Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σαμαρικοί VS «Σαμαρικών»

Του Ν. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ

Σήμερα θα ασχοληθούμε για λίγο με την «μάχη» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο και ιδιαίτερα στον Δήμο Αρταίων. Φυσικά αυτή η κατάσταση ήταν αναμενόμενη από την στιγμή που ανακοινώθηκαν οι δύο συνδυασμοί του χώρου που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, στις αναμενόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως είναι γνωστό ο ένας συνδυασμός έχει κομματική ταυτότητα και ο άλλος βρίσκεται στα όρια της «ανταρσίας».
Έτσι και εντελώς τυχαία την Τρίτη μπήκα στην ιστοσελίδα «Μονοπλιό Άρτας» όπου διάβασα το παρακάτω σχόλιο το οποίο αυτούσιο αναδημοσιεύομαι. Το σχόλιο μου δημιούργησε εντύπωση γιατί σ’ αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μάχη που έχει ξεκινήσει «δείχνει» να εξελίσσεται σε «πόλεμο», ανάμεσα σε ορίτζιναλ Σαμαρικούς από την μια και ιμιτασιόν Σαμαρικούς από την άλλη. Μάλιστα αυτό επιβεβαιώνεται και από τα πολλά σχόλια τα οποία οι διάφορες επισκέπτες της ιστοσελίδας καταθέτουν, με αφορμή το κεντρικό «κεντρικό κείμενο», το οποίο φαίνεται να είναι ένα κείμενο περισσότερο ενημερωτικό… παρ’ όλα αυτά η ανάρτησή του λες και έχει δώσει το έναυσμα ενός άτυπου «ηλεκτρονικού πολέμου».
Το κείμενο λοιπόν που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.monoplio.gr με τίτλο «Απορίες εύλογες…» έχει ως εξής:
«Η μάχη των εκλογών για τον Δήμο Αρταίων ξεκίνησε τουλάχιστον για την Νέα Δημοκρατία με πολύ περίεργες καταστάσεις και όρους… Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τους δημιουργούνται εύλογες απορίες οι οποίες θέλουν κάποια απάντηση, ή σε τελική ανάλυση κάποια στοιχειώδη εξήγηση. Παράδειγμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος του κόμματος και Νομάρχης κ. Γιώργος Παπαβασιλείου που σήμερα εκφράζεται υπέρ του Σαμαρά, πληροφορηθήκαμε ότι για τις εσωκομματικές εκλογές, ήταν υπεύθυνος της διακίνησης των ψηφοδελτίων σε επίπεδο Νομού της Κας Ντόρας Μπακογιάννη και μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο σάκος των ψηφοδελτίων του είχε σταλεί από τον κ. Θάνο Κούβελο.
Αν αυτή η πληροφορία είναι αληθινή πως είναι δυνατόν σήμερα, ο ίδιος και οι πέριξ αυτού να διατείνονται ότι εκπροσωπούν τον Αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά; Ενώ αντίθετα ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Σαμαρά για τον Νομό Άρτας, στις εσωκομματικές πάντα εκλογές, Γιώργος Αποτόρης, να έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά του ως Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Χρήστου Παπάζογλου; Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου «Μαζί και Αύριο» υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Παπάζογλου και ο εκ των πρωτοπόρων αυτής της κίνησης Σπύρος Γιαννάκος, όχι μόνο στήριξαν ανοιχτά την εκλογή Σαμαρά, αλλά ο κ. Παπάζογλου μαθαίνουμε ότι ήταν μάλιστα και συμμαθητής της γυναίκας του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας…»
Αυτό λοιπόν είναι το κείμενο το οποίο ξεσήκωσε θύελλα ηλεκτρονικού διαλόγου ανάμεσα στους νεοδημοκράτες από το βράδυ της Δευτέρας και επίσης να προκαλέσει, ύστερα από ένα 24ωρο, «υπεύθυνη δήλωση» της ιδιοκτήτριας Χριστίνας Νάκου για την ταυτότητα του monoplio.gr, λόγω ακριβώς της πολεμικής εικόνας που παρουσιάζουν τα σχόλια των επισκεπτών. Σχόλια που κανείς δεν περίμενε και από ότι όλα δείχνουν το ρήγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι αρχικά φαίνονταν.
Φυσικά σε εμάς δεν πέφτει κανένας λόγος να σταθούμε στη μία ή την άλλη όχθη. Απλώς καταγράφουμε αυτή την πραγματικότητα και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια που αν πιστέψουμε τα όσα γράφονται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας… θα σκάσουν βόμβες. Μιλάνε για πεμπτοφαλαγγίτες και άλλα τινά που όταν δουν το φως της δημοσιότητας, λένε ότι θα γελάσει ο κάθε πικραμένος…
«Κράμερ εναντίον Κράμερ», ή ορθόδοξοι Σαμαρικοί εναντίον… διαμαρτυρομένων Σαμαρικών. Αυτή είναι η σημερινή εικόνα τοπικά στη Νέα Δημοκρατία !!!
kontogiorgosn@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: