Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Γ. ΖΥΓΟΥΡΗΣ: Άλυτα τα προβλήματα της καθημερινότητας

Αναδεικνύει το πρόγραμμά του με επιτυχία, ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης

Ζητήματα απλής καθημερινότητας αναδεικνύουν ως μείζονα οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών του δήμου Ζηρού στις συζητήσεις τους με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Ζυγούρη.
Εν έτει 2010 δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άλυτα προβλήματα υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και οδοποιίας. «Πράγματα για τα οποία δεν απαιτούνταν κανένας χρονοβόρος σχεδιασμός και ιδιαίτερα αυξημένος προϋπολογισμός» όπως σχολίασε ο κ. Ζυγούρης. «Τα περισσότερα απ' αυτά τα αιτήματα ικανοποιούνται στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των τελών και από τις πάγιες χρηματοδοτήσεις των δήμων όπως είναι η ΣΑΤΑ.
Κάποια άλλα είναι δυνατό να ικανοποιηθούν με αξιοποίηση των μηχανημάτων του δήμου και με πολύ μικρό κόστος. Σωστός προγραμματισμός δεν υπάρχει και συχνή επαφή των διοικούντων του δήμου με τους δημότες ώστε κάθε μικροπρόβλημα τέτοιας φύσεως να αντιμετωπίζεται πριν λάβει διαστάσεις» είναι η άποψη του κ. Ζυγούρη.
Ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού δεσμεύεται στις συζητήσεις του με τους κατοίκους των χωριών, ότι δεν θα καταφύγει ποτέ στην παλαιοπολιτική και ψηφοθηρική μέθοδο των πρόχειρων ασφαλτοστρώσεων, ηλεκτροδοτήσεων και υδροδοτήσεων δυο-τρεις μήνες πριν τις εκλογές. «Αυτά αποτελούν παρεμβάσεις συντήρησης και είναι υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής να τα παρέχει ετησίως» τονίζει. «Υπάρχουν βέβαια και πιο απαιτητικές περιπτώσεις ,ιδίως στον τομέα της οδοποιίας, όπως είναι η σύνδεση Θεσπρωτικού- Φιλιππιάδας ή οι συνδέσεις με την Εγνατία και την Ιόνια Οδό για τις οποίες μια ικανή δημοτική αρχή μπορεί να δουλέψει και να πετύχει κατόπιν συνεχών πιέσεων προς την αιρετή περιφέρεια και τα υπουργεία. Αξιοποιώντας τις γνώσεις νέων επιστημόνων της πάνω στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την εμπειρία ανθρώπων της από άλλα έργα υποδομής. Για 'μας αυτά τα έργα είναι πρόκληση στον τομέα της οδοποιίας και έχουμε τη δυνατότητα να τα δρομολογήσουμε. Τα υπόλοιπα απαιτούν απλή, καλή διαχείριση τελών και εσόδων» κατέληξε ο κ. Ζυγούρης σε σχετική συζήτησή του στα χωριά της Λάκας Σουλίου.
Μετά τις συζητήσεις του στα καφενεία με τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών, την Τετάρτη το βράδυ, παραμονή αργίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού πήρε μέρος σε πάρτυ νεολαίας που διοργάνωσε η «Συνεργασία Πολιτών» στο Θεσπρωτικό. Η προσέλευση των νέων ήταν παραπάνω από αναμενόμενη και το κλίμα που δημιουργήθηκε έντονα ενθουσιώδες. «Οι νέοι του Θεσπρωτικού ψηφίζουν νέο για δήμαρχο» ήταν το αυτοσχέδιο σύνθημα της βραδιάς.
Ο κ. Ζυγούρης ευχαρίστησε έναν- έναν τους νεολαίους της περιοχής για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και τους ζήτησε να διατηρήσουν την ίδια επαφή και μετά τις εκλογές. Από τις συζητήσεις μαζί τους διέκρινε το ενδιαφέρον τους για γρήγορη ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων ώστε να τους παρέχεται γρήγορη πρόσβαση στα χωριά τους από τις γύρω πόλεις όπου εργάζονται αρκετοί. Κάποιο άλλοι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών θεωρούν τους νέους οδικούς άξονες ως την σημαντικότερη υποδομή για την βελτίωση του επιπέδου ζωής τους στην επαρχία ενώ ζήτησαν από τον κ. Ζυγούρη να μεριμνήσει και για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του δήμου ώστε να μην εγκαταλειφτεί ο πρωτογενής τομέας. Είχαν μάλιστα να αναφέρουν το χαρακτηριστικό παράδειγμα χωριού χωρίς ανεργία. Το χωριό Ανάβρα Μαγνησίας που έγινε πρότυπο ανάπτυξης χάρη στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων και μάλιστα με κύρια απασχόληση των κατοίκων, την κτηνοτροφία.
Ο κ. Ζυγούρης χάρηκε ιδιαίτερα για το παράδειγμα που του έφεραν οι νέοι της περιοχής και τους ανέλυσε και το δικό του σχέδιο βασισμένο στην αξιοποίηση των ίδιων ακριβώς πόρων επειδή έχει τη γνώση και τη δυνατότητα να επεξεργαστεί ευρωπαϊκά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: