Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Εδώ παπάς, εκεί παπάς…

Του ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

...Που είναι ο παπάς; Εδώ ο φάκελος, εκεί ο φάκελος, που είναι ο φάκελος; Στο περιθωριακό παιχνίδι της Ομόνοιας, έχουν εμπλακεί οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με την μελέτη- Ζιώβα για τα ψαροπλιά της Άρτας(!!!) Κι όλα αυτά γιατί ο προϊστάμενος της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Ιωαννίνων κ. Πανταζής, ενώ υπέγραψε την πρόταση για διατηρητέο μνημείο, δεν απέστειλε τον φάκελο στην ανώτερή του υπηρεσία, Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων Αθηνών.

Το διαβιβαστικό έγγραφο του φακέλου με αριθμό 16/25 και ημερομηνία 22/6/10 έφτασε, αλλά δεν έφτασε ο φάκελος. Κάποιος τον ξεκόλλησε για να τον “μαγειρέψει” κατάλληλα φαίνεται. Ζούμε έναν τραγέλαφο, εδώ και 40 μέρες περίπου, σε σημείο που να μην πιστεύουμε αυτά που βιώνουμε και βλέπουμε. Καταλαβαίνει κανείς ποιοι “λυμαίνονται” τις υπηρεσίες του κράτους. Ποιου κράτους δηλαδή; Αυτού για το οποίο ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, κλήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, για να του εξηγήσει τον απίστευτο βαθμό διαφθοράς των υπηρεσιών του!
Το υπηρεσιακό πλέον έγγραφο με αριθμό 16/25, αντί να είναι στη θέση του, περιφέρεται από χωρίον εις χωρίον, για να πάρει τη μορφή που θέλουν οι αρμόδιοι της Άρτας, ώστε να κάνουν ανενόχλητοι τη δημοπρασία στα ψαροπλιά, στις 27/8/10. Έχουμε δηλαδή ξεκάθαρα την “απαγωγή” της μελέτης Ζιώβα, την απόκρυψη υπηρεσιακού εγγράφου και ενδεχόμενη παράλειψη σημαντικών στοιχείων, ενόψει του χαρακτηρισμού της ψαραγοράς. Θα τονίσω στους υπεύθυνους πως τίποτε από ότι γράφουμε δεν μπορεί να διαψευτεί, γιατί έχουμε κρατήσει όλα τα ονόματα των υπαλλήλων, τις ώρες που τηλεφώνησαν και τι απάντηση πήραν, από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Ιωαννίνων!
Το μόνο που έχω να πω είναι, ότι από το γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, αλλά και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, είναι εξοργισμένοι με τα ψέματα που τους γέμισε το γραφείο των Ιωαννίνων του κ. Πανταζή! Στην ερώτησή τους από τις 22/6/10, αν έφυγε ο φάκελος το γραφείο των Ιωαννίνων, τους έλεγε ΝΑΙ! Σήμερα 28/7/10 που επισκεφθήκαμε την Υπηρεσία Νεωέρων Μνημείων Αθηνών στην οδό Ερμού 17 μας διαβεβαίωσαν ότι κανένας φάκελος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΤΑΣΕΙ(!!!) Ένα μήνα μετά το διαβιβαστικό και ακόμα “μαγειρεύουν”.
Τι άλλο θα δούμε για να γίνει η περιβόητη δημοπρασία στα ψαροπλιά; Ποιος είναι όμως ο κύριος Πανταζής; Είναι ο υπεύθυνος για τα διατηρητέα μνημεία της Ηπείρου των νεώτερων χρόνων. Αφού εκδιώχθη κλωτσηδόν από την υπηρεσία του για 4 μήνες, λόγω κακοδιοίκησης, φαίνεται ότι δεν έβαλε μυαλό! Συνεχίζει τις “δουλειές” που έκανε και πριν για τις οποίες βοούν όλα τα Γιάννενα. Μία υπόθεση στην οποία εμπλέκεται είναι η κατεδάφιση του Ξενία Ιωαννίνων, έργο του σημαντικού αρχιτέκτονα κ. Βώκου για να γίνει το “Grand Serai” του Μήτση. Σωρεία παραβάσεων έχουν καταγγελθεί, αλλά το αυτί του κ. Πανταζή δεν ιδρώνει.
Τον βιώσαμε στο “πετσί” μας κι εδώ στην Άρτα στην υπόθεση του αρχοντικού Παπακώστα. Μετά τις επανειλλημένες ενοχλήσεις του υπογράφοντος απέστειλε στον Δήμο Αρταίων ένα έγγραφο ότι θα έστελνε 6000 ευρώ για αντικατάσταση της καταρρέουσας στέγης με κόκκινο τσίγκο. Μετά από 2 μήνες όμως έστειλε άλλο έγγραφο, ότι δεν θα στείλει κανέναν υπάλληλο, γιατί ο ένας έπαθε “λουμπάγκο” και ο άλλος πήρε σύνταξη. Έτσι η Άρτα κινδυνεύει να απωλέσει το ωραιότερο διατηρητέο της γιατί ένας υπάλληλος του Πανταζή έπαθε λουμπάγκο! Τι άλλο θα ζήσουμε Θεέ μου!

ΥΓ1: Ο κ. Πανταζής είπε, ότι του μετέφεραν οι αρμόδιοι της Άρτας, πως πρόκειται για ομόφωνη απόφαση στο Δ.Σ. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Κοτσαρίδας απεχώρησε και η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την αντίθεσή της μετά τα νέα δεδομένα.

ΥΓ2: Όταν χαρακτηρίζεις έναν επιστήμονα, Ταλιμπάν και Μουζαχεντίν, δηλαδή εγκληματία, βομβιστή και δολοφόνο, πρέπει να σκέφτεσαι ότι μπορεί να έχεις ποινικές συνέπειες. Ήδη έμπειρα νομικά επιτελεία ξεσκονίζουν τις “αηδίες” του υβριστή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: