Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Γεροβασίλη - Παπάζογλου στηρίζουν τους εμπόρους

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για την κρίση που μαστίζει τον εμπορικό κόσμο της Άρτας και τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί η Εμποροπανήγυρη με τη σημερινή της μορφή, η παράταξη του Δήμου Αρταίων «Δημοτική αλλαγή» της Κας Όλγας Γεροβασίλη δηλώνει ότι θα είναι "και αυτή την φορά συμπαραστάτης στους αγώνες του Συλλόγου". Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της «Δημοτικής αλλαγής» τονίζονται τα εξής: «Είναι γνωστό ότι ο εμπορικός κόσμος είναι από τους πρώτους που εισπράττει τις άμεσες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας κινδυνεύει να δεχτεί καίριο πλήγμα, που θα προκαλέσει φαινόμενο-ντόμινο και θα συμπαρασύρει μεγάλο μέρος συμπολιτών μας.
Γι’ αυτόν τον λόγο θέσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Ιουλίου και εισηγηθήκαμε συγκεκριμένες προτάσεις για τη μετατροπή της Εμποροπανήγυρης, από τη σημερινή της μορφή σε πόλο ανάπτυξης και όχι αφαίμαξης της τοπικής οικονομίας. Στο συγκεκριμένο Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Πρέπει να επισημανθεί ότι η πρόταση που τότε διατυπώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, βρίσκεται σε αρμονία με τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» θα είναι πάντα στο πλευρό των δίκαιων διεκδικήσεων κάθε κοινωνικής και επαγγελματικής τάξης του Δήμου μας».

Στήριξη στα δίκαια αιτήματα του εμπορικού συλλόγου

Παράλληλα «Θα είμαστε συνοδοιπόροι στα δίκαια αιτήματα του εμπορικού μας συλλόγου», τονίζει ο Χρήστος Παπάζογλου σε ανακοίνωσή του όπου αναφέρει: «Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του Εμπορικού Συλλόγου της Άρτας, τις επίσημες θέσεις αλλά και τις προτάσεις που το προεδρείο εξέφρασε, αισθάνομαι την ανάγκη κι εγώ ο ίδιος από τη μεριά μου να δηλώσω πως οφείλουμε ο καθένας από το πόστο του να συνταχθούμε και να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας.
Τα τελευταία χρόνια όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες του δύσκολου δρόμου που βρίσκεται το ενεργό και παραγωγικό αυτό κομμάτι της κοινωνίας που τόσα έχει προσφέρει και που αποτελεί μέρος της ραχοκοκαλιάς της τοπικής οικονομίας. Με δεδομένη την τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, οι έμποροι είναι που πρώτοι ένιωσαν της επιπτώσεις της. Παρόλα αυτά είμαι σε θέση να γνωρίζω πω η πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων της Άρτας έχει προστατεύσει και τους εργαζόμενους που απασχολεί αλλά και την ποιότητα των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών που προσφέρει έστω και με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος.
Η εμποροπανήγυρη που επί σειρά δεκαετιών πραγματοποιείται στην πόλη της Άρτας έχει υπό την μορφή που γνωρίζουμε κλείσει το κύκλο προσφοράς της. Για άλλους λόγους και ανάγκες δημιουργήθηκε στο παρελθόν, λόγοι που έχουν πλέον εκλείψει. Σήμερα αποτελεί μία παρωχημένη εκδήλωση με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, που πρέπει να μετεξελιχθεί σε κάτι νέο και δημιουργικό που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες των καιρών που ζούμε. Με ιδιαίτερη πραγματικά χαρά είδα μέσα στα όσα οι εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου ανέφεραν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, να υπάρχουν προτάσεις ουσίας για το τι πρέπει να γίνει.
Συνήθως στον τόπο μας παραμένουμε στην καταγγελία και στη διαμαρτυρία. Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής μας, οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, έκαναν για μία ακόμη φορά την υπέρβαση, τόλμησαν και πρότειναν. Για εμάς οι θέσεις τους αποτελούν επιταγή. Συμπορεύονται με τα όσα σαν συνδυασμός σκεπτόμαστε για το μέλλον της πόλης και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και άλλοι πολίτες βρίσκονται στο δρόμο αυτό. Θα είμαστε συνοδοιπόροι στα δίκαια αιτήματα του εμπορικού μας συλλόγου. Αύριο δεσμευόμαστε πως θα είμαστε εμείς που θα δώσουμε τις ριζικές λύσεις που ζητούν ως επαγγελματική ομάδα που πλήττεται.
Για το λόγο αυτό οι προτάσεις τους όπως επισήμως έχουν καταγραφεί έχουν ήδη ενσωματωθεί στο πρόγραμμα του συνδυασμού αφού η αυτοδιοίκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επαγγελματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της. Αγαπητοί συμπολίτες έμποροι της περιοχής χωρίς καμία υστερόβουλη πρόθεση που μπορεί να γεννά η 7η Νοεμβρίου, είμαστε ολόψυχα στο πλευρό σας και στη διάθεσή σας για κάθε διεκδικητική κίνηση που σαν σκοπό θα έχει το συμφέρον το δικό σας και κατ’ επέκταση της υπόλοιπης κοινωνικής σύνθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: