Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στο Νοσοκομείο και το ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ ο Χρήστος Παπάζογλου

Στις 25/10/2010 το βράδυ ο Χρήστος Παπάζογλου μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του παρευρέθη στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσας όπου εκεί τελέστηκε απογευματινή Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις Εργατικές Κατοικίες όπου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε ανάγκη τους.Στις 10:00πμ σήμερα στις 26-10-2010 ο Χρήστος Παπάζογλου και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι επισκέφθηκαν το ΚΑΑΚΥ ΑμεΑ που βρίσκεται στην οδό Ζάρρα. Έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο κο Φλούδα και τους συνεργάτες του και συνομίλησαν επί μακρόν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω ίδρυμα, που έχουν σχέση με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που σχετίζονται με την μη παράδοση κτιριακών εγκαταστάσεων από τον εργολάβο, την ανακατασκευή πισίνας αποθεραπείας και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.Ο κος Παπάζογλου υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης για την επίλυση των προβλημάτων τόσο του ιδρύματος όσο και των ατόμων με αναπηρία που ως γνωστόν εκπροσωπεί ο κος Φλούδας ως Πρόεδρος του αναπηρικού κινήματος.Εν συνεχεία επισκέφθηκαν το ΓΝ Άρτας και συνομίλησαν με στελέχη, εργαζομένους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τέλος ο κος Παπάζογλου ανακοίνωσε το πρόγραμμα Υγείας του συνδυασμού.Το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής περίθαλψης θα είναι υπαρκτό στο νέο δήμο. Ακούμε τα προβλήματα των δημοτών, ανταποκρινόμαστε άμεσα με την εφαρμογή ρεαλιστικών λύσεων. Καταθέτουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την υγεία.
* Δημιουργούμε 3 Δημοτικά πολυιατρεία. Ένα στην πόλη της Άρτας, ένα στη βόρεια πλευρά του δήμου και ένα στη νότια πλευρά.
* Τα πολυιατρεία θα είναι στελεχωμένα με παθολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, ιατρό γενικής ιατρικής.
* Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα απασχολούνται με προγραμματικές συμβάσεις.
* Το διοικητικό προσωπικό θα προκύψει από μετατάξεις και εσωτερικές μετακινήσεις στα πλαίσια του ενιαίου δήμου.
* Τα Πολυιατρεία θα διαθέτουν σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
* Μια στελεχωμένη κινητή ιατρική μονάδα, με ειδικό εξοπλισμένο όχημα, θα κινείται, βάση μηνιαίου προγράμματος, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και τα χωριά για να προσφέρει, σε ανάλογη κλίμακα, τις ίδιες υπηρεσίες με τα Πολυιατρεία .
* Λειτουργία φωνητικής πύλης για να κλείνουν οι δημότες τα ιατρικά ραντεβού στα πολυιατρεία. Ο δημότης με ένα τηλεφώνημα ή χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου, θα μπορεί να κλείνει ραντεβού.
* Ο δημότης αποκτά την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα υγείας, με προδιαγραφές προστασίας του ιατρικού απορρήτου. Εκεί θα καταγράφεται το πλήρες ιστορικό του ασφαλισμένου ή του ασθενή και θα υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για τα ιατρικά προσωπικά δεδομένα του δημότη από το γιατρό. Καθοριστική θα είναι η δυνατότητα επιστημονικής διασύνδεσης με το ΓΝΑρτας.
* Τα πολυιατρεία θα στεγαστούν σε υπάρχοντα δημοτικά και δημόσια κτίρια.
* Ο Δήμος θα συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Η θεσμική εκχώρηση αρμοδιοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δήμους το επιτρέπει.
* Το κόστος, για την κάλυψη των μισθολογικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού, γιατρών και νοσηλευτών, για το κάθε Πολυιατρείο ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 150.000€
Οι πόροι θα αντληθούν από :
α) Εθνικούς πόρους, β) το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, γ) το ΕΣΠΑ, δ) τα ΠΕΠ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ε) κοινοτικούς πόρους (προγράμματα PROGRESS, INTERREG και URBACT), στ) τον προϋπολογισμό του Δήμου.
* Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ δε σταματά. Το χρειάζεται η περιοχή μας. Ο ανήμπορος ηλικιωμένος δημότης και τα ΑμεΑ θα έχουν κατ’ οίκον διοικητική υποστήριξη από το Δήμο. Ο Δήμος θα του πηγαίνει εκεί ότι πιστοποιητικό ή παραστατικό χρειάζεται.
* Στα ΚΑΠΗ αναπτύσσονται δημιουργικές δραστηριότητες για τους ηλικιωμένους, ψυχαγωγικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις.
* Δημιουργούμε Μητρώο ΑμεΑ και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ. Κατασκευάζουμε πρότυπη παιδική χαρά για τα παιδιά με αναπηρία, για να σταματήσει ο αποκλεισμός τους.
* Δημιουργούμε στην Άρτα Γραφείο Παροχής Συμβουλευτικών και Υποστηρικτικών υπηρεσιών για κοινωνικά θέματα. Θα παρέχεται ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στην οικογένεια, στα προβλήματα του γάμου, στο παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: