Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Από την Τετάρτη απέχουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Άρτας

Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο της Άρτας αντιδρώντας στο γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες 5 μηνών τις οποίες υποχρεωτικά έκαναν, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2010.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Γιάννης Πασιάς "σήμερα Τετάρτη ξεκινάνε επίσχεση οι ειδικευόμενοι γιατροί και όσοι από τους υπολοίπους, γιατί υπάρχουν και αρκετοί γιατροί από το μόνιμο προσωπικό που συνεχίζουν την επίσχεση. Ο σύλλογος εργαζομένων και οι υπόλοιποι γιατροί και ως ΕΙΝΗ είμαστε στο πλευρό τους.
Έχουμε τη διαβεβαίωση απ’ το διοικητή ότι τα χρήματα έχουν φύγει. Περιμένουμε την εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά". Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Λάμπρου σε συνάντηση που είχε χθες με τους εργαζόμενους τους ενημέρωσε ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στον επίτροπο και ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών για να πληρωθούν.
Υπό αυτή την έννοια ο κ. Λάμπρου κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Ο κ. Λάμπρου σήμερα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβει μέρος σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κέντρου Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εν’ όψει του χειμώνα.


Προετοιμασίες για απεργιακές κινητοποιήσεις στους Δήμους

Περιφερειακές συσκέψεις έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την καλύτερη προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία και οι οποίες αρχίζουν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου αλλά και την ενημέρωση των συλλόγων-μελών της και των Διοικητικών Συμβουλίων.
Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 10π.μ. θα γίνει περιφερειακή σύσκεψη στην Πάτρα, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην οποία θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ηλείας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λευκάδας και Πρέβεζας. «Η παρουσία όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων στις Περιφερειακές συσκέψεις είναι απολύτως αναγκαία ώστε να προετοιμάσουμε τις προϋποθέσεις για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων» τονίζει η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τους συλλόγους-μέλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: