Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μήπως υπάρχει περιθώριο συνεννόησης ΤΩΡΑ;

Είναι πολλοί οι παράγοντες του νέου Δήμου Ν. Σκουφά, που βλέπουν με σοβαρότητα τις δημοτικές εκλογές σ’ αυτόν τον Δήμο και κάνουν κάποιες σημαντικές σκέψεις, οι οποίες και μέσω της «Γ» μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτερου προβληματισμού και να προκύψει κάτι θετικό.
Παρατηρούν ότι ο κομματικός υποψήφιος της ΝΔ Γιάννης Κόκλας, κάνει τον προσωπικό του αγώνα, με άλλες δυνατότητες και εκμεταλλευόμενος την κομματική ένταξη κάποιων, να θεωρεί ότι έχει το πάνω χέρι σ’ αυτές τις εκλογές.
Απ’ την άλλη πλευρά σημαντική είναι η προσπάθεια που κάνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Στάθης Γιαννούλης, ο οποίος έχει δυναμική, πείθει για τις προθέσεις του, αλλά συναντάει τις γνωστές δυσκολίες της κομματικής νομιμότητας, πέραν των ορίων του νυν Δήμου Κομποτίου, που η ΝΔ τον στηρίζει και με δυναμική μάλιστα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον υποψήφιο που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, το νυν δήμαρχο Πέτα Θόδωρο Μουσαβερέ, που ξεκίνησε έναν σημαντικό αγώνα, αλλά καθημερινά βλέπει τα εσωτερικά και παλιά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και στο Πέτα και στο Κομπότι και το Νεοχώρι, να αναδεικνύονται ως κυρίαρχα και η προσπάθειά του, να μην αποκτάει την δυναμική που θα έπρεπε, ώστε να είναι μέσα στις εξελίξεις.
Απ’ αυτές τις διαπιστώσεις λοιπόν αρχίζουν οι πρώτοι προβληματισμοί. Λένε κάποιοι σημαντικοί παράγοντες του νέου Δήμου, ότι είναι εφικτή η συνεννόηση του Στάθη Γιαννούλη και του Θόδωρου Μουσαβερέ και η δημιουργία ενός ισχυρού πόλου, ο οποίος θα παίξει στις εκλογές με άνεση, δημιουργώντας πλειοψηφικό ρεύμα και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις, για το καλύτερο μέλλον του Δήμου. Λένε επίσης ότι είναι πολύ εύκολο «να τα βρουν» οι δυό άνδρες, μιας και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, δεν έχουν τίποτα που να βγαίνει διαφορετικά, απ’ αυτό που στην αρχή της προσπάθειάς τους, έχουν διακηρύξει.
Είναι μια πρόταση, που μπορεί να συζητηθεί και που θα εκτιμηθεί απ’ τους πολίτες του νέου Δήμου, οι οποίοι φτάνουν να κάνουν λόγο γι’ αυτή την συνεργασία, μετά τα όσα είδαν στην προεκλογική διεργασία και που ήταν πάρα πολλά. Είδαν δηλαδή, σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμπαρατάσσονται με τον κομματικό υποψήφιο της ΝΔ και να δηλώνουν πως δεν έχει μέλλον κανένας άλλος συνδυασμός. Να προσπαθούν να δημιουργούν την αίσθηση της υπεροχής και να βασίζεται και σε τέτοιες συμφωνίες, που υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχαν καμία θέση, στην προεκλογική συζήτηση..
Υπάρχει λοιπόν μια σοβαρή πρόταση, που συζητούν οι πολίτες. Θα την αξιοποιήσουν οι (τώρα) υποψήφιοι δήμαρχοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: