Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΕΙΡΟΣ: Απέραντο αρχαιολογικό μνημείο

Την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου μέσα από την Unesco έθεσε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στον εκπρόσωπο της στη Μέση Ανατολή, Γιώργο Παπαγιάννη κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια. «Η Ήπειρος είναι ένα απέραντο αρχαιολογικό μνημείο και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Παπαγιάννης ως Ηπειρώτης είπε η κα Γεωργακοπούλου, επισημαίνοντας ότι είναι αδικία να μην συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Unesco ούτε ένα μνημείο από την Ήπειρο, ενώ δεσμεύτηκαν στην συνέχεια και οι δύο να προωθήσουν το θέμα από κοινού.
Να σημειωθεί ότι οι τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO για πολιτιστικούς ή περιβαλλοντολογικούς λόγους φτάνουν τις 904. Θεωρούνται μοναδικές στον κόσμο και έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τον πλανήτη. Το να συμπεριληφθεί μια τοποθεσία στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένα σημαντικό προνόμιο, κυρίως οικονομικό, αφού σημαίνει μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, αλλά και χρηματική ενίσχυση για την προφύλαξη και διατήρηση του μνημείου.

Εκλέχθηκε ο Γεράσιμος Λιώλης

Στο 15μελές πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων εξελέγη ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας Γεράσιμος Λιώλης. Το πρώτο εκλογικό συνέδριο του φορέα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Λάρισα, ενώ συμμετείχαν 238 σύνεδροι κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα.
Πρόεδρος ορίστηκε ο Δημήτρης Καμπούρης από την Χαλκιδική ο οποίος θα συντονίσει τις εργασίες της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων έως ότου προχωρήσει η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα με την ευκαιρία του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας κατά της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: