Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η προσπάθεια για το παιδί, έχει σημασία

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Μέρες που είναι η προσπάθεια, που έγινε και στην Άρτα, για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι χωρίς άλλη ερμηνεία αξιέπαινη. Σε εποχές οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, τέτοιες προσπάθειες, τέτοιες πρωτοβουλίες, είναι αυτές που αποτελούν είδηση και όλα τα’ άλλα, που πρέπει να συζητήσει η τοπική κοινωνία, μπορούν να έρθουν και σε δεύτερη μοίρα.
Στην εποχή που η κρίση των μεγάλων, έχει ευθεία αντανάκλαση στην ζωή του παιδιού και τα παιδιά που έχουν ανάγκη από χαμόγελο πληθαίνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, εκτός της ουσιαστικής προσφοράς που έχει στα παιδιά, δίνουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν και οι άνθρωποι. Να νοιώσουν την ικανοποίηση της προσφοράς, να νοιώσουν ότι αυτές τις ημέρες πρέπει να προσφέρουν, εκεί που η ανάγκη είναι πιο έντονη και ακόμη περισσότερο εμφανής. Στα παιδιά, που δύσκολα μπορούν να ερμηνεύσουν, γιατί κάποια εξ αυτών να βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση και τα υπόλοιπα δίπλα τους, να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, να μην τους λείπει τίποτα, όπως θα λέγαμε πολύ απλά.
Γνωρίζουμε τους ανθρώπους, που πήραν την πρωτοβουλία για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να… εξαργυρώσουν κοινωνικά ή επικοινωνιακά την προσπάθεια που κάνουν, όπως θα συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, η προσπάθεια αποκτάει ιδιαίτερη αξία και είναι παράδειγμα προς μίμησιν. Και δεν πρέπει να σταματήσει εκεί. Η μεγαλύτερη αξία της, για όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει, θα είναι και το επόμενο διάστημα, που με αφορμή και το δεύτερο παζάρι που διοργανώθηκε, μπορεί να μετατρέψει την Άρτα σ’ έναν απ’ τους σημαντικούς σταθμούς της οργάνωσης ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, στην χώρα μας.
Έχουμε την αίσθηση, ότι αν λάβουν σοβαρά το μήνυμα και την αξία της προσπάθειας, κάποιοι συμπολίτες μας, θα μπορέσει και η Άρτα, να αποτελέσει το παράδειγμα της σύγχρονης προσπάθειας για τον άνθρωπο και ειδικότερα για το παιδί.
Αξίζει τον κόπο και είμαστε σίγουροι, ότι η Άρτα μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στο μεγάλο ταξίδι που κάνει το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και αυτό θα αποτελέσει την ικανοποίηση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: