Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ από την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Όλοι οι παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έτυχε να βρεθούν στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής για την προεκλογική συγκέντρωση του δημαρχονομάρχη, αναφέρθηκαν ως οι παράγοντες που με την παρουσία τους, μπορεί να κρίνουν τις εκλογές ή να βοηθήσουν την εκλογή του συγκεκριμένου υποψηφίου. Με πρώην και υπηρεσιακούς παράγοντες κάποιου Υπουργείου δεν μπορεί να κερδηθούν οι εκλογές. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει ο υποψήφιος και όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο καλύτερα γι’ αυτόν.

Γιατί στην Άρτα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν πρόκειται να επηρεάσουν κανέναν απολύτως, γιατί απλά δεν γνωρίζουν κανέναν, αλλά ούτε και κανένας πολίτης μπορεί να τους ζητήσει την γνώμη. Τέλος πάντων. Κινήσεις που δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας και αυτό είναι το στοιχείο που θα κρίνει τις εκλογές.

@@@@@

Και να φανταστεί κανένας ότι ούτε ο πρωθυπουργός Γιώργος, με τα όσα είπε τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορεί να βοηθήσει το δημαρχονομάρχη. Και με την ευκαιρία. Ποιος να του είπε του πρωθυπουργού ΓΑΠ, να βγει να κάνει την διακαναλική συνέντευξη και να πει όλες αυτές τις αηδίες. Είναι σα να ήθελε (μπορεί και να το ήθελε) να πει στους πολίτες «μην ψηφίζετε τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ».

Τέλος πάντων, ο πρωθυπουργός Γιώργος έχει τους δικούς του κώδικες, εμείς στην Άρτα αναζητώντας το καλύτερο μέλλον του τόπου μας, καθόλου δεν θα μας απασχολήσει το τι είπε ο Γιώργος και έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τον καλύτερο εκ των υποψηφίων, ώστε να φτάσουμε κάποτε η πόλη που ζούμε να μην μας πληγώνει, η πόλη που ζούμε, να μην είναι ένα ακόμη πρόβλημα, όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε με τις επιλογές του πρωθυπουργού Γιώργου.

@@@@@

Δηλαδή επειδή το ΠΑΣΟΚ στο γειτονικό Δήμο Ζηρού, έκανε επιλογή ήττας, θα πρέπει αυτή την μαλακία να την χρεωθεί κάποιος, για να μπορεί να κυκλοφορεί άνετα και χωρίς πρόβλημα αυτός που ηγείται της επιλογής ήττας; Απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα δίνει ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης και θα πει πως το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν είχε σ’ αυτό το Δήμο, την ηγετική προσωπικότητα να πάει με όρους νίκης στις εκλογές, έπρεπε να επιλέξει εκπροσώπηση από πρόσωπο κοινής αποδοχής, από μια κοινωνική προσωπικότητα, η οποία θα μπορούσε να κάνει την διαφορά.

Και αν ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου και με την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου, του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει σ’ όσους έλαβαν την απόφαση ήττας, όλα τα παραπάνω τότε ο μόνος που δεν μπορεί να έχει ευθύνη είναι αυτός και ας μιλάνε για την σοβαρότητα των εκλογών και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, όσοι γράφουν τις ανακοινώσεις του κομματικού υποψηφίου δημάρχου Κώστα Βογιατζή.

@@@@@

Χαρακτηριστική είναι η απουσία του βουλευτή Δημήτρη Τσιρώνη, απ’ την προεκλογική προσπάθεια που κάνουν και ο Γιάννης Παπαλέξης για το Δήμο Αρταίων, αλλά και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης. Θα πείτε είναι η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπαίδι, στην οποία είναι πρόεδρος, αλλά βρε αδερφέ, μπορεί να βρεθεί κι ένα Σαββατοκύριακο στην Άρτα, να επικοινωνήσει με τους πολίτες, να δείξει το ενδιαφέρον του και για το Δήμο και για την Περιφέρεια.
Μπορεί ο ίδιος να πει ότι κάνει αυτό που πρέπει με τον τρόπο του, αλλά εμείς δεν το γνωρίζουμε και καταγράφουμε αυτό που ο απλός πολίτης συζητάει. Και που η συζήτηση η οποία γίνεται σήμερα, μπορεί να γίνει επιλογή αύριο, αγαπητέ κύριε βουλευτή.

@@@@@

Γέμισε ηπειρώτες ο τεράστιος κινηματογράφος ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ στην Αθήνα, για την ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Ηπείρου Βαγγέλη Αργύρη. Το δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «Γ», αλλά μας το είπε και φίλος της στήλης που βρέθηκε στην συγκέντρωση αυτή και η άποψή του είναι πάντα χρήσιμη. Διαπίστωσε, μας είπε, πως κινητοποιούνται όλοι οι ηπειρώτες, που σε άλλες περιπτώσεις έδειχναν ή απογοητευμένοι ή αδιάφοροι. Σκοπεύουν να βρεθούν στην Ήπειρο την ερχόμενη Κυριακή, για να δώσουν το παρόν, στην μεγάλη μάχη που θα κρίνει το μέλλον της Ηπείρου.

Βεβαίως κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Αργύρης στην μακρά του πορεία στα κοινά, έχει κάνει πολλούς απόδημους ηπειρώτες φίλους, μιας και όποτε του ζητήθηκε βρέθηκε δίπλα τους σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα, σε εκδηλώσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας.

@@@@@

Τα χάλασε ο καιρός στον εορτασμό της εθνικής επετείου. Την μία έδειχνε πως θα βρέξει, την άλλη το αντίθετο, η παρέλαση έγινε, αλλά τα πρόβλημα που προέκυψε αφορούσε τους υποψηφίους, οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα να δουν κόσμο, να μιλήσουν, να μοιράσουν προεκλογικό υλικό και έτσι έχασαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επικοινωνία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης και αυτό αποτελούσε είδηση. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι έπρεπε να φύγει αμέσως, γιατί όσο έμενε κακό θα προέκυπτε. Ωστόσο ο άνθρωπος είχε και έχει φίλους στην Άρτα. Την περασμένη Τετάρτη που έφτασε στην πόλη μας, ο βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης και ο πρόεδρος των Εφοριακών Υπαλλήλων Κώστας Μπάσιος, του έκαναν το τραπέζι με φρέσκο και καλό ψάρι και ακολούθως ήπιαν ένα ποτό στο ΚΑΠΙΤΑΛ, για να φύγει ο κυβερνητικός παράγοντας και την επόμενη ημέρα να είναι φρέσκος στην παρέλαση, όπου εκπροσωπούσε την κυβέρνηση. Τελικά έφυγε για την Αθήνα και έπαψαν οι ανησυχίες όλων όσων έλεγαν ότι πρέπει να φύγει….

@@@@@

Μεθοδικά και απλά κινείται σ΄ αυτές τις εκλογές, ο υποψήφιος του συνδυασμού «κοντά στο δημότη» Αντώνης Σιώζος. Μπήκε στην διαδικασία των εκλογών, για να προσφέρει ότι μπορεί στον τόπο μας και σ’ αυτή την βάση κάνει τις συζητήσεις, αυτό το διάστημα των εκλογών. Διαθέτει επιχειρήματα για να στηρίξει την επιλογή του και πάνω απ’ όλα βάζει την προσφορά στον τόπο. Με μακρά πορεία ως γεωπόνος και πετυχημένος επιχειρηματίας, ο Αντώνης Σιώζος, είναι απ’ τους υποψηφίους, που η παρουσία του δεν μπορεί παρά να συζητηθεί. Επιθυμεί τον ήρεμο διάλογο και την συζήτηση με αποτελέσματα, όχι μεγάλα λόγια, ωραιοποιημένες καταστάσεις και άλλα τερτίπια, που χρησιμοποιούν κάποιοι υποψήφιοι για να εντυπωσιάσουν και από κεί και μετά τίποτα. Είναι σίγουρο πως η πορεία του και η παρουσία του θα πείσουν τους συμπολίτες μας, για να τον στηρίξουν.

@@@@@

Με το βλέμμα στραμμένο στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και οι συνεργάτες του, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μάχη θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, μιας και τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, αναφέρουν ότι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, στην ουσιαστική αναμέτρηση των εκλογών, θα είναι δεύτερος.

Τα μηνύματα που έχει ο Γιάννης Παπαλέξης και οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η εκλογή την δεύτερη Κυριακή, μιας και είναι πολλοί αυτοί, που την πρώτη Κυριακή, έχουν κάποιον λόγο να στηρίξουν κάποιον απ’ τους μικρούς συνδυασμούς, όπως άλλωστε συμβαίνει σ’ όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά την δεύτερη Κυριακή, επιθυμούν να επιλέξουν το δήμαρχο, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να διοικήσει σωστά το Δήμο και φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία εκτιμάει ότι αυτός είναι ο Γιάννης Παπαλέξης.

Δείχνουν και είναι λογικές οι εκτιμήσεις του επιτελείου του Γιάννη Παπαλέξη, μιας και οι δυνατότητες και η δυναμική που έχει ο συνδυασμός του, σ’ αυτό το αποτέλεσμα θα οδηγήσουν. Γι’ αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι εκ των συνεργατών του, κάνουν πολιτική δεύτερης Κυριακής, την στιγμή που η επικοινωνία με την συντριπτική πλειοψηφία έχει ολοκληρωθεί.

@@@@@

Στην Άρτα βρέθηκε προχθές ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και περιόδευσε στην αγορά της πόλης, όπου είχε την δυνατότητα να συζητήσει με τους πολίτες και να τους γνωρίσει από κοντά. Οι εντυπώσεις όλων όσων είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν μαζί του, είχαν την καλύτερη άποψη στην συνέχεια και έλεγαν πως ο Καχριμάνης με την παρουσία του δίπλα στον πολίτη, πείθει.
Σημαντική επίσης ήταν η συνάντηση που έκανε στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ με τους επιχειρηματίες της Άρτας, στους οποίους επεσήμανε ότι σε κάθε προσπάθειά τους θα είναι δίπλα τους, μιας και θεωρεί πως η επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι ταυτόσημη με την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Έδειξε χαρακτήρα....

Προσπαθήσαμε στην κεντρική πλατεία, την ημέρα της Εθνικής Επετείου, να μιλήσουμε στο δημαρχονομάρχη, όχι γιατί κάτι θα ζητούσαμε απ’ αυτόν, αλλά στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής θέλαμε να ζητήσουμε τις απαντήσεις του, για ένα σημαντικό θέμα της πόλης, έρευνα η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.
Όχι μόνο δεν δέχτηκε να μιλήσει, αλλά οι κινήσεις του έδειχναν πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας, όπως και σε προηγούμενα φύλλα έχουμε γράψει. Έκανε πως δεν μας είδε και επιτάχυνε το βήμα του, λες και θα αντιμετώπιζε πρόβλημα, αν απαντούσε ότι δεν επιθυμεί να είναι στην έρευνα που κάνει η «Γ».
Τι να πούμε… Δεκάδες συμπολίτες μας είδαν την σκηνή και οι περισσότεροι, εκτός ενός, μας είπαν ότι η στάση του ήταν απαράδεκτη. Αλλά θα λέγαμε ότι δεν φταίει αυτός για την συμπεριφορά του, αλλά εμείς, που είπαμε να καταθέσει κάποιες απόψεις για την ισότιμη προβολή των απόψεων σε σημαντικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: