Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Καχριμάνη – Παππά με επιχειρηματίες της Άρτας

Στην αγορά της Άρτας περιόδευσαν χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Παππάς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι. Το απόγευμα στο «Βυζαντινό» συναντήθηκαν με τους επιχειρηματίες του Νομού, με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματά τους, άκουσαν τις προτάσεις τους και παρουσίασαν τις βασικές προγραμματικές θέσεις της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου». Κεντρικός άξονας της πολιτικής που θα ακολουθήσει η αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπως τόνισαν οι κ. κ. Αλεξ. Καχριμάνης και Κ. Παππάς, είναι η παροχή βοήθειας προς κάθε επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στον τόπο μας. «Είμαστε κοντά στους ανθρώπους του επιχειρείν, του μόχθου και της εργασίας. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη που ξεκίνησε από τον Ν. Ιωαννίνων, να επεκταθεί ισόρροπα στο Νομό Άρτας και σε όλη την Ήπειρο», τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, που πρόσθεσε ότι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κατ΄ επέκταση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, στην Αιρετή Περιφέρεια θα δημιουργηθεί ειδικό γραφείο προώθησης των επενδυτικών σχεδίων. «Μπροστά στον κοινό σκοπό μας, που είναι η ανάπτυξη του τόπου μας, δεν χωρούν διαχωρισμοί, δεν μπορεί να λειτουργήσουν λογικές μηχανισμών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Βοηθάμε στην υλοποίησή του κάθε υγιές επιχειρηματικό σχέδιο, στηρίζουμε με υποδομές τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, προωθούμε τις καινοτόμες δράσεις», υπογράμμισε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Κ. Παππάς: Πρόγραμμαισόρροπης ανάπτυξης γιατην Άρτα

Νωρίτερα κατά την περιοδεία τους στην αγορά της πόλης, οι κ.κ. Καχριμάνης, Παππάς και οι σύμβουλοι, συνομίλησαν με εμπόρους και κατοίκους, οι οποίοι τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δυνατότητα που τους δίνεται να έχουν συχνή μεταξύ τους επικοινωνία, αλλά και τους παρέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική οικονομία, που πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση των τελευταίων μηνών.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Παππάς, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι η αγωνία του κόσμου και ιδιαίτερα του εμπορικού κόσμου είναι δικαιολογημένη: «Ο νομός μας- ανέφερε μεταξύ άλλων - για χρόνια, και παρά τις προσπάθειες που έγιναν σε τοπικό επίπεδο, ήταν παραμελημένος. Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δίνεται η δυνατότητα στον Αρτινό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του, να επιλέξει παράταξη και ανθρώπους που έχουν εμπειρία, γνώσεις και προπάντων ρεαλιστικό πρόγραμμα, ώστε η Άρτα να καλύψει το χαμένο έδαφος, να βγει από την αφάνεια, να πετύχει την ισόρροπη ανάπτυξη. Η παράταξή μας, δεν υπόσχεται απλά, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί έργα αλλά και να δίνει άμεσες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και των επαγγελματικών κλάδων».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΑΧΘΟΥ

Το απόγευμα οι κ. κ. Αλ. Καχριμάνης, Κ. Παππάς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι, επισκέφτηκαν διαδοχικά τα δημοτικά διαμερίσματα Αγία Παρασκευή Ανθότοπο, Ακροποταμιά, Παχυκάλαμο του Δ.Αράχθου και το βράδυ μίλησαν σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Νεοχώρι.
Ο κ. Κ. Παππάς μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Είμαστε γνώστες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή του Δήμου Αράχθου. Στο πλαίσιο του προγράμματός μας, θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
Ο καθαρισμός του αποστραγγιστικού δικτύου.
Η ανανέωση της δεκαετούς σύμβασης του αλιευτικού συνεταιρισμού Κόφτρα-Παλαιομπούκα.
Η Αξιοποίηση της περιοχής Πλατανάκι για την κατασκευή ιχθυοδίβαρου, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας για εκατό οικογένειες με ταυτόχρονη κατασκευή αναχώματος για την προστασία των όμορων καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
Ένταξη στο Ευρωπαίκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ του έργου '' Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού» σε Νεοχώρι και Κομπότι όπως και η καταβολή των αποζημιώσεων του προγράμματος ΠΣΕΑ για τις αναδιαρθρώσεις των καλλιεργειών που καθυστερεί να καταβάλλει ο ΕΛΓΑ.
Από την πλευρά του ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα της κτηνοτροφίας που αφορούν την περιοχή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη εκσυγχρονισμού των μονάδων, ώστε οι κτηνοτρόφοι να εξασφαλίσουν την παραγωγή τους και παράλληλα να καταστούν σύγχρονοι επιχειρηματίες. Εκτενή αναφορά έκανε και στα προβλήματα του Αμβρακικού, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των δεξαμενών πετρελαίου, ενώ παρουσίασε και τις βασικές προτάσεις της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» για τη στήριξη των αλιέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: