Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Τώρα επιβάλλεται να γίνουν τα αυτονόητα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Το διάστημα που η «Γ» είχε ως μήνυμα το ότι δεν μπορεί ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας Δημήτρης Τάτσης να είναι και πρόεδρος της τοπικής ΑΔΕΔΥ, να επιθυμεί να είναι και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και να επιθυμεί και πολλά άλλα, που σε κλειστό κύκλο να είχε συζητήσει στο πολιτικό γραφείο που ανήκει και εκφράζει, γνωρίζαμε και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την δικαιοσύνη, αλλά δεν κάναμε αναφορά, για να μην θεωρηθεί, ότι με το προσωπικό πρόβλημα ενός ανθρώπου προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική και να δημιουργήσουμε προβλήματα.

Τώρα είναι γνωστό ότι ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της τοπικής ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Τάτσης, είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, για την γνωστή υπόθεση των πλαστών πτυχίων ιδιωτικών σχολών. Και είναι ευρέως γνωστό το γεγονός αυτό, οπότε αναμένονται κινήσεις, όχι μόνο απ’ τον γραμματέα και πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, αλλά και απ’ αυτόν που τον επέβαλλε στην δημόσια ζωή της Άρτας. Τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος -πρέπει να σημειωθεί-, αυτόν τον καιρό κάνει ανένδοτο αγώνα κατά των σκανδάλων που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και έχει το θάρρος να τα βάζει ακόμα και με τον ισχυρό άνδρα της MARFIN Ανδρέα Βγενόπουλο.
Ερώτημα:
-Δεν μπορεί ο βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης, που καθημερινά μιλάει με τον κομματάρχη του Δημήτρη Τάτση να τον πείσει να παραιτηθεί, για να αποδείξει ότι τα όσα περί διαφάνειας λέει, τα εννοεί κιόλας;
Δυστυχώς απέδειξε ο βουλευτής, ότι δεν μπορεί να πείσει τον στενό συνεργάτη του να φύγει με αξιοπρέπεια και παραμένει η πολιτική ζωή σε μια ιδιότυπη ομηρία, γιατί όσο δεν παραιτείται ο Τάτσης και παίρνει μέρος σε διαδικασίες που αφορούν το μέλλον του τόπου μας, τόσο η παθογένεια στην πολιτική συζήτηση θα αναπαράγεται.
Αυτό αν βάλει καλά στο μυαλό του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρέπει άμεσα να δράσει. Και αν ο γραμματέας και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος περιφερειάρχης δεν θέλει να τον ακούσει, αυτός πρέπει να επιμένει να πράξει το αυτονόητο. Να διαχωρίσει την θέση του και να αναλάβει τις όποιες ευθύνες τον αφορούν.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο καθένας μπορεί να βάζει στο μυαλό του, ότι θέλει… Και θα γνωρίζει ο βουλευτής ότι δεν θα βάζει στο μυαλό του επαίνους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: