Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το μεγαλύτερο ποσοστό σ’ όλη την Ήπειρο

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

47,87% είναι το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο δήμαρχος Φιλιππιάδας και υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, έναντι 33,70% που έλαβε ο αντίπαλός του και διαφημιζόμενος ότι εκλέγεται και απ’ την πρώτη Κυριακή Γιώργος Ζυγούρης.
Το πρώτο σημαντικό στοιχείο και ρεκόρ, είναι ότι εκτός των εκλεγέντων απ’ την πρώτη Κυριακή υποψηφίων δημάρχων στην Ήπειρο, είναι το αμέσως μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε υποψήφιος δήμαρχος.
Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι στον πρώην Δήμο Φιλιππιάδας, το ποσοστό του ξεπερνάει το 53%, που σημαίνει ότι υπήρξε πλήρης και καθολική αναγνώριση του έργου του. Ότι οι πολίτες της Φιλιππιάδας, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αναγνώρισαν μια πορεία προσφοράς, αναγνώρισαν το έργο που έγινε και την συνέχεια που πρέπει να έχει αυτό. Και έκλεισαν τα’ αυτιά τους σε «σειρήνες» που ήθελαν το νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Γιολδάση να λάβει ένα ποσοστό που θα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Οι εκλογές στο Δήμο Ζηρού, με όσα προηγήθηκαν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, μπορεί να έχουν και το διδακτικό τους μήνυμα. Ότι σε κάποιες περιπτώσεις, όταν κινείσαι με σεμνότητα και προ των πάντων έχει βάλει την προσφορά στον τόπο σου και έχεις ταχθεί να κάνεις πράξη όσα έχεις πει, εν μέσω φημών και όποιων δύσκολων καταστάσεων στήνονται απέναντί σου, θα βγεις νικητής. Αυτό απέδειξε ο Δημήτρης Γιολδάσης.
Και θα θυμηθώ τώρα, έμπειρο αυτοδιοικητικό, που είχε τάξει σκοπό του να… καταποντίσει τον Δημήτρη Γιολδάση, που σε τελευταία συνάντηση που έλεγε πως είκοσι μέρες πριν τις εκλογές ο εκλεκτός του, έχει ήδη εκλεγεί δήμαρχος.
Το παράδειγμα του Δημήτρη Γιολδάση, που σε μια περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων και ζυμώσεων, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, κινήθηκε με σεμνότητα και ζήτησε την συνεννόηση των πολιτών, είναι χαρακτηριστικό. Ίσως και διδακτικό για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: