Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Είναι δυνατόν να μην συζητάει με τους εμπόρους;

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ


Πρωτοφανές για μια πόλη, να ζητούν οι εκπρόσωποι των εμπόρων, ιδιαίτερα σε περίπτωση οικονομικής κρίσης, να συναντηθούν με τον δήμαρχο της πόλης και να μην είναι αυτό εφικτό, για ενάμιση και πλέον μήνα. Επί πλέον είναι γνωστό το αίτημα των εμπόρων, οι οποίοι ζητούν να ανασταλεί, για φέτος η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, μιας και αυτή θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα καταστήματα, που έτσι κι αλλιώς έχουν να αντιμετωπίσουν πλείστα όσα οικονομικά προβλήματα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό:
-Είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια πόλη, όταν ο δήμαρχος δεν δέχεται να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εμπόρων;
Φυσικά και δεν είναι δυνατόν, αλλά στην εποχή του Πάνου Οικονομίδη, όλα συμβαίνουν και σε κανέναν δεν φαίνονται περίεργα, μιας και η τακτική της μη συζήτησης έχει παγιωθεί από καιρό.
Το γνωρίζουν άλλωστε καλά οι έμποροι καλύτερα από μας, μιας και όσα αιτήματα έχουν θέσει στην δημοτική αρχή, κανένα δεν αντιμετωπίστηκε με επάρκεια και η εικόνα της πόλης μιλάει από μόνη της.
Να μιλήσουμε για το παρεμπόριο στην Άρτα; Όποιος βγει μια βόλτα στην αγορά σ’ όλα τα σημεία της θα δει έγχρωμους ή κινέζους μετανάστες να πωλούν την πραμάτεια τους, έξω από καταστήματα, που μπορεί να πωλούν τα ίδια είδη και έχουν δυσβάσταχτα έξοδα για την λειτουργία των καταστημάτων τους, να απασχολούν προσωπικό και πολλά άλλα.
Και οι παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, δεν συγκίνησαν την δημοτική αρχή και βλέπει κανείς την δημοτική αστυνομία, να βλέπει το πρόβλημα και να παραμένει ασυγκίνητη.
Με αυτή την τακτική υποτίμησης των πάντων, ο δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης πορεύεται στις δημοτικές εκλογές και θεωρεί πως ο κόσμος θα τον ακολουθήσει. Για παράδειγμα είναι δυνατόν οι έμποροι της Άρτας, που σ’ αυτή την φάση υφίστανται αυτή την υποτίμηση, να θέλουν εκ νέου τον Πάνο δήμαρχο; Γιατί; Για να τους υποτιμάει για τέσσερα χρόνια ακόμη;
Αν συμβεί κι αυτό, τότε η πόλη μας αξίζει τα χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: