Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

"ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ" από την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Πολύ το ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί φοβούνται ότι η στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχος Άρτας, μπορεί να δοθεί και μετά τις εκλογές… Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει απ’ την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα Παπαλέξης και Οικονομίδης μ΄ ένα στέλεχος της επιτροπής εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Και οι υποψήφιοι που πρέπει να κάνουν την δουλειά τους, πόσο θα πρέπει να περιμένουν δηλαδή;

*****

Πρωί πρωί, γύρω στις 8 εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία, ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του ΠΑΣΟΚ και νυν επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, για να πιεί το καφεδάκι του, με τους στενούς του φίλους. Ήταν εκεί ο Βασίλης Χαλκιάς και ο Χρήστος Βίτσιος και για πολλή ώρα συζητούσαν –τι άλλο;- το που πάει το ΠΑΣΟΚ και τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνου. Βεβαίως ο Παναγιωτακόπουλος, έφερε ενημέρωση απ’ την Αθήνα και απ’ ότι μάθαμε, είπε στους συνδαιτυμόνες ότι τον Σεπτέμβριο αναμένονται εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό τα μέλη θα πρέπει να είναι έτοιμα.

Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη του Γιώργου Παναγιωατόπουλου, έγινε επειδή ο ίδιος με την οικογένειά του βρίσκεται για διακοπές στην Λευκάδα και είπε να κάνει ένα πέρασμα και απ’ την Άρτα, για να δει τους φίλους του.

*****

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας στον σαραντάχρονο υπάλληλο της Νομαρχίας Άρτας, ο οποίος κατείχε παιδικό πορνογραφικό υλικό. Αφέθηκε ελεύθερος και κάπως έτσι τελείωσε το πανηγύρι με τις πολλές φήμες. Για τον ίδιο όμως υπάρχει κι άλλο ένα πρόβλημα, καθώς ο νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, διέταξε ΕΔΕ, η οποία άρχισε τις προηγούμενες ημέρες. Για να δούμε τι θα βγει και από αυτή…

*****

Λένε κάποιοι πως είναι δύσκολο, στο νέο Δήμο, να φτιάξει ψηφοδέλτιο ο Μιχάλης Ευσταθίου. Και η απάντηση. Οι ίδιοι άνθρωποι τα ίδια έλεγαν και κατά την προηγούμενη προεκλογική αναμέτρηση, αλλά το ψηφοδέλτιο έγινε και πήρε και το 10%, που όλοι το θεωρούσαν απίθανο. Ο ίδιος ο Μιχάλης Ευσταθίου δηλώνει ότι έχει συμπληρώσει τους υποψηφίους και θα έχει δυναμικό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση. Εμείς το πιστεύουμε.

*****

Στην συνάντηση που έγινε στην Ιπποκράτους, για το θέμα της επιλογής υποψηφίου δημάρχου Άρτας, την περασμένη εβδομάδα, εκ μέρους της επιτροπής εκλογών του κόμματος ήταν εκεί ο κ. Στρίντζης και παρόντες οι δυό υποψήφιοι, οι οποίοι στο μόνο που συμφώνησαν ήταν ότι η διαδικασία επιλογής πρέπει να τελειώνει σύντομα, για να μπορέσει ο υποψήφιος να οργανώσει τον προεκλογικό του αγώνα. Ο δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης είπε πως δεν είναι δυνατόν να κρίνεται ο εν ενεργεία δήμαρχος και η απάντηση που έλαβε απ’ το στέλεχος του κόμματος ήταν ότι είναι εν ενεργεία δήμαρχος ενός Καποδιστριακού Δήμου, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με τον Καλλικρατικό Δήμο, οπότε η κρίση γίνεται εφ’ όλης της ύλης.

Η διευκρίνιση που έγινε προς το δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη, μπορεί να έχει και την σημειολογία της. Ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πολιτικής του, για νέα πρόσωπα, όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε στην Βουλή, έστειλε ένα πρώτο μήνυμα, το οποίο και πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα. Γιατί το επιχείρημα ότι ο εν ενεργεία δήμαρχος δικαιούται το χρίσμα, καταρρίπτεται, οπότε όλα πρέπει να είναι αναμενόμενα. Άλλωστε αν ο εν ενεργεία δήμαρχος είχε αυτό το πλεονέκτημα, δεν θα υπήρχε θέμα συζήτησης, για την επιλογή του υποψηφίου.

*****

Η πληροφορία είναι από έγκυρη πηγή και δεν αμφισβητείται. Στην μέτρηση που έκανε η ΝΔ για το Δήμο Άρτας, μεταξύ των άλλων ευρημάτων είναι και οι θετικές γνώμες των πολιτών για τέσσερις υποψηφίους, ανεξάρτητα από κόμμα. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν ο Γιάννης Παπαλέξης έχει 47% θετικές γνώμες, ο Γιώργος Παπαβασιλείου 43%, ο Πάνος Οικονομίδης 35% και ο Γιώργος Παπαδημητρίου 33%. Τα νούμερα μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα.

*****

Ρωτήσαμε τον πρώην δήμαρχο Βλαχέρνας Νίκο Κέφη, για το αν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και η απάντησή του ήταν ειλικρινής: «Μέχρι σήμερα ούτε κανένας μου έκανε πρόταση να είμαι υποψήφιος, ούτε κι εγώ συζήτησα με κανέναν για το ενδεχόμενο αυτό». Καλό όμως είναι να κάνει κάποια συζήτηση… Χρήσιμη μπορεί να είναι.

*****

Καλά τι ουρές ήταν κι αυτές μπροστά από πρατήρια βενζίνης, που έτυχε το Σαββατοκύριακο να έχουν βενζίνη. Πρατήριο στους Κωστακιούς είχε βενζίνη το Σάββατο το απόγευμα και η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε στην Γέφυρα Άρτας. Το ίδιο και με πρατήριο απέναντι από το Στρατόπεδο Παπακώστα, που οι ουρές δίπλωναν στο σημείο που ήταν σταθμευμένα τα φορτηγά των απεργών. Ήταν να το δούμε κι αυτό στην μικρή μας πόλη, αλλά καλό θα είναι να μην το ξαναδούμε.

*****
Όσο κι αν επιμένουν κάποιοι αναγνώστες, εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε ESPRESSO. Ούτε τα κουτσομπολιά μας ενδιαφέρουν, έστω κι αν αυτά αφορούν δημόσια πρόσωπα. Η προσωπική ζωή του καθενός είναι δική του και κάνει ότι αυτός καταλαβαίνει και θεωρεί σωστό. Αλλού λοιπόν για κουτσομπολιά.

*****

Πρέπει να το μάθετε κι αυτό! Για την κατάντια της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ μπορεί να φταίνε κάποιοι δημοσιογράφοι, που ασχολούνται με τα αθλητικά πράγματα του τόπου μας. Έτσι έλεγε σε κεντρικό στέκι, παράγοντας της συμφοράς, που αντί να κάνει την αυτοκριτική του, για το κατάντημα της ιστορικής ομάδας, αναζητάει φταίχτες. Εξέλειπεν η ντροπή και οι παράγοντες της συμφοράς θέλουν να συνεχίσουν να διοικούν την ομάδα, για να την πάνε την επόμενη χρονιά, μια κατηγορία πιο κάτω. Στην Β’ κατηγορία Άρτας. Να το περιμένετε κι αυτό. Και ίσως πάλι φταίνε κάποιοι αθλητικογράφοι…

Όμως το που οδηγούν την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ αυτοί οι κύριοι, το διαπίστωσαν και οι πιο δύσπιστοι την περασμένη εβδομάδα. Είχε εκδώσει ανακοίνωση η διοίκηση της ομάδας, για να πάνε στην προετοιμασία νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Οι παράγοντες και ο προπονητής ήταν εκεί, αλλά ΚΑΝΕΝΑ παιδί δεν πήγε. Όπως είπε και ο φίλος που μου έδωσε την πληροφορία, μέχρι και τα μικρά παιδιά κατάλαβαν τι γίνεται στην ιστορική μας ομάδα.

*****

Ο Σωτήρης (πρωταγωνιστής πολλών ιστοριών της στήλης) έκανε δηλώσεις. Βρήκε φίλο και συζητούσε για το τι θα γίνει με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: Παρασκευή ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ την στήριξη στο δήμαρχο Πάνο και επί πλέον. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος και θα επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. Βεβαίως για την προσωπική του περίπτωση, δεν του είπε ο φίλος ότι «το θαύμα κρατάει τρεις μέρες». Όπως επίσης δεν του είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανακοινώνει υποψηφίους κάθε ημέρα. Τους εν ενεργεία δημάρχους που θέλει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ τους ανακοίνωσε, οπότε με την περίπτωση του Πάνου, κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει.

Δημοσκόπηση άρχισε απ’ την Τετάρτη για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα. Στην μέτρηση είναι ο Γιάννης Παπαλέξης και ο Πάνος Οικονομίδης και για να λέμε την αλήθεια, μ’ όσους εμείς μιλήσαμε και απάντησαν στην εταιρεία μετρήσεων, Παπαλέξη πρότειναν και προβλέπουμε ότι αυτός θα είναι και η επιλογή των πολιτών της Άρτας. Πρόβλεψή μας είναι και θα δούμε αν δικαιωθούμε…

Απάντηση στο νομάρχη


Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα είναι ο μόνος ανεξάρτητος συνδυασμός του Μιχάλη Ευσταθίου στο Δήμο Άρτας. Ετοιμάζεται κι άλλος συνδυασμός, ανεξάρτητος κι αυτός και ήδη έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις, για το πώς θα ανακοινωθεί η νέα προσπάθεια και ποιοι θα την πλαισιώσουν. Λέγεται ότι ο συνδυασμός αυτός, επιθυμεί να συσπειρώσει τους Σαμαρικούς της Άρτας, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία δηλώνουν πως δεν ξεχνούν την στάση του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου, όταν τον περασμένο Οκτώβριο τον επισκέφτηκε ο τότε υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το νομάρχη και πρέπει να του δώσουν την απάντηση, που έπρεπε να είχε δοθεί απ’ την ηγεσία της ΝΔ.
Δεν λείπουν όμως και οι ενδοσαμαρικές κόντρες που μπορεί να μην φανεί το σαμαρικό στοιχείο πλήρως συσπειρωμένο. Η προσπάθεια πάντως γίνεται και φιλοδοξεί να έχει στους κύκλους της και ντορικούς, που δεν χωνεύουν το νομάρχη, ο οποίος αν και ντορικός, όπως λένε έδωσε «γη και ύδωρ» στον Σαμαρά, προκειμένου να λάβει το κομματικό χρίσμα.
Η ιστορία έχει ενδιαφέρον και η στήλη θα σας κραταέι ενήμερους…

Ο Κώστας Φωτης

Πολύ καλά εξηγήθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Φώτης, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων. Με το… χαβαλέ που κάνει το ΠΑΣΟΚ και το έχει χαρακτηρίσει ως διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου, διαφώνησε και κομψά με επιστολή τους επεσήμανε ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γίνονται και εν μέσω Αυγούστου θέλουν να… κουβαλήσουν τους υποψηφίους στην Αθήνα για να συμφωνήσουν ΤΩΡΑ ποια θα είναι η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου.
Το σημαντικό στην επιστολή που απέστειλε προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι είναι παρών στις εξελίξεις και αυτό μπορεί να λέει πολλά.
Πάντως με την επιστολή του αυτή, έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα, το οποίο κάποιοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: