Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ απ΄ την 2η σελίδα της "Γ"

Το γνωρίζει το σπορ των εκλογών ο Σωτήρης Βασιλάκης και ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για το νομό Άρτας, αν και βρισκόμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, μπορεί να έχει κάνει τα δικά του ρεκόρ. Μπορεί να έχει επικοινωνήσει με τους πολίτες απ’ όλα τα χωριά του νομού και να γνωρίζει πόσοι εξ αυτών έχουν «δώσει το λόγο τους» σε άλλον υποψήφιο και πόσοι είναι… δεμένοι και δεν πρόκειται να φύγουν σε καμία περίπτωση…
Βεβαίως και βρίσκει ανταπόκριση στην όποια συζήτηση κάνει, μιας και είναι γνωστός για την δράση του στην Άρτα, για τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με όλους τους πολίτες, αφού όποιος τον χρειαστεί τον βρίσκει δίπλα του, συμπαραστάτη σε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.
Είναι αυτό που όλοι λένε: «Ο δικός μας άνθρωπος».

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν απόλυτο δίκαιο, αν κρίνει κανένας από κάποιες παρατεταμένες αντιδράσεις, με τις εξελίξεις εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Καλό είναι παρακολουθείς την θλίψη και να βγάζεις συμπεράσματα. Αλλά οι παραφρονούντες σήμερον, αύριο μπορεί να είναι δίπλα σ’ αυτούς για τους οποίους σήμερα υπερβάλλουν, οπότε και τότε όλα θα είναι καλά και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το «έργο» έχει ξαναπαιχτεί, εμείς το έχουμε δει και πλέον είμαστε σε θέση για να προβλέπουμε και το σενάριο, που είναι βγαλμένο απ’ την ζωή και την πρακτική των παραγόντων που παραφρονούν, λόγω της θλίψης τους. Δεν πειράζει όμως… Κάποιοι τους σκέφτονται και θα τους ανταμείψουν σε μικρό χρονικό διάστημα από τώρα… Είναι σίγουρο!

*****

«Θα έχει τυχερό ο Παπαβασιλείου να γίνει δήμαρχος», έλεγε σε δημότη, παράγοντας της δημοτικής αρχής, που δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, μιας και ήταν και ο ίδιος εν εξ αυτών που επιθυμεί να συνεχίσει το έργο της η παρούσα δημοτική αρχή.

Δεν τον ρώτησε ο άτυχος δημότης, αν ο Παπαβασιλείου, δεν θα είχε τύχη να γίνει δήμαρχος, αν ήταν υποψήφιος ο δήμαρχος Πάνος και αυτός… εξαπτέρυγο, όπως μέχρι τώρα. Αλλά τι να πούμε… Είναι γλυκιά η καρέκλα και κανένας δεν την αποχωρίζεται τόσο εύκολα, όπως θα ήθελαν κάποιοι άλλοι. Και η τελευταία πράξη… αντίστασης, είναι να εκθειάζεται, αυτός που μέχρι χθες ήταν επικίνδυνος για την πόλη…

ΝΤΡΟΠΗ; Είναι λέξη άγνωστη γι’ αυτούς, που νομίζουν ότι ακόμη μπορούν να ξεγελούν τους πολίτες…

*****

Ο μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Άρτας Κώστας Παππάς είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Καχριμάνη στο νομό Άρτας. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης, σε συνάντηση που είχε με τους υποψηφίους του συνδυασμού του, στο γνωστό κέντρο της Παντάνασσας και φυσικά υπήρξαν και οι αντιδράσεις, μιας και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούσαν να χειροκροτήσουν με πάθος την συγκεκριμένη απόφαση.

Και οι παράπλευρες απώλειες τώρα. Μαθαίνουμε ότι δεν προτίθενται να είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι οι Μιχάλης Νικολάου, Τέλης Μπακόλας, Γιώργος Σιώζος και βασιλική Βαγγέλη. Οπότε την ανάγκη ποιώντας φιλοτιμία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μπορεί να κάνει λόγο για ανανέωση και νέα πρόσωπα που μπορεί να αναδειχτούν σε πρωταγωνιστές των εκλογών.

*****

Η είδηση ότι εθεάθη «ο αρχηγός των ατάκτων» της ΝΔ Άρτας, να κυκλοφοράει σε κεντρικό δρόμο, παλιό αντάρτικο τραγούδι, το οποίο είχε προσαρμόσει στην σημερινή πραγματικότητα, ελέγχεται. Ωστόσο επιμένει ο πληροφοριοδότης μου, να μου λέει και το πώς είχε παραφράσει το γνωστό αντάρτικο τραγούδι. Έλεγε λοιπόν: «Μαύρα ΝΤΟΡΑΚΙΑ με νύχια γαμψά / πέσανε πάνω στα παιδιά του ΣΑΜΑΡΑ / Άγρια κράζουν για αίμα διψούν / Τον ΑΠΟΤΟΡΩΦ στην κρεμάλα να δούν».

Πρέπει να έχει ενοχλήσει πολύ το αντάρτικο του «αρχηγού των ατάκτων» και γι’ αυτό να συμβαίνουν όλα αυτά και ο καθένας να λέει ότι θέλει. Μέχρι να παραφράζουν και τα παλιά αντάρτικα τραγούδια, για να περιγράψουν την κατάσταση που ζουν… Κουράγιο σύντροφε…

*****

Επιμένει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης να συναντάται με τους συνεργάτες, υποψήφιους και όποιους άλλους στο στέκι της Παντάνασσας, που έχει την σημειολογική αναφορά του. Εκεί γιορτάστηκε η νίκη του Αντώνη Σαμαρά και είχαν βρεθεί τότε εκεί, όλα τα επίλεκτα στελέχη. Μπορεί να συμβολίζει και τη νέα νίκη που επιθυμεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Πάντως υπάρχουν εκκρεμότητες στον συνδυασμό του Αλ. Καχριμάνη για το νομό Άρτας. Ο αντινομάρχης Αντώνης Γαλάνης, δεν ξεκαθάρισε ακόμη αν θα είναι υποψήφιος, όπως ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μιχάλης Νικολάου, ο οποίος επρόκειτο χθες το απόγευμα, να δώσει την οριστική απάντηση.

Δεν μπορεί όμως κανένας να κρύψει το γεγονός, ότι με τις επιλογές του κ. Καχριμάνη μπαίνουν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο και αυτό αρχικά κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός.

*****

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να ανακοινώσει, το ψηφοδέλτιό του, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης. Μαθαίνουμε ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διακριθεί στους χώρους που κινούνται και μπορούν να προσφέρουν στο νέο Δήμο, που θα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης δυσκολεύεται στην επιλογή, λόγω της υπερπροσφοράς που υπάρχει. Κάποιοι πρέπει να μείνουν έξω απ’ τον συνδυασμό και αυτό το κάνει με κρύα καρδιά.

Και αυτοί που μένουν έξω απ’ τον συνδυασμό ως υποψήφιοι, παραμένουν και βοηθούν, ασχολούμενοι με άλλα σημαντικά ζητήματα που έχει η προεκλογική περίοδος και πρέπει να διεκπεραιωθούν. Νέοι άνθρωποι, εργάζονται χωρίς να απαιτούν τίποτα. Είναι ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο δεν μπορεί κανένας να παραβλέψει, μιας και δίνει επί πλέον δυναμική στον ίδιο τον συνδυασμό.

*****

Μπορεί να είναι η νέα δεοντολογία… Τόσες ημέρες πέρασαν από τότε που ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαλέξη και το ε νημερωτικό site του Δήμου Αρταίων, δεν έχει κάνει ούτε μια αναφορά, στις δηλώσεις του, την διακήρυξη που έκανε για τον συνδυασμό του και την δράση του συνολικά. Κάποια εξήγηση θα υπάρχει….

*****

Όπως θα διαβάσετε στην 6η σελίδα στο άρθρο του ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ, ο αγώνας για την σωτηρία της Ψαραγοράς έφερε αποτέλεσμα και το ιστορικό κέντρο της πόλης, δεν θα χάσει το τελευταίο στοιχείο της ταυτότητά του. Για την απερχόμενη δημοτική αρχή, η εξέλιξη αυτή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, μιας και πλέον αυτό που οι πολίτες έλεγαν, ότι δεν πρέπει να καταστραφεί αυτό το σημείο της πόλης, δικαιώθηκε απ’ το κράτος. Έτσι ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, φεύγουν με μια ήττα. Η οποία αφορούσε στο μέλλον της πόλης. Ας λειτουργήσει τουλάχιστον αυτή η εξέλιξη και διδακτικά για την υπόλοιπη θητεία της δημοτικής αρχής.

*****

Υποψήφιος με τον συνδυασμό της Όλγας Γεροβασίλη, ο συνεργάτης της «Γ» Στάθης Μπαρτζώκας και απ’ την στήλη αξίζει η ιδιαίτερη αναφορά. Είναι ο άνθρωπος που μπαίνει μπροστά σε αγώνες όταν πρόκειται για τα μεγάλα θέματα της πόλης και δεν έχει μάθει να κάνει πίσω με τίποτα. Και στην περίπτωση της κινητοποίησης για την Ψαραγορά, έδειξε το πάθος του και την αγάπη του για την πόλη. Είναι σίγουρο πως απ’ τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, γιατί η αγωνία του για το καλό της πόλης είναι καθημερινή. Καλή επιτυχία Στάθη.

*****

Αυτό κι αν δεν είναι είδηση. Ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου, επιθυμεί να γίνουν κάποιες συγκεντρώσει σε σπίτια, να μαζευτούν αρκετοί συμπολίτες μας να τον γνωρίζουν από κοντά και να στηρίξουν την προσπάθειά του.

Σαν σκέψη καλή, αλλά σκέφτηκε, μήπως η γνωριμία και η επίδειξη αλαζονείας, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και αυτοί που θα τον γνωρίσουν θ’ αρχίσουν να παίρνουν τις αποστάσεις τους… Ας το ξανασκεφτεί…


*****

«Κοντά στο δημότη», είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Παπαβασιλείου, όπως βλέπετε στην φωτογραφία και συμπολίτης μας με παρατηρητικότητα, εντόπισε το λάθος και μας το είπε. Το σωστό μας είπε είναι «κοντά ΣΤΟΝ δημότη» και απορούσε πως είναι δυνατόν τόσοι υπάλληλοι εκεί στη Νομαρχία και τόσοι συνεργάτες που έχει ο νομάρχης, να μην έχουν εντοπίσει το λάθος και να προβάλλεται το λάθος όνομα, κατά την προεκλογική περίοδο.
Να δείχνει άραγε κι αυτό, ότι όλα πάνε στραβά σ’ αυτόν τον συνδυασμό, όπως άλλωστε στραβά πάει και η ανακοίνωση των ονομάτων του συνδυασμού, που κόλλησε στον μαγικό αριθμό των είκοσι υποψηφίων και αναζητούνται και έτεροι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, να ανακληθούν εκ της… αποστρατείας, για να φέρουν την ανανέωση στο Δήμο.
Θα δείξει τις επόμενες ημέρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: