Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αδιαφορούν, αλλά το πρόβλημα είναι μεγάλο!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ


Το δράμα ενός δυστυχισμένου που κινείται μεταξύ πλατείας Μονοπωλίου και της Κεντρικής Πλατείας, κάποιοι το αντιμετωπίζουν για… πλάκα. Κάποιοι άλλοι δεν δίνουν την σημασία που πρέπει και το πρόβλημα καθημερινά παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο κύριος που κινείται στις πλατείες που προαναφέραμε, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και τις νυχτερινές ώρες κυρίως ξεσπάει, με τρόπο που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει… Το σημαντικότερο είναι ότι τα ξεσπάσματά του, μπορούν να αποτελέσουν αιτία ατυχημάτων. Όπως ακριβώς συνέβη την Δευτέρα τα ξημερώματα. Από καιρό έχει γκρεμίσει πινακίδα στην οδό Φιλελλήνων, την οποία κανένας δεν φιλοτιμήθηκε να συμμαζέψει και όταν βρίσκεται σε κρίση την πετάει στην μέση του δρόμου, αδιαφορώντας αν περνάει αυτοκίνητο ή μηχανάκι… Μπορεί και να χάσει την ζωή του άνθρωπος αν τύχει και περνάει εκείνη την ώρα απ’ το σημείο αυτό…
Οι περίοικοι αναστατωμένοι ειδοποίησαν την Αστυνομία… Βρέθηκε στο χώρο ένας αστυνομικός, ο οποίος προσπαθούσε να τον πείσει να πάει στο σπίτι του, μιας και όπως εξήγησε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο. Για μία και πλέον ώρα ο αστυνομικός προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και τελικά τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να φύγει από κείνο το σημείο, μη γνωρίζοντας κανένας, που μπορεί να πήγε και τι να έκανε.
Απ’ την πλευρά της η Αστυνομία έχει τα δίκια της… Δεν μπορεί να τον συλλάβει και δεν μπορεί να τον οδηγήσει σε ειδικό, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων… Απ’ την πλευρά τους, οι πολίτες, οι κάτοικοι της πλατείας και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν κι αυτοί το δίκιο τους… Ανά πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους… Οι περαστικοί ομοίως… Μπορεί να περνάς και να σου έρθει πάνω σου, μια πινακίδα, στην οποία… ξεσπάει ο δυστυχισμένος άνθρωπος της ιστορίας μας.
-Τι μπορεί να γίνει λοιπόν;
Ποιος θα δώσει την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα. Ίσως κανένας, αλλά δεν είναι έτσι. Γιατί πολλές φορές έχουμε μιλήσει για την λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες όμως υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.
Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει τόσα προβλήματα, να είναι επικίνδυνος να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα σε άλλους και να μην υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του.
Σε λίγο καιρό που θα πάμε σε εκλογές, θα δείτε όλους τους υποψηφίους να κάνουν λόγο για την κοινωνική πολιτική των Δήμων, όπως το ίδιο έκανε και ο νυν δήμαρχος στην περασμένη προεκλογική περίοδο.
Είδατε πουθενά κοινωνική υπηρεσία και το έργο αυτής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: