της ηγεσίας, που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, άρα μπορεί να μετατρέψει αυτή την εικόνα, σε διαδικασία προσέγγισης στελεχών και μελών του κόμματος, για να κάνει την δική του υπέρβαση, άρα και την επικράτηση σε επικείμενες εκλογές, όπως κι αν γίνουν αυτές. Με σταυρό ή λίστα. Γιατί αν γίνουν με λίστα, η παπανδρεϊκή νοοτροπία, δεν θα επιτρέψει την είσοδο σ’ αυτή του διαγραφέντος βουλευτή.
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση: Να προκύψει νέο στέλεχος του χώρου, που να έχει κοινωνική αποδοχή και να προχωρήσει, χωρίς προβλήματα. Υπάρχουν ονόματα που ακούγονται, αλλά και πάλι είναι πολύ νωρίς να προκύψουν αποφάσεις, άρα και η όποια ανάλυση γίνει, δεν θα στηρίζεται πουθενά.
Ωστόσο αυτό που απ’ την αρχή υποστηρίζουμε, είναι ότι τα πράγματα σ’ ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας, αλλάζουν και ανοίγει ο δρόμος για νέα πρόσωπα.
Αν αυτά δικαιώσουν όσους τα επιλέξουν, είναι μια άλλη ιστορία. Μια ιστορία, που πρώτα απ’ όλους πρέπει να απασχολήσει τους πολίτες, για να μην βρεθούν με ανάθεμα άλλη μια φορά, όπως πολλές φορές μέχρι τώρα έχει γίνει στο νομό Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: