Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι συνεργασίες των πολιτών είναι η λύση

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Η περίπτωση τα συνεργασίας του δημάρχου Αγνάντων Χρήστου Χασιάκου, που επάξια εκπροσωπεί τους συνδημότες του τα τελευταία δώδεκα χρόνια και του σημαντικού στελέχους του Δήμου Αθαμανίας Δημήτρη Κανή, στη νέα προσπάθεια για το νέο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, μάλλον δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες, στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με τον Καλλικράτη και φυσικά για να απαντήσουν στις ανάγκες που το νέο θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί.
Αν δεν υπήρχε η συνεργασία αυτή, που στην ουσία αποτελεί σύνθεση απόψεων, τι θα παρατηρούσαμε σ’ αυτόν τον αχανή Δήμο, στον Δήμο που καλύπτει σε έκταση το μεγαλύτερο μέρος του νομού Άρτας, σε αντίθεση βέβαια με τον πληθυσμό και από μόνος του ο προσδιορισμός δημιουργεί ένα επί πλέον πρόβλημα;
Θα είχαμε μία γεωγραφική αντιπαράθεση, όχι για το ποιος είναι ο ικανός να διοικήσει αυτόν τον Δήμο και να εμπνεύσει την συνεργασία ανάμεσα στους πολλούς πολίτες που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό, αλλά από το που κατάγεται ο καθένας και γιατί πρέπει ο δήμαρχος να είναι απ’ την μια ή την άλλη πλευρά του νέου Δήμου.
Και φυσικά αυτή η άγονη και άσκοπη αντιπαράθεση δεν θα οδηγούσε πουθενά. Δεν θα εκλεγόταν ο καλύτερος και αν εκλεγόταν απ’ την μια ή την άλλη πλευρά του Δήμου ο νέος δήμαρχος, αυτοί που θα τον στήριζαν με μόνο επιχείρημα αυτό, θα ήταν ικανοποιημένοι για τους πρώτους μήνες της νέας θητείας της δημοτικής αρχής.
Η σύνθεση λοιπόν, είναι το αναγκαίο βήμα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, στους νέους Δήμους που δημιουργήθηκαν. Η σύνθεση των απόψεων και σε καμία περίπτωση η αντιπαράθεση για το χωριό καταγωγής του ικανού να διοικήσει το Δήμο και να δημιουργήσει α’ αυτόν , όσα η εποχή μας απαιτεί.
Είναι η περίπτωση του Χρήστου Χασιάκου, που επιμένει στον αγώνα για την ανάπτυξη και την προκοπή των Τζουμέρκων ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Γιατί και στον τομέα του διαλόγου και της σύνθεσης των απόψεων τα κατάφερε και προχωράει στις δημοτικές εκλογές και μ’ αυτό το αβαντάζ. Όχι με να την αναζήτηση και την επιβολή ανθρώπων στο ψηφοδέλτιό του, οι οποίοι μόνο για τον αριθμό θα βρίσκονται εκεί.
Ενδιαφέρουσα λοιπόν η προσπάθεια και πρέπει όλοι απ’ αυτή να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: