Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Έγιναν όλα από μόνα τους!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Η είδηση θα ήταν αν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης, από το βήμα της Βουλής, αναγνώριζε την προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια και το Νοσοκομείο της Άρτας, είναι ένα απ’ τα καλύτερα Νοσοκομεία της περιφέρειας, που εξυπηρετεί τρεις νομού και ειδικά στην εντατική του μονάδα νοσηλεύονται ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα, όπως ο ίδιος είπε στην ομιλία του για το ΕΣΥ.

Είδηση θα ήταν αν και αυτός αναγνώριζε ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ήταν αναγκαίο να γίνει, γιατί μάλλον, απουσιάζοντας τόσα χρόνια στην Αθήνα, δεν θα είχε εικόνα, του που και πως αντιμετωπιζόταν τα έκτακτα περιστατικά. Και έγινε ίσως ένα απ’ τα καλύτερα ΤΕΠ όλης της χώρας, αν σκεφτεί κανένας ότι όπως πριν στο Νοσοκομείο της Άρτας, αλλά και τώρα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, τα έκτακτα περιστατικά παιδιών και ηλικιωμένων αντιμετωπίζονται στον ίδιο χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι είδηση ότι κατηγόρησε τον Αβραμόπουλο, που εγκαινίασε το έργο αυτό.
Είδηση θα ήταν αν αναγνώριζε την προσπάθεια που έγινε για να έρθουν στο Νοσοκομείο της Άρτας πάνω από εκατό γιατροί, οι οποίοι με την δουλειά τους το αναβάθμισαν. Όμως δεν χρειάστηκε να κουράσει το μυαλό του ο βουλευτής, να θυμηθεί ποιοι αγωνίστηκαν για να γίνουν οι προσλήψεις αυτές. Αν κουράσει λίγο το μυαλό του, θα θυμηθεί ότι πέντε χρόνια πριν δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη ιατρού στο Νοσοκομείο, όπως επίσης και τώρα δεν γίνεται καμία, αλλά υπάρχει η δικαιολογία του μνημονίου.
Θα είχαμε πολλά να καταγράψουμε και να τα χαρακτηρίσουμε αν αποτελούν είδηση, σε σχέση με το τι λέει και τι δεν λέει ο βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης. Όμως όλα στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν. Ότι ο Δημήτρης Τσιρώνης απεδείχθη πολύ καλός μαθητής της προπαγάνδας που επέλεξε, ως μόνιμη τακτική το ΠΑΣΟΚ. Του μηδενισμού των πάντων… Γιατί δεν μπορεί όλα να ήταν στραβά, μέχρι να αναλάβει να σώσει την Άρτα, ο εν λόγω βουλευτής.. Κάτι θα είχε γίνει καλό και θα είχε καταγραφεί και στην συνείδηση των πολιτών ως τέτοιο. Όμως τώρα επιβάλλεται να μηδενιστούν τα πάντα. Για να είναι πάντα το ΠΑΣΟΚ και οι καλοί μαθητές της προπαγάνδας, οι σωτήρες…
Αλλά σε μια μικρή κοινωνία, που τα πάντα είναι γνωστά και συζητούνται, δεν μπορεί να περάσει η προπαγάνδα του βουλευτή Δ. Τσιρώνη. Θα ακούσει τις αντιρρήσεις στην βόλτα που θα κάνει στην αγορά και θα πρέπει να θεωρήσει ότι αυτόματα, ο πολίτης που επιχειρεί να του υποτιμήσει τη νοημοσύνη, γίνεται αντίπαλος. Και στους χώρους που θα βρεθεί αυτό το μήνυμα θα περάσει.
Ίσως ο βουλευτής θεωρεί ότι με τα καμώματα αυτά απολαμβάνει το μεγαλείο της δημοσιότητας… Κανάλια, εφημερίδες κλπ. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η δημοσιότητα είναι χωρίς προοπτική, αν στηρίζεται σε φραστικές υπερβολές και όχι σε στοιχεία αντικειμενικότητας.
Πέρασαν βουλευτές, που κάποιες εποχές είχαν μόνιμο στασίδι στα κανάλια και τώρα δεν τους θυμάται ούτε η μάνα τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: