Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Τελικά έπεισε την ηγεσία της ΝΔ

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Πριν δυό μήνες περίπου η «Γ» σε ρεπορτάζ για τις διεργασίες περί τον υποψήφιο δήμαρχο Άρτας στο χώρο της ΝΔ, είχε επισημάνει ότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταλήξει στην υποψηφιότητα του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου, ως υποψηφίου, μιας και αυτός έχει έναν μηχανισμό έτοιμο και μπορεί άμεσα να παρέμβει στο νέο Δήμο.

Οι αντιρρήσεις που κάποιοι προέβαλλαν εκείνη την εποχή, αφορούσαν στην επιλογή του να είναι θερμός υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά είχαμε επισημάνει ότι αυτές δεν θα αποτελούσαν εμπόδιο. Όπως και δεν αποτέλεσμα.
Όμως από μόνο του το χρίσμα δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Όσους φανατικούς υποστηρικτές έχει ο Γ. Παπαβασιλείου και ο ίδιος το γνωρίζει, έχει άλλους τόσους φανατικούς αντιπάλους, μέσα απ’ τον κομματικό του χώρο, οι οποίοι δηλώνουν όπου βρεθούν και σταθούν, ότι με κάθε τρόπο θα πολεμήσουν την υποψηφιότητά του, μη διστάζοντας ακόμη και να ταχθούν υπέρ του βασικού του αντιπάλου.
Δεν λέμε κάτι καινούργιο. Στην γωνία τον περιμένουν κάποιοι που τον είχαν στηρίξει ή καλύτερα τον είχαν επιβάλλει στην τοπική κοινωνία, μιας και ως υποψήφιος νομάρχης είχε έρθει άγνωστος μεταξύ αγνώστων και του έδωσαν την εκλογή.
-Μ’ όλους αυτούς απέναντι πως θα είναι η προεκλογική πορεία του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου;
Όλοι μπορούν να φανταστούν πως θα είναι, αλλά εδώ είναι η πρόκληση για τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο. Να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την δυσαρέσκεια με πολιτικές κινήσεις, οι οποίες όμως πρέπει να γίνουν άμεσα.
Είναι μια πρόκληση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Θα τα καταφέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: