Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Υπερήφανη για την απόφαση του Δήμου Θεσπρωτικού


Το Δημοτικό Στάδιο παίρνει το όνομα της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΘΑΝΟΥ

Το όνομα της Κατερίνας Θάνου παίρνει το δημοτικό στάδιο Θεσπρωτικού και η ολυμπιονίκης που κατάγεται απ’ το Πολύστάφυλο Πρέβεζας, βρέθηκε στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις του PREVEZASPORTS. Είπε μεταξύ άλλων:

PREVEZASPORTS: Πως νιώθετε που ο Δήμος Θεσπρωτικού δίνει το όνομα σας στο νέο Δημοτικό γήπεδο Θεσπρωτικού;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ: Νιώθω υπερηφάνεια και διπλή χαρά. Πρώτον γιατί δίνεται σε ένα νέο στάδιο το όνομα μου -και αυτό είναι μεγάλη τιμή για έναν Ολυμπιονίκη – κ δεύτερον γιατί το στάδιο αυτό βρίσκεται κοντά στον τόπο από τον οποίο κατάγομαι. ( Ως γνωστόν η καταγωγή μου είναι από το Πολυστάφυλλο).


PREVEZASPORTS: Σήμερα αρχίζει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Βαρκελώνη. Πως βλέπεις τον Ελληνικό στίβο τα τελευταία χρόνια και αν πιστεύεις ότι υπάρχει κάμψη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ: Σαφώς στον Ελληνικό στίβο τα τελευταία χρόνια υπάρχει καμπή. Γίνεται προσπάθεια από τους αθλητές όμως ο κλασσικός αθλητισμός δεν χρηματοδοτείται όπως τα προηγούμενα χρόνια. (Ως εκ τουτου είναι πολυ σημαντικό που η συζήτηση μας γίνεται με αφορμή τα εγκαίνια ενός νέου σταδίου). Οσον αφορά το ευρωπαικό πρωτάθλημα στίβου στη Βαρκελώνη οι αθλητές μας βρίσκονται εκεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εμείς πρέπει να είμαστε κοντά τους και να τους στηρίζουμε σε κάθε προσπάθεια. Είναι σαφές πως ο ελληνικός στίβος θα πρέπει να συνεχίσει να διαπρέπει και τα επόμενα χρόνια.


PREVEZASPORTS: Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να σε δούμε και πάλι στον χώρο του στίβου από κάποιο άλλο πόστο;
-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ: Είναι πολύ πιθανό. Ολα αυτά τα χρόνια έχω αποκτήσει γνώση και εμπειρία που ίσως να είναι χρήσιμη στα νέα παιδιά. Αυτή τη στιγμή είμαι κοντά στο χώρο και παρακολουθώ τις εξελίξεις σε κάθε επίπεδο
PREVEZASPORTS: Πως ένιωθες όταν ήσουν αθλήτρια και τα περισσότερα χρήματα δίνονταν σε άλλα αθλήματα εκτός στίβου; -ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ: Ηταν γνωστή η ανισοκατανομή των χρημάτων στα αθλήματα. Ως αθλητές το γνωρίζαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό έστω και αν κάποιες φορές χρειάστηκε να αυτοχρηματοδοτηθούμε. Παρόλα αυτά η πολιτεία στάθηκε δίπλα μας και εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει και για τους νεότερους. Μην ξεχνάτε πως ο στίβος έχει προσφέρει πάρα πολλά στον αθλητισμό, πολλές χαρές στον κόσμο και γι αυτό θα πρέπει η πολιτεία να συνδράμει στα όποια προβλήματα προκύπτουν.

PREVEZASPORTS: Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα νέα παιδιά της περιοχής μας και για πιο λόγο να ασχοληθούν με τον στίβο.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ: Θα ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά της περιοχής μου. Ελπίζω να χαρούν το νέο στάδιο. Τους προτείνω να συνδυάσουν τον αθλητισμό με τα μαθήματα τους οσότου έρθει ο καιρός να πάρουν τις αποφάσεις για το μέλλον τους. Ο αθλητισμός πέραν της άσκησης έχει και διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα καθώς μαθαίνει στα παιδιά το ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄, ενδυναμώνει το ψυχικό τους σθένος και θωρακίζει τον χαρακτήρα τους διδάσκοντας τους την αρετή. Ανεξάρτητα αν θα γίνουν αθλητές στο μέλλον ή όχι είναι πολύ σημαντικό να έχουν καλή σχέση με το σώμα τους και να συνεχίσουν να αθλούνται. Οσον αφορα το στίβο είναι ένα δύσκολο άθλημα και ταυτόχρονα μοναχικό. Προυποθέτει υπομονή και επιμονή, ισχυρή θέληση και ενασχόληση αρκετές ώρες την ημέρα.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την μεγάλη τιμή που μου κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: