Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μπερδέματα έφεραν οι επιλογές Σιαμόπουλου στη ΝΔ Άρτας

Το μόνο που κατάφερε, με την πολύμηνη παρουσία του στην Άρτα ο αναπληρωτής γραμματέας αυτοδιοίκησης της ΝΔ Δημήτρης Σιαμόπουλος, είναι να μπερδέψει τα πάντα και να φέρει απέναντί του, την οργάνωση του κόμματος, όπως επίσης και πολλά στελέχη που δεν μπορούν να κατανοήσουν τις επιλογές που έκανε η ΝΔ στο νομό Άρτας.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στην συνέντευξη τύπου, που ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες Παπαβασιλείου και Κόκλα, ήταν μόνος του και δεν ήταν στην αίθουσα τα στελέχη της ΝΟΔΕ και άλλα στελέχη της ευρύτερη περιοχής. Αυτό λέει πολλά και μάλλον οδηγεί σε πολλά.
Και ο γρίφος που καλείται να λύσει κάθε καλοπροαίρετος σχολιαστής είναι γιατί οι Δήμοι Άρτας και Ν. Σκουφά έχουν τις προϋποθέσεις να δοθεί το κομματικό χρίσμα, όπως δόθηκε και οι Δήμοι Κεντρικών Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη, δεν έχουν τις προϋποθέσεις κάποιος ενδιαφερόμενος να λάβει το χρίσμα.
Και το σημαντικότερο. Δυό βδομάδες τώρα είχαν ανακοινώσει στο νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Τσανάκα, ότι θα είναι ο εκλεκτός του κόμματος, για το Δήμο κεντρικών Τζουμέρκων και την ώρα που ήταν να ανακοινωθεί η απόφαση ο κ. Σιαμόπουλος, είπε ότι στον συγκεκριμένο Δήμο θα αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες.
Κι όχι μόνο αυτό. Παρουσιάζουν την απόφαση αυτή, ως παρέμβαση παράγοντα του κόμματος, για να δημιουργήσουν αντιπαλότητα σ’ αυτό το επίπεδο και να αποκρυφτεί η έλλειψη επιχειρημάτων, για την δική τους επιλογή. Πιο απλά λένε στο Τσανάκα ότι ο τάδε δεν σε ήθελε και νομίζουν ότι καθάρισαν, την στιγμή που ο νομαρχιακός σύμβουλος, έχει την δυνατότητα να διαπιστώσει αν έγινε αυτό ή ο κ. Σιαμόπουλος και όσοι άλλοι αποφάσισαν τον… άδειασαν την τελευταία στιγμή.
Πολλοί προσπαθούν να αναλύσουν τι εννοούσε όταν στην συνέντευξη τύπου έλεγε: «Ήταν μία καθαρή κομματική υποψηφιότητα αυτό δεν ήταν όμως στην αντίληψη που ήθελε η ΝΔ. Έχουμε απόλυτη επικοινωνία μαζί του. Εξηγήθηκε ότι είναι ελεύθερο το πεδίο αν θέλει να συγκροτήσει σ’ αυτό το πνεύμα ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα που θα κινηθεί, μιας και υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι, χωρίς στήριξη. Και έχω τη διαβεβαίωσή του ότι αυτό δεν τον ενδιέφερε γι’ αυτό και αποχωρεί».
-Δηλαδή η υποψηφιότητα Παπαβασιλείου και η υποψηφιότητα Κόκλα, δεν είναι κομματικές,;
-Ανακοινώνονται απ’ τα γραφεία της ΝΔ και είναι υπερκομματικές;
Τέλος πάντων. Η αφορμή για να γίνει το μπαμ στην τοπική ΝΔ ήταν οι τελικές αποφάσεις για την στήριξη υποψηφίων δημάρχων. Σε λίγες ημέρες αν ξανάρθει στην Άρτα ο κ. Σιαμόπουλος, θα δει πολλά, τα οποία δεν θα είναι και τόσο ευχάριστα για τη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: