Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

2ήμερο μεγάλων καταστροφών στην Πρέβεζα

Ξεριζωμένα δέντρα, «ξηλωμένες» πινακίδες και κατεστραμμένα θερμοκήπια άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που την Δευτέρα λίγο μετά τις 9 το πρωί, «χτύπησε» το δημοτικό διαμέρισμα της Καστροσυκιάς, στην Πρέβεζα.
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά και ο δυνατός αέρας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, αφήνοντας για αρκετή ώρα και χωρίς ρεύμα την περιοχή. Μεγάλα ελαιόδεντρα βρέθηκαν πεσμένα στο έδαφος, στέγες αποθηκών κατέληξαν να «αιωρούνται» σε καλώδια της ΔΕΗ, ενώ το στέγαστρο από παραλιακό μαγαζί παρασύρθηκε τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακριά. Το μπουρίνι κατάφερε ακόμη να γκρεμίσει και μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες του Δήμου, ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών δεδομένου ότι ο ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» σε διάφορα σημεία του οικισμού, προκαλώντας προβλήματα που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Στην Καστροσυκιά έσπευσαν η πυροσβεστική υπηρεσία, προκειμένου να απομακρύνει τα δέντρα που εμποδιζαν την κυκλοφορία καθώς και η ΔΕΗ για να αποκαταστήσει τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση.
Παράλληλα την Τρίτη το πρωί πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι την πόλη της Πρέβεζας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έγιναν αφορμή να ξεριζωθούν δύο μεγάλα δέντρα, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει, προκειμένου να απεγκλωβίσει από αυτοκίνητο οδηγό στην περιοχή της Ταράνας.
Το νερό –σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ Πρέβεζας Βασίλη Κώνστα- είχε φτάσει μέχρι το παρμπρίζ του οχήματος, αφού τα νερά στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου ξεπέρασαν το μισό μέτρο. Η κυκλοφορία διεκόπη έως ότου υποχωρήσουν τα νερά, ενώ σε συνεργασία με τον αλιευτικό συνεταιρισμό άνοιξαν οι πόρτες του διαύλου έτσι ώστε τα λιμνάζοντα νερά να «τραβηχτούν» σιγά-σιγά προς την θάλασσα.
Πολλοί κάτοικοι οι οποίοι νωρίς το πρωί πέρασαν κανονικά από το συγκεκριμένο σημείο μετά την έντονη βροχόπτωση δεν κατάφεραν να φτάσουν στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα και στην αποχώρηση των παιδιών από το δημοτικό σχολείο της Μαργαρώνας.
Συνολικά η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια στους Δήμους Πρέβεζας και Ζαλόγγου, ενώ κεραυνός που έπεσε μέσα στην πόλη της Πάργας (στο κτίριο του παλιού σχολαρχείου) προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους. Υπερχείλιση του χειμάρρου Χαλιά είχαμε επίσης και στην περιοχή της Τύριας Θεσπρωτικού, χωρίς ευτυχώς να πλημμυρίσουν σπίτια ή καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: