Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αναλαμβάνει ο δεύτερος μειοδότης για Αμβρακία-Άκτιο

Ως θετική για την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία χαρακτηρίζουν στελέχη του υπουργείου υποδομών τη λύση της σύμβασης με την εταιρεία «Μηχανική» , αφού όπως αναφέρουν έχουν ήδη προχωρήσει οι απαραίτητες ενέργειες για να αναλάβει το έργο ο δεύτερος μειοδότης , έτσι ακριβώς όπως προβλέπει ο νόμος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «κάθε εμπόδιο για καλό», αφού οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι με την εξέλιξη αυτή δεν θα χαθεί χρόνος, αντίθετα όλες οι εργολαβίες θα προχωρήσουν ταυτόχρονα.
Η κατασκευή του άξονα χωρίζεται σε 4 τμήματα, εκ των οποίων τα τρία τα κατασκευάζει ο όμιλος Μαρούλη (ΑΕΓΕΚ, Ιόνιος κλπ). Η τέταρτη εργολαβία είχε ανατεθεί στην εταιρεία Μηχανική η οποία αιτήθηκε τη διάλυση της σύμβασης που είχε υπογράψει μόλις πριν λίγους μήνες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο οδικός άξονας Aκτιο-Αμβρακία θα κατασκευασθεί με σύγχρονες προδιαγραφές και θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο διαχωριστικό στηθαίο New Jersey.
Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Δυτική Ελλάδα, αφού είναι κάθετος άξονας στην υπό κατασκευή Ιόνια Οδό την οποία και θα συνδέσει με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την πόλη της Πρέβεζας τα δυτικά παράλια και τα νησιά του Ιονίου, αξιοποιώντας πλήρως το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: