Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Χωρίς πολλούς εκπαιδευτικούς στο «πρώτο κουδούνι»

«Κουδούνι» με χιλιάδες κενά θα χτυπήσει στις 13 Σεπτεμβρίου στα σχολεία όλης της χώρας -προειδοποιούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες- καθώς 11.466 δάσκαλοι και καθηγητές υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση, αριθμός που είναι τριπλάσιος συγκριτικά με πέρυσι και αποτελεί ρεκόρ.
Την ίδια στιγμή σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού, αφού με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στις 10 Αυγούστου, οι αιτήσεις μόνο για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Πρέβεζας ανέρχονται στις 56 τη στιγμή που ένα χρόνο πριν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, δεν ξεπερνούσαν τις 15. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αίτηση για συνταξιοδότηση κατέθεσαν 34 δάσκαλοι, 20 νηπιαγωγοί, μία κοινωνική λειτουργός και μια γυμνάστρια.
Ανάλογη είναι και η εικόνα στους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού, ενώ σύμφωνα με τους συνδικαλιστές χιλιάδες εκπαιδευτικοί επιλέγουν την πόρτα της «εξόδου» από τα δημόσια σχολεία και υπέβαλαν μαζικά αιτήσεις για συνταξιοδότηση, λόγω των δυσμενών ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό. Το γεγονός ότι διορίζεται αριθμός εκπαιδευτικών πολύ μικρότερος από εκείνον που απαιτείται, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την Πρέβεζα, αφού ανάλογα κενά αναμένεται να υπάρξουν και στο νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: