Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Άλλα λόγια… από την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Θα υπάρξει πρόβλημα. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Άρτας, σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται και τόσο καλά να βλέπουν τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας, να έχουν μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Άρτας Γιώργου Παπαβασιλείου. Ήδη η Όλγα Γεροβασίλη έκανε την πρώτη ανακοίνωση, η οποία έθεσε το θέμα, με μια σκληρή ανακοίνωση. Θα ακολουθήσουν και άλλοι απ’ ότι μαθαίνουμε και η ιστορία αυτή θα έχει ενδιαφέρον. Εκτός και αν ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος προσέξει και κρατήσει τα προσχήματα…

*****

Η πληροφορία της στήλης για την προσπάθεια συγκρότησης συνδυασμού για το Δήμο Άρτας, από στελέχη της ΝΔ που διαφωνούν με την επιλογή του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου, ως κομματικού υποψηφίου, επαληθεύεται. Τα στελέχη της ΝΔ που είχαν μπει στην διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου και θεωρούν ότι η απόφαση δεν είναι σωστή, έχουν πάρει τους δρόμους και το μόνο που κάνουν είναι να… στολίζουν το νομάρχη με πολλά και ενδιαφέροντα κοσμητικά επίθετα, για να αποδείξουν ότι δεν πρέπει να στηριχτεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Διαβάζω στο site monoplio.gr του καλού μου φίλου και μαχητικού δημοσιογράφου Γιώργου Απ., τι ισχυρίζονται στις συζητήσεις που κάνουν και με πιο motto θα πάνε στις εκλογές: «Δεν ανέχονται ως άνθρωποι της προσφοράς να εκπροσωπούνται από άτομα που εγγράφoνται στο δημοτολόγιο του Δήμου Αρταίων τις τελευταίες μέρες αφού πρώτα εξασφάλισαν το χρίσμα του υποψηφίου από την Ν.Δ. Απλά δεν μπορούν να διανοηθούν πως ένα μεγάλο κόμμα είναι δυνατόν να ενστερνίζεται τακτικές του πάλαι ποτέ μοντέλου των Σοβιέτ και να επιβάλλει στις τοπικές κοινωνίες άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το αρτινό περιβάλλον».

Δημιουργείται κλίμα εις βάρος του εκλεκτού της ΝΔ, το οποίο όπως όλα δείχνουν εμποδίζει και κάποια στελέχη του κόμματος, να δηλώσουν με άνεση ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο του νομάρχη και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι πολλές ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας, δεν ανακοινώθηκε κανένα όνομα υποψηφίου δημοτικού συμβούλου.

*****

Στους Μελισσουργούς ανήμερα δεκαπενταύγουστο βρέθηκαν όλοι οι πολιτευόμενοι της ευρύτερης περιοχής κι εκεί ο καθένας, ανάλογα με τις κινήσεις μπορούσε να βγάλει συμπεράσματα. Ήταν εκεί οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Βαγγέλης Αργύρης και Αλέξανδρος Καχριμάνης (ήρθε με κάποια καθυστέρηση είναι η αλήθεια) και ακόμη ι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπόβολος, ο αμανένων το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπαλέξης και πολλοί άλλοι.

Οι συζητήσεις περισσότερο στάθηκαν το τι θα γίνει στο Δήμο Άρτας και πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Παπαλέξης έτυχε τεράστιας αποδοχής, πράγμα που πολλοί απ’ τους παριστάμενους εξέλαβαν και ως το μήνυμα των πολιτών, το οποίο πρέπει να φτάσει και σε όσους αποφασίζουν για τα χρίσματα και όλα τα άλλα συνεπακόλουθα.

Είχε και τα απρόβλεπτα ο παραδοσιακός εορτασμός της Παναγίας στους Μελισσουργούς, με τους πολλούς πολιτικούς που παραβρέθηκαν εκεί. Κατά την συνήθεια των Μελισσουργιωτών, έπρεπε να παρασχεθεί φιλοξενία και για το λόγο αυτό, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Νικολάου, φρόντισε να δημιουργηθεί ένα τραπέζι μπροστά, για να καθίσουν, όσοι προαναφέρονται. Μόλις το είδε αυτό ο πρόεδρος της κοινότητας και συνεργάτης του, άρχισαν να μαζεύουν τα τραπέζια, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί ένα τραπέζι για τους πολιτικούς, οι οποίοι βολεύτηκαν σε τραπέζια φίλων τους και πέρασε η βραδιά.

Το θέμα είχε και συνέχεια, καθώς την επόμενη ημέρα συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο, όπου ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Νικολάου, έθεσε το θέμα και η απόφαση που ελήφθη, με ψήφους τέσσερις – τρεις ήταν ότι δεν ήταν η αντιμετώπιση των επισκεπτών η καλύτερη, μιας και οι Μελισσουργιώτες φημίζονται για την φιλοξενία, προς τους επισκέπτες του χωριού τους. Τέλος πάντων…

*****

Δεκαπενταύγουστος στην Άρτα και η απόλυτη ερημιά, είναι το γεγονός. Στο ιστορικό γεφύρι που βρεθήκαμε και στα γύρω καφέ, είδαμε αρκετούς επισκέπτες, οι οποίοι είχαν να κάνουν κάποια σχόλια για την πόλη μας. Ακούσαμε κάποιους να συζητούν για το πώς η πόλη είναι κατακλυσμένη από σκουπίδια, όπως επίσης και για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει ο περιβάλλων το ιστορικό γεφύρι χώρος. Εμείς επιμένουμε για την καθαριότητα στην πόλη, γιατί καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και αγανάκτησης των συμπολιτών μας. Η δημοτική αρχή, ούτε που ν΄ ακούσει για τα προβλήματα αυτά.

Όμως δεν είναι μόνο ο χώρος δίπλα στο ιστορικό γεφύρι. Απ’ το Στρατόπεδο Παπακώστα και προς Αγίους Αναργύρους πηγαίνοντας δεξιά, η περιοχή ανήκει στο Δήμο Αρταίων και απ’ ότι μας λέει μόνιμος κάτοικος, το απορριμματοφόρο περνάει μία φορά την εβδομάδα. Αντιλαμβάνεται ο καθένας το δράμα που περνάνε οι κάτοικοι, με τον καύσωνα των ημερών και τα σκουπίδια να βρίσκονται στους κάδους για πέντε και έξι μέρες. Τα παράπονα των κατοίκων, προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έπεσαν στο κενό. Ο ίδιος βέβαια, θα τους ζητήσει λίγο καιρό την ψήφο τους, για να συνεχίσει το έργο του.

*****

Ο κ. Νικόλαος Ράπτης είναι ο νέος διευθυντής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Άρτας και πρέπει να σημειώσουμε ότι για την επιλογή αυτή, οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ έκαναν διπλή υπέρβαση. Η πρώτη ότι ο νέος διευθυντής είναι ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ και η δεύτερη ότι μαζί με άλλους συναδέλφους του, στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι, έχει κάποια μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη, για την γνωστή υπόθεση των ιδιωτικών σχολών, που μοίραζαν πτυχία με εικοσάρια. Γνωστό είναι επίσης, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα αυτό είναι ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και τους έχει στερηθεί το δικαίωμα εξόδου από την χώρα.

*****


Κι άλλη μια ποιοτική εκδήλωση απ’ το Δήμο Πέτα, για το φετινό καλοκαίρι, στο ΝΤΑΜΑΡΙ. Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Αυγούστου διοργανωένεται συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Νέου Κύματος. Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ και ανεπιφύλακτα την προτείνουμε, γιατί τέτοιες εκδηλώσεις δεν χάνονται.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι και φέτος ο Δήμος Πέτα, με τις ποιοτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο ΝΤΑΜΑΡΙ, έκανε την διαφορά. Όλες οι εκδηλώσεις, με την ορχήστρα ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, την συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, την συναυλία Μικρούτσικου – Θηβαίου και τώρα με τον Μάριο Φραγκούλη, ανέβασε την ποιότητα, όπως επίσης και με την θεατρική παράσταση ΙΠΠΕΙΣ. Και του χρόνου καλύτερα.

*****

Συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι για το Περιφερειακό Συμβούλιο, είχε ο υποψήφιος της ΝΔ Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην προσπάθεια που κάνει να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του σ’ όλους τους νομούς της Ηπείρου. Εκεί βρέθηκαν η Μαρία Πλακιά, ο Δημήτρης Σκανδάλης, ο Σάκης Δίβαρης και ο Χρήστος Τσιρογιάννης, οι οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, ενώ αν και απών υποψήφιος δήλωσε και ο κ. Βασίλης Ψαθάς.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η πληροφορία ότι με το ψηφοδέλτιο του κ. Καχριμάνη θα κατέλθει υποψήφια η κα Μαριάνα Παπαχρήστου, η οποία όπως είναι γνωστό ήταν υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ στο νομό Άρτας και αυτό μπορεί να παραπέμπει σε συνεργασία ΛΑΟΣ – ΝΔ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Για να δούμε…

*****

Ρεκόρ κι αυτό! Να ενδιαφέρονται για το κομματικό χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Τζουμέρκων, έξι στελέχη του κόμματος και στο τέλος να παραιτηθούν τα πέντε. Σε δόσεις βέβαια. Πρώτα απέσυραν το ενδιαφέρον τους οι κ.κ. Παπαγιάννης και Φώτης, ακολούθησαν οι κ.κ. Τσίπρας και Χατζηγιάννης, για να κάνει το ίδιο τελευταίος, αυτός που τελευταίος μπήκε στην διαδικασία του κόμματος, ο κ. Σιόντης.
Και δια των παραιτήσεων, έμεινε μόνη της η Σταυρούλα Καραβασίλη, η οποία, πρέπει να σημειωθεί ότι έχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά της, αν σκεφτεί κανένας πόσο δύσκολο είναι να συγκροτήσεις ψηφοδέλτιο στο συγκεκριμένο Δήμο.
Κουράγιο Σταυρούλα και βέβαια να εύχεσαι να μην σ’ αφήσουν μόνη σου, αυτοί που αποφάσισαν να είναι υποψήφια…


Με το συνδυασμό του νομάρχη


Ρωτήσαμε τον πρώην δήμαρχο Βλαχέρνας Νίκο Κέφη, για το τι θα κάνει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και η απάντησή του, έχει και το στοιχείο της διπλωματίας. «Συζητάω με τους πολίτες του Δήμου Βλαχέρνας και ιδιαίτερα με τους συγχωριανούς μου του Κορφοβουνίου, για το τι πρέπει να κάνω», μας είπε, για να συμπληρώσει: «Και αν υπάρχει περίπτωση να εκλεγώ με κάποιον συνδυασμό για να τους εκπροσωπήσω θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος».
Κι αν κανένας αναλύσει τα πρέπει και τα θέλω απ’ την μια των κατοίκων και απ’ την άλλη του πρώην δημάρχου, με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο συμπέρασμα ότι θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κόμματος, αυτόν δηλαδή του δημαρχονομάρχη (δανεισμένη η έκφραση απ’ το ΚΕΝΤΡΙ) Γιώργου Παπαβασιλείου.
Καλή επιτυχία Νίκο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΥΧΕΣΘΕ, ΘΑ ΕΛΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΝΑ ΜΕ ΦΤΥΣΕΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΣΙΡΩΝΗΔΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΤΑΒΙΑ.