Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ελλάδα – Βουλγαρία στην Άρτα

Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών 2011


Τετάρτη 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας στα πλαίσια των αγώνων του Γ’ ομίλου. ΤΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Μεγάλη διοργάνωση, αλλά και αντίστοιχο μεγάλο αθλητικό γεγονός για τη πόλη μας»

Διεθνής αγώνας Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25 Αυγούστου στο Δημοτικό στάδιο Άρτας με την Εθνική μας ομάδα να αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Βουλγαρίας στα πλαίσια των αγώνων του 3ου ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2011. Ο Πρόεδρος ΕΠΣ Άρτας , αλλά και υπεύθυνος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Σπύρος Τατσιόπουλος, ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, μιλώντας γι’ αυτή την διοργάνωση υπογράμμισε ότι: «Πρόκειται για μεγάλη διοργάνωση, αλλά και αντίστοιχο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας. Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε τις καλύτερες προσπάθειες ώστε να πετύχουμε στην διοργάνωση αυτού του αγώνα».
Η Ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου πίσω από τη Δανία και τη Σκωτία που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στις 21 Αυγούστου, μια μέρα πριν έρθει στην πόλη μας για την προετοιμασία της. Εχει 3 νίκες και 3 ήττες και έχει πετύχει 9 γκολ ενώ έχει δεχθεί 14. Η Βουλγαρία ακολουθεί στην 4η θέση με 4 βαθμούς και τον όμιλο συμπληρώνει η Γεωργία που δεν έχει ακόμα βαθμό στους 7 αγώνες που έχει δώσει.
Μεγαλύτερη διάκριση της εθνικής Ελλάδος γυναικών είναι η παρουσία της στην Ολυμπιάδα του 2004 ως διοργανώτρια. Στην Ολυμπιάδα του 2004 αντιμετώπισε στον όμιλό της τη μετέπειτα χρυσή ολυμπιονίκη ΗΠΑ και την Βραζιλία που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με συνέπεια να αποκλειστεί. Δεν έχει καταφέρει να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου.
Έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα το 1991 απέναντι στην εθνική Ιταλίας στο Βιτερμπό (ηττήθηκε 0-6). Μεγαλύτερη νίκη της ομάδας είναι το 9-0 απέναντι στην Αρμενία και ήττα το 0-8 από την Ουγγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: