Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ανεξάρτητοι και οι προσχωρήσεις

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Είναι ένα μεγάλο θέμα οι ανεξαρτητοποιήσεις των δυό δημοτικών συμβούλων (Κ. Ευαγγέλου, Κ. Σιντόρης) του συνδυασμού του Δημήτρη Γιολδάση και συζητείται ευρέως, σ’ όλο το νέο Δήμο Ζηρού, μιας και την ανεξαρτητοποίησή τους ακολούθησε η προσχώρησή τους στον ανεξάρτητο συνδυασμό του μηχανικού Γιώργου Ζυγούρη.
Και ως μεγάλο θέμα, έχει και τα παρεπόμενα ερωτήματα:
-Όταν ήταν δημοτικοί σύμβουλοι και απολάμβαναν αξιώματα με μηνιαίο μισθό, δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα για την πολιτική που οι ίδιοι υλοποιούσαν, σε συνεργασία με το δήμαρχο;
-Ή μήπως ο δήμαρχος πήρε «τον κακό το δρόμο», όταν αυτοί δεν ήταν αντιδήμαρχοι;
Τα ερωτήματα, δεν θα απαντηθούν απ’ τους δυό παράγοντες του Δήμου Φιλιππιάδας, γιατί στην εποχή των εντυπώσεων, απαντήσεις με το στίγμα της αυτοκριτικής δεν δίνονται.
Ωστόσο είναι προκλητικό να μετατρέπεται σε πολιτική μια προσωπική πικρία, που αν μιλήσει ανοιχτά και ο δήμαρχος Φιλιππιάδας Δημήτρης Γιολδάσης, θα δώσει περισσότερες πτυχές της προσωπικής αντιπαράθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, που δεν έχει καμία σχέση με την αυτοδιοίκηση και αυτό πύο ζητούν οι πολίτες.
Θα λέγαμε ότι και η προσχώρησή τους στον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιώργου Ζυγούρη (προσπάθεια την οποία επαίνεσε η «Γ») δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το σοβαρό πολιτικό γεγονός για την προεκλογική διαδικασία και συζήτηση για το νέο Δήμο Ζηρού, οπότε από κανέναν δεν μπορεί να προβληθεί ως τέτοιο.
Αντίθετα. Ο προβληματισμός που αναδείχτηκε αφορά το πόσο μπορεί η είδηση της προχώρησης στον ανεξάρτητο συνδυασμό, να μεταφέρει και στο εσωτερικό αυτού, την παθογένεια που δημιουργήθηκε και στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Δημήτρη Γιολδάση.
Και όσοι υποστηρίζουν αυτή την εκδοχή, δεν έχουν άδικο. Γιατί ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, το μόνο που δεν έχει ανάγκη είναι το παραγοντιλίκι και το παρασκήνιο, που θα βλέπει μόνο στην προσωπική προβολή και τίποτα άλλο. Δεν βλέπει την ουσία της αυτοδιοίκησης, όπως επιχειρεί να κάνει και το κάνει ο ανεξάρτητος συνδυασμός του μηχανικού Γιώργου Ζυγούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: