Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Κάτι περίεργο συμβαίνει με την Ψαραγορά

Κάτι περίεργο μπορεί να παίζει στην ιστορία με την ψαραγορά και την επιμονή του δημάρχου Πάνου Οικονομίδη να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου, ενώ παράλληλα διαβεβαίωνε το δημοτικό συμβούλιο ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου, θα έχει ληφθεί η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που θα ανοίγει τον δρόμο για την συγκεκριμένη διαδικασία.
-Από πού λοιπόν πηγάζει αυτή η σιγουριά του δημάρχου, που παρά και τις αντίθετες προτάσεις που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αυτός επιμένει στην αρχική του απόφαση;
Εκείνο που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι πριν δέκα ημέρες περίπου, επισκέφτηκε την Άρτα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Σπύρος Πανταζής και έκανε αυτοψία και στο συγκεκριμένο κτίριο, αλλά και σε άλλα κτίρια της πόλης, χωρίς κανένας να ενημερωθεί για τις αποφάσεις που έλαβε και τις κινήσεις που ακολούθησαν. Έτσι μένουμε στην πληροφόρηση που είχαμε και αναφέρει ότι υπάρχει το με αριθμό 1267 έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο απευθύνεται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και προτείνει την αναγνώριση των συγκεκριμένων κτιρίων, ως μνημείων.
Αν κάτι άλλαξε στην εκτίμηση της Υπηρεσίας νεωτέρων Μνημείων, έπρεπε να είχαν ενημερωθεί και οι πολίτες, γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά μόνο το δήμαρχο και κάποιους συνεργάτες του, αλλά όλους τους πολίτες, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έδειξαν την διαφωνία τους με τις επιλογές της δημοτικής αρχής.
Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι και να άλλαξε η απόφαση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων υπάρχουν οι τρόποι να παρέμβουν οι πολίτες και θα το πράξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: