Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αυτό έλειπε απ’ την Άρτα τώρα…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Σε μια κοινωνία, που ταλανίζεται από πλείστα όσα προβλήματα, με την καθημερινότητα να πιέζει τους πάντες και τους πολίτες να ανησυχούν για το αύριο των παιδιών τους, το μόνο που δεν έλειπε ήταν η δράση του 40χρονου υπαλλήλου της Νομαρχίας Άρτας, ο οποίος είχε μετατρέψει τον υπηρεσιακό του υπολογιστή σε αρχείο παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Όχι δεν μπορεί κανένας να αποδώσει ευθύνες σε κανέναν. Ούτε γιατί υπηρετούσε σε μια νευραλγική θέση στη Νομαρχία, την υπηρεσία ανάπτυξης, ούτε γιατί προσελήφθη εκεί, όπως προσελήφθη, ούτε για τίποτα.
Ευθύνες θα αποδοθούν, όπως ορίζει ο νόμος, στον ίδιο, που έστησε τέτοια μηχανή, μη σεβόμενος ακόμα και την υπηρεσία του.
Όμως το θέμα είναι αλλού. Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, με καθημερινές παραστάσεις επικοινωνίας με τους πολίτες να μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που έτσι κι αλλιώς οδηγεί σε διαφθορά και καθίσταται ο ίδιος επικίνδυνος, για τα παιδιά όλου του κόσμου…
Το επόμενο ερώτημα, που θα αποκαλυφθεί κατά πάσα πιθανότητα απ’ την αστυνομική και εισαγγελική έρευνα αφορά στο αν ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε αναπτύξει κάποιο κύκλωμα στην Άρτα και αν η δράση δεν σταματούσε στην αποθήκευση και αναπαραγωγή αρχείων από άλλες περιοχές ή ο ίδιος δημιουργούσε πρωτογενές υλικό, οπότε πολλά μπορούν να περάσουν απ’ το μυαλό του καθενός.
Όπως και νάχει το πράγμα, η πόλη μας έζησε κι αυτή την εμπειρία, που σ’ αυτή την φάση ήταν το μόνο που δεν της χρειαζόταν, γιατί από σήμερα και για πολλές ημέρες ακόμη, αυτό θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης και οι παραπομπές θα έχουν σχέση με την φαντασία του καθενός, οπότε θα ακουστούν πράγματα και θαύματα…
Τέλος πάντων. Η κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και από συμπολίτη μας, είναι γεγονός, οπότε εκείνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ευχηθούμε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: