Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μεγάλη αποδοχή και αισιοδοξία..


Σε ουσιαστικά συμπεράσματα, έχει καταλήξει ο Γ. Παπαλέξης με την επικοινωνία που έχει με τους πολίτες

Μεγάλη αποδοχή βρίσκει η απόφαση του μηχανικού Γιάννη Παπαλέξη, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Άρτας, στο νέο Καλλικράτειο Δήμο, όπου πολλά θα κριθούν για την ανάπτυξη του τόπου μας και την σωστή οργάνωση της νέας αυτοδιοικητικής μονάδας. Σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και στην πόλη η υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαλέξη προβάλει ως η μοναδική αξιόπιστη πρόταση και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες που θεωρούν μεγάλο πρόβλημα, την καθυστέρηση των διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχει και την στήριξη του κομματικού φορέα, για να προχωρήσει με μεγαλύτερη άνεση την προσπάθεια που ξεκίνησε και στην πορεία έχει δίπλα της πάρα πολλούς συμπολίτες μας, απ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και από πολλούς κομματικούς χώρους, μιας και η αναγκαιότητα για αλλαγή στα δημοτικά μας πράγματα, με αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η «Γ» και είναι διασταυρωμένες από πολλές πλευρές σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν για το Δήμο Άρτας, ανεξάρτητα απ’ το ποιος τις είχε παραγγείλει ο Γιάννης Παπαλέξης, είναι πάντα μπροστά και μάλιστα πολλές μονάδες απ’ όσους μετρήθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα της μέτρηση που έκανε η ΝΔ για τους πιθανούς υποψήφιους, όπου στην κατηγορία των θετικών γνωμών προηγείται με 47%, έναντι 42% του νομάρχη Άρτας Γιώργου Παπαβασιλείου, που είναι και επίσημα ο εκλεκτός της ΝΔ.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μέτρηση που έγινε στις αρχές Αυγούστου σ’ όλο το εύρος του Δήμου Άρτας, προηγείται και του εσωκομματικού του αντιπάλου, με χαρακτηριστική διαφορά, αλλά και του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ. Τις εν λόγω πληροφορίες έχουν και οι παράγοντες της Ιπποκράτους, οι οποίοι θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις, οπότε πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η στήριξη του κυβερνητικού κόμματος θα δοθεί σ’ αυτόν.

Εν αναμονή


Ο ίδιος στις ερωτήσεις που δέχεται από πολλούς συμπολίτες μας, για το αν έλαβε την κομματική στήριξη και το τι πρόκειται να γίνει, δηλώνει πως είναι στην αναμονή των αποφάσεων, χωρίς βέβαια η αναμονή να τον δεσμεύει να μην επικοινωνεί με τους πολίτες.
Παραδέχεται και ο ίδιος ότι στις επισκέψεις που έκανε στην πλειοψηφία των χωριών του Δήμου Άρτας, το τελευταίο διάστημα, δέχεται τις προτροπές των πολιτών να προχωρήσει τις κινήσεις του, για να είναι έτοιμος, για τον ουσιαστικό αγώνα που το επόμενο διάστημα θα αρχίσει.

Μεγάλη προσφορά…


Απ’ την άλλη πλευρά πολλοί είναι οι παράγοντες του νέου Δήμου, που έχουν ήδη δηλώσει συμπόρευση με τον Γιάννη Παπαλέξη. Παράγοντες όπως πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη τοπικών συμβουλίων, με κάθε ευκαιρία δηλώνουν ότι θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο, με στόχο να σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία και για την πόλη, που την έχει ιδιαίτερη ανάγκη, αλλά και για τα δημοτικά διαμερίσματα, τις πρώην κοινότητες, που τα προβλήματά τους, θέλουν συνολική αξιολόγηση και ιεράρχηση.
Νέοι επιστήμονες και νέοι επαγγελματίες, είναι μια κατηγορία συμπολιτών μας, που έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, προσφέροντας την φρεσκάδα και την διάθεση για δουλειά, που απαιτεί η αυτοδιοίκηση, υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Η πληροφορία που έχουμε αναφέρει ότι νέοι άνθρωποι, που μέχρι τώρα απέστρεφαν το πρόσωπό τους από τα κοινά, έχουν συναντηθεί με τον Γιάννη Παπαλέξη και συζήτησαν για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του νέου Δήμου, προτάσσοντας την προσφορά και τίποτα άλλο. Μια λειτουργία εντελώς διαφορετική, σε σχέση με τις πρακτικές που μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει, με τις κομματικές οργανώσεις να συγκροτούν τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια και την συμμετοχή κάποιων παραγόντων, να έχει σαν προϋπόθεση την στήριξη από κάποιο πολιτικό γραφείο. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα και σε πολλές περιπτώσεις, προς αποφυγήν, μιας και άνθρωποι έχοντας ως εφόδιο την στήριξη κάποιου πολιτικού γραφείου και μόνο, αναδεικνυόμενοι σε θώκους της αυτοδιοίκησης, μόνο αρνητικό απολογισμό μπορούσαν να έχουν.

Ουσιαστικός διάλογος

Η μέχρι τώρα προσπάθεια του Γιάννη Παπαλέξη, ανέδειξε μια ιδιαίτερη πτυχή της αυτοδιοίκησης, την οποία οι πάντες μέχρι τώρα ήθελαν να είναι κρυμμένη, γιατί, προφανώς δεν βόλευε. Στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τους πολίτες ο Γ. Παπαλέξης, έκανε ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα και αναδείχτηκαν ουσιαστικές προτάσεις, οι οποίες μέχρι τώρα από κανέναν δεν είχαν αξιοποιηθεί, ούτε καν είχαν αξιολογηθεί.
Με βάση αυτή την εμπειρία απ’ τον ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες προχωράει στην σύνταξη του προγράμματός του, το οποίο αρχικά θα απαντάει στην μεγάλη πρόκληση που λέγεται Καλλικράτης, για το πώς δηλαδή θα οργανωθεί και θα πορευτεί ο νέος Δήμος, που πολλοί το θεωρούν δύσκολο εγχείρημα. Ο ίδιος πιστεύει ότι με προϋπόθεση την συμμετοχή όλων των συνεργατών και πολιτών, η οργάνωση και ουσιαστική λειτουργία του νέου Δήμου είναι εφικτή, όπως επίσης εφικτή είναι και η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τους συνοικισμούς, που κάποιοι μέχρι τώρα θεωρούσαν πως δεν υπάρχουν. Στις συζητήσεις που έγιναν και σ’ αυτές (τις περισσότερες δηλαδή) που θα ακολουθήσουν δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στις απόψεις των συμπολιτών μας, που έχουν πρόταση απ’ το πιο απλό έως το πιο σύνθετο θέμα, που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του νέου Δήμου. Επιθυμεί να κατέβει στους πολίτες με συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα αυτό και το πρόγραμμά του, θα είναι δέσμευση σ’ ότι αφορά και τα χρονικά όρια της οργάνωσης που απαιτείται.

Τα προβλήματα


Ένα χρόνο πριν, στις βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής ο Γιάννης Παπαλέξης, είχε περιοδεύσει σ’ όλα τα χωριά του νέου Δήμου και είχε ουσιαστικές συζητήσεις με τους πολίτες και για τα συνολικά θέματα της ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και συγκεκριμένα για προβλήματα της καθημερινότητας, στα οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Στα χωριά οι συζητήσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και ο κ. Παπαλέξης παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενημερωμένος, με προτάσεις που προέκυψαν από συζητήσεις, πάλι με πολίτες, σε άλλο χρόνο βέβαια. Και επισημαίνει ότι το πρόγραμμά του, θα περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και για τα προβλήματα της καθημερινότητας, μιας και όπως λέει αυτά τα προβλήματα, με ουσιαστικό σχεδιασμό και καθημερινή δουλειά, εύκολα αντιμετωπίζονται, αν αυτός που θα λάβει την στήριξη των πολιτών είναι αποφασισμένος να δουλέψει και να τιμήσει την ψήφο των πολιτών. Έτσι σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του Γ. Παπαλέξη, από πολύ πριν οι κάτοικοι και της πόλης θα γνωρίζουν, με κάθε λεπτομέρεια ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα δείξουν την αλλαγή στην πόλη και τα χωριά και θα εμπνεύσουν την αισιοδοξία στους πολίτες.

Η κομματική πορεία…

Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, όπου αναμένονται και οι αποφάσεις των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, για την στήριξη του υποψηφίου δημάρχου, δεν πρέπει να παραλειφθεί η αναφορά στην κομματική πορεία του Γιάννη Παπαλέξη, πάνω από δυό δεκαετίες υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ από διάφορες θέσεις ευθύνης, όπου η προσφορά του αναγνωρίστηκε.
Ως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Άρτας, έχει στον απολογισμό του ουσιαστικές και καινοτόμες παρεμβάσεις, οι οποίοι εκτιμήθηκαν απ’ την ηγεσία, για να ακολουθήσει η απόφαση για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009. Σε επίπεδο ηγεσίας, απολαμβάνει ιδιαίτερη εκτίμηση. Το βεβαιώνουν οι πάντες και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, γιατί δεν υπήρχαν πολλοί νομοί στην χώρα μας, που την εποχή εκείνη, το ΠΑΣΟΚ να παρουσίαζε την καλή εικόνα που παρουσίαζε στην Άρτα. Αυτή η κομματική καταξίωση, είναι ένα ακόμη στοιχείο, που οδηγεί τα μέλη της επιτροπής εκλογών του ΠΑΣΟΚ, να είναι μια ανάσα απ’ την απόφαση να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και φυσικά να κερδίσει τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: