Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Προϋποθέσεις νίκης από την Όλγα Γεροβασίλη

Σαράντα ονόματα υποψηφίων δημτοικών συμβούλων, που δημιουργούν την προοπτική νίκης, ανακοίνωσε προχθές το βράδυ η υποψήφια δήμαρχος Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Μακρυγιάννης, με την συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας και φυσικά των υποψηφίων του συνδυασμού.

Το σύνθημα, για τις εκλογές έδωσε η υποψήφια δήμαρχος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επεσήμανε: Τέσσερα χρόνια πριν σ’ αυτή την ίδια αίθουσα ο Χρήστος Καλαβρούζος μας κατέθεσε το τεράστιο ταλέντο και την ψυχή του και μας μίλησε για την κοινωνία μέσα απ’ το συγκλονιστικό μονόλογο του Μακρυγιάννη. Πολλοί από εμάς που βρισκόμαστε εδώ απόψε, ήταν παρόντες και τότε και το θυμούνται. Με χαρά διαπιστώνω πως απόψε όχι μόνο είμαστε ξανά όλοι εδώ αλλά ότι γίναμε και περισσότεροι. Αποφασίσαμε, η σημερινή μας εκδήλωση να γίνει ξανά στην ίδια αίθουσα για συμβολικούς και για ουσιαστικούς λόγους. Γιατί με τους καινούριους ανθρώπους που διαλέξανε να συμπορευτούμε στην αυτοδιοικητική διαδρομή της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», και από σήμερα είναι ζωντανό κομμάτι της, έχουμε το ίδιο βασικό χαρακτηριστικό, το μοναδικό απαραίτητο γνώρισμα όσων ασχολούνται με τα κοινά. Είναι άνθρωποι που κεντράρουν «εις το «εμείς» και όχι εις το «εγώ». Αυτή η ρήση του Μακρυγιάννη, η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και όχι του ατομικού κέρδους, αποτελεί για μας την ουσία της αυτοδιοίκησης».

Επικέντρωσε στο εμείς η υποψήφια δήμαρχος Όλγα Γεροβασίλη και έδωσε το αυτοδιοικητικό στίγμα του συνδυασμού της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Μ’ αυτή την αρχή πολιτευόμαστε χρόνια τώρα και ασφαλώς πάνω σ’ αυτή χτίζουμε και τη φετινή μας προεκλογική μάχη. Γι’ αυτό και αυτόν τον αγώνα διαλέγουμε να τον κάνουμε ουσιαστικό και όχι με επικοινωνιακά τρικ. Διαλέγουμε να τον κάνουμε με την κοινωνία και όχι με τους μηχανισμούς των συμφερόντων και τα κομματικά χρίσματα. Ασφαλώς όχι επειδή παραγνωρίζουμε πως τα κόμματα και οι συλλογικότητες είναι βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της πολιτικής ζωής, όχι επειδή δε σεβόμαστε το ρόλο τους. Αυτός όμως ο ρόλος πρέπει να είναι διακριτός από την δημοτική αρχή, την δημοτική εξουσία και γενικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια αυτοδιοίκηση της οποίας την ουσιαστική αυτονομία οφείλουμε και να αναγνωρίζουμε και να διασφαλίζουμε και να περιφρουρούμε. Και αυτό η δική μας παράταξη, όσο και να προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, το έχει κάνει πράξη».

Αναφέρθηκε ακόμη και στους άλλους συνδυασμούς για να καταδείξει την διαφορά και επεσήμανε: «Βλέπουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην περιοχή μας, πρώτα να περιμένουν το χρίσμα και την κομματική πριμοδότηση, να διαγκωνίζονται σκληρά γι’ αυτά και στη συνέχεια, άλλοι αφού τα εξασφαλίσουν και άλλοι επειδή δεν τα εξασφάλισαν, να προσπαθούν «κουτοπόνηρα» να χαρακτηρισθούν «ανεξάρτητοι» και «άνθρωποι της αυτοδιοίκησης». Δεν μπορούν να μας πείσουν, γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μέσα από τους κομματικούς τους σωλήνες διαχειρίστηκαν θέσεις ευθύνης τα τελευταία χρόνια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, στο βαθμό που τους αναλογεί, απέδειξαν την ανικανότητά τους να αποτρέψουν τη σημερινή πολιτική, οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση. Δεν αντιστάθηκαν στο να αποτελέσει το σχέδιο «Καλλικράτης» κομμάτι της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Και σήμερα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και προσπαθούν να «κλέψουν» ακόμα μια φορά την ψήφο της τοπικής κοινωνίας, φορώντας το μανδύα του «αυτοδιοικητικού» και «ανεξάρτητου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: