Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010


Στελέχη της Νομαρχίας συντονίζουν τον προεκλογικό αγώνα του Γ.Παπαβασιλείου καταγγέλλει το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Δημοτική Αλλαγή» της Όλγας Γεροβασίλη

Με δελτίο τύπου ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», επικεφαλής του οποίου είναι η γιατρός Όλγα Γεροβασίλη, καταγγέλει το γεγονός ότι στην ομάδα συνεργατών του υποψήφιου Δημάρχου και νυν Νομάρχη της Ν.Δ. κ. Παπαβασιλείου, χρησιμοποιούνται η ομάδα ειδικών συνεργατών του, καθώς και διευθυντές υπηρεσιών και υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το πλήρες κείμενο της «Δημοτικής Αλλαγής» έχει ως εξής:
«Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο χώρο της Ν.Δ. και την επιλογή της υποψηφιότητας του κ. Γ. Παπαβασιλείου για το διευρυμένο Δήμο Άρτας. Κατά την ανακοίνωσή του ο κ. Παπαβασιλείου είπε πολλά, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο σχολιασμού. Σ’ αυτή τη φάση θα σταθούμε σε ένα μόνο γεγονός και θα απευθύνουμε συγκεκριμένα ερωτήματα. Η ομάδα συνεργατών, που επικαλείται ο κ. Παπαβασιλείου, πως συντονίζουν την προεκλογική του δράση για το Δήμο Άρτας, είναι η ίδια ομάδα ειδικών συνεργατών του Νομάρχη Άρτας, διευθυντών υπηρεσιών και υπαλλήλων της Ν.Α. Άρτας, που αμείβονται από το ελληνικό δημόσιο με χρήματα του ελληνικού λαού; Σε μια περίοδο, που οι πόροι της Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί τραγικά προκαλώντας ασφυξία και αδυναμία στους θεσμούς του α’ και του β’ βαθμού και στην εκτέλεση έργων και στην παροχή υπηρεσιών, το ερώτημα του κάθε πολίτη είναι εύλογο: Πώς μπορεί να εμπλέκεται στελεχιακό δυναμικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επιφορτισμένο με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και με την υποχρέωση να αναζητά λύσεις για ζητήματα της περιοχής με την προεκλογική εκστρατεία του κ. Παπαβασιλείου για έναν άλλο θεσμό; Η αγανάκτηση των πολιτών είναι μεγάλη και έχουν καταδικάσει στη συνείδησή τους τέτοιες πρακτικές, που απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία. Το βλέπουμε όλοι καθημερινά με το αμείλικτο ερώτημα της κοινωνίας για το «πού πήγαν τα λεφτά». Έτσι, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του κου Νομάρχη για το Δήμο Αρταίων περιμένουμε να δούμε και το μέτρο της δημοκρατικής συνείδησης και του ήθους που οφείλει να έχει όποιος διεκδικεί ή κατέχει τέτοια αξιώματα. Σε συνδυασμό και με τη δυσμενή οικονομική περίοδο στην οποία βρίσκεται η χώρα απαγορεύεται η χρήση δημοσίων υποδομών και χρημάτων της Νομαρχίας για προσωπικούς προεκλογικούς αγώνες. Δεν έχουμε βέβαια λόγο να θεωρήσουμε πως ο κος Νομάρχης έχει αντίθετη άποψη, γι’ αυτό και περιμένουμε την έμπρακτη απόδειξη διά της άμεσης παραιτήσεώς του. Ήδη πέρασαν δύο μέρες όπου το νόμιμο βαφτίζεται και ηθικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: