Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΓΑ: Οι άνθρωποι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ έχουν αποδείξει την αυτονομία της επιλογής τους


Τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές νιώθω την ανάγκη και έχω την υποχρέωση να απευθυνθώ δημόσια στους συμπολίτες μας και να πω μερικά πράγματα που αφορούν στην πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και στη στάση που η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ θα κρατήσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Για να σταματήσει μια και καλή η έντονη ανυπόστατη φημολογία για στηρίξεις και η χρήση των ανθρώπων της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, που ξεκίνησε από τη Δευτέρα και κάθε μέρα εντείνεται.Το αυτοδιοικητικό τοπίο της Ελλάδας άλλαξε δύο φορές σε σχέση με τις εκλογές του 2006.Η πρώτη αλλαγή ήταν ο Καλλικράτης, νόμος σχεδόν απαγορευτικός για εκλογική παρουσία πραγματικά ανεξάρτητων σχημάτων και η δεύτερη αλλαγή ήταν η πολιτική επιλογή των δύο μεγάλων κομμάτων να μετατρέψουν τις δημοτικές εκλογές σε ψήφο εμπιστοσύνης ή αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής.
Σ’ αυτές τις πολιτικές συνθήκες παρουσιάσαμε στην τοπική κοινωνία ένα δυνατό ποιοτικό ψηφοδέλτιο και καταθέσαμε σε δημόσια κρίση τη δική μας πρόταση για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών και όχι των πελατών.
Η πρότασή μας για συμμετοχική αυτοδιοίκηση χωρίς κομματικές εξαρτήσεις είχε απέναντί της μεγάλους κομματικούς μηχανισμούς και οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Συμφέροντα που διαχειρίστηκαν τον κομματικό πατριωτισμό και την οικονομική ανασφάλεια μεγάλης μερίδας των Αρτινών.
Η πρότασή μας για ψηλά και μακριά είχε απέναντί της νοοτροπίες για κάτω και χαμηλά. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πεντέμισι χιλιάδες συμπολίτες μας που σ’ αυτές τις συνθήκες πίστεψαν σε μας, αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και έφτασαν το ποσοστό μας στο 20%.Ανθρώπους, που ελεύθερα σκέφτηκαν, ελεύθερα διάλεξαν και ελεύθερα μας κατέθεσαν στην κάλπη την εμπιστοσύνη τους.
Είναι λοιπόν έξω από κάθε κοινή λογική πως μπορεί κάποιος είτε να δεσμεύσει, είτε να απελευθερώσει ελεύθερους ανθρώπους, πως κάποιος μπορεί να καθοδηγήσει την ψήφο τους. Οι άνθρωποι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ έχουν αποδείξει την αυτονομία της επιλογής τους, διαθέτουν πολιτική σκέψη και έχουν επίγνωση της συγκυρίας και υπευθυνότητα.
Γι’ αυτό και απελευθέρωσαν τέτοια κοινωνική ενέργεια που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και σε τρεισήμισι χρόνια να γίνουμε δύναμη νίκης.
Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ανθρωποκεντρική και ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση.Στο νέο Συμβούλιο η παράταξή μας θα εκπροσωπείται από τρεις έμπειρους συμβούλους. Και σ’ αυτές τις πολύ κρίσιμες για το Δήμο μας συνθήκες, σε συνθήκες που ο Δήμος Αρταίων θα πρέπει να δείξει έντονα το κοινωνικό του πρόσωπο, πρώτο μέλημά μας θα είναι να αναδείξουμε από πού ξεκινάμε και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό.
Η στάση μας μέσα κι έξω απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι σταθερά δίπλα στον πολίτη και σταθερά απέναντι σε επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα που στραγγαλίζουν την ελεύθερη βούληση, το συμφέρον των πολλών και την ανάπτυξη του Δήμου.Θα μεγαλώσουμε κι άλλο τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και τα επόμενα χρόνια θα έχουν τη δική μας αυτοδιοικητική υπογραφή.

Όλγα Γεροβασίλη επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: