Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Προβληματίζει η εικόνα της πόλης…

Για την νοοτροπία των πολιτών σε σχέση με την καθαριότητα της πόλης, έκανε λόγο στις τελευταίες του δηλώσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτήρης Χρηστούλης και ως ένα μέρος, τα όσα είπε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί για το θέμα αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει η νοοτροπία και η συνείδηση του πολίτη. Δεν μπορεί να πετάνε στους κάδους ογκώδη αντικείμενα, τα οποία δεν μπορεί να παραλάβει το απορριμματοφόρο, όπως και πολλά άλλα που ανέφερε.
Όμως θα μας επιτρέψει ο κ. αντιδήμαρχος. Δεν μπορεί να φταίει η συνείδηση του πολίτη, που την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της πόλης, όπου πέρασε το απορριμματοφόρο, τα μισά σκουπίδια παρέλαβε και τα άλλα μισά ήταν σκορπισμένα στο πλακόστρωτο, με αποτέλεσμα να περνάς και να σε πιάνει η μπόχα. Δεν μπορεί να φταίει ο πολίτης, που οι μισοί πεζόδρομοι, όπου βρίσκονται οι κάδοι δηλαδή, έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, μιας και τα υπολείμματα των κάδων που δεν μπαίνουν στο απορριμματοφόρο μένουν εκεί και δημιουργείται μεγάλο μια άθλια εικόνα.
Όλοι διαπιστώνουν ότι το καλοκαίρι η μεταφορά των σκουπιδιών είναι η αιτία που οι πεζόδρομοι είναι μαύροι απ’ τα υπολείμματα των σκουπιδιών και αυτό με την σειρά του δηλώνει το μέγεθος της αδιαφορίας των αρμοδίων της δημοτικής αρχής.
Όμως και τώρα μπορεί να γίνει κάτι, μιας και τα σημεία που βρίσκονται οι κάδοι, σ’ όλη την πόλη, είναι εστίες μολύνσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: