Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μια αντιπαράθεση με ενδιαφέρον…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «κόντρα Κόκλα – Γιαννούλη για το Δήμο Ν. Σκουφά, μιας και στην αντιπαράθεση αυτή έχει περιπλεχθεί περιέργως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανάμεσα σε δυό στελέχη, ίδιας κοινωνικής και αυτοδιοικητικής δυναμικής επέλεξε το ένα να χρήσει υποψήφιο και τον άλλον να τον… χρήσει αντάρτη, την ίδια στιγμή που στους άλλους δυό δήμους του νομού Άρτας, ακολούθησε άλλη γραμμή, για να αποφασίσει πως όποιος απ’ τους ενδιαφερόμενους και να προχωρήσει, θα είναι καλό για το κόμμα.

Στον εν λόγω Δήμο, γιατί να μην είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση. Την απάντηση μπορεί να δώσει ο κ. Μιχαλολιάκος και ο απεσταλμένος του στην Ήπειρο κ. Σιαμόπουλος. Δεν μπορεί πάντως να την δώσει κανένας σοβαρός αναλυτής, απ’ όποια πλευρά κι αν ψάξει το θέμα.
Ίσως απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα απ’ τις γραμμές της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο νυν δήμαρχος Κομποτίου Στάθης Γιαννούλης και αναφέρει: «Δυστυχώς η παράταξη της Ν.Δ, από την οποία προέρχομαι, με τις επιλογές της μετατράπηκε σε μοχλό προώθησης προσωπικών συμφερόντων, αναβιώνοντας την οικογενειοκρατία, τα «φέουδα», τον νεποτισμό και αγνοώντας παράλληλα τη βάση της, τους απλούς ψηφοφόρους της.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η παράταξη δεν έπρεπε καν να κινήσει διαδικασίες επιλογής και «χρισμάτων», όπως έγινε μόνο για το Δήμο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ».
Νομιμοποιείται να κάνει λόγο για οικογενειοκρατία ο Στάθης Γιαννούλης, γιατί προβάλει ως επιχείρημα το αυτονόητο. Αυτό που απ’ την πρώτη στιγμή σχολίασε και η «Γ». Γιατί δηλαδή σ’ ένα μικρό Δήμο, να υπάρχει η σπουδή να δοθεί το κομματικό χρίσμα και στον διπλανό Δήμο, με τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες προθέσεις των αυτοδιοικητικών, η απόφαση της ΝΔ να είναι διαφορετική. Να αφήνει, όπως είπε ο κ. Σιαμόπουλος, τις τοπικές κοινωνίες, να λάβουν την τελική απόφαση;
Είναι μεγάλο το θέμα που ανέκυψε και φυσικά η εξέλιξη αυτής της αντιπαράθεσης, δεν θα είναι μόνο καλό πεδίο, για δημοσιογραφικό σχολιασμό. Θα είναι πρώτα πεδίο πολιτικής και ουσιαστικής ανάλυσης, αφού στην προκειμένη περίπτωση, ο έχων το χρίσμα, κατά τα άλλα αγαπητός φίλος Γιάννης Κόκλας, είναι γνωστό πως είναι συγγενής του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Παπασιώζου, στον οποίο θα φτάσει και ο τελικός λογαριασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: