Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δυό μήνες περιμένουν να δουν το δήμαρχο!

Τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, για την συζητήσουν την πρόταση αναστολής της εμποροπανήγυρης

Δυό μήνες περίπου περιμένουν τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας να συναντηθούν με το δήμαρχο Άρτας Πάνο Οικονομίδη προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση που έχουν κάνει για την αναστολή, για φέτος, της εμποροπανήγυρης εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.
Την δήλωση έκανε ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Χουλιάρας, ο οποίος επεσήμανε ότι οι έμποροι της Άρτας, που βιώνουν την κρίση πρέπει να γνωρίζουν τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος, σε σχέση με την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, μιας και εκ του γεγονότος αυτού, θα εξαρτηθεί και η δική τους στάση.
Όπως είναι γνωστό οι έμποροι της Άρτας προτείνουν να μην διοργανωθεί φέτος η εμποροπανήγυρη, για να μην φύγουν χρήματα απ’ την αγορά της πόλης και αυτό να αποτελέσει αφορμή ενίσχυσης των τοπικών εμπορικών καταστημάτων και έτσι να μπορέσουν να επιβιώσουν στην οικονομική κρίση, που είναι πλέον εμφανής και στην πόλη μας.
Οι πληροφορίες, ωστόσο, απ’ το περιβάλλον του δημάρχου αναφέρουν ότι η συνάντηση με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου δεν πρόκειται να γίνει, μιας και έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί και φέτος η εμποροπανήγυρη, για να μην χαθούν τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης, άρα και του Δήμου. Έσοδα τα οποία προορίζονται για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες και αυτό θα προβληθεί ως απάντηση στο αίτημα των εμπόρων.

Υπάρχει πρόταση

Βεβαίως οι όποιες οικονομικές ανάγκες που επικαλείται ο Δήμος, δεν μπορούν να σταθούν στην όποια κριτική, μιας και το πρόβλημα του εμπορικού κόσμου της Άρτας, είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ το έσοδο που θα έχει ο Δήμος απ’ την εμποροπανήγυρη. Θα μπορούσε ο Δήμος να έχει καλή συνεργασία με τους εμπόρους και την εβδομάδα που διοργανώνεται η εμποροπανήγυρη, να προκύψουν άλλες προτάσεις, ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.
Μας έλεγε συμπολίτης μας ότι μπορεί ο Δήμος να συνεργαστεί με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας και να προγραμματίσουν για την εβδομάδα της εμποροπανήγυρης δράσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν εναλλακτικά και υπέρ αυτών που παραδοσιακά συνηθίζουν να ψωνίζουν. Για παράδειγμα μπορούν να συνεννοηθούν, εκείνη την εβδομάδα, να κάνουν όλα τα καταστήματα της Άρτας μεγάλες προσφορές, για να μην ισχυριστεί κανένας ότι δεν υπάρχουν οι προσφορές, γι’ αυτούς που παραδοσιακά επισκέπτονται την πόλη μας.
Βεβαίως μπορεί να λειτουργήσει ο χώρος με τα παιχνίδια για τα παιδιά, όπως επίσης μπορεί να γίνει και μια βραδιά με παραδοσιακή μουσική για να μην χαθεί η έννοια του παραδοσιακού πανηγυριού, με την οποία οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει την εμποροπανήγυρη ή το παζάρι, όπως οι περισσότεροι συνηθίζουν να λένε.
Στο χώρο της εμποροπανήγυρης μπορούν να τοποθετηθούν πινακίδες, οι οποίες θα παραπέμπουν στις προσφορές των τοπικών καταστημάτων και όλα να λειτουργήσουν άψογα.
Και άλλες προτάσεις μπορούν να συζητηθούν, αρκεί να υπάρχει διάθεση. Στην περίπτωσή μας όμως δεν συζητείται τίποτα, μιας και η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη α διοργανώσει την εμποροπανήγυρη, για να μην χάσει τα έσοδα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Βεβαίως υπάρχει χρόνος ακόμη και οι έμποροι της Άρτας, μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα τους, ώστε να αποτρέψουν την διοργάνωση. Αρκεί μα μπουν στον αγώνα με τόλμη και αποφασιστικότητα. Είναι σίγουρο πως μπορούν να αποτρέψουν την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: