Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η Πρέβεζα έπαιξε σκάκι

Πιστή στο ραντεβού της η Σκακιστική Ένωση Νικόπολη Πρέβεζας ολοκλήρωσε με επιτυχία και με πολλές συμμετοχές στις σκακιέρες που στήθηκαν στην Πλατεία Ανδρούτσου, για δεύτερη χρονιά φέτος, στις τριήμερες σκακιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Η Πρέβεζα παίζει σκάκι», καλύπτοντας ένα κενό δεκαετιών στις οποίες το σκάκι θεωρούνταν ένα άθλημα για λίγους.
Πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου να προωθήσει το σκάκι ως λαϊκό άθλημα φέρνοντας το σκάκι κοντά στο κόσμο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και ιδίως στους νέους και τις νέες, αναδεικνύοντας τα οφέλη που πηγάζουν από αυτό, κάνοντας παράλληλα και με αυτό τον τρόπο γνωστή και την ύπαρξη της Σκακιστικής Ένωσης. Το όραμά τους όμως δε σταματά εδώ. «Ήταν μια αρχή. Κάνουμε αργά και σταθερά βήματα .
Στόχος μας όμως είναι να καταφέρουμε κάποτε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση στην οποία θα προσκαλέσουμε γνωστούς και ισχυρούς σκακιστές, Έλληνες και ξένους. Μια τέτοια όμως εκδήλωση απαιτεί όχι μόνο προσωπικό κόπο, αλλά και σημαντική χρηματική βοήθεια από φορείς και προσωπικότητες της πόλης μας. Μπορούμε να βάλουμε την Πρέβεζα στο σκακιστικό χάρτη της Ελλάδας! Σίγουρα όλοι θα έχουμε όφελος από αυτό», δηλώνει ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ένωσης Νικόπολης Πρέβεζας Χρήστος Ζιώγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: