Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ξεκινάει από καλύτερη θέση

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Αναλύθηκαν από πολλούς και με διαφόρους τρόπους τα αποτελέσματα των εκλογών στο Δήμο Αρταίων και φυσικά πολλές αναγνώσεις μπορεί να έχουν τα όποια αποτελέσματα, όπως συνέβη και στην Άρτα, που είδαμε τους δυό μονομάχους της ερχόμενης Κυριακής να θεωρούν ο καθένας για λογαριασμό του, ότι είναι πιο κοντά στην τελική νίκη.
Όμως μία αλήθεια δεν μπορεί να παραβλεφθεί, γιατί την αναδεικνύει το ίδιο το αποτέλεσμα. Ότι ο συνδυασμός του Γιάννη Παπαλέξη, έχει περισσότερες δυνατότητες, αντλήσει ψηφοφόρους απ’ τους συνδυασμούς που είναι εκτός μάχης και λιγότερες ο συνδυασμός του Γιώργου Παπαβασιλείου, που όλοι λένε, πως με το ποσοστό που έλαβε την πρώτη Κυριακή, έφτασε οροφή και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά την Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών.
Το εξηγούν αυτό, μιας και ούτε κομματικά, ούτε αυτοδιοικητικά, ο συνδυασμός του συγγενεύει με άλλους συνδυασμούς, απ’ τους οποίους μπορεί να αντλήσει την όποια δύναμη και να βγει ενισχυμένος στην τελική και ουσιαστική αναμέτρηση.
Πολύ δε περισσότερο δεν έχει να λάβει τίποτα απ’ τον ανεξάρτητο συνδυασμό του μηχανικού Χρήστου Παπάζογλου, ο οποίος έλαβε ένα σημαντικό ποσοστό, αλλά όπως και να το κάνουμε και χωρίς να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας, ο συνδυασμός αυτό στελεχώθηκε από στελέχη της ΝΔ, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν την εκλογή του κ. Παπαβασιλείου ως δημάρχου. Και τις προηγούμενες ημέρες, τα στελέχη του συνδυασμού αυτό δήλωναν, στις πολλές συζητήσεις που έγιναν στα διάφορα στέκια.
Το ίδιο ισχύει και με στελέχη του συνδυασμού της Όλγας Γεροβασίλη, που και πάλι συγκέντρωσε μεγάλο ποσοστό, αλλά δεν κατάφερε να εισέλθει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Δεν μπορούν να επιλέξουν τον Γιώργο Παπαβασιλείου, να είναι ο επόμενος δήμαρχος, μιας και είναι πολλές οι διαφορές που τους χωρίζουν και τον έχουν κρίνει αρνητικά και ως νομάρχη.
Έχει, κατά την γνώμη όσων αναλύουν με προσοχή τα πράγματα, δημιουργηθεί το ρεύμα πλειοψηφίας για τον Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος δεν θεωρεί την υπόθεση του Δήμου Αρταίων, υπόθεση μιας παράταξης, αλλά το μέλλον του Δήμου να βρίσκεται στην αυτοδιοικητική συνεργασία πολλών παραγόντων και στελεχών του χώρου της αυτοδιοίκησης.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο καθένας μπορεί να κρίνει πολλά πράγματα και να οδηγηθεί σε συμπεράσματα για το τι μπορεί να γίνει την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: