Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Απάντησε σε όλους και σε όλα


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Πλήθυναν τον τελευταίο καιρό οι διαδόσεις και οι φήμες, που είχαν ως στόχο τον υποψήφιο δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων και νυν δήμαρχο Αγνάντων Χρήστο Χασιάκο. Και τι δεν έλεγαν κάποιοι ευφυείς πολιτικάντηδες, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την πορεία που κάνει στο Δήμο κεντρικών Τζουμέρκων ο Χρήστος Χασιάκος.
Ότι ο Δήμος Αγνάντων, που είναι τώρα δήμαρχος είναι υπερχρεωμένος, ότι έχει σκοπό να μεταφέρει την έδρα του νέου Δήμου, από το Βουργαρέλι, που είναι με το νόμο η έδρα του νέου Δήμου, σε άλλο μέρος, ότι επιθυμεί να γίνει το φράγμα Αγίου Νικολάου και άλλα πολλά, για τα οποία από καιρό έχει πάρει δημόσια και ξεκάθαρη θέση ο Χρήστος Χασιάκος και κανένας δεν προέβαλλε την παραμικρή εντύπωση.
Για το Δήμο Αγνάντων, επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν είναι χρεωμένος, αλλά με τους πόρους που είχε έγινε σημαντικό έργο το οποίο εκτιμάται απ’ τους πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων ζητάει να συνεχίσει την ίδια πορεία, έτσι ώστε σ’ όλο το εύρος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, να υπάρξει η ίδια εικόνα, να γίνουν και τα έργα που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει.
Για το θέμα της έδρας ο υποψήφιος δήμαρχος θύμισε σ’ όλους το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η έδρα του νέου Δήμου ορίστηκε με νόμο του Κράτους και δεν αλλάζει. Το γνωρίζουν αυτό και όσοι διαδίδουν το αντίθετο, αλλά το λένε, με την ελπίδα ότι μπορεί να ξεγελάσουν κάποιον αφελή, που πλέον δεν μπορεί να γίνει γιατί όλοι έχουν πληροφορηθεί την αλήθεια κατά τον πιο επίσημο τρόπο.
Αστεία και τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν για το Φράγμα Αγίου Νικολάου. Ο Χρήστος Χασιάκος ήταν κατηγορηματικός. Το θέμα έχει κλείσει και δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί εκ νέου ούτε να ληφθεί κάποια αντίθετη απόφαση. Άλλωστε ο ίδιος υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με επίκεντρο τον Άραχθο, για να σημειώσει ότι ήδη έχουν αναπτυχθεί τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να ενισχυθούν.
Το ψέμα έχει μικρά πόδια, έλεγαν οι παλιότεροι κι εδώ αυτή η ρήση έχει την αξία της. Είπαν και τι δεν είπαν οι αντίπαλοι του Χρήστου Χασιάκου. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν πιο κοντά τους απλούς πολίτες στον καταξιωμένο δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: