Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Βλέπει τα αποτελέσματα της προσπάθειάς της

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Σημαντικοί οι παράγοντες του νέου Δήμου Αρταίων, που συμπαρατάχθηκαν με την υποψήφια δήμαρχο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τώρα, όπως και σε προηγούμενο άρθρο της «Γ» είχαμε τονίσει, απολαμβάνει τους καρπούς της σκληρής δουλειάς, που έκανε σε κάθε χωριό όλο το καλοκαίρι. Μια δουλειά που είχε την προσωπική της σφραγίδα και φυσικά η ίδια είχε και την τελική επιλογή.
Δεν είναι τυχαίο, ένας συνδυασμός που δεν πάει στις δημοτικές εκλογές με όπλο την κομματική στήριξη ή το κομματικό χρίσμα, να πείθει με την πρότασή του και να έχει μαζί του σημαντικά στελέχη της κοινωνίας, ανεξάρτητα απ’ το κόμμα που ανήκουν. Και επί πλέον τα στελέχη αυτά μπαίνουν στην εκλογική μάχη, με δυνατότητες. Έχουν κόσμο που τον επηρεάζουν και αυτοί θα μετατραπούν σε υποστηρικτές, της αυτοδιοικητικής προσπάθειας που ξεκίνησε η γιατρός Όλγα Γεροβασίλη.
Με δεδομένο αυτό, αλλά και με την γοητεία που η ίδια ασκεί στους πολίτες, μέσω της πρότασης που καταθέτει, η προσπάθεια που άρχισε, την καθιστά πρωταγωνιστή των εξελίξεων, με δυνατότητα να κάνει, με καλύτερους όρους αυτό που στις δημοτικές εκλογές του 2006 έκανε.
Η ίδια δεν δείχνει, με αυτές τις προϋποθέσεις να έχουν «πάρει τα μυαλά της αέρα», αλλά με σεμνότητα και μεθοδικότητα επιμένει να επικοινωνεί με τους πολίτες, να συντονίζει και την προσπάθεια των συνεργατών της και να κάνει όσα οι αντίπαλοί της τώρα μπορεί να ξεκινήσουν και είναι αμφίβολο, αν και από θέμα χρόνου, θα τα καταφέρουν με την ίδια αποτελεσματικότητα.
Έτσι λοιπόν με τα παραπάνω δεδομένα έχουμε να παρατηρήσουμε και σ’ αυτές τις εκλογές, την παρουσία ενός (στην ουσία) ανεξάρτητου συνδυασμού, ο οποίος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αν κρίνουμε και απ’ το τι κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι.
Είναι ένα στοίχημα, που στις τάξεις του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗ της Όλγας Γεροβασίλη, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα κερδηθεί. Απομένει να επιβεβαιώνουν αυτή την αισιοδοξία τους, καθημερινά στην πράξη και στην ίδια την κοινωνία, που απ’ την επόμενη εβδομάδα και μετά θα δέχεται πολλά μηνύματα και θα πρέπει να τα αξιολογήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: