Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ από την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Μπέρδεμα με την έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Κάτι δεν λειτούργησε καλά και μέχρι την Τετάρτη το πρωί κανένας δεν ήταν σίγουρος, εκτός των πρώτων των πρώτων, αν εκλέγεται ή όχι και οι συζητήσεις που γινόταν είχαν να κάνουν με τους λόγους των καθυστερήσεων και όλα όσα αυτοί μπορεί να σημαίνουν.

Τι να κάνουμε όμως. Αυτοί που έπρεπε να συντονίζουν την έκδοση των αποτελεσμάτων ήταν σε άλλες ασχολίες. Στην Άρτα ο δημαρχονομάρχης είχε την δική του… καψούρα, για το αν θα εκλεγεί, στην Πρέβεζα ο νομάρχης καιγόταν για το τι θα γίνει σε κάποιους Δήμους του νομού του και πάει λέγοντας…

*****

Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που όσες υποσχέσεις κι αν έχει δώσει, δεν τήρησε καμία, να θέλει να παίξει ρόλο ΤΩΡΑ και να δίνει υποσχέσεις για λογαριασμό άλλων, που και οι άλλοι είναι της ίδιας κατηγορίας και να λέει ότι αυτό που θέλεις θα γίνει και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το κάνει αυτός που κάποτε αποκαλούσαν με το υποκοριστικό «αλήθειας» ο οποίος καίγεται και για άλλον «αλήθεια», που θέλει να τον διαδεχτεί. Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε, αλλά όποιος θέλει να καταλάβει μπορεί να καταλάβει…

Όποιος δεν θέλει να καταλάβει, ας λάβει σοβαρά την «αλήθεια» που δεν έγινε πράξη ποτέ και ας περιμένει τα αποτελέσματα, όπως τα περίμενε τόσα χρόνια… Τόσα χρόνια και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο πόλης και της λειτουργίας της. Που όλα έγιναν «μπάχαλο» γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως.

*****

Ας τον… χαίρονται τον «αλήθεια» όσοι ήθελαν όλη την προεκλογική περίοδο να τον υμνούν, νομίζοντας ότι έχουν να αποκομίσουν πολιτικό κέρδος και έβριζαν όσους είχαν το θάρρος να πουν κάποια πράγματα με τ’ όνομά τους και να συνεισφέρουν στην αλλαγή που έπρεπε να γίνει στην πόλη.

Ας τον… χαίρονται οι κάθε λογής υβριστές σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν, που με την λογική τους επιχειρούν να ξαναβάλουν στο παιχνίδι όσους ο πολίτης με την πρότασή του και την στάση του, έστειλε στα αζήτητα.

*****

Όμως δεν είναι καιρός για πολλά λόγια. Τα πράγματα είναι απλά. Έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει κάποιοι παράγοντες και κάποιοι πολίτες να αντιληφθούν τα αυτονόητα. Ότι δεν μπορούν χάριν κάποιων υπολογισμών, να ξαναβάλουν στο πολιτικό, κοινωνικό και αυτοδιοικητικό παιχνίδι, όσους η κοινωνία, οι πολίτες τους έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

Αν επιλέξουν να κάνουν αυτό, τότε σημαίνει ή ότι θα γίνουν ίδιοι ή αγνοούν το μήνυμα που τους έδωσαν οι πολίτες, για να έχουν ως κέρδος μόνο κάποιους προσωπικούς υπολογισμούς και τίποτα άλλο.

*****

Και χωρίς κόμμα το πάλεψε ο Γιάννης Παπαγιάννης… Πήγε την δουλειά, όπως έπρεπε. Μάζεψε σταυρούς προτίμησης, αν και το κοινό που απευθυνόταν, δεν ήταν του χώρου του και δεν ήταν σε καλή διάθεση, να τρέξει λίγο παραπάνω για την εκλογή του. Πάλεψε με δύναμη, δημιούργησε δυναμική, αλλά στο τελικό αποτέλεσμα μάλλον αδικημένος ήταν…

Παπαγιάννης για Παπαγιάννης, έγινε το μπέρδεμα, παρά το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο υπήρχε και το διακριτικό ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΙΤΗΣ. Υπήρχε και άλλος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ και το μπέρδεμα της προτίμησης, μπορεί να ήταν δεδομένο και χωρίς αμφισβητήσεις.

Πάρα ταύτα… Ο Γιάννης Παπαγιάννης, απέδειξε ότι τις εκλογές τις έχει στο DNA του και μπορεί να κάνει παιχνίδι και υπό δύσκολες συνθήκες.

*****

Αν εκλεγεί την Κυριακή ο συνδυασμός του Στάθη Γιαννούλη στο Δήμο Ν. ΣΚΟΥΦΑ, εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Τσόγκας, για τον οποίο πρέπει να ομολογήσουμε, ότι μέσα σε δύσκολο περιβάλλον έκανε σκληρό αγώνα και πέτυχε πολλά πράγματα. Πέτυχε μνα στηρίξει, στην περιοχή του σκληρού αντιπάλου Γιάννη Κόκλα, τον Στάθη Γιαννούλη, που για να το κάνει κανένας αυτό ήθελε και ψυχή και άποψη, για το συμφέρον του Δήμου.

*****

Με την ευκαιρία. Δύσκολα τα είδε τα πράγματα σε σχέση με την εκλογή του εκλεκτού της ΝΔ Γιάννη Κόκλα, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος, που σ’ όλη την προεκλογική περίοδο δεν έκανε καμία επίσημη εμφάνιση, αλλά μετά την πρώτη Κυριακή, βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του ART TV, για να επιρρίψει ευθύνες σε όσους δημιούργησαν το Δήμο Ν. Σκουφά, που αυτός δεν ήθελε να έχει αυτή την εικόνα, αλλά κάποια άλλη.

Και γιατί κύριε βουλευτά, τότε που γινόταν οι συζητήσεις για το χωροταξικό του Καλλικράτη, δεν κάνατε καμία δήλωση για το θέμα αυτό και κάνατε δηλώσεις για όλα τα άλλα θέματα; Απάντηση δεν μπορείτε να δώσετε τώρα, αλλά θα σας την δώσουν οι πολίτες, οι οποίοι ανελήφθησαν την σκοπιμότητα της τελευταίας δήλωσής σας, που είδατε το δίκαιο των κατοίκων του Πέτα, που έπρεπε να είναι στο νέο Δήμο Αρταίων.

Απάντηση σας έδωσε και ο δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Μουσαβερές και ο δήμαρχος Κομποτίου Στάθης Γιαννούλης. Το ευχάριστο είναι ότι και οι δυό δηλώσεις είναι στο ίδιο μήκος κύματος, που μπορεί να σηματοδοτούν και το μέτωπο, που θα δείξει και το αποτέλεσμά του στις εκλογές της Κυριακής. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή και κάνουμε πράγματα που δεν πρέπει.

Κι άλλη ευκαιρία. Ο δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Μουσαβερές, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ μιλάει και για κατεστημένο είκοσι πέντε ετών, στην περιοχή του και προφανώς γυρίζοντας το Δήμο του θα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος, δεν υπάρχει κάτι το αξιόλογο στον απολογισμό του, οπότε και γι’ αυτό πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε.

Είναι νομίζουμε καιρός. Και μετά την Κυριακή, θα είναι επιτακτικό.

*****

Σοφές οι επιλογές του λαού και πολλά άλλα ακούγονται αυτές τις ημέρες και ας μας επιτρέψουν κάποιοι να διαφωνήσουμε, παραθέτοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα, που είναι η υποψηφιότητα του καθηγητή της Ιατρικής Κώστα Μπουραντά, που σε αριθμό σταυρών προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη, είναι τρίτος απ’ το τέλος.

Και η απορία: Δηλαδή, αν αυτό το λαό, δεν μπορεί να τον εκπροσωπήσει ο άνθρωπος με την συγκεκριμένη πορεία και τις συγκεκριμένες αναφορές στην κοινωνική προσφορά, ποιος μπορεί να τον εκπροσωπήσει; Απάντηση δεν θα δώσουμε εμείς, δώστε την εσείς…

*****

Στο στόχαστρο πολλών υποψηφίων έχει μπει ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, για τις επιλογές του. Και για την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως λένε και για το Δήμο Φιλιππιάδας και για πολλά άλλα. Ο ίδιος έχει την δυνατότητα να δώσει απαντήσεις και εξ όσων εμείς γνωρίζουμε θα τις δώσει και θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα είναι το μεγάλο θέμα, μετά τις εκλογές, όποιος κι αν έχει εκλεγεί.

Πάντως ότι είναι θέμα που παντού συζητείται, είναι…

*****

Αδερφέ Γεώργιε… Η προσπάθεια πήγε πολύ καλά… Μην την χαλάσουμε τώρα, που ο στόχος πάει να υλοποιηθεί, κατά τον καλύτερο τρόπο. Τόσα και τόσα άκουσες, όλη την προεκλογική περίοδο, απ’ αυτούς που τώρα σε υμνούν, γιατί χρειάζονται την όποια δική σου, μικρή ή μεγάλη παρέμβαση, για να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους. Εμείς περισσότερο απ’ τον καθένα ακούγαμε τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία σε… στόλιζαν αυτοί που τώρα σε θέλουν δίπλα τους. Άλλωστε πρέπει να επανορθώσεις και το λάθος του παρελθόντος, που με τις δικές σου επιλογές, αλλά και την προτροπή κάποιων, τον έφερες εδώ και τον έχουμε υποστεί με τόσες και τόσες υπερβολές, με την αλαζονεία του και όσα άλλα μπορεί ο καθένας να του καταλογίσει.
Αδερφέ Γεώργιε… Με μια μικρή μαλακία ή έναν λάθος υπολογισμό, μπορεί να βρεθούμε, πάλι σ’ εκείνα τα στενά για να συζητούμε το τι μπορούσε να γίνει και δεν έγινε και πολλά άλλα. ¨όπως ακριβώς κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, που μας ενοχλούσαν πολλά πράγματα.
Δεν είναι τώρα η ώρα για άλλα λάθη. Δεν είναι τώρα η ώρα για άλλες μαλακίες. Κάναμε πολλές και οι επαναλαμβανόμενες, είναι το στοιχείο του κατηγορητηρίου.

*****

Η επιτυχία της Όλγας και η «αλήθεια»

Ποιος μπορεί να μιλήσει για το αποτέλεσμα που έφερε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής η Όλγα Γεροβασίλη. Απ’ τους ανεξάρτητους συνδυασμούς, σ’ όλη την Ελλάδα, είναι το μεγαλύτερο. Κανένας δεν το παραγνωρίζει το γεγονός, που σημαίνει ότι όχι κάπου η ίδια έκανε το λάθος, αλλά ότι η κοινωνία της Άρτας, παρά το γεγονός ότι γνώριζε την δυναμική που έχει η υποψήφια δήμαρχος και ο συνδυασμός της και αρχικά έδειχνε να το κατανοεί, την τελευταία στιγμή, υπέκυψε σε άλλα διλλήματα, για τα οποία θα έχουμε την δυνατότητα να μιλήσουμε εν καιρώ.
Όμως υπάρχει και η «αλήθεια» που εκπορεύεται απ’ τους γνωστούς κύκλους. Που θέλει την Όλγα, να κινείται στο ίδιο μήκος με αυτόν, που τέσσερα χρόνια κατήγγειλε και τόσα και τόσα είχε να του προσάψει για την τακτική του, τις επιλογές του και την εικόνα της ίδιας της πόλης.
Όταν ο «αλήθειας» επιχειρεί να κάνει προβοκάτσιες είναι σίγουρο πως δεν μπορεί να του βγει. Και την εβδομάδα που πέρασε έλαβε πλείστες όσες απαντήσεις. Θα λάβει και την Κυριακή μία ακόμη, για να τελειώνουν και οι πολίτες με αυτόν, αλλά και η ίδια η υποψήφια δήμαρχος, που έκανε όσα έπρεπε να κάνει και σε μεγάλο ποσοστό τα πέτυχε.


Καλή επιλογή την Κυριακή....

Δεν υπάρχουν σχόλια: