Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τους μάγκωσαν για «χρωματισμένα χαρτονομίσματα»

Συνελήφθησαν προχθές στην Άρτα τρία άτομα, δύο Νιγηριανοί κι ένας απ’ το Καμερούν οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν με «χρωματισμένα χαρτονομίσματα» αστυνομικούς που παρουσιάστηκαν ως υποψήφια θύματα. Οι δράστες είχαν επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την πόλη της Άρτας σε μια πρώτη απόπειρα αναζήτησης υποψήφιων θυμάτων, αλλά η τωρινή επίσκεψη έλαχε να είναι και η τελευταία τους.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ο.Π.Κ.Ε./ΑΔ Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του 1ου Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατά τις απογευματινές ώρες της 26-10-2010, συνέλαβαν στη Φιλοθέη Άρτας τρία άτομα, δύο υπηκόους Νιγηρίας και έναν υπήκοο Καμερούν.
Οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, διότι προσπάθησαν να εξαπατήσουν αστυνομικούς με τη μέθοδο αποχρωματισμού μαύρων χαρτονομισμάτων. Συγκεκριμένα παρουσίασαν στους αστυνομικούς δεσμίδες φύλλων χάρτου χρώματος μαύρου τα οποία ήταν επιμελώς τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο και ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για γνήσια χαρτονομίσματα που είχαν χρωματίσει μαύρα για να μπορέσουν να τα εξάγουν από την Αφρική, αποφεύγοντας το φορολογικό έλεγχο.
Προς απόδειξη αυτού, πραγματοποίησαν επίδειξη αποχρωματισμού κάποιων εξ’ αυτών με τη χρήση δήθεν ειδικών υγρών, κατά την οποία αντικατέστησαν τεχνηέντως αυτά με γνήσια χαρτονομίσματα. Κατόπιν ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ ώστε με χρήση κάθε χαρτονομίσματος να αποχρωματίσουν διπλάσιο χρηματικό ποσό. Να σημειωθεί ότι σε βάρος του ενός από τους δράστες εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστείες. Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας. Απ’ ότι έγινε γνωστό από την Αστυνομία στην Άρτα δεν υπάρχουν θύματα, οι δράστες όμως έχουν εξαπατήσει Έλληνες σε άλλες πόλεις από τους οποίους απέσπασαν με τον παραπάνω τρόπο από 50.000 έως και 500.000 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: