Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Απάντησε κατά τον καλύτερο τρόπο




Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Σημαντική πολιτική παρέμβαση πρέπει να θεωρηθεί η δήλωση που έκανε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Μουσαβερές, ο οποίος θεώρησε υποχρέωσή του να απαντήσει στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Παπασιώζο, που στην απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξει τον σύζυγο της αδερφής του για να εκλεγεί δήμαρχος στο νέο Δήμο Σκουφά, πήγε να παίξει με το φιλότιμο των Πετανιτών, που κάποιοι εξ αυτών, ήθελαν ο Δήμος τους να συνενωθεί με το Δήμο Αρταίων.
Χωρίς να έχει κανένα στοιχείο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος κατηγόρησε συλλήβδην την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας και τους δημάρχους Αρταίων Πάνο Οικονομίδη, Πέτα Θόδωρο Μουσαβερέ και Κομποτίου Στάθη Γιαννούλη. Με μεγάλη φαντασία είπε λοιπόν, ότι οι παραπάνω παράγοντες του τόπου μας, πήγαν στον Ραγκούση και ζήτησαν για εκλογικούς λόγους και μόνο, να δημιουργηθεί ο Δήμος Ν. Σκουφά, ενώ αυτός είχε κάνει άλλη πρόταση.
Αστεία πράγματα βέβαια, γιατί ενώ σε κάθε θέμα είναι λαλίστατος, για το συγκεκριμένο θέμα δεν έκανε ούτε νύξη, ούτε μπήκε στον κόπο, να αναλύσει το τι έγινε και γιατί έγινε. Αντίθετα από εκείνη την στιγμή προσπαθούσε με κάθε τρόπο να λάβει το κομματικό χρίσμα, ο διάδοχός του στο Δήμο Αράχθου, που όπως και παραπάνω επισημάνουμε είναι ο σύζυγος της αδερφής του.
Ο δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Μουσαβερές, χωρίς να μασάει τα λόγια του, είπε ότι με ομόφωνες αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε δύο προτάσεις. Η μια για την ίδρυση του Δήμου της ημιορεινής περιοχής και η άλλη να ενταχτεί ο Δήμος Πέτα στο νέο Δήμο Αρταίων. Στην πρώτη περίπτωση είχε ως αίτημα η έδρα του νέου Δήμου να είναι το Πέτα, πράγμα που το πέτυχε κατά τον καλύτερο τρόπο.
Η ιστορία είναι γνωστή και φυσικά, τις ευθύνες δεν μπορεί να έχουν άλλοι, πέραν των τριών βουλευτών του νομού μας, όπως είπε και ο δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Μουσαβερές.
Από κει και πέρα, ο κ. ΜΚοσυαβερές ανέδειξε και ένα ακόμη θέμα. Είκοσι πέντε περίπου χρόνια αποτελεί το κατεστημένο στο Νεοχώρι αρχικά και το Δήμο Αράχθου στην συνέχεια, ο νυν βουλευτής της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος.
-Δεν θα έπρεπε, κάποια στιγμή να κάνει έναν απολογισμό της προσφοράς του ή καλύτερα να απολογηθεί για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον συγκεκριμένο Δήμο;
-Ή μήπως νομίζει ότι όταν αυτός βάλλει κατά δικαίων και αδίκων μπορεί να έχει και το απυρόβλητο στην δημόσια κριτική;
Τέλος πάντων. Οι μπλόφες στην ιστορία είναι πολλές… Μόνο που δεν είχαν διάρκεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: